Solicitare pareri.
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
shoimuletz
Solicitare pareri.
Salut tuturor
Stefan ma numesc,primul meu post pe acest forum.
Caut de doua saptamani informatii cu privire la ce pistol sa aleg si pe timp ce trece parca singurul meu neuron se afunda pe zi ce trece mai rau:(( .
M-am hotara sa aleg din cateva modele pe cauciuc insa,am nevoie de ceva pareri si din partea voastra,nu de alta insa nu doresc sa-l procur pentru o luna si nici nu vreau sa-l tin sa rugineasca datorita faptului ca nu voi mai gasi munitie in viitor.
Modelele sunt urmatoarele:
1: GP T12
Pro:
Teava din otel Finlandez,Putere mare,(ori suntem musculosi ori nu mai suntem ),precizie apreciata de poporul prieten Rus,conform recenzilor de pe diverse site-uri rusesti.
Contra:
Singurul motiv care ma retine consta in faptul ca munitia dedicata 10-28 pare a fi cam non standard (fabricate parca sub licenta Magnum,la rusi) si ma tem ca nu cumva sa ma trezesc ca peste scurt timp nu voi mai gasi munitie,si asa destul de scumpa,iar variante mai ieftine pentru poligon nu am gasit in acest calibru.
Stie cineva ce afiseaza un cronograf la gura tevi? teoretic trebuie sa fie mai mult de 700m/s cum este la GP T910.
2: Fort 12R
Pro:
Calibru 9mm pentru care gasesc munitie de toate calitatile si la preturi accesibile,sa-si permita tot omul macar o data pe luna sa se desfateze in poligon.
Contra:
Comform unor pareri,se vehiculeaza ideea ca fiecare munitie in parte,in functie de producator,dar mai ales Fort,dau tot felul de neplaceri incepand de la ne rearmare pana la blocari si schije periculoase azvarlite din tubul cartusului,insa a venit un utilizator de forum,NEDUMERITUL, care pare a fi un personaj controversat si partinitor,conform opinilor altor utilizatori(mie personal a-mi pare a fi un tip documentat)care a venit cu niste fotografii cu privire la punctele nevralgice ale armelor Fort pe cauciuc,fotografii care arata faptul ca nu prea ar fi in regula sistemul de prindere al tevi si comportamentul ciudat al materialului care ar duce la fisuri in timp scurt la anumite modele,cea ce atarna greu la eliminarea din grila mea de achizitie.
3: GP T910 9mm
Pro:
Teava din otel Finlandez,Viteza mare la gura tevi,conform testelor(740m/s),calibru 9mm.
Contra:
Faptul ca functioneaza cu 10-22 si 9mm,ma face sa cred ca nu exceleaza in nici un calibru,am serioase dubii datorita faptului ca tubul de 9mm sta cam labartat in teava si se umfla dupa detonare,uneori avand dificultati in ejectare.
Cam aceste 3 modele de pistoale sunt in lista mea de preferinte,insa,nu stiu ce sa aleg,daca mai caut multe recenzii,mai rau ma nedumiresc.
Sper ca parerile voastre pertinente sa ma faca sa iau o hotarare.
Multumesc anticipat pentru participarea voastra.
Stefan ma numesc,primul meu post pe acest forum.
Caut de doua saptamani informatii cu privire la ce pistol sa aleg si pe timp ce trece parca singurul meu neuron se afunda pe zi ce trece mai rau:(( .
M-am hotara sa aleg din cateva modele pe cauciuc insa,am nevoie de ceva pareri si din partea voastra,nu de alta insa nu doresc sa-l procur pentru o luna si nici nu vreau sa-l tin sa rugineasca datorita faptului ca nu voi mai gasi munitie in viitor.
Modelele sunt urmatoarele:
1: GP T12
Pro:
Teava din otel Finlandez,Putere mare,(ori suntem musculosi ori nu mai suntem ),precizie apreciata de poporul prieten Rus,conform recenzilor de pe diverse site-uri rusesti.
Contra:
Singurul motiv care ma retine consta in faptul ca munitia dedicata 10-28 pare a fi cam non standard (fabricate parca sub licenta Magnum,la rusi) si ma tem ca nu cumva sa ma trezesc ca peste scurt timp nu voi mai gasi munitie,si asa destul de scumpa,iar variante mai ieftine pentru poligon nu am gasit in acest calibru.
Stie cineva ce afiseaza un cronograf la gura tevi? teoretic trebuie sa fie mai mult de 700m/s cum este la GP T910.
2: Fort 12R
Pro:
Calibru 9mm pentru care gasesc munitie de toate calitatile si la preturi accesibile,sa-si permita tot omul macar o data pe luna sa se desfateze in poligon.
Contra:
Comform unor pareri,se vehiculeaza ideea ca fiecare munitie in parte,in functie de producator,dar mai ales Fort,dau tot felul de neplaceri incepand de la ne rearmare pana la blocari si schije periculoase azvarlite din tubul cartusului,insa a venit un utilizator de forum,NEDUMERITUL, care pare a fi un personaj controversat si partinitor,conform opinilor altor utilizatori(mie personal a-mi pare a fi un tip documentat)care a venit cu niste fotografii cu privire la punctele nevralgice ale armelor Fort pe cauciuc,fotografii care arata faptul ca nu prea ar fi in regula sistemul de prindere al tevi si comportamentul ciudat al materialului care ar duce la fisuri in timp scurt la anumite modele,cea ce atarna greu la eliminarea din grila mea de achizitie.
3: GP T910 9mm
Pro:
Teava din otel Finlandez,Viteza mare la gura tevi,conform testelor(740m/s),calibru 9mm.
Contra:
Faptul ca functioneaza cu 10-22 si 9mm,ma face sa cred ca nu exceleaza in nici un calibru,am serioase dubii datorita faptului ca tubul de 9mm sta cam labartat in teava si se umfla dupa detonare,uneori avand dificultati in ejectare.
Cam aceste 3 modele de pistoale sunt in lista mea de preferinte,insa,nu stiu ce sa aleg,daca mai caut multe recenzii,mai rau ma nedumiresc.
Sper ca parerile voastre pertinente sa ma faca sa iau o hotarare.
Multumesc anticipat pentru participarea voastra.
Re: Solicitare pareri.
Care este defapt treaba cu otelul finlandez?
poate daca era japonez de acum 400 de ani mai ziceam sa fie mentionat dar asa?
revenind la decizia ta, as alege intre F12 si T12 desi munitia 10x28 nu a fost testata la cronograf pana acum si nu se poate trage o concluzie exacta inca
as mai adauga ceva din textul tau:
"neplaceri incepand de la ne rearmare" asta as trece-o la T910
"pana la blocari" asta merge si la F12 si la T910 in aceeasi masura egala
"schije periculoase azvarlite din tubul cartusului" asta este clar la CZ83 si atat
"NEDUMERITUL, care pare a fi un personaj controversat" true...
"pare a fi un tip documentat" si asta este true...
"nu prea ar fi in regula sistemul de prindere al tevi" nu are nicio treaba
"comportamentul ciudat al materialului care ar duce la fisuri in timp scurt" exclus, nu are nicio treaba
poate daca era japonez de acum 400 de ani mai ziceam sa fie mentionat dar asa?
revenind la decizia ta, as alege intre F12 si T12 desi munitia 10x28 nu a fost testata la cronograf pana acum si nu se poate trage o concluzie exacta inca
as mai adauga ceva din textul tau:
"neplaceri incepand de la ne rearmare" asta as trece-o la T910
"pana la blocari" asta merge si la F12 si la T910 in aceeasi masura egala
"schije periculoase azvarlite din tubul cartusului" asta este clar la CZ83 si atat
"NEDUMERITUL, care pare a fi un personaj controversat" true...
"pare a fi un tip documentat" si asta este true...
"nu prea ar fi in regula sistemul de prindere al tevi" nu are nicio treaba
"comportamentul ciudat al materialului care ar duce la fisuri in timp scurt" exclus, nu are nicio treaba
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
Ai grija de la atata nedumerire sa nu te transformi in "Nedumeritu".P-aici nu are nimeni GP (ma insel?) asa ca te duci ori pe forumul lor si ceri detalii ori la ei la magazin si vezi cu ochii tai ce si cum!La Fort le cam amesteci cu Cz-ul,sunt 2 arme diferite.mai bine astepti primavara si te duci cu colegii de aici in poligon si vezi armele "la lucru" (poate vin si eushoimuletz wrote:nu stiu ce sa aleg,daca mai caut multe recenzii,mai rau ma nedumiresc
Dupa parerea mea in loc sa studiezi ca e otelul din Finlanda
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "'
Deci nu sunt singurul caruia i s-a parut dubios otelul finlandez,am scris in acelasi timp
Si eu astept sa-mi vina arma,dar de detaliul asta nu m-am interesat,sper sa fie Alaska,ca sa pastreze lozinca "Made in USA" in totalitate

Si eu astept sa-mi vina arma,dar de detaliul asta nu m-am interesat,sper sa fie Alaska,ca sa pastreze lozinca "Made in USA" in totalitate
Salutare.
Si eu tot ca Stefan la prima postare aici. Studiez forumul de multa vreme dar n-am facut user pana acum (asa spun toti nu?
). Si eu am ramas la GP si Fort ca branduri dar aici e mai complicat ca eu am vazut toate modelele pe site si nu ma pot dumiri usor care mi s-ar potrivi.Nu am tinut niciodata unul in mana si dimensiunile de pe net am observat ca nu te ajuta prea mult in a-tzi face o opinie. Am Un CZ75 Compact pe CO2 cu bile de 6mm, arma de airsoft legala pe care o tin cand ies din tura la impresie, stiu ca e inutila daca e sa tragi in om hotarat dar...frica pazeste pepenii. Lucrez ca o casa de schimb si pe o colega au usurato niste bronzati de "spaga" pe o zi, au urmarit-o si cred ca au avut impresia ca a luat toata casa cand a plecat acasa.
Pana ma duc eu la magazin sa le vad poate imi zice cineva cam cat este un Fort17 si un CZ pe langa CZ75 compact ca sa-mi fac o idee. Mi-as lua fort 10 dar parca e prea mic...
Tot odata vreau sa va intreb care si-a facut mai de curand permisul care formular de analize e bun ca am o amica secretara la o clinica si mi-a zis ca se rezolva dar sa spun care forumlar e bun ca ea a vazut doua, una cu plamani, alta fara si ca a auzit ca merge si fisa tip permis de conducere ca e tot aia, dar n-as vrea sa gresesc.
Si as vrea si eu la poligon daca ma luati
mrci si scuze de postarea asa lunga
Si eu tot ca Stefan la prima postare aici. Studiez forumul de multa vreme dar n-am facut user pana acum (asa spun toti nu?
Pana ma duc eu la magazin sa le vad poate imi zice cineva cam cat este un Fort17 si un CZ pe langa CZ75 compact ca sa-mi fac o idee. Mi-as lua fort 10 dar parca e prea mic...
Tot odata vreau sa va intreb care si-a facut mai de curand permisul care formular de analize e bun ca am o amica secretara la o clinica si mi-a zis ca se rezolva dar sa spun care forumlar e bun ca ea a vazut doua, una cu plamani, alta fara si ca a auzit ca merge si fisa tip permis de conducere ca e tot aia, dar n-as vrea sa gresesc.
Si as vrea si eu la poligon daca ma luati
Prietene,in primul rand nu e tot aia
Permisul e una,arma e alta!Recomandarea mea este inainte sa te hotarasti la ce arma sa iti iei sa citesti un pic legea,nu e jucarie,nu iti faci analizeze fara plamani,ficat sau pancreas ca merge si asa,pe "neve",daca la fel vei face si psihologicul deja nu mai am cuvinte... Deci in primul rand te dumiresti cam cum sta treaba cu puscoacele astea,ce ai voie si ce nu,ce iti trebuie si ce nu (plamanii sa ii ai in piep,asta te asigur eu,la fel ca si restul organelor,macar alea vitale) apoi te apuci sa iti faci documentele necesare,te duci la Politie,iti iei hartia si te duci la magazin sa vezi care iti vine mai bine in mana,comparatiile iti sunt inutile,iti garantez eu,pe langa marime conteaza si grosimea,felul cum se "aseaza" in palma,etc.
A,de bani n-am mai pomenit ca iti trebuiesc,atata timp cat lucrezi pe post de casa de schimb (
) inseamna ca asta nu este un detaliu important!
Bafta!
A,de bani n-am mai pomenit ca iti trebuiesc,atata timp cat lucrezi pe post de casa de schimb (
Bafta!
1. Fortul este cea mai "nemofturoasă" armă cu bile de cauciuc pe care am văzut-o la treabă. Am tras cu Fort 12, 17, 18 şi un pic cu 10.
În total vreo câteva sute de cartuşe mulţumită colegilor de forum care m-au lăsat să trag cu arma lor. Niciun blocaj. Norocos sau bun?
2. Schije la Fort nu au pe unde să sară şi, crede-ne, e o armă rezistentă şi fiabilă.
3. GP T12 e o armă nouă şi n-a prea văzut-o nimeni de pe forum, dar nu în seamnă că nu poate fi o armă excelentă. Voi merge s-o
văd live cât de curând şi poate ne ducem mai mulţi de pe forum pt. o "vizionare".
4. CZ75 Shadow cu glonţ cum are Haiosu e mai mare ca Fort17 şi 12 dar CZ Compact nu ştiu exact dacă e modelul de airsoft pe care
l-am văzut eu şi care era cam ca un Fort 17 şi o idee mai mic decât GP. Dar google poate furniza oricui adresa importatorului...
5. "Armele" de airsoft sunt periculoase pentru că nu mai sperie pe nimeni, deşi sunt realiste. Ba chiar poţi s-o "furi" mai rău.
6. Formularul e mai bine să-l iei de la AEST de care aparţi, să nu ai probleme.
7. Shoimuletz, da' ai conspectat, nu glumă.
8. se simte nevoia unei ieşiri la poligon, să vină vara, să vină vara!
În total vreo câteva sute de cartuşe mulţumită colegilor de forum care m-au lăsat să trag cu arma lor. Niciun blocaj. Norocos sau bun?
2. Schije la Fort nu au pe unde să sară şi, crede-ne, e o armă rezistentă şi fiabilă.
3. GP T12 e o armă nouă şi n-a prea văzut-o nimeni de pe forum, dar nu în seamnă că nu poate fi o armă excelentă. Voi merge s-o
văd live cât de curând şi poate ne ducem mai mulţi de pe forum pt. o "vizionare".
4. CZ75 Shadow cu glonţ cum are Haiosu e mai mare ca Fort17 şi 12 dar CZ Compact nu ştiu exact dacă e modelul de airsoft pe care
l-am văzut eu şi care era cam ca un Fort 17 şi o idee mai mic decât GP. Dar google poate furniza oricui adresa importatorului...
5. "Armele" de airsoft sunt periculoase pentru că nu mai sperie pe nimeni, deşi sunt realiste. Ba chiar poţi s-o "furi" mai rău.
6. Formularul e mai bine să-l iei de la AEST de care aparţi, să nu ai probleme.
7. Shoimuletz, da' ai conspectat, nu glumă.
8. se simte nevoia unei ieşiri la poligon, să vină vara, să vină vara!
-
shoimuletz
Va multumesc tuturor pentru promptitudinea cu care v-ati oferit a ma ajuta cu parerile voastre.
"Olar"
Ai nevoie de anexa 2 cea cu 8 repere,in care la sfarsitul pagini scrie: Apt/Inapt Conducator firma paza
cea cu 4 repere este pentru prelungirea permisului.
Eu nu am stiut si mi-au respins dosarul initial pentru ca am avut fisa de prelungire in loc de cea pentru 'Prima data'
Daca nu o gasesti,da un e-mail si o vei avea.
"Tevez"
Am tot prospectat de doua saptamani pana am ajuns sa le amestec
Stiti cumva daca munitia 10x28 este ceva la moda si peste o perioada va disparea?
"Olar"
Ai nevoie de anexa 2 cea cu 8 repere,in care la sfarsitul pagini scrie: Apt/Inapt Conducator firma paza
cea cu 4 repere este pentru prelungirea permisului.
Eu nu am stiut si mi-au respins dosarul initial pentru ca am avut fisa de prelungire in loc de cea pentru 'Prima data'
Daca nu o gasesti,da un e-mail si o vei avea.
"Tevez"
Am tot prospectat de doua saptamani pana am ajuns sa le amestec
Stiti cumva daca munitia 10x28 este ceva la moda si peste o perioada va disparea?
Am gresit un pic...tastatura asta. Lucrez la o casa de schimb si nu dau pe afara de bani dar am vazut ca e bine in viata sa cumperi ceva durabil si mai degraba dau 1900 de lei pe un pistol de otel decat sa ma duc cu unul de antimoniu la reparat, nu? Am studiat legea, unul din baetii de la interventie de la firma de paza are arma lui cu bile dar a luat de multi ani permisu si nu mai stie ce si cum, are un Reck cam muncit da-si face treaba. M-am informat, nu sunt chiar incepator.aurorauno wrote:Prietene,in primul rand nu e tot aiaPermisul e una,arma e alta!Recomandarea mea este inainte sa te hotarasti la ce arma sa iti iei sa citesti un pic legea,nu e jucarie,nu iti faci analizeze fara plamani,ficat sau pancreas ca merge si asa,pe "neve",daca la fel vei face si psihologicul deja nu mai am cuvinte... Deci in primul rand te dumiresti cam cum sta treaba cu puscoacele astea,ce ai voie si ce nu,ce iti trebuie si ce nu (plamanii sa ii ai in piep,asta te asigur eu,la fel ca si restul organelor,macar alea vitale) apoi te apuci sa iti faci documentele necesare,te duci la Politie,iti iei hartia si te duci la magazin sa vezi care iti vine mai bine in mana,comparatiile iti sunt inutile,iti garantez eu,pe langa marime conteaza si grosimea,felul cum se "aseaza" in palma,etc.
A,de bani n-am mai pomenit ca iti trebuiesc,atata timp cat lucrezi pe post de casa de schimb (![]()
) inseamna ca asta nu este un detaliu important!
Bafta!
Merci de sfaturi, stie cineva daca formularul e pe undeva la download? Ca pe site-ul politiei nueste.
-
nedumeritu
Tot ce pot sa iti spun sigur, pe date certe si pe documente, in perioada Mai 2010 Ianuarie 2011shoimuletz wrote:Va multumesc tuturor pentru promptitudinea cu care v-ati oferit a ma ajuta cu parerile voastre.
......................................................................................................................
piata ruseasca a "inghitit" o medie de ~ 2500 de T12 pe luna de la fabicantul din SK.
Parerea mea sincera este ca cei de la Complexul Militar de la Nijnîi Novgorod nu se vor opri prea
curand din productia munitiei 10x28 rubber steell case ce o distribuie sub sigla AKBC.
Comenzile rusesti de T12 sunt in crestere in 2011 si 2012 iar asta va duce la o cifra buna de afaceri
pentru fabricantul de munitie.
Concluzia se trage de la sine.
By the way, stiai ca si Steyr va aduce ceva in 10x28? Nu stiu cand dar anul asta sigur.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
-
shoimuletz
'Olar'
Acte necesare:
http://b.politiaromana.ro/index.php?opt ... temid=1353
'Nedumeritul'
Multumesc pentru informatii.
Acte necesare:
http://b.politiaromana.ro/index.php?opt ... temid=1353
'Nedumeritul'
Multumesc pentru informatii.
Da,produc replica M-A1 (sau S-A1,nu mai retin) varianta pe bila de cauciuc.In Rusia e asteptat de jumatate de an,se pare ca mai dureaza un pic.S-a incercat o negociere cu Glock,dar au refuzat sa produca pe cauciuc,Steyr insa au acceptat.S vedem ce-o iesi,si daca va aparea si la noi...
La partea cu ales arma nu pot sa-ti dau un sfat,cel mai bine e sa le "simti" si sa alegi pe urma..
Scuze,mai glumim si noi!Si eu sunt pe acelasi principiu,sa cumperi ceva bun si durabil!E bine sa te informezi,asta e cel mai important lucru.Formularul pentru medical sau cel pentru cerere arma?Cel din urma il completezi la fata locului,n-ai nevoie de el dinainte,iti ia maxim un minut,n-ai mare lucru de completat...Olar wrote:Am gresit un pic...tastatura asta. Lucrez la o casa de schimb si nu dau pe afara de bani dar am vazut ca e bine in viata sa cumperi ceva durabil si mai degraba dau 1900 de lei pe un pistol de otel decat sa ma duc cu unul de antimoniu la reparat, nu? Am studiat legea, unul din baetii de la interventie de la firma de paza are arma lui cu bile dar a luat de multi ani permisu si nu mai stie ce si cum, are un Reck cam muncit da-si face treaba. M-am informat, nu sunt chiar incepator.
Merci de sfaturi, stie cineva daca formularul e pe undeva la download? Ca pe site-ul politiei nueste.
La partea cu ales arma nu pot sa-ti dau un sfat,cel mai bine e sa le "simti" si sa alegi pe urma..
Dacă citeam postarea asta acum 2 ani credeam că faci haz de necazul oamenilor "condamnaţi" la zamak. De atunci auaurorauno wrote:Da,produc replica M-A1 (sau S-A1,nu mai retin) varianta pe bila de cauciuc.In Rusia e asteptat de jumatate de an,se pare ca mai dureaza un pic.S-a incercat o negociere cu Glock,dar au refuzat sa produca pe cauciuc,Steyr insa au acceptat.S vedem ce-o iesi,si daca va aparea si la noi...
apărut arme de oţel, modele noi, producători serioşi s-au pus pe făcut arme cu bile...bani să fie.
de Glock de la UTI, din ce am citit pe forum. nice...
cel mai bine este o arma de otel. Dai un ban .... dar stai in fata. Este o vorba veche. Si mai este ceva. Depinde si de noroc. Cred ca ai citit mult pe forum sa vezi ca si la cele mai laudate arme, se mai gasesc si rateuri. Ca de vorba aceea.........padure fara uscaturi nu exista
Nimeni nu este in mod fundamental rautacios. Exista o logica in spatele fiecarui comportament. Scopul esential al activitatii umane este obtinerea starii de fericire, dar exista oameni care nu stiu ce tip de comportament le-ar fi mai folositor.