FORT 17P si munitie neletala pe piata de EST
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: FORT 17P si munitie neletala pe piata de EST
Cred ca mi-am dat seama de ce nu incarca Fortul 17 calumea cartusele. Poti sa ii dai si cu Coca Cola pe el ca nu se va intampla nimik. Probelma este ca Fortul nu este de calibru 9X22. Armele lor letale sunt doar in calibru 9X18 sau 9X17. Mi-e greu sa cred ca au facut ei atatea modificari sa il transforme in 9X22. Iti merge perfect munitia Ozkursan pentru ca are bila bagata in interior, este super lucioasa si aluneca perfect din incarcator in camera cartusului. Cea de la Snail in afara de faptul ca are biloiul mult iesit, la unele ii mai atarna si fasii de cauciuc de bune ce sunt facute si de aia se blocheaza sau nu inchide camera cartusului. Asa ca daca ai gasit reteta optima pastreaz-o! 
Cz 83 9mm Rubber - Proud Owner
jordan_23 wrote:Cred ca mi-am dat seama de ce nu incarca Fortul 17 calumea cartusele. Poti sa ii dai si cu Coca Cola pe el ca nu se va intampla nimik. Probelma este ca Fortul nu este de calibru 9X22. Armele lor letale sunt doar in calibru 9X18 sau 9X17. Mi-e greu sa cred ca au facut ei atatea modificari sa il transforme in 9X22. .......................
Si nu ai capul mare ! Bravo ! Vei primi un premiu.
Mi-a mai promis cineva pe aici o bere, poate se tine de cuvant 
Si doar pentru o bere te apuci sa vorbesti prosti ? Te vinzi cam ieftin. Cate Fort-uri ai avut ?
1. E o idee care nu e buna, ca sa nu-i zic altfel. Uite, eu nu am avut si nici nu am vazut Fort sa se blocheze. In schimb am vazut alte pistoale mai de fite dar mi-am vazut de treaba ca asa e frumos.jordan_23 wrote:Era o idee, altfel cum iti explici? Da tu o explicatie plauzibila in afara de a unge cu ulei de BMW pistolul si sa iti fie frica sa umblii cu el ca iti pute mana a pacura? Tu crezi ca soldatii aia care umba cu arme de firma precum Glockuri, Beretta sau CZ umba cu vaselina in buzunar, las-o naibii de treaba. Am tinut in mana si Fort 12,14 si 17 inainte sa imi cumpar CZ spre informarea ta. Oricum daca maine iti vinzi pistolul si iti iei orice altceva, probabil ca acela este cel mai bun de pe piata, se stie!
Da-mi in cap pentru ca mi-am dat cu parerea. Berea era pentru altceva, pentru un sfat util, nu pentru prostitutie intelectuala.
2. Nu eu am spus ca-mi ung pistolul cu ulei de BMW ci un altul care se ia de mana cu tine chiar in acest moment insa pe alte forumuri. Si pentru informarea ta, pistoalele ca orice alte mecanisme, din cand in cand se mai si ung.
3. De regula, arma, una este sa o tii in mana si alta este sa o pui la treaba.
4. Daca imi vand pistolul, il vand pentru ca imi trebuiesc bani si nu pentru ca imi iau altceva mai bun. Am ceva la fel de bun ca un Fort.
5. Nu-ti dau in cap dar te trag de maneca atunci cand lungesti coada la vulpe.
Ok, la urmatorul poligon ne dam reciproc o bere! 
Multumesc dar eu nu beau bere ! In schimb putem face un duel de foc. Ca pe vremuri, la spartakiade.jordan_23 wrote:Ok, la urmatorul poligon ne dam reciproc o bere!
Dacă vreţi să vă lăsăm singuri să ziceţi.jordan_23 wrote:Ok, la urmatorul poligon ne dam reciproc o bere!
Muniţia Fort, specială pentru armele Fort, evident, este similară la dimensiuni cu alte muniţii9x22 mm rubber, deci
teoria nu se verifică. Plus că blocajele apar cu o frecvenţă redusă la Fort din observaţiile mele personale.
Am tras doar 15 cartuşe cu Fort, dintre care 14 cu 18-le lui Barthy (7 Libra, 7 Fort) şi unul cu Fortul 10 al
lui Nicuţu. Niciun blocaj, evident. Cu Mauser HSC 10x22 am avut din 50 de boabe trase vreo 4-5 situaţii în care nu
a ejectat tubul complet şi din ce am văzut prin diverse poligoane Fort-ul este superior şi la acest capitol "zamakului".
Cu CZ nu am tras şi nu l-am văzut "la lucru", am văzut GP T910 şi mi s-a părut relativ egal cu Fortul, adică mai are
blocaje dar rar. Muniţia contează mult. Bila prea ieşită este un handicap pentru orice muniţie şi orice pistol, mai
puţin în cazul revolverelor.
O comparaţie pentru a afla care armă se blochează cel mai puţin ar necesita un nr. mare de cartuşe trase cu ambele,
de acelaşi tip, pentru a nu se putea incrimina muniţia. Dar cum fiecare armă are muniţia preferată este imposibil
de tras o concluzie strictă. Deci...găsiţi-vă arma care vi se potriveşte şi muniţia care i se potriveşte, dar ideal ar fi
să fie CZ, FORT, GP, în ordine alfabetică.
Am un FORT 12R. In poligon la UTI, cu amabilitatea dl Viorel am tras cu LIBRA, SNAIL, Ozkursan si YAS si cu Fort 12R si cu CZ 83.
Concluzii :
1. cea mai preciza Ozkursan apoi YAS, SNAIL si LIBRA, asta indiferent de arma, la 15 m.
2. FORT-ul mi s-a parut mai precis ca CZ-ul - abaterea fiind mai mica la FORT cu aceeasi munitie, Ozkursan sau YAS la 10 si 15 m.
3. Ambele arme sunt mult mai precise decat un Walther P99T, prezent si el la trageri (acesta la 10m tragea mai mult dupa colt ... fiind declarat de posesor o arma pacifista ...
)
4. Munitia Ozkursan e 2.5 ron iar YAS 3 ron, YAS fiind mult mai "afumatoare", dar - parerea mea - mai puternica, Ozkursan prezentand dupa trageri bila mai sferica, munitia fiind cea mai ingrijita din punct de vedere constructiv.
Concluzii :
1. cea mai preciza Ozkursan apoi YAS, SNAIL si LIBRA, asta indiferent de arma, la 15 m.
2. FORT-ul mi s-a parut mai precis ca CZ-ul - abaterea fiind mai mica la FORT cu aceeasi munitie, Ozkursan sau YAS la 10 si 15 m.
3. Ambele arme sunt mult mai precise decat un Walther P99T, prezent si el la trageri (acesta la 10m tragea mai mult dupa colt ... fiind declarat de posesor o arma pacifista ...
4. Munitia Ozkursan e 2.5 ron iar YAS 3 ron, YAS fiind mult mai "afumatoare", dar - parerea mea - mai puternica, Ozkursan prezentand dupa trageri bila mai sferica, munitia fiind cea mai ingrijita din punct de vedere constructiv.
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
Am tras eu cu Fort 17, la al 5-lea foc s-a blocat, mentionez ca erau 5 de toate in incarcator.Nu cred ca are legatura ca era ultimul. Pistolul e nou din cutie, munitia era Snail CZ la cutie albastra, cartusul anterior a fost ejectat dar cand sa intre urmatorul a prins bila care e cam jumate afara in buza de la teava inainte de a intra in camera. Nu am considerat a fi ceva grav, pur si simplu cred ca e bila care nu e din metal sa alunece in orice conditii, un pic daca prinde acolo intepeneste. Ajuns acasa am luat toata cutia la presat. In timp ce roteam cartusul pe masa cu 2 degete spre stanga, presam cu o bucata de lemn rotind spre dreapta. Rezultatul, un cartus perfect, nu am avut timp sa o mai testez dar sunt convins ca nu se va bloca.BARTHY 2 wrote:1. E o idee care nu e buna, ca sa nu-i zic altfel. Uite, eu nu am avut si nici nu am vazut Fort sa se blocheze. In schimb am vazut alte pistoale mai de fite dar mi-am vazut de treaba ca asa e frumos.jordan_23 wrote:Era o idee, altfel cum iti explici? Da tu o explicatie plauzibila in afara de a unge cu ulei de BMW pistolul si sa iti fie frica sa umblii cu el ca iti pute mana a pacura? Tu crezi ca soldatii aia care umba cu arme de firma precum Glockuri, Beretta sau CZ umba cu vaselina in buzunar, las-o naibii de treaba. Am tinut in mana si Fort 12,14 si 17 inainte sa imi cumpar CZ spre informarea ta. Oricum daca maine iti vinzi pistolul si iti iei orice altceva, probabil ca acela este cel mai bun de pe piata, se stie!
Da-mi in cap pentru ca mi-am dat cu parerea. Berea era pentru altceva, pentru un sfat util, nu pentru prostitutie intelectuala.
2. Nu eu am spus ca-mi ung pistolul cu ulei de BMW ci un altul care se ia de mana cu tine chiar in acest moment insa pe alte forumuri. Si pentru informarea ta, pistoalele ca orice alte mecanisme, din cand in cand se mai si ung.
3. De regula, arma, una este sa o tii in mana si alta este sa o pui la treaba.![]()
4. Daca imi vand pistolul, il vand pentru ca imi trebuiesc bani si nu pentru ca imi iau altceva mai bun. Am ceva la fel de bun ca un Fort.![]()
![]()
5. Nu-ti dau in cap dar te trag de maneca atunci cand lungesti coada la vulpe.![]()
![]()
ФОРТ 17P 9mm P.A.

"I'd rather be judged by 12 than carried by 6"
"I'd rather be judged by 12 than carried by 6"
Sigur nu se va mai bloca. Asa am facut eu cu o cutie de libra, din aceleasi motive. Acum ma gandesc serios sa-mi fac o presa mica sa tratez astfel toata munitia, indiferent de neam, pentru ca bila aia iesita afara "infraneaza" cartusul pe panta de la intrarea in camera cartusului. Fenomenul este mai putin prezent la munitia fort pentru ca bila este dintr-un cauciuc mai tare si mai lucios, fata de bila de libra care este mai moale, iar cauciucul mai rugos.
Форт 17 Р

BARTHY 2 wrote: 1. E o idee care nu e buna, ca sa nu-i zic altfel. Uite, eu nu am avut si nici nu am vazut Fort sa se blocheze.
deci gata, te-am trecut pe lista persoanelor cu care nu o sa ma mai contrazic niciodata
BARTHY 2 wrote: 5. Nu-ti dau in cap dar te trag de maneca atunci cand lungesti coada la vulpe.![]()
![]()
tare rau afirmatia asta, ar trebui pusa la semnatura
astazi am venit cam suparat acasa dar dupa ce am citit forumul ma simt mult mai bine si mai inveselit
PS: fac o confesiune aici in public
Eu intotdeauna am tanjit in secret la un Rohm RG88 si imi uram Waltherul desi nu am aratat asta niciodata. Stiu foarte bine ca RG88 a fost intotdeauna mai bun decat PP-ul chiar daca argumentele logice indica altfel
Va rog sa ma iertati dragi concetateni virtuali
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
ups, a venit barthy online, am tulit-o 
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
-
nedumeritu
Iata, acest weekend ne ofera dun dublu regal:
- Barhy versus Babanu [sau invers]
- Walther/rubber versus RG88/rubber [sau incontrarea a doua marci de renume dar inexistente]
Ce ne puteam dori mai mult?!
Pâine şi circ. Panem et Circenses.
Acum mai ramane ca guvernul sa ne dea si partea cealalta, Pâinea.
Si gata, am trecut criza.
- Barhy versus Babanu [sau invers]
- Walther/rubber versus RG88/rubber [sau incontrarea a doua marci de renume dar inexistente]
Ce ne puteam dori mai mult?!
Pâine şi circ. Panem et Circenses.
Acum mai ramane ca guvernul sa ne dea si partea cealalta, Pâinea.
Si gata, am trecut criza.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else