Depunere acte pentru obtinerea permisului de port arma

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

anubis2612

Re: Depunere acte pentru obtinerea permisului de port arma

Post by anubis2612 »

multumesc, o sa ma duc maine la un cabinet sa imi fac acea fisa medicala, platesc si taxa si sper ca sapt viitoare sa pot sa imi depun dosarul :)

sper sa se rezolve destul de repede ca deja am umblat de imi vine acru...parca vreau sa imi cumpar o arma de asalt, atata sunt purtat dintr-o parte in alta.

PS: mai vad pe net articole, si mai aud oameni care zic ca ar trebui inasprita si mai tare procedura de obtinere a armei cu bile de cauciuc....penibil, eu daca vreau sa fac rau cuiva nu ma duc sa imi fac permis si sa il impusc cu o arma inregistrata. infractorii fac asa, nu cei care detin arme legal.
Aerius

Post by Aerius »

Bine v-am regasit! Haideti sa va "povestesc" putin excursia la care am participat astazi pentru a obtine toate actele necesare in urma obtinerii permisului de port arma. Dupa ce am facut analizele respective (avizul psihologic etc.) ce m-au costat in jurul a 80 RON (toate facute intr-un singur loc, unde am dat de o doamna foarte draguta ce m-a asistat si mi-a vorbit foarte frumos), am obtinut cazierul judiciar, chitanta ce dovedeste ca am achitat taxa de 200 lei la trezorerie (optez pentru "urgenta"), copie dupa buletin, doua poze 4x5; am fost frumusel cu dosarul la Serviciul Arme si Munitii, unde mi s-a mentionat ca imi lipseste avizul psihologic (constient de asta, am fost oricum din motiv ca, ei inchideau la ora 12 si am vrut sa vad ce spun, de curiozitate). Persoana ce mi-a atras atentia asupra avizului, nu a fost decat o stimata "draguta si simpatica" doamna, ce a inceput cu din ce mi s-a parut a fi, un INTEROGATORIU, si anume:
"D(oamna): - Pentru ce iti trebuie tie (permisul si pistolul)?"
"E(u): - Invat la periferie, unde sunt cetateni de etnie rroma, si in special pentru siguranta mea"
"D: - Si ce pistol vrei sa-ti iei?"
"E: - Un FORT de 9mm P.A."

Dupa acest raspuns, parca i-am taiat creaca de sub picioare, parca si acum imi amintesc privirea si sclipirea din ochii ei ce au definit momentul care m-a etichetat "CRIMINAL -- COPIL CE A JUCAT PREA MULT COUNTER-STRIKE SI VREA SA UCIDA PE STRADA" (ceea ce nu este cazul, din contra).
Bineinteles, a venit o intrebare si o afirmatie (din partea ei) MAGNIFICA, citi doar va implor, in continuare si ramaneti ingroziti.

"D: - Dar la ce-ti trebuie tie? O sa il tii decat acasa, la domiciliu! Nu ai voie cu el la tine! Ia-ti unul cu gaz, stii ca daca vreau vorbesc cu sefu sa-ti respinga cererea"

La care am ramas stupefiat, doamna asta chiar are tupeul sa decida in locul meu? Sa-mi spuna ea ce sa imi iau EU?! Bineinteles, imediat am venit cu raspuns, din moment ce incepuse sa ma ia si cu legi (imediat am sa mentionez ce mi-a notat si unde mi-a notat), ulterior dupa afirmatia de mai sus.

"E: - Doamna, stiu care sunt consecintele, nu am sa omor lumea pe strada ca asa m-a apucat pe mine, iar din cate stiu eu, am varsta necesara si indeplinesc toate conditiile."

Bineinteles, a fost de acord cu mine spunand "Da, ai varsta necesara, e dreptul tau". Daca ea insasi a mentionat ca e dreptul meu, atunci ce rost are toata aceasta "morala". Desigur, am uitat sa va mentionez ca mi-a tot pomenit ca sunt inca un copil si nu as vrea sa ma aleg de la varsta asta cu un dosar penal.
Eu inca sunt in ceata, de unde acest tupeu (vorbindu-mi pe un ton mai rastit si de sus dand impresia ca mai are putin si sparge vreun geam cu nasul la cat de lung si "inalt" il are) fata de mine? Daca am 20 de ani asta inseamna ca sunt vreun retardat ce se apuca de tras pe strada? Am trecut prin destule patanii, si pe pielea mea si din ce am vazut. Cu siguranta nu te ajuta artele martiale sau "baietii din gasca" cand 10 tigani te alearga cu topoarele pe strada si iti dau cu picioarele in masina.

Toate acestea fiind spuse, as dorii sa ma lamuriti cu un lucru, va implor, DE CE ACEASTA FEMEIE INCANTATOARE si-a tot impus punctul de vedere (faza cu tinerea pistolului doar la domiciliu)? Cand eu clar am sa bifez pentru a-mi fi eliberat in caz de "URGENTA" (pentru asta am platit) si "PORT SI FOLOSIRE". De ce dansa si cu inca un domn, m-au "asaltat" cu afirmatii ce impuneau sa-mi iau pistol cu gaz si nu cu bila de cauciuc (asta fiind decizia mea si nu a lor). Iar in legatura cu legile (ca m-a tot batut la cap cu legea si i-am dat putin peste nas in acest caz), mi-a notat pe cererea pentru eliberarea autorizatiei de port si folosire arme neletale (pe verso a acestei foi) la rubrica "alte mentiuni efectuate de organul de politie" urmatoarele (si citez):
1) Lg. 295/2004 actualizata pana la 31.05.2010 - art. 69 (<-- cred, nu se intelege prea bine)
2) COD PENAL art. 44, 45, 145, 279
Eu nu mai inteleg nimic de aici, membrii acestui forum mi-au spus ca totul este in regula, pot sa-mi depun dosarul (asta intelegand ca voi putea sa-l port la mine si sa-l folosesc ca pana la urma de-aia il achizitionez, cand vine Gigi Smenaru ce are scris pe geaca HARMANI cat capul meu de mare cu inca 4 jugalai de prin canalizari "inarmati" cu cutite sau dracu stie, sa-l folosesc, nu sa-l tin pe post de bibelou). Am fost sfatuit sa imi tin rabdarea si sa fiu calm, ceea ce am si fost, am incercat sa ii explic doamnei pe un ton cat mai calm si amabil posibil ca nu sunt vreun nebun ce incearca sa omoare lumea pe strada desi am doar 20 de ani. Ah si sa nu uit, mi-a turnat pe gat articolele ce mentioneaza starea de necesitate si cele ce aduc in "discutie" locurile aglomerate si asa mai departe, spunandu-mi clar ca eu nu pot sa-l iau la scoala, decat sa-l tin in casa, la domiciliu si atat (facand referire ca are puterea de-ai spune "sefului" sa imi respinga cererea). Eu asa ceva n-am mai intalnit si rau imi pare ca am dat de tufa asta batuta-n cap, tare mult m-am abtinut de la a ii spune sa vina cu mine o saptamana la liceul la care invat, intre tigani si sa vedem daca o sa ii convina, dar nu, trebuie sa dea ei din gura si sa ma priveasca drept psihopat.

Imi puteti da sfaturi? Sau cum altfel ar trebuii sa procedez, sau sa abordez toata aceasta situatie?

Bineinteles, acum am sa ma pun pe ros legea si sunt curios ce articole mi-a descris ea, sunt sigur 100% ca sunt cele ce implica locurile aglomerate s.a.m.d.
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

Aerius wrote:....DE CE ACEASTA FEMEIE INCANTATOARE si-a tot impus punctul de vedere......
Pentru ca singurul neuron necesar la angajarea in politie il avea in cashcheta aruncata peste gard. :mrgreen:
Sarmana de ea ! Cred ca i s-a dereglat ciclul menstrual de spaima ca a mai aparut un infractor inarmat pe strada. :lol: :lol: :lol:

La ce judet s-a intamplat asta, colega ?
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
dandana

Post by dandana »

stai linistit, iti va da permisul, nu poate sa se opuna legii ca ei i se pare ceva ............ Dar are dreptate si sa ai mare grija ca nu vei putea merge cu el la scoala. Sau cel putin sa nu stie nimeni ca ai asa ceva la tine. Nici macar prietenii tai buni. sau prietena ta. Nimeni
Nimeni nu este in mod fundamental rautacios. Exista o logica in spatele fiecarui comportament. Scopul esential al activitatii umane este obtinerea starii de fericire, dar exista oameni care nu stiu ce tip de comportament le-ar fi mai folositor.
Aerius

Post by Aerius »

BARTHY 2 wrote:La ce judet s-a intamplat asta, colega ?
In judetul Constanta. Onorat sa fiu apelat drept "coleg". Respectele mele.
dandana wrote:stai linistit, iti va da permisul, nu poate sa se opuna legii ca ei i se pare ceva ............ Dar are dreptate si sa ai mare grija ca nu vei putea merge cu el la scoala. Sau cel putin sa nu stie nimeni ca ai asa ceva la tine. Nici macar prietenii tai buni. sau prietena ta. Nimeni
Sunt perfect constient de asta, din firea mea sunt un om discret, nu sunt genul care sa vorbeasca gura fara el, deci o atitudine ca atare este adoptata de catre moi. Pistolul isi va face prezenta doar in cel mai rau caz, si anume sa sara Mercedesul pe mine sa ma bata cu inca 10 "de-ai lui" sau sa scoata vreunul cutitul la mine, ca am trecut pe langa o discoteca si ala era mort de beat, fapt ce l-a determinat sa "ii se para" ca eu sunt nu stiu cum. Voua nu vi s-au intamplat faze de genul? Cate ati vazut? Sunt foarte iritat si nervos in momentul acesta, nu inteleg de ce stimabila doamna nu poate vedea aceste lucruri, dar un lucru e sigur, ori se teleporteaza de acasa la munca, ori leviteaza, cu siguranta nu merge pe jos sau nu a luat parte (inca) la situatii de genul.

L.E.:
Am uitat sa imi exprim o observatie. Daca stimata doamna spune ca nu pot purta arma peste tot, atunci in caz ca sunt in legitima autoaparare cand cineva imi pune in pericol integritatea corporala si trag, la tribunal este bine sa mentionez ca nu porti arma peste tot, nu? De ce spun asta? Am citit si thread-ul cu, colegul nostru ce a avut acea patanie de "minune" cu taximetristul inflacarat, atunci cand a mentionat ca poarta arma peste tot i-a facut mai mult rau si daca nu ma insel am citit pe forum aceasta afirmatie (facuta de el). Deci cam care ar fi concluzia? Este bine sa specifici ca NU o porti peste tot?
Last edited by Aerius on Fri Dec 17, 2010 3:17 pm, edited 1 time in total.
sassu

Post by sassu »

Eu ti-am recomandat sa te inarmezi cu rabdare ( la doamna in speta ma refeream ).
Tu mergi mai departe si pana la urma iti vei lua pistolul .
tevez

Post by tevez »

Stai liniştit, nu ţi se va respingere, îţi vor da autorizaţia. E o metodă de-a te descuraja ca să aibă mai puţină muncă.
Dacă cineva reclamă ulterior comportamentul lor, vor spune cu seninătate "n-a depus domne niciun dosar". Deci poţi
să depui dosarul complet fără griji. Am văzut odată la un AEST o atitudine asemănătoare tot cu un tânăr ce-şi lua o
amărâtă de slavia spring cal. 4,5. Am zis că e bine oarecum să-l responsabilizeze dar pe următorii, 3 ţ. cu ghiul şi cu
lanţ, nu i-a întrebat absolut nimic. Şi ăia chiar păreau genul de "eroi" de la ştirile de la ora 17, mult mai dubioşi ca
bietul "braconier" cu a.c.-ul lui cu care d-abia pică guguştiucul, nu c-aş fi încercat.
bozo

Post by bozo »

nu este dupa cum vrea sau crede politistul, e dreptul tau legal, deci trebuie sa emita autorizatia.
daca nu emite se poate contesta in instanta la sectia cotencios-administrativ
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

bozo wrote:nu este dupa cum vrea sau crede politistul, e dreptul tau legal, deci trebuie sa emita autorizatia.
In ciuda celor scrise pe celalalt topic, la faza asta ma inchin cu doua maini ! Domnu' dumneavoastra sigur sunteti politist in politia din Romania ?
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
nedumeritu

Post by nedumeritu »

BARTHY 2 wrote:
bozo wrote:nu este dupa cum vrea sau crede politistul, e dreptul tau legal, deci trebuie sa emita autorizatia.
In ciuda celor scrise pe celalalt topic, la faza asta ma inchin cu doua maini ! Domnu' dumneavoastra sigur sunteti politist in politia din Romania ?
Aha, pana la urma, dupa doi ani de zile,
m-am prins. Este?
Incep sa banuiesc ca tu de fapt ai un fix cu politia/politistii/si-orice-ar-fi-sistem.
Deh, noi astia din Nord ne prindem mai tarziu dar, in schimb, intelegem aiurea.
Langsam aber... anderswo si aiurea.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
aurorauno

Post by aurorauno »

Hai domnul Zaharia,cum tocmai acum v-ati prins?Daca are el un fix si cu cineva despre care banuieste ca e politist,dar cu unul adevarat :lol: :lol:
Fiecare cu vrabiutele lui,unii insa au un stol....
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

nedumeritu wrote:
BARTHY 2 wrote:........Incep sa banuiesc ca tu de fapt ai un fix cu politia/politistii/si-orice-ar-fi-sistem..................
Am doua fixuri. Unul cu Romtelecom si unul cu RDS.
Image
“feci sed iure feci"

nedumeritu

Post by nedumeritu »

BARTHY 2 wrote:
nedumeritu wrote:
BARTHY 2 wrote:........Incep sa banuiesc ca tu de fapt ai un fix cu politia/politistii/si-orice-ar-fi-sistem..................
Am doua fixuri. Unul cu Romtelecom si unul cu RDS.
Oi avea tu doua "fixe" dar oricum, bine nu te mai faci.
Last edited by nedumeritu on Fri Dec 17, 2010 8:05 pm, edited 1 time in total.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
aurorauno

Post by aurorauno »

Eram 100% ca sunt mai mult de 2..... :lol:
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
nedumeritu

Post by nedumeritu »

aurorauno wrote:Eram 100% ca sunt mai mult de 2..... :lol:
Acum depinde si pana la cat stii sau poti sa numeri, fara sa adormi.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Post Reply