Munitii 9mm PA Rubber

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

BARTHY 2

Re: Munitii 9mm PA Rubber

Post by BARTHY 2 »

Dr.G wrote:,, De departe CZ 83 e cel mai puternic si precis pistol de pe piata. Totul este sa folosesti si munitie cu o bila de calitate!
"

Hai ca m-ai dat pe spate, daca nu exista Fortul pe piata, si CZ-ul concura cu PP, Mauser, Rekord si Rg , CZ-ul ar fi fost cel mai bun, dar altfel , exista Fort, intai incearca sa tragi vreo 2500 de gloante cu CZ, cum am tras eu cu Fortul 17 al meu,apoil sa vezi daca se mai tine pe picioare CZ-ul, sunt gata sa testam amandoi Fortul meu si CZ-ul tau, sa vedem daca au aceeasi precizie prin comparatie.
Domnu' Doctor, nu fii rau ! Omul a zis "de departe"; cand te apropii treaba sta altfel. :P Ma primiti si pe mine la teste cu Rhom-ul meu ? Promit sa nu-i torn rachiu de anason pe teava ! :lol:
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
Dr.G

Post by Dr.G »

Te primim , esti beiat bun, vorba replicii din filmul ,,Secretul lui Bachus" : ,, Sa stii ca te-am verificat", si eu cred , ca daca n-avea gaura aia-n teava, facea mai multi bani decat se cere pe el la magazin. ce observ eu, e ca CZ are destule asemanari in dimensiuni si greutate cu Fortul 12, dar ala e negaurit.
jordan_23

Post by jordan_23 »

Nu am de gand sa intru in polemici, dar cum va explicati faptul ca: Fort 12 si cu Cz 83 daca le pui acelasi tip de munitie Fortul dezvolta viteze mai slabe decat Cz-ul care are si acea gaura in camera cartusului?
Cz 83 9mm Rubber - Proud Owner
nedumeritu

Post by nedumeritu »

jordan_23 wrote:Nu am de gand sa intru in polemici, dar cum va explicati faptul ca: Fort 12 si cu Cz 83 daca le pui acelasi tip de munitie Fortul dezvolta viteze mai slabe decat Cz-ul care are si acea gaura in camera cartusului?
Sincer sa fiu, nu cred ca ai avut in mana un Fort 12 pentru a trage macar un incarcator doua.
Daca vorbim din poze si din cifre perspectiva este cu totul alta, mereu alta, in functie de comentator.

Oricum ar fi Fort 12, mai necizelat [de parca CZ 83 ar folosi vreun material mai bun sau ma cizelat]
dar macar pastreaza si in versiunea rubber caracteristicile armei cu glont din care se trage, ca sa zic asa.
Chestia cu vitezele superioare pe care le dezvolta CZ 83 poate fi dependenta direct si de mijlocul
de locomotie cu care este transportat pistolul.
Nu este nici un fel de urma de logica pentru a justifica obtinerea unei viteze mai mari a proiectilului de cauciuc
la o arma cu teava semnificativ mai scurta.
Da, se poate ca o teava mai scurta sa dezvolte un nivel de sunet ridicat, dar si asta dependent de tipul de munitie utilizat.
Dar viteza mai mare nu, pentru că în spatele bilei ce se târâie pe ţeavă mai multă vreme are timp sa acumuleze în spatele
ei un piston de gaze cu energie mai mare. Viteză mai mare, precizie mai mare.
Nu trebuie uitat că energia imprimată proiectilului este direct proporţională cu cantitatea de gaz/unitatea de timp împinsă
în spatele bilei.
Restul sunt poveşti romanţate după urechea fiecărui posesor.
Nu este de mirare, doar suntem intr-un domeniu oarecum conex cu vânătoarea/pescuitul.... si de aici tărâmul poveştilor de rigoare.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
jordan_23

Post by jordan_23 »

Oricum nici un pistol din lume nu este mai bun decat Grand Power de orice fel! Se stie!!!! Acrii sunt strugurii.
Cz 83 9mm Rubber - Proud Owner
nedumeritu

Post by nedumeritu »

jordan_23 wrote:Oricum nici un pistol din lume nu este mai bun decat Grand Power de orice fel! Se stie!!!! Acrii sunt strugurii.
Acrii de obicei desemneaza forma articulata a pluralului de la acru, acrul fiind unitate de masura a suprafetei in unele cazuri.
Desigur ca vor fi existand pistoale mai bune decat GP.
Conteaza conditiile si onestitatea/obiectivitatea cu care se face aprecierea.

Incerc de multa vreme sa explic un concept verificat pe teren din 2008 incoace:
- cea mai buna arma de autoaparare va fi cea furnizata de un producator care isi proiecteaza cu ajutorul unui partener serios
si o munitie adecvata armei sale.

Asta, indiferent ca este RG88, Mauser HSC 91, Walther P99 sau orice altceva.
Lucru valabil si pentru CZ 83 rubber.
Pentru oricare tip de arma din cele de mai sus, un producator istet poate "stabiliza" o munitie care sa faca arma infailibila.
Ca putere, ca precizie, ca putere de stop, depinde de targetul ales de producator.
[Arme de vanatoare de maaare marca si de acuratete deosebita specifica din start ce munitie se recomanda]
[Masini de marci mai serioase sau mai putin serioase specifica EXACT tipul de combustibil, nu pui motorina intr-un Wartburg, nu?]

De fapt treaba aceasta isi va gasi exemplificare clara dupa prima decada a lui Decembrie, speram, cand vom aduce primele pistoale
in calibrul 10x28. Atunci vom discuta, cred eu, cu totul altfel despre Grand Power.
Si tot atunci vom avea si in calibrul 9 mm rubber T910 cu munitia lui, dedicata lui.

Nu ne intereseaza sa promovam o arma care sa mearga neparat cu toate subprodusele scoase de fabrici de munitie din mai ce stiu eu munti sau paduri, deserturi sau alte podisuri ... anatolice.. :o .
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Dr.G

Post by Dr.G »

S-ar putea ca strugurii sa nu fie acri daca maestrul Zaharia aduce GP-ul, dar unul bine pus la punct, si cu munite din aia de 9 mm, de care-am tras eu cu ea, de facea o flama de 40 de cm ziua, si putere de-a lasat bila de cauciuc , urma adanca de 2 cm in scandura din poligonul de la Tunari, atunci, o se ne punem o problema : e bun sau e cel mai bun GP-ul ? Dar pana atunci Fortul e tatic la poligon. Cat despre podisuri.?....Anatolice?.....Turcia?.....Rahat !....( cu apa rece)..., marfa proasta .... Romania,....prosti...cumpara....la noi merge orice, in vest nu vand astia decat fructe si legume, si Renault-urile alea Symbol, faimoase la injectoarele si casetele de directie care le picau . Am uitat, mai vand la noi niste pistoale, spuneti voi ce bune sunt, poate-am vorbit cu pacat.
tevez

Post by tevez »

nedumeritu wrote:
jordan_23 wrote:Oricum nici un pistol din lume nu este mai bun decat Grand Power de orice fel! Se stie!!!! Acrii sunt strugurii.
Acrii de obicei desemneaza forma articulata a pluralului de la acru, acrul fiind unitate de masura a suprafetei in unele cazuri.
Este vorba de verbu' a acri la perfect simplu:
Eu acrii
Tu acrişi
Ea/el acri(...)
Jordan_23, ar fi fain să mergi la un poligon ca cele organizate de ROMSDC, acolo poţi vedea "la lucru" tot felul de arme
şi fac comparaţii. Iar cu strugurii acri nu ştiu exact ce-ai vrut să spui, dar cert e că CZ-ul e una din puţinele arme de
autoapărare care n-a trecut şi prin mâna şi permisul lui nedumeritu dar nu din motive de "acreală", dacă şi-l dorea
cred că-l avea demult în permis. Nu ştiu dacă GP e cel mai bun din lume (eu personal cred că e Fortul) dar sunt sigur
de două lucruri: de fain e fain GP, dacă-l vezi de impresionează şi cea mai bună armă este cea pe care o ai, indiferent
dacă e Fort,. CZ, GP, Rohm sau WASP. :mrgreen:
nedumeritu

Post by nedumeritu »

@tevez
Ai mare dreptate, am avut multe arme in permis, uneori si cate doua Fort-uri..., cunostintele stiu pentru ce.
CZ 83 rubber nu am avut dar asta nbu inseamna ca nu am tras cu ea.
Mai exact pot sa iti spun si ordinea in care cei din romsdc au tras acum aproape doi ani cu CZ 83 rubber:
Vlad aka Haiosu
Nikki
Nedumeritu, adica eu... :)
Stim si cum si cand si unde, toti trei.
De fata mai era, culmea, si posesorul armei, se stie el mai bine. Avea cu el si o mica
bijuterie, un Arminius.
Asa ca romsdc a avut un oki pe CZ 83 rubber inca de cand era in faza de new-entry pe piata noastra iar
importatorul ce il aducea nu reusea nicicum sa ii aduca si munitie.
Cat despre GP T910 care a numarat astazi cu cel putin un blocaj mai putin decat Fort-urile din concurs,
"faptele vorbeshte".
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
sepuku

Post by sepuku »

- Daca tot ati fost in poligon spuneti-ne si noua celorlalti ce nu am putut veni cum s-au comportat cele 3 oteluri,respectiv- Fort,Cz si Gp. - Va multumim anticipat !!! :wink:
Last edited by sepuku on Sat Nov 13, 2010 10:17 pm, edited 1 time in total.
- Priveste in ochii celui ce te ataca,si-o sa vezi- MOARTEA !!! ...rece,reala,imediata... -Ti se-ntampla chiar TIE !!!...acum,stiind asta te intreb : - CE FACI ???
tevez

Post by tevez »

nedumeritu wrote: Cat despre GP T910 care a numarat astazi cu cel putin un blocaj mai putin decat Fort-urile din concurs,
"faptele vorbeshte".
Cred că GP şi Fort sunt foarte apropiate ca valoare. Avantajul e că lucraţi direct cu fabricantul şi prototipul
este în continuă perfecţionare. Pe piaţă vor apărea Forturi cal. .45. Toate acestea sunt veşti bune pentru
noi, "end-userii" şi asta e cel mai important dincolo de concurenţa (în sens bun) GP-Fort-CZ. Scuze că mă
repet dar, dragi pasionaţi de arme cu biluţe de cauciuc, trăim decenii de împliniri măreţe. De la alegerea
între Rg, PP sau poate Mauser, am ajuns să căutăm "învingătorul" între CZ83, GP T910 şi Fort (cam toate
modelele). Pentru că în alegerea armei contează şi dimensiunile (ale armei dar şi ale posesorului) :D , oricare
dintre CZ83, GP T910, Fort 10, 12, 14, 17, 18 poate fi "alegerea perfectă", lăsând deoparte armele letale,
care ar trebui să fie accesibile, în opinia mea, oricărui cetăţean de bună-credinţă zdravăn la cap şi cu o
minimă instrucţie a tragerii şi legislaţie. Dar asta e altceva.
Ca să fiu on-topic: Muniţia de la Libra e imprecisă dar puternică, e bună pentru autoapărare la distanţe mici.
Fort e o muniţie foarte precisă pentru o muniţie neletală, ideală pentru poligon. Verificat azi. Despre celelalte
las pe ceilalţi. A, apropo, şi la capitolul muniţii piaţa e un "Rai" faţă de acum 2-3 ani.
Last edited by tevez on Sat Nov 13, 2010 10:21 pm, edited 1 time in total.
tevez

Post by tevez »

sepuku wrote:- Daca tot ati fost in poligon spuneti-ne si noua celorlalti ce nu am putut veni cum sau comportat cele 3 oteluri,respectiv- Fort,Cz si Gp. - Va multumim anticipat !!! :wink:
Nu a fost niciun CZ rubber. Rezultatele vor apărea pe forumul ROMSDC. Au fost ceva blocaje dar nu multe.
Referitor la ce am spus mai sus despre muniţii: am tras cu Fort 18 şi am sesizat diferenţele menţionate.
A fost un CZ 9x19...o armă pe care nu-ţi vine s-o mai laşi din mână când tragi. :mrgreen:
sepuku

Post by sepuku »

- al lui Vlad?(cz-ul) -am tras cu omega si shadow,asa-i,pe langa ca sta ca turnat in palma,sistemul de ochire si precizia fac din tras o incantare! -Felicitari pt teste,tineti-o tot asa...nu va pierdeti si ajutati-ne si pe noi ceilalti sa nu ne pierdem ENTUZIASMUL !!!...trecand peste toate celalalte greutati si incercari la care este supus orice cetatean al acestei frumoase'tari :wink: toate cele bune !
- Priveste in ochii celui ce te ataca,si-o sa vezi- MOARTEA !!! ...rece,reala,imediata... -Ti se-ntampla chiar TIE !!!...acum,stiind asta te intreb : - CE FACI ???
tevez

Post by tevez »

sepuku wrote:- al lui Vlad?(cz-ul)
Acela. :D până la sfârşitul anului e posibil să se mai organizeze un poligon.
http://www.romsdc.ro/forum/viewtopic.ph ... 1&start=45
Last edited by tevez on Sun Nov 14, 2010 10:47 am, edited 1 time in total.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

tevez wrote:...................................... Au fost ceva blocaje dar nu multe.
Referitor la ce am spus mai sus despre muniţii: am tras cu Fort 18 şi am sesizat diferenţele menţionate.
.......................................
Dah, au fost ceva blocaje, cel mai interesant si de notat ar fi urmatorul:
- blocajul unui Fort, la linia de start, chiar in sesiunea de departajare ... in castigator.
Asta desigur, nu a alterat timpul castigatorului. Dupa 45 de secunde de chinuri, arma s-a deblocat,
a fost oprit cronometrul, s-a dat un nou start, si de data aceasta se pare ca a iesit...
Din doua incercari dar a mers.
Se vede pe film, asa neoficial cum este el.
Puteti intreba si pe dl. avocat de pe locul 2. Sau sa il intrebati de ce l-ati ovationat dupa tragere.
Pe locurile celelalte s-au plasat, culmea, arme GP T910 in 10x22 sau in 9 mm
si nici un Fort pe acolo. Acum, asta este, ce sa faci.
Apropos de Fort .45, are o supriza mica, aici, dupa colt.
Il asteapta in Mogosoaia pe cand o sosi el in Bucuresti.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Post Reply