"La bara" ( si nu aia din cluburi ) nu prea ai ce face cu GP-ul ! Asa ca mai bine sa aplicam o zicala veche ( "Cunoaste-ti dusmanul!" ) si sa ne aparam atat pe noi cat si pe eventualii "clienti" cu "armele lor" !nedumeritu wrote: Daca ai dinti ok, cand ai parodontoza generalizata si operata... e mai greu, mai bine mor cu GP-ul in vreo parte moale a lor.
O intrebare...
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: O intrebare...
Ceva din "drept" , ceva "medicina", ceva "criminalistica" ... si, un pic de "poezie" !
nu se poate sa nu fie portite ale legii, ele sunt oriunde in lume, insa in unele locuri sunt folosite pentru a nu pedepsii oameni nevinovati, sau cu vinovatie neproportionala cu pedeapsa, iar la noi de multe ori sunt folosite pentru a pedepsii oameni nevinovati sau pentru a "ierta" pe vinovati.
deci nu numai legea e de cina, ci si intregul sistem care o aplica, si spun asta pentru ca zi de zi ma confrunt cu problemele astea
deci nu numai legea e de cina, ci si intregul sistem care o aplica, si spun asta pentru ca zi de zi ma confrunt cu problemele astea
ai dreptate "bozo", totul depinde de cei ce aplica legile, de moralitatea si constiinta acestora
Nimeni nu este in mod fundamental rautacios. Exista o logica in spatele fiecarui comportament. Scopul esential al activitatii umane este obtinerea starii de fericire, dar exista oameni care nu stiu ce tip de comportament le-ar fi mai folositor.
am si eu o nelamurire....vizavi de munitie. Legea spune ca nu ai voie sa deti mai mult de 100 cartuse. Intrebarea este ...... te intreaba ce ai facut cu ele? Adica iti cumperi 50 de bucati in fiecare luna si in locuri ferite fara sa te auda nimeni iti exersezi mina. Am dilema asta si rog daca se poate sa ma lamureasca si pe mine cineva.
merci
merci
Nimeni nu este in mod fundamental rautacios. Exista o logica in spatele fiecarui comportament. Scopul esential al activitatii umane este obtinerea starii de fericire, dar exista oameni care nu stiu ce tip de comportament le-ar fi mai folositor.
asa iti cumperi in fiecare zi, nu in fiecare luna, de la magazin iti da maxim 50 o data, teoritic si legal...
sfatul meu e sa te duci la poligon.
50 pt glont, 100 pt cauciuc, asa sunt trecute in permis, normal ar fi sa cumperi cit te tine buzunarul si sa le tragi in poligon, totul e sa nu detii la domiciliu mai mult decit ai trecut in permis 
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
dar la mine nu este poligon (m-am ghindit si eu la varianta asta), deci in acest caz.......poate sa se ia de mine?bozo wrote:asa iti cumperi in fiecare zi, nu in fiecare luna, de la magazin iti da maxim 50 o data, teoritic si legal...
Domnilor nu stiu ce scrie la dvs. in permise dar la mine scrie clar, 9x19 - calibru si 100 la cantitate.
"Dreptul de a cumpăra arme este dreptul de a fi liber,". AE van Vogt
CZ P07-Duty 9x19mm
CZ P07-Duty 9x19mm
La al meu nu am cum sa vad ce scrie ca acum e la "tiparit"
dar in lege spune ca 50 se trec...
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "'
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "'
la mine scrie doar 9mm si cantitate 100 bucati
Poate sa scrie si 500. Ideal este ca la un eventual control sa nu-ti gaseasca mai mult de 50. Si atunci va fi de vina pixu' ca a scris gresit.tdalin wrote:Domnilor nu stiu ce scrie la dvs. in permise dar la mine scrie clar, 9x19 - calibru si 100 la cantitate.
pai si atunci ce rost mai are permisul? de ce mai scrie acolo?
important e ce zice legea, deci in concluzie sa nu te gaseasca cu mai mult de 50 si sa nu tragi decat conform legii, pentru ca e pacat sa ramai fara dreptul de a purta si folosii arma, mai ales ca vad ca esti pasionat...
Sa inteleg pe scurt.....atita timp cit ai sub 50 de "bilute" si nimeni nu stie ce faci cu ele... este in regula. Intrebarea mea era daca te intreaba cineva ce ai facut cu ele...
nu sta nimeni sa iti numere tie cartusele, dar toate magazinele te noteaza in registru cand cumperi de la ei munitie, oricand poate suna cineva la 112 spre exemplu ca tragi cu pistolul prin padure sau pe nu stiu ce camp, si se fac si controale la domiciliu pentu verificari...
si peste toate astea mai si intrebi pe un forum public daca poti face o prostie... ma mir ca nu intrebi cum se jefuieste o banca...
Gandeste-te daca merita sa fii prins. Sti ca la noi e paranoia asta cu armele, atat ii trebuie lu' ne gheorghe, care culege ciuperci sa vada cum tragi tu cu pistolul...
Si mai tare e sa ii ciuruiesti si fundul, sa fie treaba treaba.
si peste toate astea mai si intrebi pe un forum public daca poti face o prostie... ma mir ca nu intrebi cum se jefuieste o banca...
Gandeste-te daca merita sa fii prins. Sti ca la noi e paranoia asta cu armele, atat ii trebuie lu' ne gheorghe, care culege ciuperci sa vada cum tragi tu cu pistolul...
Si mai tare e sa ii ciuruiesti si fundul, sa fie treaba treaba.