INCIDENTE ILEGALE CU NELETALE

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Barbarosa

Re: INCIDENTE ILEGALE CU NELETALE

Post by Barbarosa »

Nimeni De Nicaieri wrote:Din comentariile alora care urmareau filmul se deduce clar ca cel cu pistolul a fost atacat.Probabil au si sters atacul propriu-zis ca sa nu se culpabilizeze singuri.Cel mai tare ma enerva proasta aia care ii incita si mai tare pe saracii oameni cu bate care au sarit mai multi pe ala.
Cel cu pistolul a reactionat gresit, dar cati dintr voi ati reactiona corect sub efectul adrenalinei.
PS: Vad ca prinde din ce in ce mai multi adepti ''Teorema Ciocaniana'' . De ce sa fuga ma nene omul daca e atacat? Suntem tara de alergatori? Curand o sa raspundem penal daca ne da careva o bata in cap si nu am fugit cu pistolul de acolo.
Eu nu zic neaparat ca trebuie sa fugi, dar nici sa fugi cu pistolul dupa ei. Din ce am vazut in filmulet aia erau cel putin vreo trei "magraoni", iar daca sunt mai mult de 2 se numeste ca sunt o mica multime de ostili. Ei bine, in situatia asta nu alergi multimea, fie ea mica sau mare, cu pistolul. Eu cred ca mai corect ar fi fost sa incerce sa discute cu oamenii, daca situatia se precipita si devenea amenintare chiar si ca atitudine, putea scoate pistolul, mai facea un apel la calm, dupa care se retragea usor cu pistolul si telefonul intr-un loc mai ferit, nu de alta, dar sa-i aiba in catare si ar fi sunat frumusel la politie si indiferent cu cine ar fi vorbit din trei cuvinte explica clar ca este atacat si va riposta cu pistolul in legitima aparare (mai ales ca sunt si convorbiri inregistrate si ar fi avut, indiferent de situatie, circumstante atenuante). Timpul scurs pana la sosirea politiei ar fi stat cu pistolul pe ei si eventual ar fi si tras in directia lor daca l-ar fi atacat cu bate, si mai ales nu trebuia sa faca risipa de munitie cu atat mai mult cu cat lumea cand te vede cu gun nu stie ce este pe teava, iar daca mai tipi cat te tini plamanii ca primul care se apropie il omori, iti spun, nu sunt multi "magraoni" care sa braveze. De obicei astia sunt tare in gura, actioneaza in haita si tu nu trebuie decat sa-i ti la distanta si nu sa le arati slabiciunea ta si ca ai in mana o pocnitoare.
Btw, cum l-o fi nimerit p'ala exact in picior? Greseala, precizie sau un pistol ceva mai rasarit?
Oricum eu nu-l judec si nici nu-l incriminez ca doamne fereste de evenimente d'astea ca oricum ai da-o iese naspa si ramai fara jucarie.
Tanfoglio 10*22T
www.traiteur.ro
bozo

Post by bozo »

bine barty e autoaparare cand fugi dupa cineva cu pistolul si tragi...
si asa e normal sa ti iei inapoi locul de parcare cu pistolul, iar daca te certi cu cieva e de preferat sa il flouri putin, sa te impui...
multumit?
am inteles ca locul de parcare nici nu era platit...
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

bozo wrote:bine barty e autoaparare cand fugi dupa cineva cu pistolul si tragi...
si asa e normal sa ti iei inapoi locul de parcare cu pistolul, iar daca te certi cu cieva e de preferat sa il flouri putin, sa te impui...
multumit?
am inteles ca locul de parcare nici nu era platit...
doar atat ai inteles din ce ti-am scris sau atat ai vrut sa intelegi ? mai citeste odata.
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
aurorauno

Post by aurorauno »

Barthy pai nu te intelegi nici tu si ai pretentia sa te inteleaga altii?Sa fim seriosi,individul din cazul de fata nu e nici pe departe o victima amarata!De la inceput el iese din bloc cu arma in mana! Daca te duci sa discuti cu unul ca ti-a luat locul de parcare e normal sa ai arma in toc,nu la vedere!In al doilea rand a mai folosit arma si alta data fara sa fie nevoie!Sunt de acord ca sunt situatii pe care nu le poti evita,sunt convins ca si Bozo e de acord cu asta,dar ce spune omul,si acelasi lucru ar spune oricine are suficienta minte incat sa nu ia apararea la toti gainarii(poate sunt de aceeasi teapa si d-aia,cine stie) este ca acest scandal putea fi evitat!Nu era nimic dificil sa lasi din orgoliu si hormoni masculini si sa parchezi masina 50 de metrii mai incolo,doar pentru a evita un scandal! Dar tu nu ai habar ce inseamna sa previi,de vreme ce au reusit sa-ti sparga casa de doua ori...un om care evita si isi ia masuri dupa prima spargere isi "blinda" casa,dar ma rog e alta discutie...
Tu iar ai deviat de la subiect si in loc sa discuti pe cazul de fata il ataci pe Bozo si faci tu pe marele reformator de politie!Ti-am mai spus si iti mai spun ca habar n-ai ce inseamna si cum functioneaza politia,lasa aburerile!!Spune-ti parerea despre ce e in topic,nu despre politie ca ne-ai acrit cu disperarea asta a ta!Sunt convins ca noaptea visezi politisti care te "admonesteaza " :lol:
Si acum legat de subiect,femeia care se aude pe fundal cred ca este ziarista,e normal sa aibe atitudinea pe care o are!Astia daca aud cuvantul pistol deja e stire de senzatie,incurca tipurile de arme,sunt total pe langa subiect,dar e ceva SENZATIONAL!! Ceva de genul cum face Berthy daca aude "politist" :lol: :lol:
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

Iar ai luat etnobotanice ? Sau esti necajit ca nu reusesti sa intelegi ce se face cu furculita ?
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
Barbarosa

Post by Barbarosa »

aurorauno wrote:Barthy pai nu te intelegi nici tu si ai pretentia sa te inteleaga altii?Sa fim seriosi,individul din cazul de fata nu e nici pe departe o victima amarata!De la inceput el iese din bloc cu arma in mana! Daca te duci sa discuti cu unul ca ti-a luat....
Si acum legat de subiect,femeia care se aude pe fundal cred ca este ziarista,e normal sa aibe atitudinea pe care o are!Astia daca aud cuvantul pistol deja e stire de senzatie,incurca tipurile de arme,sunt total pe langa subiect,dar e ceva SENZATIONAL!! Ceva de genul cum face Berthy daca aude "politist" :lol: :lol:
Garantez ca femeia este o pitipoanca de prin cartierul ala, amica vreunuia de pe acolo. Cunosc genul de tuta care incearca sa para ce nu este, adica inteligenta.
Tanfoglio 10*22T
www.traiteur.ro
tevez

Post by tevez »

Cred că toţi participanţii la acel incident sunt tot o apă şi-un pământ, cel puţin aşa rezultă din comportamentul lor.
Ca şi la accidente rutiere, există posibilitatea ca ambele părţi să fie de vină, "zmeul" pentru că a scos pistolul să
atace pentru un loc de parcare care era al lui doar în imaginaţia lui de javră care-şi marcă teritoriul, garoii pentru
că au ripostat ca la uşa cortului, au dat cu pietre, etc. Se vor mai întâmpla astfel de scandaluri, important este să
se schimbe abordarea presei, complet greşită. Dacă priveşti din exterior poţi crede că ziariştii au ceva cu armele
în general, deşi niciun pistol n-a plecat din seif să puşte pe cineva, nicio carabină n-a braconat singură şi, cel mai
important, o legislaţie mai comunistă nu ar reduce deloc incidentele, ba chiar ar favoriza infractorii, cei care fac
mult mai uşor rost de arme ca noi. Noi trebuie să avem: răbdare, bani, acte, certificate, să suportăm statutul de
"suspect" pentru că aşa ne văd mulţi dintre cei rămaşi în comunism, iar infractorilor le trebuie doar bani şi să ştie
pe cineva care vinde arme ilegal. Şi cum ăia care vând arme ilegal sunt tot infractori şi cin' s'asamănă s'adună, e
la mintea cocoşului ce se întâmplă.
Eu sincer sper să se plictisească lumea de subiect şi să schimbe canalul la ştiri de genul ăsta pentru că de o ştire
prezentată obiectiv şi realist nu cred că vom avea parte în viaţa asta, cel puţin în ceea ce priveşte armele.
MirceaCr

Post by MirceaCr »

Форт 17 Р
Image
barthy

Post by barthy »

Se pare ca bezmeticul cu pistol are trei c... Deja doua tute de la Irealitatea ii pun palma la c_r asemuindu-l cu Iovan ( fie vorba inter noi, alt criminal )
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
tevez

Post by tevez »

Nice!!! Apropo de colegul care spunea despre cei care-i pradă lacul de peşte. 8)
dak

Post by dak »

ok
si finalitatea care e... avea dreptul sa-si apere balta? sau nu? sau altfel pus intrebarea, ce sanse are? mai multe spre legitima aparare? sau mai mult spre folosire ilegala? (desigur ne dam si cu presupusu' ptr ca nu avem o descriere a incidentului exact cum a fost)
CZ83 9mm P.A. Rubber
Fabarm XLR composite
barthy

Post by barthy »

tevez wrote:
Nice!!! Apropo de colegul care spunea despre cei care-i pradă lacul de peşte. 8)
"Nice" pe dracu ! Si cu respectarea legii cum ramane ? Cu asa gandire ii vei incuraja pe toti cretinii care si-au cumparat pistol sa te ia in catare ca le-ai incalcat proprietatea, atunci cand tragi pe dreapta si sari santul sa faci un pipi mic dupa boschet.
De regula, o balta de peste este detinuta pe persoana juridica ( SA ori SRL ) sau PFA iar conform legii 333 privind paza bunurilor avea obligatia sa-si instituie un sistem de paza cu paza proprie ( personal atestat angajat in cadrul firmei ) sau sa angajeze serviciile unei firme de paza.

Si pana la urma urmei calicii astia care au concesionat balti de pescuit chiar merita sa-i lasi in curu gol. Sunt ata de nemernici ca pe langa faptul ca pun taxe exorbitante pentru o partida de pescuit se mai dedau si la magarii cum ar fi umblatul la apa, furajarea excesiva a pestilor in week end sau deversarea de azot sau alte substante in apa pentru racirea acesteia cu scopul de a zapaci pestele astfel incat nici macar cantitatrea admisa pe partida de pescuit nu o poti obtine.

E adevatrat ca nu e corect nici ce a facut ala ca fura peste dar nici patronul nu era mai altfel.........acum sa se duca amandoi la beci.
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
radu.b

Post by radu.b »

Buna ziua.
Imi pare rau dar va contrazic. Balta este un bun spre administrare, in care se investesc bani, munca, timp s.a., taxele care sunt impuse sunt pentru timpul de recreere pe malul apei si in principiu acopera cheltuielile, fara sa ai dreptul de a lua pestele cu tine, doar daca administratorul baltii iti acorda acest drept. Cu cat vor intelege mai mult pescarii "sportivi" acest lucru, in timp taxele vor scade. Este logic. O balta la care se pescuieste "cach and release" v-a avea in timp capturi notabile, ceea ce atrage mai multa lume. Cu cat mai multi pescari, cu atat vor fi bani mai multi si automat balta v-a arata mai bine. Luati exemplul laclurilor Tancabesti administrate de fratii Parfenie, care arata intr-un mare fel, fata de cum erau acum 10 ani. Inca nu au ajuns la reducerea taxelor, dar nici departe nu-s.
Referitor la folosirea armelor, aveti pe jumatate dreptate si asta depinde de situatie. Poate sa nu fie loc public si atunci are tot dreptul, fara sa fie obligat sa indeplineasca conditiile legii 333.
Cu respect.
barthy

Post by barthy »

radu.b wrote:Buna ziua.
Imi pare rau dar va contrazic. Balta este un bun spre administrare, in care se investesc bani, munca, timp s.a., taxele care sunt impuse sunt pentru timpul de recreere pe malul apei si in principiu acopera cheltuielile, fara sa ai dreptul de a lua pestele cu tine, doar daca administratorul baltii iti acorda acest drept. Cu cat vor intelege mai mult pescarii "sportivi" acest lucru, in timp taxele vor scade. Este logic. O balta la care se pescuieste "cach and release" v-a avea in timp capturi notabile, ceea ce atrage mai multa lume. Cu cat mai multi pescari, cu atat vor fi bani mai multi si automat balta v-a arata mai bine. Luati exemplul laclurilor Tancabesti administrate de fratii Parfenie, care arata intr-un mare fel, fata de cum erau acum 10 ani. Inca nu au ajuns la reducerea taxelor, dar nici departe nu-s.
Referitor la folosirea armelor, aveti pe jumatate dreptate si asta depinde de situatie. Poate sa nu fie loc public si atunci are tot dreptul, fara sa fie obligat sa indeplineasca conditiile legii 333.
Cu respect.
Contraziceti-ma cat doriti domule Radu............Tot japca si escrocherie ramane........Cand zici cach and release este cach and release; stii ce se vinde acolo si nu intrii. Dar cand scrii pe bilet sau in anunt max. 5 sau 10 kg de peste si nu vezi un solz toata vara..........sa ma ierte Dumenzeu..........

O balta de pescuit sportiv nu are cum sa nu fie loc public..........afara de situatia in care este amenajata in living.........hai sa nu mai facem confuzii si sa incurajam lumea la ignorarea si nerespectarea legilor............chiar daca sunt administratori de balti..............
dandana

Post by dandana »

vad aici oameni care si-au schimbat ghindirea si rationamentul in timp. Pe unii chiar nu va recunosc.
Oameni buni, legea e lege, asa proasta cum este dar trebuie sa o respectem. Si in plus este vorba si de ^materie cenusie^. Armele sunt pentru a te apara nu de ati face dreptate. Indiferent ce iese pe teava, cauciuc, plumb sau dum-dum. Sincer exista organe care judeca si asa cum sunt ele chiar isi fac treaba.

va dau un exemplu... am fost atacat de trei idioti, au sarit pe mine si m-au pus la pamint. Am scos arma si m-am retras sunind la 112 si a venit politia in 3-4 min. Am declarat exact ce sa intimplat mai mult la telefon am spus ca nu am timp de povesti sa vina urgent echipajul ca sunt atacat si am sa fac uz de arma.

Am scapat fara alte probleme iar acum acei idioti se roaga de mine si ma implora sa-mi retrag plingerile.

Nu crede-ti ca este mai civilizat asa?

Si inca ceva fratilor, indiferent cit peste are balta este al meu si nu vreau ca nimeni sa ia nici macar un solz. Hai sa fim seriosi ca nu mai traim in comunism unde toti avem totul. Dau eu cui vreau dar ma enerveaza la culme sa ma fure.
Poti ameninta cu arma si suna la politie si atunci organele isi vor face treaba in functie de plingerile tale. Dar sigur acolo a fost cu totul altceva. Nu cred ca a scos pistolul si a inceput sa traga. Dar cum stirile la TV si presa vin trunchiate........
Nimeni nu este in mod fundamental rautacios. Exista o logica in spatele fiecarui comportament. Scopul esential al activitatii umane este obtinerea starii de fericire, dar exista oameni care nu stiu ce tip de comportament le-ar fi mai folositor.
Post Reply