Material si constructia Fort si GP

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

nedumeritu

Re: Material si constructia Fort si GP

Post by nedumeritu »

Corect.
Marii producatori de tevi brute sunt din ce in ce mai cautati de cei
ce doresc sa produca serii de arme serioase.
Intreaga gama de tevi brute necesara productiei in Grand Power s.r.o. SK este importata
de la unul din traditionalii producatori de otel din Suedia iar slide-ul este produs din otel furnizat
de Fabrique Nationale Herstal in Belgia. Numai o parte din tevile de la produsele seriei Grand Power
sunt produse si importate tocmai din ... Cehia, de la CZ, la comanda speciala si sunt din otel
51CrV4.
Pentru produsele de serie speciala se foloseste o masina consacrata, Pratt&Whitney, iar materialul de baza
vine de la Ictus, Suedia. Masina este in stadiul de "renovare" si instalare in hala principala.
Image
De aici lipsa decalibrarilor si a altor incidente atat de prezente unde te astepti mai putin.
Last edited by nedumeritu on Tue Nov 02, 2010 8:20 pm, edited 1 time in total.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Vasea

Post by Vasea »

Din pacate conteaza f mult si compozitia si tratamentul stratului de uzura a pieselor in miscare cei ce au cunostinta de rapoartele supravegherii pietei produselor stiu, la aceste capitole Romania statea f. bine mai bine decat statele din jurul nostru.
dica.G

Post by dica.G »

Buna seara.
51CrV4? Otel arc?
HRC cat ?
Mai multe arme = infracţiuni mai puţine! (sursa IGPR)
Vasea

Post by Vasea »

Nu am gasit pe nicaieri sau poate nu am cautat suficient, stie cineva daca se fac si incarcatoare mai mari de 6 pentru Fort 10 ?
nicutu

Post by nicutu »

Eu caut un incarcator de rezerva pentru Fort 10...

Nicu
Fort-10R
Vasea

Post by Vasea »

nicutu wrote:Eu caut un incarcator de rezerva pentru Fort 10...

Nicu
Ai cautat la importator ?
nedumeritu

Post by nedumeritu »

dica.G wrote:Buna seara.
51CrV4? Otel arc?
HRC cat ?
Ar trebui intrebati cei de la CZ care furnizeaza materialul.
Cum ziceam, slide-ul este confectionat din otel de inalta calitate CrNiMo ce ajunge in final la o duritate de 700 - 750 HV.
Teava provine de la CZ pe comanda speciala, acel otel 51CRV4, cu nitrocarburare in adancime la 0,5 mm, astfel incat la
suprafata ajunge la 52 - 54 HRC iar in profunzime materialul de baza furnizat de cehi ramane la 45 - 48 HRC.
Cei ce doresc DETALII pot accesa link-ul
cu explicatiile producatorului.
Cei ce cauta detalii referitoare la tabelele de conversie de duritate pot gasi documentatie AICI.
In cazul nitrurarilor la oteluri, tot Goagăl sireacuţ ne ajuta: AICI

Oricum, din aceasta cauza, adica a detaliilor plictisitoare de mai sus, toate produsele de serie de la Grand Power, cele pe glont,
vin cu o garantie extinsa la 5 ani de zile si un minim de 50.000 de focuri trase.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
violiv

Post by violiv »

Vasea wrote:Din pacate conteaza f mult si compozitia si tratamentul stratului de uzura a pieselor in miscare cei ce au cunostinta de rapoartele supravegherii pietei produselor stiu, la aceste capitole Romania statea f. bine mai bine decat statele din jurul nostru.
Recunosc ca nu-s metalurgist da' nici nu mi-s straine notiuni ca aliaj, tratament termic, HRC, etc.
Insa ma intereseaza mult mai mult ce se intampla cu respectiva piesa atunci cand functioneaza. Ori ce a iesit pe poarta uzinelor romanesti de arme dupa "90 sunt mamaliga brunata. In conditiile in care pentru un acelasi calibru moderat o teava de carabina de la rusi trage sub MOA, una de la Walther-Lothar din seria obisnuita nu cine stie ce "match" trage jumate MOA si una de Cugir trage doar cu totul si cu totul intamplator la limita MOA iar ruseasca face asta pentru 4-5000 cartuse, nemteasca pentru 7000 iar romaneasca pentru 300 (trei sute :!: ) fac ceva pe toate rezultatele analizelor si studiilor nemaipomenite de laborator. Nu stiu cand statea Ro asa bine ca daca stau bine sa-mi amintesc piesele solicitate la strabuna Dacie picau mai repede decat puteai strange bani sa le cumperi iar. Poate inainte de 1975-1980. Poate si astazi se mai fac pe undeva lucruri de top (Loganul merge perfect aproape la nesfarsit) da' n-am vazut asta printre arme. Din tot ce posed eu ca arme romanesti doar doua merita numele "arme" (ambele facute inainte de 1955) si cu inca una mai recenta inca se mai poate trage restul sunt mizerii care asteapta acum sa fie gaurite si puse pe perete.

Asta este ce-a ramas dintr-o teava in 30-06 facuta la Cugir in 1992 dupa mai putin de 400 focuri trase:

Image

Asa ar fi trebuit s-arate dupa cel putin 4000 ca sa poti spune despre ea ca a fost o teava decenta.

Om face noi multe chestii bune sau om fi facut candva da' la partea de arme contam numa ca numar de AK-uri exportate in zone aflate sub embargou.
Vasea

Post by Vasea »

Ideea era ca am fi putut si noi Romanii sa facem arme ca avem resurse. Nu am facut referire la ce arme s-au construit dupa 1990, si nici la materialele si sculele cu care lucreaza cei de la GP.
Asa pot spune si eu ca am o trusa de chei fixe romanesti de peste 20 ani care au fost intens folosite (in regim de ciclop) o perioada de vreo 5 ani si inca sunt bune, iar in timpul asta multe minuni ale tehnicii din vest si chinezesti sau dus de mult la fier vechi. Acum nu pot sa spun ca nemtii nu fac lucruri bune sau ca toata marfa din china e proasta.
E un lucru trist insa ca avem o parere proasta despre noi insine ca natiune.
Emanuel

Post by Emanuel »

'aidi, bree !!!Umblati cu fluturi ! :oops:

Unde dreaq' ati auzit voi de lucruri sau personaje romanesti bune de / la ceva ?!? :shock: :roll:
Eu unul nu am vazut filmul ala ! :twisted:

Daca a fost ceva/cineva bun vreodata, atunci a durat extrem de putin, majoritatea imputzita a sufocat minoritatea buna. Atat lucruri cat si fiinte. Vezi Guban, Malaxa, *, Coanda etc, etc. :evil: :twisted: :evil:

Asa ca mai subtire cu patriotismul ieftin, de Dan Desliu sau Stefan Gheorghiu, c-or mai fi si persoane sensibile la stomac sau cu copii in brate, p'aici, pe forum ! :oops:
Or nu stiti clenciul cu alea trei (3) bile disparute astfel: una s-a stricat si una s-a pierdut ?!? :roll: S-A, impersonal ! :mrgreen:

:mrgreen: :lol: :mrgreen:
Emanuel

FORT 17 R Cal. 9 mm P.A. :mrgreen:
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)

www.romsdc.ro
Emanuel

Post by Emanuel »

Vedeti - pana si un nume propriu provoaca frisoane: * de mai sus era Maresalul. Ion.

Mdea, romania, deh ! :oops:

:twisted: :evil: :twisted:
Emanuel

FORT 17 R Cal. 9 mm P.A. :mrgreen:
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)

www.romsdc.ro
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

Emanuel wrote:Vedeti - pana si un nume propriu provoaca frisoane: * de mai sus era Maresalul. Ion.

Bucura-te ca ai voie sa scrii hitler, horthy , pétain......
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
Vasea

Post by Vasea »

Foarte interesant sa inteleg ca impartiti Romanii in doua : majoritatea imputita si minoritatea buna, nu uitati ca si noi suntem cetatenii acestei tari . Daca e asa de rea tara asta poate ar trebui sa ne mutam, insa oriunde ne-am muta va trebui sa alegem ina din parti.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Emanuel wrote:Vedeti - pana si un nume propriu provoaca frisoane: * de mai sus era Maresalul. Ion.

Bun.
Si la ce te asteptai?!
Cum sa uite aia de au invatat la "coada/curu leului" colt cu Ho si Min si Apaca?
Aia nu uita ancestral un astfel de personaj ce le da si astazi frisoane.
Pentru Domnia Sa Domnul M*reshal astia ar fi si astazi the main target.
De altfel ne miram degeaba. Cum naiba sa incapa un astfel de nume pe acelasi
camp editorial cu politrucii expati ce pun astfel de filtre??!!
Filtreaza bre, un fu???ck, un Mouié, o kestie serioasa, nu eroii neamului.

Deah, care neam, care bobor?
Populatie bre, consumator mediu cu cos de cumparator pe cap de jivina,
statistica curata.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Vasea

Post by Vasea »

Cred ca nu mai suntem pe subiect , subiectul era Material si Constructie adoptat de cele doua marci Fort si grand Power, nu avem nimic cu raposatii dar nu face obiectul acestui subiect
Post Reply