Cat a durat la voi obtinerea permisului?

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
tiger

Cat a durat la voi obtinerea permisului?

Post by tiger »

Va pun aceasta intrebare deoarece la mine dureaza de foarte mult timp dupa parerea mea. Am depus actele pentru autorizatie de cumparare prin 15 septembrie exact la o luna mi-au eliberat-o a doua zi am cumparat pistolul(un Streamer :D ) si de atunci 17 octombrie astept permisul. Desi banuiesc raspunsul, in mod normal nu il pot folosi, nu? munitie pot macar cumpara?
dandana

Re: Cat a durat la voi obtinerea permisului?

Post by dandana »

Munitia o cumperi o data cu autorizatia de cumparare dupa care restul doar in baza permisului, dar pina la 100 cartuse.
La mine la BV a mers repede in 3 zile mi-au dat permisul.
Nimeni nu este in mod fundamental rautacios. Exista o logica in spatele fiecarui comportament. Scopul esential al activitatii umane este obtinerea starii de fericire, dar exista oameni care nu stiu ce tip de comportament le-ar fi mai folositor.
tiger

Post by tiger »

Si eu sunt tot din Brasov si uite cat dureaza :evil: . Munitie nu aveau atunci pe stoc.
dandana

Post by dandana »

suna la nr 0268 407500 si cere biroul Arme si Munitie si intreaba de permis. Sigur este gata si zace intr-un sertar
Nimeni nu este in mod fundamental rautacios. Exista o logica in spatele fiecarui comportament. Scopul esential al activitatii umane este obtinerea starii de fericire, dar exista oameni care nu stiu ce tip de comportament le-ar fi mai folositor.
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

Calare pe ei ca ia uite ce zice legea :

Hotararea Guvernului nr. 895/2008
pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a
Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 130/2005
publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 623 din 27.08.2008

............................................

"Art. 481. - (1) Autorizatia de procurare a armelor neletale supuse autorizarii se elibereaza cu o valabilitate de 90 de zile si poate fi prelungita o singura data de catre autoritatea care a emis-o pentru o noua perioada de 90 de zile.
(2) Titularul autorizatiei de procurare a armelor neletale supuse autorizarii poate procura de la orice armurier legal constituit din tara ori din strainatate o arma din categoria celor pentru care a fost autorizat in termenul de valabilitate al documentului si, in cazul armelor prevazute la pozitia nr. 24 din anexa la Lege, cel mult 100 de bucati de munitie aferenta fiecarei arme pentru care a fost autorizat.
(3) Persoana care a procurat, in conditiile legii, o arma neletala supusa autorizarii are obligatia ca, in termen de 3 zile de la data procurarii sau, dupa caz, de la data incheierii formalitatilor vamale, sa se prezinte la autoritatea care a emis autorizatia, in vederea eliberarii permisului de arma sau inscrierii armei in acest document, avand asupra sa arma, precum si un dosar care va cuprinde documentele prevazute la art. 12 alin. (1) lit. a)-d).
(4) In situatia prevazuta la alin. (3), organele autoritatii competente procedeaza potrivit art. 12 alin. (2)-(4).

adica :

ART. 12
(1) Persoana care a procurat, in conditiile legii, o arma letala sau o teava pentru o asemenea arma are obligatia ca, in termen de 3 zile de la data procurarii sau, dupa caz, de la data incheierii formalitatilor vamale, sa se prezinte la autoritatea care a emis autorizatia, in vederea eliberarii permisului de arma sau, dupa caz, a inscrierii armei ori a tevii in acest document, respectiv a eliberarii cartii de identitate a armei, atunci cand aceasta a fost procurata din strainatate, avand asupra sa arma si, dupa caz, teava, 5 cartuse corespunzatoare, precum si un dosar care va cuprinde urmatoarele documente:
a) documentul de identitate, in original si in copie;
b) documentul care atesta faptul ca arma ori teava a fost procurata in conditii de legalitate, in original si in copie;
c) autorizatia de procurare completata pe verso in conditiile stabilite la art. 11 alin. (2) sau, dupa caz, alin. (3);
d) permisul de arma al titularului, in original si in copie, atunci cand este cazul;
e) cartea de identitate a armei, in original si in copie, in cazul in care arma a fost procurata de la un armurier din Romania.
(2) In situatia prevazuta la alin. (1), organele autoritatii competente verifica, in termen de 10 zile, urmatoarele:
a) autenticitatea documentelor prezentate de titularul armei;
b) faptul daca arma sau teava procurata corespunde categoriei si tipului pentru care s-a emis autorizatia;
c) corespondenta dintre seria inscrisa pe arma sau pe teava cu cea din documentele care o insotesc;
d) existenta, in evidentele proprii, a autorizatiei armurierului din Romania de a comercializa arme;
e) faptul daca autorizatia de procurare a fost completata pe verso in mod corespunzator si conform;
f) faptul daca, potrivit evidentelor proprii, in intervalul de timp dintre eliberarea autorizatiei de procurare si data la care persoana s-a prezentat cu arma sau teava procurata, nu a intervenit vreunul dintre cazurile prevazute de Lege de suspendare ori de incetare a dreptului de detinere sau, dupa caz, de port si folosire a armei.
(3) Daca in urma verificarilor prevazute la alin. (2) nu au rezultat nereguli sau impedimente si dupa efectuarea, atunci cand este cazul, a tragerii experimentale in conditiile prevazute la sectiunea a 3-a a cap. IV, autoritatea competenta procedeaza dupa cum urmeaza:
a) in cazul armelor procurate din strainatate, intocmeste cartea de identitate a armei;
b) emite permisul de arma tip A, al carui model este prezentat in anexa nr. 4, in cazul in care persoana este autorizata sa detina arma procurata, respectiv permisul de arma tip B, al carui model este prezentat in anexa nr. 5, daca persoana este autorizata sa o poarte si sa o foloseasca, inscriind arma in documentul respectiv, precum si cantitatea, tipul si calibrul munitiei care poate fi detinuta de solicitant;
c) in cazul in care persoana este deja titulara a unui permis de arma tip A si a fost autorizata sa procure arma in scopul detinerii sau, dupa caz, a unui permis de arma tip B si a fost autorizata sa o procure in scopul portului si folosirii, i se inscriu in permisul respectiv arma, precum si cantitatea, tipul si calibrul munitiei care poate fi detinuta;
d) in cazul tevilor de rezerva, le inscrie in permisul de arma.
(4) Daca nu este indeplinita conditia prevazuta la alin. (3) referitoare la inexistenta unor nereguli sau impedimente, precum si in caz de refuz nejustificat de prezentare a armei sau tevii pentru tragere experimentala, autoritatea competenta dispune demersurile corespunzatoare pentru clarificarea neconcordantelor constatate sau, dupa caz, refuza inscrierea armei ori a tevii in permisul de arma, respectiv eliberarea documentelor prevazute la alin. (1), si dispune pastrarea armei in custodie ori depunerea acesteia spre pastrare la un armurier autorizat, in conditiile legii, in functie de situatia care justifica acest refuz.

Militianul nu poate fi mai presus decat legea nici macar daca da cu caşcheta peste gard la Cotroceni.
Last edited by BARTHY 2 on Wed Nov 24, 2010 2:11 am, edited 1 time in total.
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
dcrist

Post by dcrist »

In 3 zile trebuie sa te prezinti la politie nu in 10, s-a schimbat legea.
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

In 12 decembrie 2008 am depus dosarul complet la SAEST si permisul mi-a fost completat si eliberat abia in 5 februarie 2009. E drept ca in perioada aia se mutau de la subsolul AJVPS-ului inapoi la politia capitalei si am inteles ca si raportul de la sectia de politia in raza careia am domiciliul a intarziat mult. A fost nevoie sa merg eu la sectia de politie sa vorbesc acolo cu politistii care se ocupau de dosar sa ii aduc acasa la mine sa le arat safe-ul sa vorbeasca ei cu vecinii (si sa imi sperie babele din cartier ca imi iau pistol :) )si apoi sa merg din nou la sectie sa iau personal raportul ala despre mine pe care tot eu sa il duc la SAEST. Uite asa am reusit ca termenul legal de 30 de zile lucratoare sa il "reduc" la vreo 55 calendaristice ( nu stiu cate au fost lucratoare pt ca au fost si sarbatorile de iarna intre timp)
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

dcrist wrote:In 3 zile trebuie sa te prezinti la politie nu in 10, s-a schimbat legea.
Merci de observatie. In al 2-lea paragragaf am omis sa modific din 10 in 3.
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

Safe&Sound wrote:In 12 decembrie 2008 am depus dosarul complet la SAEST si permisul mi-a fost completat si eliberat abia in 5 februarie 2009. E drept ca in perioada aia se mutau de la subsolul AJVPS-ului inapoi la politia capitalei si am inteles ca si raportul de la sectia de politia in raza careia am domiciliul a intarziat mult. A fost nevoie sa merg eu la sectia de politie sa vorbesc acolo cu politistii care se ocupau de dosar sa ii aduc acasa la mine sa le arat safe-ul sa vorbeasca ei cu vecinii (si sa imi sperie babele din cartier ca imi iau pistol :) )si apoi sa merg din nou la sectie sa iau personal raportul ala despre mine pe care tot eu sa il duc la SAEST. Uite asa am reusit ca termenul legal de 30 de zile lucratoare sa il "reduc" la vreo 55 calendaristice ( nu stiu cate au fost lucratoare pt ca au fost si sarbatorile de iarna intre timp)
Noi suntem de vina ca le permitem.
Image
“feci sed iure feci"

dingo20

Post by dingo20 »

Eu am primit permisul chiar in ziua in care m-am dus cu prima arma sa o inregistrez. E drept ca asta s-a intamplat acum cativa ani dar nu cred ca de atunci s-au schimbat multe lucruri aici. Cred ca tine de obiceiul locului si de modul in care se organizeaza fiecare structura judeteana.
dandana

Post by dandana »

au foarte mult de lucru, a crescut cererea de eliberare a permiselor enom de mult. Nu am o statistica dar la BV este coada, nu a fost data sa nu fie 4-5 persoane
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

dandana wrote:au foarte mult de lucru, a crescut cererea de eliberare a permiselor enom de mult. Nu am o statistica dar la BV este coada, nu a fost data sa nu fie 4-5 persoane
saracutii de ei !!! sa nu bea apa rece. :lol:
Image
“feci sed iure feci"

Post Reply