INCIDENTE ILEGALE CU NELETALE
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: INCIDENTE ILEGALE CU NELETALE
walter scria pe el... oricum si daca il luase de la cineva doar nu era prost sa spuna...
Clar. Oricum era intrat în belea pentur ce făcuse. Ideea era că minciuna are picioare scurte şi l-am prins pe ticălos căbozo wrote:walter scria pe el... oricum si daca il luase de la cineva doar nu era prost sa spuna...
umbla cu vrăjeli.
Discuţia asta cu letala vs. neletala e vastă. Concluzia mea personală e că în RO. ai toate şansele s-o furi dacă ai
tras cu arma de oricare fel, cu permis, cu justificare, cu orice. Cum bine spunea cineva, mortul nu mai depune
plângere şi nici nu vine să se răzbune.
Sunt situaţii şi situaţii, agresori şi agresori. Cineva povestea despre un individ recalcitrant care a recepţionat
un proiectil neletal de la Pol. Comunitară în picior şi nu se mai ridica de jos, convins fiind că va murii, fiind
împuşcat, deşi rana era superficială. Pe de altă parte în USA au fost cazuri în care mai multe gloanţe cal. 45
acp n-au stopat la timp un individ nervos care a mai apucat să dea 2-3 bâte până să crape. Totul e relativ.
Arma letală e mai bună, mai sigură dar şi implică mai multă responsabilitate. De aceea sunt mult mai puţine
cazuri la ştirile orei 5 cu arme letale, în timp ce pistoalelel cu bile de cauciuc sunt folosinte pentru toate
nimicurile, certurile în trafic şi mai ştiu eu ce teribilisme.
Comparaţia letal-neletal e un fel de comparaţie motociletă-maşină. Fiecare cu destinaţia ei, doar că la
domeniul auto nu sunt restricţii pentru "civili" ca la arme.
Daca Wadie nu, care tot de pe forumuri am inteles ca e buna, atunci care este mai buna?nedumeritu wrote:Un 7.65, daca trece prin tesut si nu atinge un organ vital sau nu incapaciteazamarshall wrote:Cred ca puterea de stopare, ca si alte caracteristici de putere, sunt mai curand legate de munitie, de proiectil samd.
functionarea unei articulatii a unui membru, atunci poti avea supriza sa vina ala cu adrenalina'n dintzi si sa
te bata lejer cu Carpatiu'n cap panaaaa... la loc comanda.
Pe cand o serie de 4-5 cauciucuri bine simtite prinse in zona torsului il pune pe ganduri la modul serios pe individ.\
Si chiar daca vine la tine ca locomotiva, ii faci loc sa treaca, ajunge repede la cap de linie cand i se termina aerul.
Pe urma se aseaza jos pe partea dorsala din spate a fundului si se gandeste o vreme cautand o gaura pe unde
sa traga niste aer.
Desigur, iti trebuie si munitie pentru asta si cu Wadie si alte glume de gen nu prea iti iese chestia.
Recomandari?
-
nedumeritu
Citesti forumul si afli, asta pentru ca s-a scris al naibii de mult pe aici si multe testetiger wrote: Daca Wadie nu, care tot de pe forumuri am inteles ca e buna, atunci care este mai buna?
Recomandari?
s-au tot facut.
Depinde si in ce calibru.
Deocamdata toti fug de 10x22.
Unii asteapta sa apara un calibru "magnum" pentru un Fort magnum.
Noi avem o arma in calibrul 10x28 la GP si avem si munitia adusa de la rusi.
Asteptam ca transportatorul sa o puna in avion la Bratislava.
Vom avea si ceva 9mm rubber tot cu acelasi transport.
La 10x22 inca nu ne-am hotarat daca sa aducem, deocamdata.
Sfat: mergi la Arrow si cumperi pt testari personale ce gasesti;
faci acelasi lucru si la Novarm pe Mosilor; mergi si la MLD guns si faci la fel.
Dupa ce testezi tu de unul singur iti faci propria parere. Si asta conteaza cel mai mult.
Dar trebuie sa acoperi toata gama existenta pe piata, altfel mereu vei zice ca
iarba vecinului este mai verde sau vei putea crede asta.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Piaţa s-a dezvoltat, asta e concluzia. Waddie era de vis acum câţiva ani, acum a fost devansată. Totuşi nu e o muniţie
rea deloc. Mie dintre muniţiile noi de pe piaţă numai Libra mi-a displăcut, poate şi pentru că mă interesează mai mult
precizia şi mai puţin valorile scoase pe cronograf.
rea deloc. Mie dintre muniţiile noi de pe piaţă numai Libra mi-a displăcut, poate şi pentru că mă interesează mai mult
precizia şi mai puţin valorile scoase pe cronograf.
Hai ca a mai aparut un dement in peisaj:
http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/ ... resti.html.
mai mult ca sigur ca adevarul este undeva la mijloc. la modul cum a fost prezentata stirea si la ce se vede pe imagini nu-mi vine sa cred ca este asa cum au prezentat ei.in imagini se vede un individ care incaseaza bete si alte alea, retragandu-se. daca era asa nebun ii punea pe toti pe burta si ii gaurea.Barbarosa wrote:Hai ca a mai aparut un dement in peisaj:
mai repede cred ca a fost provocat de cineva cu relatii in lumea media si care avea ceva personal cu el. prea virulenta reactia presei.
Aşa m-am gândit şi eu când am văzut "ştirea". Oricum în evenimentele de acest gen posesorul de armă legală cu bile deBARTHY 2 wrote:mai mult ca sigur ca adevarul este undeva la mijloc. la modul cum a fost prezentata stirea si la ce se vede pe imagini nu-mi vine sa cred ca este asa cum au prezentat ei.in imagini se vede un individ care incaseaza bete si alte alea, retragandu-se. daca era asa nebun ii punea pe toti pe burta si ii gaurea.
mai repede cred ca a fost provocat de cineva cu relatii in lumea media si care avea ceva personal cu el. prea virulenta reactia presei.
cauciuc nu are prezumţie de nevinovăţie, e automat "pistolarul din intersecţie", "se trage ca-n vestul sălbatic", etc. bla
bla bla. Puţini ziarişti ştiu cum e treaba şi aceia pentru că au ei sau apropiaţi de-ai lor arme de autoapărare.
Sincer mă mir că incidentul cu omul ucis la Timişoara acum vreo 3-4 ani nu a fost prezentat ceva de genul "un infractor a încercat
să omoare doi bieţi hoţi care greşiseră şi intraseră în vila lui. Speriaţi, cei doi au reuşit să-l pună la punct pe nelegiuit şi să-l
masacreze, cum trebuie masacrat orice om care îndrăzneşte să aibă arme de autoapărare în minunata noastră ţară".
http://www.agenda.ro/news/news/17828/ma ... cutit.html
Apropo, nimeni nu mai zice nimic de caz.
Oricum ăia din rrahova vor fura şi ei 100% un dosărel şi o condamnare dar probabil şi posesorul de armă, chiar dacă poate a fost nevinovat.
Prea dădeau ei cu pietre/bulgări/beţe în ăla, deşi el bătea în retragere.
Vinovat,nevinovat ce zic eu ca e concludent din film este ca arma nu si-a facut datoria.Efect psihologic ZERO,iese cu arma la vedere,nu se sperie nimeni,trage un foc in aer,ala tot il impinge,apoi efectul din punct de vedere fizic tot ZERO trage in baiatul care se aude povestind si in film si nu avea nicio treaba!
In cele din urma se pun aia cu pietre si ce mai arunca dupa el,eu cred ca nu a mai tras ca a vazut ca doar ii enerveaza si mai rau
Probabil ca nici munitie suficienta nu avea!
In cele din urma se pun aia cu pietre si ce mai arunca dupa el,eu cred ca nu a mai tras ca a vazut ca doar ii enerveaza si mai rau
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "'
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "'
Corect! S-a învăţat lumea cu caucioacele şi gazele. Nu mai sperie pe nimeni. Dacă trăgea cu glonţ în piciorul ăluia restul amuţeau instantaneu.
Aşa ...s-a văzut pe reluare faza. Dar şi cei anti-arme pot extrage argumente de aici, dacă un bou e bou şi scoate arma ca un bou când a oprit
unu' pe locul lui de parcare imaginar, cum să-i dai armă reală? Desigur, o armă reală implică mai multă responsabilitate şi n-o prea scoate
nimeni pentru nimicuri din astea, dar discuţia se prelungeşte la infinit...
Aşa ...s-a văzut pe reluare faza. Dar şi cei anti-arme pot extrage argumente de aici, dacă un bou e bou şi scoate arma ca un bou când a oprit
unu' pe locul lui de parcare imaginar, cum să-i dai armă reală? Desigur, o armă reală implică mai multă responsabilitate şi n-o prea scoate
nimeni pentru nimicuri din astea, dar discuţia se prelungeşte la infinit...
Eu din cate stiu se numeste arma de autoaparare si nu de asalt. Eu nu spun ca poate nu a avut dreptate, insa modul de utilizare al armei lasa de dorit. Daca aia sar la tine cu pietre si topoare, te refugiezi dupa un copac ceva si nu tragi fugind dupa ei cu arma in mana. Daca treaba se ingroasa, te refugiezi undeva unde sa-ti ajunga gloantele si sa nu te ajunga pietrele, etc si chemi politia, care oricum vine in mod sigur si singura,alertata de focurile de arma. Nu fugi dupa agresori, asta e clar si nici cand explici ceva, cuiva, chiar daca te-a enervat nu tragi in aer cu arma ca sa-i demonstrezi ca nu faci mishto. Iar daca situatia se poate lasa cu "a ajunge la loc cu verdeata, unde nu exista nici durere, nici suspin ..." fugi, ca d'aia ai picioare si nu-ti risti pielea pt un loc de parcare, o masina sau vreun alt bun.
ai zis bine... nu a fost autoaparare, a fost scandal sadea...
ce efect psihologic sa aiba cand toata lumea stia ca e neletal, doar individul il mai folosise...
dupa cum va spuneam am mai vazut cazuri in care u a avut efect cauciucul... si bine ca nu a avut, ca poate se ducea unul l puscarie si altul in mormant.
din pacate astfel de cazuri afecteaza opinia publica in cea ce priveste dreptul la aparare, si din cauza unui dement suferim toti, mai ales ca presa exagereaza de zici ca cie stie ce s-a intamplat
ce efect psihologic sa aiba cand toata lumea stia ca e neletal, doar individul il mai folosise...
dupa cum va spuneam am mai vazut cazuri in care u a avut efect cauciucul... si bine ca nu a avut, ca poate se ducea unul l puscarie si altul in mormant.
din pacate astfel de cazuri afecteaza opinia publica in cea ce priveste dreptul la aparare, si din cauza unui dement suferim toti, mai ales ca presa exagereaza de zici ca cie stie ce s-a intamplat
-
Nimeni De Nicaieri
Din comentariile alora care urmareau filmul se deduce clar ca cel cu pistolul a fost atacat.Probabil au si sters atacul propriu-zis ca sa nu se culpabilizeze singuri.Cel mai tare ma enerva proasta aia care ii incita si mai tare pe saracii oameni cu bate care au sarit mai multi pe ala.
Cel cu pistolul a reactionat gresit, dar cati dintr voi ati reactiona corect sub efectul adrenalinei.
PS: Vad ca prinde din ce in ce mai multi adepti ''Teorema Ciocaniana'' . De ce sa fuga ma nene omul daca e atacat? Suntem tara de alergatori? Curand o sa raspundem penal daca ne da careva o bata in cap si nu am fugit cu pistolul de acolo.
Cel cu pistolul a reactionat gresit, dar cati dintr voi ati reactiona corect sub efectul adrenalinei.
PS: Vad ca prinde din ce in ce mai multi adepti ''Teorema Ciocaniana'' . De ce sa fuga ma nene omul daca e atacat? Suntem tara de alergatori? Curand o sa raspundem penal daca ne da careva o bata in cap si nu am fugit cu pistolul de acolo.
pentru ca tebuie sa eviti... putea sa se duca acasa si gata. nu iti obtii locul de parcare cu cearta sau cu pistolul in mana, pistolul e pentru cand iti e pusa in pericol viata, integritatea corporala sau bunurile ori valorile si nu exisa alta cale...
sa actionezi sub efectul adrenalinei e una (se accepta chiar si de catre lege) si sa actionezi sub efectul "jmecheriei", sa arati tu ca esti stapanul cartierului si ca nu iti poate ocupa nimeni locul de parcare (care de fapt nci nu e al tau) ca ai tu pistol e alta...
sa actionezi sub efectul adrenalinei e una (se accepta chiar si de catre lege) si sa actionezi sub efectul "jmecheriei", sa arati tu ca esti stapanul cartierului si ca nu iti poate ocupa nimeni locul de parcare (care de fapt nci nu e al tau) ca ai tu pistol e alta...
ce usor este sa spui de pe margine "pentru ca trebuie sa eviti" !!!!
ce doamne iarta-ma sa mai eviti cand tu te duci de buna credinta la bizon si-i spui: "domnule, e ora 22 si vreau sa-mi parchez masina pe locul pentru care platesc taxe la primarie" iar el coboara cu toata turma din masina si incepe sa-ti ia stramosii la trei-pazeste si sa-ti promita ca-ti rupe capu ? varianta asta nu o iei in considerare, domnu' bozo ?
nu tin neaparat sa iau partea aluia cu pistol din filmulet. daca este vinovat sa plateasca, insa sunt situatii pe care chiar nu le poti evita. nu poti impune nimanui sa evite. necazul nu bate la usa.
iarta-ma dar degeaba ai incercat sa compatimesti civilii care nu au dreptul la arme, atunci cand ai intrat pe forum, caci usor, usor, nu faci decat sa demonstrezi ca, in realitate, gandesti la fel ca ceilalti colegi ai dumitale si propovaduiesti reducerea rapida si masiva a numarului de civili inarmati precum si descurajarea recurgerii la dreptul de autoaparare.
iti garantez ca n-ai fi plecat resemnat in casa, lasandu-ti masina la colt de strada, daca iti gaseai locul de parcare ocupat. asa cum ii cunoastem pe politistii din ziua de astazi ai fi uzat imediat de statut si ai fi sunat la 112 dandu-ti numarul de la insigna si colegii s-ar fi grabit sa-l indoape pe ala cu amenzi, ca de, ajuta un coleg. in schimb civilul este descurajat si sa apeleze la serviciul de urgenta, ca duduia de la sts il tine mult de vorba pana sa-i faca legatura la dispeceratul politiei, acolo te ia in primire un majur plictisit care te mai si admonesteaza ca "doar pentru asta suni la politie, dom'le?", iar intr-un tarziu cand vine echipajul, ori esti batut mar si ia faptasul de unde nu-i, ori primesti amenda odata cu celalalt individ pentru ca ati tulburat linistea publica si ati deturnat politia de la elucidarea unui caz important.
cam asta este realitatea d-le bozo si orice ai face si zice, nu poti sa o ascunzi .
sunt cazuri in care nu mai poti evita nimic si atunci trebuie sa intelegeti ca oricat de rapida ar fi reactia politiei ( nu e cazul in romania, dupa cat va plangeti ca va lipseste ) omul trebuie sa se apere singur si voi politistii sa incurajati asta.
daca tot vii aici pe forum si vrei sa ajuti cu ceva, vino cu spete de gen sa inteleaga omul cand este sau nu este legitima aparare sau stare de necesitate, cum sa actioneze sau sa nu actioneze. in activitatea dumitale pe care ne-ai prezentat-o ca fiind foarte bogata si cu rezultate bune ai vazut multe si ar fi de folos posesorilor de arme. chestia cu "incearca sa eviti" este perimata. traim intr-o societate care uneori nu-ti permite sa faci lucrul asta.
daca ai intradevar ganduri curate, incearca sa ma intelegi.
ce doamne iarta-ma sa mai eviti cand tu te duci de buna credinta la bizon si-i spui: "domnule, e ora 22 si vreau sa-mi parchez masina pe locul pentru care platesc taxe la primarie" iar el coboara cu toata turma din masina si incepe sa-ti ia stramosii la trei-pazeste si sa-ti promita ca-ti rupe capu ? varianta asta nu o iei in considerare, domnu' bozo ?
nu tin neaparat sa iau partea aluia cu pistol din filmulet. daca este vinovat sa plateasca, insa sunt situatii pe care chiar nu le poti evita. nu poti impune nimanui sa evite. necazul nu bate la usa.
iarta-ma dar degeaba ai incercat sa compatimesti civilii care nu au dreptul la arme, atunci cand ai intrat pe forum, caci usor, usor, nu faci decat sa demonstrezi ca, in realitate, gandesti la fel ca ceilalti colegi ai dumitale si propovaduiesti reducerea rapida si masiva a numarului de civili inarmati precum si descurajarea recurgerii la dreptul de autoaparare.
iti garantez ca n-ai fi plecat resemnat in casa, lasandu-ti masina la colt de strada, daca iti gaseai locul de parcare ocupat. asa cum ii cunoastem pe politistii din ziua de astazi ai fi uzat imediat de statut si ai fi sunat la 112 dandu-ti numarul de la insigna si colegii s-ar fi grabit sa-l indoape pe ala cu amenzi, ca de, ajuta un coleg. in schimb civilul este descurajat si sa apeleze la serviciul de urgenta, ca duduia de la sts il tine mult de vorba pana sa-i faca legatura la dispeceratul politiei, acolo te ia in primire un majur plictisit care te mai si admonesteaza ca "doar pentru asta suni la politie, dom'le?", iar intr-un tarziu cand vine echipajul, ori esti batut mar si ia faptasul de unde nu-i, ori primesti amenda odata cu celalalt individ pentru ca ati tulburat linistea publica si ati deturnat politia de la elucidarea unui caz important.
cam asta este realitatea d-le bozo si orice ai face si zice, nu poti sa o ascunzi .
sunt cazuri in care nu mai poti evita nimic si atunci trebuie sa intelegeti ca oricat de rapida ar fi reactia politiei ( nu e cazul in romania, dupa cat va plangeti ca va lipseste ) omul trebuie sa se apere singur si voi politistii sa incurajati asta.
daca tot vii aici pe forum si vrei sa ajuti cu ceva, vino cu spete de gen sa inteleaga omul cand este sau nu este legitima aparare sau stare de necesitate, cum sa actioneze sau sa nu actioneze. in activitatea dumitale pe care ne-ai prezentat-o ca fiind foarte bogata si cu rezultate bune ai vazut multe si ar fi de folos posesorilor de arme. chestia cu "incearca sa eviti" este perimata. traim intr-o societate care uneori nu-ti permite sa faci lucrul asta.
daca ai intradevar ganduri curate, incearca sa ma intelegi.