nu stiu sa aleg
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
Alegzandru
In concluzie... din moment ce scopul ac-urilor e divertismentul, cum zic pe site la arw, se pot gauri sticle si cutii de conserve si cu <220 m/s, deci sa nu riscam pedepse pentru distractie... si ii dau dreptate lui rudareanu, degeaba ne certam noi pe aici, politia o interpreteaza dupa bunul plac, si te pomenesti fara splendoare de arma.. deci daca nu te lasa legea, mai bine cedezi 
Ajuns pe aripile gandului, imi caut cheile prin vaile encefalului, ajung sa-mi pun problema originii timpului, culorii primordiale a universului, sau a unui capat al lui...
Ai dreptate cu legea insa instinctul uman este acela de ati dori ceva din ce in ce mai puternic de cand te nasti si pana dai in primire cum se spune.Daca iti plac intradevar armele vei vedea ca pe masura ce ai o arma iti vei dori una mai puternica,mai precisa ,mai de calitate,mai frumoasa si tot asa pana cand o vei avea pe cea mai tare de pe piata.Cam asta-i...
ADRIAN
"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
AC Sniper .. se pare ca am monopolizat discutia 
Exemplu de placeri la mine :
Imi place sa merg intr-un mod mai sportiv cu masina(chiar foarte sportiv pot spune), dar asta nu inseamna ca daca limitarea de viteza este de 50 in oras, eu merg cu 150, ca asa imi place mie.
Ideea in mare este ca de obicei esti tolerat daca nu sari calu' foarte tare.
Iar 220m/s mi se pare o toleranta destul de mare.
Gandeste-te ce ar insemna 300-400m/s in 5.5 pe mana unui iresponsabil.
Drept urmare, in ciuda tuturor discutiilor, mi se pare o lege destul de buna, dat fiind faptul ca iti permite o putere mai mare doar in anumite conditii.
In plus , omul traieste cu speranta!
Sal'tare
Imi place sa merg intr-un mod mai sportiv cu masina(chiar foarte sportiv pot spune), dar asta nu inseamna ca daca limitarea de viteza este de 50 in oras, eu merg cu 150, ca asa imi place mie.
Drept urmare, in ciuda tuturor discutiilor, mi se pare o lege destul de buna, dat fiind faptul ca iti permite o putere mai mare doar in anumite conditii.
In plus , omul traieste cu speranta!
Sal'tare
-
Alegzandru
Rudareanu, 3-400m/s la 5.5 in maina unui neofit probabil ca i-ar disloca umarul, din cauza reculului foarte puternic, cu care un incepator nu e obisnuit
. Si apoi fii pe pace, si o arma care se incadreaza in limita celor 220m/s poate fi foarte periculoasa in maina unui iresponsabil pus pe distrugeri.. Apoi, legea ar putea conditiona achizitionarea unei arme calibru magnum de dovedirea faptului ca respectivul cumparator a mai detinut o arma ac, fara incidente, pe o perioada de timp de ei stabilita.. Si comparatia cu viteza masinii nu e cea mai reusita, nimeni nu are nimic de reprosat limitei de 50km/h in localitate, restrictii de genul asta se practica peste tot in europa, peste 100km/h in localitate sunt de-a dreptul letali. Pe cand legea asta cu limitarea puterii armei la 220 ne e doar noua specifica, cred, si e foarte contestata.
Ajuns pe aripile gandului, imi caut cheile prin vaile encefalului, ajung sa-mi pun problema originii timpului, culorii primordiale a universului, sau a unui capat al lui...
Iresponsabili sunt si cei care gindesc o lege astfel incit restrictioneaza toti cetatenii Ro ( ma refer la oameni normali "la cap" ) sa poata detine legal arme letale ptr. autoapararea proprietatii.
Dupa ce am studiat aceasta lege eu am ajuns la concluzia:
1) Conditiile prin care poti sa detii o arma A.C. de putere mare sunt de de neindeplinit ptr 99.9% din cei pasionati de A.C. - legitimat F.R.T.S. ( F.R.T.S. exista numai in Bucuresti si acolo mai mult pe hirtie... in restul tarii este ca si inexistenta ).
2) Cheltuieli exorbitante menite sa descurajeze pe cei ce doresc sa detina arme letale:
ex:
- Curs de arme si munitii - Oportunitate de a dezvolta afaceri ptr cei pusi sa autorizeze aceste lucruri - platesti >4mil lei ptr astfel de curs "autorizat" in care ingheti printr-un poligon darapanat, de acum 50 de ani, tragi 6 focuri cu Geco si ti se cere sa inveti legea, dar nici macar o copie decenta dupa lege nu primesti.
Cei ce au satisfacut Stagiul Militar de ce nu indeplinesc aceste conditii si nu sunt pusi doar sa dea un examen pe lege, de ce mai trebuie sa umple buzunarele unora ? Gindeste-te ca aceasta conditie se aplica retroactiv si ptr cei care deja detin legal arme -vinatorii.
Nu mai sunt la curent dar ptr examenul auto esti cumva conditionat sa urmezi si sa promovezi vre-un curs autorizat anterior examenului la M.I.?
- Inspectie periodica a armei ?? - Motiv ptr. alte cheltuieli in favoarea acelorasi firme "autorizate"; la diversitatea si complexitatea de arme de pe piata risti sa-ti dai arma pe mina unuia care ti-o verifica 110%... va fi la fel ca la inspectia auto, dai actele si banii la intermediar si primesti acasa rezolvarea fara ca macar masina sa iasa din garaj...
- Apartenenta la diferite cluburi si organizatii:
- Nu prea poti sa-ti donezi arma unui amic/prieten vinator... trebuie sa o bagi prin consignatia autorizata sa mai lasi niste bani si acolo...
taxe, taxe, taxe...
Prin aceasta lege nu se incurajaza absolut deloc intrarea in legalitate a celor ce deja detin arme...
Problema la noi este ca unii se gindesc ce s-ar putea intimpla daca omul normal ar avea dreptul sa detina o arma: daca....
Fiecare raspunde ptr ceea ce face asa ar fi normal, dar nu in Ro.
p.s.
Iresponsabilii nu se duc sa-si ia arme cu acte de la magazin.
La un link am pus si justificarea celor din Guvern care au propus si adoptat legea actuala prin care se recunostea ca de fapt este o lege mai restrictiva ca cea anterioara cu efect pe termen lung de descurajare si limitare.
Dupa ce am studiat aceasta lege eu am ajuns la concluzia:
1) Conditiile prin care poti sa detii o arma A.C. de putere mare sunt de de neindeplinit ptr 99.9% din cei pasionati de A.C. - legitimat F.R.T.S. ( F.R.T.S. exista numai in Bucuresti si acolo mai mult pe hirtie... in restul tarii este ca si inexistenta ).
2) Cheltuieli exorbitante menite sa descurajeze pe cei ce doresc sa detina arme letale:
ex:
- Curs de arme si munitii - Oportunitate de a dezvolta afaceri ptr cei pusi sa autorizeze aceste lucruri - platesti >4mil lei ptr astfel de curs "autorizat" in care ingheti printr-un poligon darapanat, de acum 50 de ani, tragi 6 focuri cu Geco si ti se cere sa inveti legea, dar nici macar o copie decenta dupa lege nu primesti.
Cei ce au satisfacut Stagiul Militar de ce nu indeplinesc aceste conditii si nu sunt pusi doar sa dea un examen pe lege, de ce mai trebuie sa umple buzunarele unora ? Gindeste-te ca aceasta conditie se aplica retroactiv si ptr cei care deja detin legal arme -vinatorii.
Nu mai sunt la curent dar ptr examenul auto esti cumva conditionat sa urmezi si sa promovezi vre-un curs autorizat anterior examenului la M.I.?
- Inspectie periodica a armei ?? - Motiv ptr. alte cheltuieli in favoarea acelorasi firme "autorizate"; la diversitatea si complexitatea de arme de pe piata risti sa-ti dai arma pe mina unuia care ti-o verifica 110%... va fi la fel ca la inspectia auto, dai actele si banii la intermediar si primesti acasa rezolvarea fara ca macar masina sa iasa din garaj...
- Apartenenta la diferite cluburi si organizatii:
- Nu prea poti sa-ti donezi arma unui amic/prieten vinator... trebuie sa o bagi prin consignatia autorizata sa mai lasi niste bani si acolo...
taxe, taxe, taxe...
Prin aceasta lege nu se incurajaza absolut deloc intrarea in legalitate a celor ce deja detin arme...
Problema la noi este ca unii se gindesc ce s-ar putea intimpla daca omul normal ar avea dreptul sa detina o arma: daca....
Fiecare raspunde ptr ceea ce face asa ar fi normal, dar nu in Ro.
p.s.
Iresponsabilii nu se duc sa-si ia arme cu acte de la magazin.
La un link am pus si justificarea celor din Guvern care au propus si adoptat legea actuala prin care se recunostea ca de fapt este o lege mai restrictiva ca cea anterioara cu efect pe termen lung de descurajare si limitare.
Sustin ideea respectarii si apararii proprietatii private si a dreptului la autoaparare prin orice mijloace - aviz amatorilor !
rudareanu,
ai amintit ca esti avocat.
Spune-mi te rog daca pot sa te intreb despre
opinia ta de avocat in privinta unor aspecte ce tin de AC, fara a abuza de timpul nimanui, bineinteles.
Intrebarile sunt de interes general pt. toti pasionatii si utilizatorii de AC,
dar daca nu ai timp nu este nici o problema. Tin sa precizez de la inceput ca singurul onorariu care pot sa-mi permit sa-l platesc este o bere cand
ajungi prin Bucuresti.
Poti sa-mi trimiti un e-mail, mesaj privat sau sa-mi raspunzi direct pe forum.
multumiri si salutari
ave25
ai amintit ca esti avocat.
opinia ta de avocat in privinta unor aspecte ce tin de AC, fara a abuza de timpul nimanui, bineinteles.
Intrebarile sunt de interes general pt. toti pasionatii si utilizatorii de AC,
dar daca nu ai timp nu este nici o problema. Tin sa precizez de la inceput ca singurul onorariu care pot sa-mi permit sa-l platesc este o bere cand
ajungi prin Bucuresti.
Poti sa-mi trimiti un e-mail, mesaj privat sau sa-mi raspunzi direct pe forum.
multumiri si salutari
ave25
Nereusita comparatie d-le avocat intre masina matale si arma mea.Pai in primul rand nu exista nici o lege care sa-ti interzica sa detii o masina foarte puternica care are la bord pana in 300km/h dar mie ceea ce-mi place imi este interzis daca are peste 220m/s doar pentru ca este arma si aia' cu aer comprimatrudareanu wrote:AC Sniper .. se pare ca am monopolizat discutia
In plus , omul traieste cu speranta!![]()
Sal'tare
In al doilea rand n-am spus ca o astfel de arma sa ajunga pe mana unui iresponsabil,adica sa se vanda la liber ci am precizat ca pentru a deveni posesor de ac magnum sa poti obtine permis de port-arma de foc in urma unui examen foarte serios(proba scrisa+proba practica).Cum altfel sa punem bazele unei culturi sau civilizatii a armelor in randul civililor din Romania decat prin educatie dobandita in urma unui curs contra cost.
Iar in legatura cu interzicerea circulatiei prin localitate cu mai mult de 50km/h te asigur ca foarte multe modele de arme cu aer precomprimat calibre magnum au dispozitiv de reglare a puterii astfel incat in locuri populate poti sa tragi linistit la tine in curte cu arma reglata la putere minima-150m/s(pentru distanta minima10-15metri) iar in afara localitatii cu arma reglata la putere maxima-290m/s(peste 50 metri).Tocmai din acest motiv prefer armele cu aer comprimat calibre magnum in locul armelor de foc-PENTRU CA SUN MAI SIGURE SI MAI PUTIN PERICULOASE CEEA CE DOVEDESTA CA NU SUNT UN IRESPONSABIL.
ADRIAN
Cine spune ca armele cu aer comprimat calibre magnum sunt la bani putini.Pai un FX Gladiator este cam 725euro,bipod Harris=100euro,pompa de presiune FX=180euro,luneta-intre 100 si 650euro in functie de firma si model.TOTAL:intre 1100 si 1650euro fara sa mai punem in calcul si alte accesorii(husa pt.arma,munitie,accesori pentru intretinere,etc).Mai putin costa ac-urile magnum cu spring-piston dar au marele dezavantaj al reculului foarte puternic care influenteaza negativ precizia,dar si asa pretul se duce pe undeva pe la 500euro.rudareanu wrote:ca orice alt roman, suntem tot timpul nemultumiti de ceea ce avem si pe deasupra, mai vrem si lucruri faine la bani putini.
ai posibilitatea de a-ti lua arma magnum in RO, doar ca te costa ceva mai mult.
Sal'tare
Repet si anume ca nu agreez armele de foc tocmai din motivul ca sunt infinit mai periculoase decat ac-urile magnum.Pai carabina de foc calibrul '223(5,6mm) Remington are un glont de 3,2 grame si o viteza la gura tevii de 985m/s ceea ce dezvolta o energie cinetica de 1572 joules pe cand un ac magnum are un pelet de 1 gram in calibrul 5,5mm si o viteza de 290m/s la gura tevii ceea ce dezvolta o energie cinetica de 42 joules.Nu incape comparatie,energia fiind de 37,42 de ori mai mare in cazul carabinei de foc si asta la calibrul 5,5.Ce sa mai vorbim de calibrul de foc '300(7,62mm) Winchester Magnum care la un glont de 10 grame si o viteza initiala de 960m/s are o energie cinetica initiala de 4600 Joules.Un astfel de glont este letal si la 4 km distanta pe cand un ac magnum are o distanta de periculozitate de cel mult 400 metri deci de 10 ori mai putin.
ADRIAN
exemplul cu masina se pare ca a fost prost inteles.
ideea in sine era ca nu poti face ceea ce doresti, ci trebuie sa te supui regulilor, ca toti ceilalti oameni din tara asta, pasionati sau nu de ceva.
un alt lucru pe care vreau sa il mentionez .. romanii sunt o categorie de oameni mult prea putin civilizati ca sa poata beneficia cum trebuie chiar si atunci cand li se acorda anumite drepturi "civilizate".
am putea sa ne lansam intr-o discutie asupra democratiei, dar nu cred ca este nici forumul potrivit si nici modalitatea de comunicare cea mai potrivita.
ideea in sine era ca nu poti face ceea ce doresti, ci trebuie sa te supui regulilor, ca toti ceilalti oameni din tara asta, pasionati sau nu de ceva.
un alt lucru pe care vreau sa il mentionez .. romanii sunt o categorie de oameni mult prea putin civilizati ca sa poata beneficia cum trebuie chiar si atunci cand li se acorda anumite drepturi "civilizate".
am putea sa ne lansam intr-o discutie asupra democratiei, dar nu cred ca este nici forumul potrivit si nici modalitatea de comunicare cea mai potrivita.
Cultura sau civilizatia armelor se invata insa cand nu exista interes din partea statului in aceasta privinta inseamna ca ceva nu miroase deloc bine.De ce cand vine vorba de masini nu exista nici o lege care sa interzica masinile foarte puternice dar cand vine vorba de arme exista atat de multe legi de interzicere si restrictionare?Daca ar fi sa ne conducem dupa statistici masinile sunt adevarate "aducatoare de moarte" oriunde in lume,pe timp de pace datorita numarului imens de victime care se produc in accidentele de masini.Veti spune ca nu masinile sunt de vina ci soferii si va raspund la fel de transant:NU ARMELE UCID OAMENI,OAMENII UCID OAMENI.Oricum armele cu aer comprimat fie ele si de 300-350m/s sunt adevarate jucarii pe langa adevaratele arme de foc calibre magnum si daca tot sunteti atat de preocupat de siguranta cetateanului incercati sa trageti macar o data cu o carabina de vanatoare si cand veti vedea ce putere are cu siguranta veti gandi altfel de armele cu aer comprimat.Eu am tras si stiu.
Oricum legea din Romania cu interzicerea ac-urilor cu peste 220m/s este foarte prost gandita deoarece la aceasta viteza nu se poate numi arma de tir cu care sa tragi de la 50 de metri.In Romania arma cu aer comprimat este privita de legiuitori ca fiind arma de vanatoare ceea ce demonstreaza analfabetismul in care se scalda legiuitorii nostri cand vine vorba de orice fel de arme.In Estonia orice arma cu aer comprimat este de la inceput considerata de catre stat arma de tir si permisa doar in calibrul 4,5 indiferent de viteza.
Oricum legea din Romania cu interzicerea ac-urilor cu peste 220m/s este foarte prost gandita deoarece la aceasta viteza nu se poate numi arma de tir cu care sa tragi de la 50 de metri.In Romania arma cu aer comprimat este privita de legiuitori ca fiind arma de vanatoare ceea ce demonstreaza analfabetismul in care se scalda legiuitorii nostri cand vine vorba de orice fel de arme.In Estonia orice arma cu aer comprimat este de la inceput considerata de catre stat arma de tir si permisa doar in calibrul 4,5 indiferent de viteza.
ADRIAN
reglementarile in domeniul AC sunt foarte neuniforme in Europa.
In Germania limita este de 7,5J!!!, in Olanda NU EXISTA limita de viteza sau calibru, in Anglia limita este de 12fpe indiferent de calibru.
Faptul ca unii dintre noi ne dorim mai mult este firesc si ne-am castigat dreptul de a vrea mai mult acum 16 ani. Daca vom obtine ceva, cand si in ce conditii, aceasta este o alta discutie.
Orice lucru este perfectibil, chiar si reglementarile din domeniul AC. Eu zic sa nu ne amagim cu expresii de genul: "suntem in Romania, nu se schimba nimic", "degeaba", "tot asa va ramane" etc.
Repet acelasi lucru pe toate forumurile unde sunt activ: vocea fiecaruia conteaza, mai mult decat credem. Iar in momentul in care sunt suficient de multe voci, se va schimba cu siguranta ceva.
Chiar si faptul ca aveti aceasta disputa de idei este un lucru bun, sper sa nu uitati ca amandoi aveti de fapt cel putin o parte din preocupari comune si acesta este un lucru care ne uneste pe toti participantii la acest forum (si nu numai la cest forum, daca-mi este permis sa adaug...)
In Germania limita este de 7,5J!!!, in Olanda NU EXISTA limita de viteza sau calibru, in Anglia limita este de 12fpe indiferent de calibru.
Faptul ca unii dintre noi ne dorim mai mult este firesc si ne-am castigat dreptul de a vrea mai mult acum 16 ani. Daca vom obtine ceva, cand si in ce conditii, aceasta este o alta discutie.
Orice lucru este perfectibil, chiar si reglementarile din domeniul AC. Eu zic sa nu ne amagim cu expresii de genul: "suntem in Romania, nu se schimba nimic", "degeaba", "tot asa va ramane" etc.
Repet acelasi lucru pe toate forumurile unde sunt activ: vocea fiecaruia conteaza, mai mult decat credem. Iar in momentul in care sunt suficient de multe voci, se va schimba cu siguranta ceva.
Chiar si faptul ca aveti aceasta disputa de idei este un lucru bun, sper sa nu uitati ca amandoi aveti de fapt cel putin o parte din preocupari comune si acesta este un lucru care ne uneste pe toti participantii la acest forum (si nu numai la cest forum, daca-mi este permis sa adaug...)