sfat pt incepator
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Cfx-ul deoarece are sistem de incarcare a peletului direct pe teava este mai precis decat cf-30 care are un fel de magazie cu un singur pelet,peletul trecand mai intai prin acea magazie si apoi intrand pe teava in momentul executarii "focului".Un spring-piston cu sistem de incarcare prin frangerea tevii te tine si mai mult de 10000 de focuri daca este intretinut bine insa chiar si asa cu timpul se produce un joc la teava la surubul de prindere al tevii de corpul cilindrului armei si apare o diminuare a preciziei.
ADRIAN
"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
Referitor la cele spuse de "AC Sniper", ma gandesc ca daca la o pusca dupa 10 mii de focuri (20 de cutii a cate 500), adica nu prea mult, apar probleme... incep sa ma ingrijorez referitir la amaratu' meu de pistol Walther CP88, cu care in mai putin de o luna am bagat deja 1.000 de focuri...
Adevarul este ca deja inaltatorul a inceput sa joace din singurul surub de fixare/reglare care il fixeaza pe manson, si l-am optimizat cu niste lac de unghii (revin, sper sa nu afle nevasta-mea
)
Pe aici nu prea se vorbeste despre intretinerea/curatarea armelor cu AC, si nici nu prea stiu pe cine sa intreb (lucrez la o unitate militara, si armurierul a dat din umeri, si mi-a zambit condescendent cand am intrebat despre intretinerea AC). Ar fi deranjul prea mare daca am deschide un new topic despre reparatii/intretinere/tunning/optimizare ?
Adevarul este ca deja inaltatorul a inceput sa joace din singurul surub de fixare/reglare care il fixeaza pe manson, si l-am optimizat cu niste lac de unghii (revin, sper sa nu afle nevasta-mea
Pe aici nu prea se vorbeste despre intretinerea/curatarea armelor cu AC, si nici nu prea stiu pe cine sa intreb (lucrez la o unitate militara, si armurierul a dat din umeri, si mi-a zambit condescendent cand am intrebat despre intretinerea AC). Ar fi deranjul prea mare daca am deschide un new topic despre reparatii/intretinere/tunning/optimizare ?
Walther CP88, cu gandul la o minune care nu exista: Gamo CFX Royal cu repetitie...
Nu,chiar ar fi binevenit un astfel de topic desi pe forumul www.airguns.ro se discuta demult de toate acestea.
ADRIAN
-
Dabija
-
Guest
Ii recomand la toata lumea!La AC proiectilul e usor si ricoseaza tot asa de usor! la fel e valabil si la alicele de vanatoare. O pereche de ochelari de protectie pt polizor la Metro costa vreo 2 RON si sunt eficienti. Sunt chiar haioshi!
Arrow i-ar putea vinde odata cu pustile! Nu din aia Walther de 200 RON, ci din cei de 2 Lei, ar fi o actiune sociala responsabila pro-arme! Zic si io ca nu costa nimic!
Arrow i-ar putea vinde odata cu pustile! Nu din aia Walther de 200 RON, ci din cei de 2 Lei, ar fi o actiune sociala responsabila pro-arme! Zic si io ca nu costa nimic!
-
Soimul Maltez
-
Guest
De obicei accidentele apar atunci cand tragi de la distanta mica in tinte metalice dar mai ales in cauciuc care produce cele mai puternice ricoseuri exact inapoi spre tragator.In tintele de lemn nu prea se produc ricoseuri cu exceptia lemnului de esenta tare.In beton se produc ricoseuri dar daca tragi de la mai mult de 20 metri,acestea au energie foarte mica si de obicei ajung sa te loveasca la nivelul picioarelor.Am experimentat de mai multe ori astfel de ricoseuri insa repet au energie mica de la mai mult de 20 metri.Cele mai periculoase sunt tintele de cauciuc chiar si de la distanta mai mare.De cele mai multe ori ricoseurile sunt periculoase pentru ceilalti de langa tine(vecini, de exemplu)mai ales deoarece ricoseurile de deviere de la traiectoria peletului mai au destula viteza incat daca se intampla sa loveasca pe cineva sunt foarte periculoase.Dupa parerea mea cel mai urat ricoseaza peletele Match banuiesc pentru ca prind cea mai mare viteza,dar si TS-18 sau SKENCO Hyper Velocity pot fi si mai periculoase pentru ca nu se deformeaza deloc la impact dar cu acestea din urma nu prea trag de obicei.Skenco Hyper Velocity ajung intr-o arma de max.220m/s si pana la 235-240m/s dar nu prea au precizie iar la capitolul ricoseuri sunt cele mai pacatoase.
ADRIAN
-
Dabija
-
Alegzandru
Skenco Hyper Velocity sunt bune daca tragi in ciori sau grauri, pentru ca ricoseaza dintr-o pasare in alta si cu cateva alice ai distrus un card intreg 
Ajuns pe aripile gandului, imi caut cheile prin vaile encefalului, ajung sa-mi pun problema originii timpului, culorii primordiale a universului, sau a unui capat al lui...
Dimpotriva,nu sunt bune deloc pentru ca stau prost la capitolul precizie si fiind foarte penetrante chiar daca lovesti vreo cioara cu un Skenco trece prin ea fara sa descarce prea multa energie in tinta.Ciorile sunt foarte rezistente iar daca nu folosesti munitia potrivita n-ai sanse sa o dai jos odata lovita.Cat despre tirul cu arma in casa poti sa folosesti orice tip de pelete cu conditia sa tragi intr-o carte foarte groasa(min.600-700 de pagini) iar distanta de tragere sa fie de minimum 10metri.Si sa nu circule nimeni prin zona. 
ADRIAN