O intrebare...
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: O intrebare...
merci tuturor. Acum imi este mult mai clar cum stat treaba cu munitia. Dar ai dreptate cu legitimatia vizata la zi esti OK. Asa ca ma bag la cursuri de TIR. De mult vroiam dar nu aveam "motivatia".
Nimeni nu este in mod fundamental rautacios. Exista o logica in spatele fiecarui comportament. Scopul esential al activitatii umane este obtinerea starii de fericire, dar exista oameni care nu stiu ce tip de comportament le-ar fi mai folositor.
Succes! Dacă te vei ţine de treabă poţi deţine la un moment dar armă letală de tir şi te vei antrena cu arma propriedandana wrote:merci tuturor. Acum imi este mult mai clar cum stat treaba cu munitia. Dar ai dreptate cu legitimatia vizata la zi esti OK. Asa ca ma bag la cursuri de TIR. De mult vroiam dar nu aveam "motivatia".
în poligon fără nicio grijă.
Da, la poligoane se ţine evidenţa trăgătorilor, cum bine a spus Barthy mai înainte. Să dai detalii despre cum va merge
treaba cu tirul.
nu poti detine arma de tir doar daca faci tir sau esti inscris la un club sportiv ci numai daca esti sportiv categoria intai sau antrenor in activitate si poti detine arma de tir numai ptr proba pe care o desfasori,vb de armele in 22 lr asa ca......... 
L295/2004 - Art. 14 alin.(4) Armele de tir pot fi procurate de catre sportivii si antrenorii de tir, precum si de catre vanatorii si colectionarii de arme. Vanatorii pot procura numai arme de tir din categoria armelor lungi.cris091 wrote:nu poti detine arma de tir doar daca faci tir sau esti inscris la un club sportiv ci numai daca esti sportiv categoria intai sau antrenor in activitate si poti detine arma de tir numai ptr proba pe care o desfasori,vb de armele in 22 lr asa ca.........
( sportivi si antrenori de tir = sportivii si antrenorii legitimati la cluburi sportive care au dobandit certificat de identitate sportiva, eliberat de Agentia Nationala pentru Sport, si sunt afiliate la federatiile sportive nationale de specialitate; )
aspectul cu sportiv de categoria I-a va fi valabil dupa ce modificarile la lege vor fi votate in parlament si publicate in MoF; nu se stie cand. peste o luna, peste doispe......
nu ma pot primii la federatie, sunt prea batrin (37 ani). Asa ca nu incercati sa faceti acest sport daca nu aveti pina in 23 ani.tevez wrote:Succes! Dacă te vei ţine de treabă poţi deţine la un moment dar armă letală de tir şi te vei antrena cu arma propriedandana wrote:merci tuturor. Acum imi este mult mai clar cum stat treaba cu munitia. Dar ai dreptate cu legitimatia vizata la zi esti OK. Asa ca ma bag la cursuri de TIR. De mult vroiam dar nu aveam "motivatia".
în poligon fără nicio grijă.
Da, la poligoane se ţine evidenţa trăgătorilor, cum bine a spus Barthy mai înainte. Să dai detalii despre cum va merge
treaba cu tirul.
Nimeni nu este in mod fundamental rautacios. Exista o logica in spatele fiecarui comportament. Scopul esential al activitatii umane este obtinerea starii de fericire, dar exista oameni care nu stiu ce tip de comportament le-ar fi mai folositor.
Mai rabda un pic si-o sa te primeasca....fara limita de varsta
http://www.combativ.ro/forum/viewtopic. ... 7&start=10
http://www.combativ.ro/forum/viewtopic. ... 7&start=10
Neavand dreptul la glont cred ca are de rabdat mai mult,nu doar un pic....
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "'
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "'
barthy daca tu obtii arma scurta sau lunga de 22 lr cu glont legitimat la o federatie de tir fara sa fii sportiv categoria intai-a eu personal fac ceea ce vrei tu
una spune legea alta fac cei stiuti,eu personal sunt si instructor de tir si antrenor asa ca?
Ştiu destui vânători care au carabină în 22lr şi merg la poligon cu ele, deci nu e musai să fi tirist.cris091 wrote:barthy daca tu obtii arma scurta sau lunga de 22 lr cu glont legitimat la o federatie de tir fara sa fii sportiv categoria intai-a eu personal fac ceea ce vrei tuuna spune legea alta fac cei stiuti,eu personal sunt si instructor de tir si antrenor asa ca?
Sal Cris,cris091 wrote:barthy daca tu obtii arma scurta sau lunga de 22 lr cu glont legitimat la o federatie de tir fara sa fii sportiv categoria intai-a eu personal fac ceea ce vrei tuuna spune legea alta fac cei stiuti,eu personal sunt si instructor de tir si antrenor asa ca?
incerc sa iti dau un PM si nu reusesc. Te pot contacta in vreun fel? Eventual PM me.
CZ 83
FORT 14R
FORT 14R
eu nu am facut decat sa postez un extras din lege. in rest ai dreptate caci si eu am auzit politist afirmand ca mai bine risca un proces in contencios decat sa elibereze autorizatie pentru 22lr. cica sa raspunda instanta pentru nenorocirile ce le va va face respectivul solicitant, nu politia.cris091 wrote:barthy daca tu obtii arma scurta sau lunga de 22 lr cu glont legitimat la o federatie de tir fara sa fii sportiv categoria intai-a eu personal fac ceea ce vrei tuuna spune legea alta fac cei stiuti,eu personal sunt si instructor de tir si antrenor asa ca?
supergandire din circumvolutiunea unica.
nu mai zic nimik oricum traim intr-o tara de rahat asa ca....... 
Sal Cris,
incerc sa iti dau un PM si nu reusesc. Te pot contacta in vreun fel? Eventual PM me. uite nr meu 0764644339
incerc sa iti dau un PM si nu reusesc. Te pot contacta in vreun fel? Eventual PM me. uite nr meu 0764644339
stie cineva daca la Ploiesti este poligon autorizat?
Cred că aici e cel mai aproape dar nu-s sigur: http://www.ajvpsph.ro/cluburi/poligonul_de_tir/dandana wrote:stie cineva daca la Ploiesti este poligon autorizat?
Oricum cu vânătorii de prin zonă trebuie să discuţi, am auzit ceva de poligon în Bucov dar nu ştiu unde e.
Last edited by tevez on Wed Feb 09, 2011 4:08 pm, edited 1 time in total.