Obtinere permis port arma LETALA.
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Obtinere permis port arma LETALA.
Buna ziua, am cautat pe google, am cautat si aici inainte de a deschide acest topic, insa fara nici un succes. Caut detalii legate de obtinerea permisului de port arma letala, de exemplu cum se obtine statutul de antrenor de tir sau biatlon cat si carnetul de membru in asociatia de vanatoare ?
Mi se pare o chestie foarte bizara sa trebuiasca sa fiu antrenor de tir sau biatlon pentru a putea obtine permisul, nu stiu sincer de ce nu au pus conditia de a fi campion de tir sau biatlon ca sa ne linisteasca pe toti cei ce dorim arme letale, sau eventual sa se spuna clar pe fata "BA, nu va dam voie sa aveti arme letale in Romania" si gata. Se pare ca in Romania legea este de partea infractorului, il favorizeaza, il ocroteste, probabil ca legea este facuta de infractori tot pentru infractori, altfel nu-mi pot explica ce se petrece in aceasta tara. Din cate observ si posesia unei arme neletale este un mare bai, ce sa mai vorbim de folosirea acesteia in caz de nevoie, esti transformat in infractor indiferent ce, se pare ca in Romania nu avem dreptul la autoaparare, doar dreptul de a fi victime si de a murii.
Vi se pare normal ca unu' pe care-l doare in gaura cheii de legi si de politie sa-si cumpere nelegal pistol cu glont cu 4 mil. vechi (caz vazut cu ochii mei) si eu sa trebuiasca sa spanzur 50+ mil. pe un pistol cu glont, asta in cazul in care reusesc sa pun mana pe permis, iar asta numai pentru a avea dreptul legal sa-mi apar viata ? Este drept si cinstit asa ceva ? Sunt sansele egale la amblele tabere (ma refer la infractori si la noi) ? Normal ar fi fost ca eu sa am sanse mai bune decat infractorul, insa din pacate in Romania infractorul este avantajat, iar noi restul avem impotriva noatra atat infractorul cat si statul, infractorul face ce vrea iar noi astia prostii avem dreptul doar de a incasa, eventula daca ne aparam viata sa ajungem noi dupa gratii si infractorii liberi. Acest stat de 2 lei nu ne ofera nimic, sanatate zero, pensii zero, justitie nu 0, ci -1, bine ca cer impozite peste impozite. Ce posibilitati avem noi astia prostii ? Sa sunam la 112 cand unu vrea sa ne omoare ? Bun, sunam, si ce rezolvam ? Daca avem noroc il aresteaza putin si apoi il elibereaza imediat in cateva zile si apoi vine si tot ne omoara. Adica pe cine conditioneaza acesta lege a portului de arma ? Pe cei carora nu le pasa de nici o lege sau pe noi ceilalti ? Cei carora nu le pasa vor avea arma letala cu glont indiferent ce, ca doar vorba aia, lor nu le poti impune prin nici o lege sa nu aibe, iar noi ceilalti (prostii) sa stam cu prastia in buzunar, ca deh, statu' (o, da ! maria sa STATUL, manca-l-ar mama) ne ocroteste, de aia doar infractorii sunt eliberati pe banda rulanta de judecatori.
Propun sa fie trecut in codul penal infractiunea de autoaparare si sa se pedepseasca cu inchisoarea de la 7 la 15 ani.
Prostia si hotia distruge Romania, intotdeauna asa a fost !
Mi se pare o chestie foarte bizara sa trebuiasca sa fiu antrenor de tir sau biatlon pentru a putea obtine permisul, nu stiu sincer de ce nu au pus conditia de a fi campion de tir sau biatlon ca sa ne linisteasca pe toti cei ce dorim arme letale, sau eventual sa se spuna clar pe fata "BA, nu va dam voie sa aveti arme letale in Romania" si gata. Se pare ca in Romania legea este de partea infractorului, il favorizeaza, il ocroteste, probabil ca legea este facuta de infractori tot pentru infractori, altfel nu-mi pot explica ce se petrece in aceasta tara. Din cate observ si posesia unei arme neletale este un mare bai, ce sa mai vorbim de folosirea acesteia in caz de nevoie, esti transformat in infractor indiferent ce, se pare ca in Romania nu avem dreptul la autoaparare, doar dreptul de a fi victime si de a murii.
Vi se pare normal ca unu' pe care-l doare in gaura cheii de legi si de politie sa-si cumpere nelegal pistol cu glont cu 4 mil. vechi (caz vazut cu ochii mei) si eu sa trebuiasca sa spanzur 50+ mil. pe un pistol cu glont, asta in cazul in care reusesc sa pun mana pe permis, iar asta numai pentru a avea dreptul legal sa-mi apar viata ? Este drept si cinstit asa ceva ? Sunt sansele egale la amblele tabere (ma refer la infractori si la noi) ? Normal ar fi fost ca eu sa am sanse mai bune decat infractorul, insa din pacate in Romania infractorul este avantajat, iar noi restul avem impotriva noatra atat infractorul cat si statul, infractorul face ce vrea iar noi astia prostii avem dreptul doar de a incasa, eventula daca ne aparam viata sa ajungem noi dupa gratii si infractorii liberi. Acest stat de 2 lei nu ne ofera nimic, sanatate zero, pensii zero, justitie nu 0, ci -1, bine ca cer impozite peste impozite. Ce posibilitati avem noi astia prostii ? Sa sunam la 112 cand unu vrea sa ne omoare ? Bun, sunam, si ce rezolvam ? Daca avem noroc il aresteaza putin si apoi il elibereaza imediat in cateva zile si apoi vine si tot ne omoara. Adica pe cine conditioneaza acesta lege a portului de arma ? Pe cei carora nu le pasa de nici o lege sau pe noi ceilalti ? Cei carora nu le pasa vor avea arma letala cu glont indiferent ce, ca doar vorba aia, lor nu le poti impune prin nici o lege sa nu aibe, iar noi ceilalti (prostii) sa stam cu prastia in buzunar, ca deh, statu' (o, da ! maria sa STATUL, manca-l-ar mama) ne ocroteste, de aia doar infractorii sunt eliberati pe banda rulanta de judecatori.
Propun sa fie trecut in codul penal infractiunea de autoaparare si sa se pedepseasca cu inchisoarea de la 7 la 15 ani.
Prostia si hotia distruge Romania, intotdeauna asa a fost !
Re: Obtinere permis port arma LETALA.
Pai incepe cu studiul legii armelor si munitiilor : http://www.cdep.ro/proiecte/2004/300/20 ... 322_04.pdf
Daca esti antrenor de tir (sau sportiv,nu neaparat antrenor) nu ai dreptul la arma de paza si aparare,doar la arme de tir,iar ca vanator ,doar la arme de vanatoare(pe care poti sa o folosesti in cazuri extreme ,dar nu prea ai cum sa te plimbi cu ea la spate zi de zi ca sa te aperi)
Singura modalitate de a detine o arma letala de paza si aparare este sa te incadrezi in urmatoarele categorii:
a) demnitarii, magistratii, diplomatii, militarii si politistii, pe perioada cat sunt in activitate si dupa pensionare, trecerea in rezerva sau retragere, dupa caz, cu exceptia situatiei in care acestia si-au pierdut calitatea din motive imputabile lor;
b) persoanele prevazute de lege, care indeplinesc o functie ce implica exercitiul autoritatii publice, pe perioada in care au aceasta calitate, cu exceptia personalului de paza din cadrul societatilor specializate de paza;
c) persoanele incluse in programe de protectie a martorilor, pe perioada in care au aceasta calitate.
Daca tot esti nelamurit poti sa dai un telefon la DAEST http://www.politiaromana.ro/directia_arme.htm ,banuiesc ca te lamuresc.
Cat despre ce ni se pare normal,ai dreptate,impartasim in mare parte aceeasi parere legat de posibilitatea obtinerii armelor,doar cu partea cu lejeritatea nu sunt de acord, ar fi ideal ca oricine sa poata sa detina arma letala dar nu cu buletinul ,trebuie un control!Din pacate nu se poate schimba mai nimic!
Daca esti antrenor de tir (sau sportiv,nu neaparat antrenor) nu ai dreptul la arma de paza si aparare,doar la arme de tir,iar ca vanator ,doar la arme de vanatoare(pe care poti sa o folosesti in cazuri extreme ,dar nu prea ai cum sa te plimbi cu ea la spate zi de zi ca sa te aperi)
Singura modalitate de a detine o arma letala de paza si aparare este sa te incadrezi in urmatoarele categorii:
a) demnitarii, magistratii, diplomatii, militarii si politistii, pe perioada cat sunt in activitate si dupa pensionare, trecerea in rezerva sau retragere, dupa caz, cu exceptia situatiei in care acestia si-au pierdut calitatea din motive imputabile lor;
b) persoanele prevazute de lege, care indeplinesc o functie ce implica exercitiul autoritatii publice, pe perioada in care au aceasta calitate, cu exceptia personalului de paza din cadrul societatilor specializate de paza;
c) persoanele incluse in programe de protectie a martorilor, pe perioada in care au aceasta calitate.
Daca tot esti nelamurit poti sa dai un telefon la DAEST http://www.politiaromana.ro/directia_arme.htm ,banuiesc ca te lamuresc.
Cat despre ce ni se pare normal,ai dreptate,impartasim in mare parte aceeasi parere legat de posibilitatea obtinerii armelor,doar cu partea cu lejeritatea nu sunt de acord, ar fi ideal ca oricine sa poata sa detina arma letala dar nu cu buletinul ,trebuie un control!Din pacate nu se poate schimba mai nimic!
Last edited by aurorauno on Mon Sep 20, 2010 6:29 pm, edited 1 time in total.
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "'
Stai sa vad daca am inteles: deci nu sunt obligat sa fiu antrenor de tir sau biatlon si sa am si carnet de vanator in cazul in care doresc sa detin arma letale de paza si aparare ?
Eu din ce am citit pe siteuri am inteles ca trebuie de toate.
Normal, nimeni nu spune cu buletinul, insa nici chiar asa.
Eu din ce am citit pe siteuri am inteles ca trebuie de toate.
Normal, nimeni nu spune cu buletinul, insa nici chiar asa.
Last edited by smihai81 on Mon Sep 20, 2010 6:32 pm, edited 1 time in total.
Nu,nu esti obligat, trebuie (pe scurt) sa fii politist,militar,demnitar,magistrat,diplomat !Una din meseriile astea,altfel nu ai sanse!
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
Bun, dar daca sa zicem ca lucrez cu publicul si sunt obligat sa asigur paza societatii mele de tot felul de betivi si minunati ? Adica prin natura activitatii mele imi intra pe usa zilnic zeci poate sute de persoane, nu poti sa stii niciodata cu cine ai de-a face si am de aparat aparate scumpe de sute de mil.
Atunci inseamna ca acolo este un loc de interes public si nu prea ai voie cu arma. Mai bine contractezi o firma de paza.smihai81 wrote:Bun, dar daca sa zicem ca lucrez cu publicul si sunt obligat sa asigur paza societatii mele de tot felul de betivi si minunati ? Adica prin natura activitatii mele imi intra pe usa zilnic zeci poate sute de persoane, nu poti sa stii niciodata cu cine ai de-a face.
Nu-i asa, nenea Aurora? Sa traiti ! Ce mai faceti ?
Pai tocmai asta-i prostia, ca acolo unde se perinda multa lume vin si minunatii pana la urma (testat pe pielea mea), deci este nevoie obligatoriu de un ceva de protectie, iar faza cu firma de paza nu este fezabila, nu se poate. Cand vine nenea cel turmentat, sau nenea cel smecheras, sau gasca de smecherasi si te ameninta ca sparg totul, ca dau foc, ca te omoara, ce faci ? Adica mie legea nu-mi permite sa ma apar pe mine si pe investitia mea ? Sunt carne de tun sau cum ?

PS: Stiu ca cel putin unul dintre acei minunati are pistol cu glont, cumparat la negru cu 4 mil, deci exclus sa-i pot face fata cu pocnitori cu bile de cauciuc, spray paralizant, etc.
PPS: Si nu, politia nu poate face nimic, doar in urma unui incident ceva sa intervina, in sensul ca ca mai intai trebuie sa ma omoare aia pe mine sau sa-mi dea foc la "pravalie", apoi intervine politia, ori asta nu ma unge cu nimic.
PS: Stiu ca cel putin unul dintre acei minunati are pistol cu glont, cumparat la negru cu 4 mil, deci exclus sa-i pot face fata cu pocnitori cu bile de cauciuc, spray paralizant, etc.
PPS: Si nu, politia nu poate face nimic, doar in urma unui incident ceva sa intervina, in sensul ca ca mai intai trebuie sa ma omoare aia pe mine sau sa-mi dea foc la "pravalie", apoi intervine politia, ori asta nu ma unge cu nimic.
Last edited by smihai81 on Mon Sep 20, 2010 6:55 pm, edited 1 time in total.
-
Nimeni De Nicaieri
Fi sigur ca sunt pe piata firme de paza care se descurca cu acei ''minunati'' 
Nu este "tehnic" posibil de angajat paza, atat ca locatie, cat si ca pret.
Reclama-l la politie . Ai obligatie prin lege.smihai81 wrote:Pai tocmai asta-i prostia, ca acolo unde se perinda multa lume vin si minunatii pana la urma (testat pe pielea mea), deci este nevoie obligatoriu de un ceva de protectie, iar faza cu firma de paza nu este fezabila, nu se poate. Cand vine nenea cel turmentat, sau nenea cel smecheras, sau gasca de smecherasi si te ameninta ca sparg totul, ca dau foc, ca te omoara, ce faci ? Adica mie legea nu-mi permite sa ma apar pe mine si pe investitia mea ? Sunt carne de tun sau cum ?
Si apoi ce ?
1. Politia nu-i gaseste pistolul.
2. Chiar daca ar fi gasit, nu ar face puscarie ci i-ar da doar amenda penala.
3. Afla cine l-a dat in gat.
4. Sunti sigur ca din acea grupare sunt mai multi cu arme letale, eu am vazut cu ochii mei doar pe unul, posibil chiar toti sa aiba.
5. Are "tovarasi" multi.
6. Imi da foc la pravalie intr-o noapte (am fost deja amenintat).
7. Imi da in cap careva intr-o noapte la coltul blocului, sau ma asteapata in scara (am fost deja amenintat).
8. Nu am cum ma apara si nici politia nu are cum ma apara.
Singura solutie, am nevoie de arma letala (shootgun eventual) ! Nu ma ajuta cu nimic pocnitoare cu bile de cauciuc sau sprayuri paralizante, cu acestea din urma faci fata doar la amatori, nu la mafia locala.
Asta-i legea in Romania ! Favorizarea mafiotilor si a infractorilor ! Lor nu le face nimeni nimic, au arme, dau in cap la oameni, terorizeaza, nimeni nu le face nimic ! Nici legea, nici politia, insa bine ca ma aresteaza pe mine daca am un pistol cu glont, pe ala mic il umfla imediat si-i dau multi ani de puscarie, insa de astia nu se ating, nu indraznesc. Halal tara !
1. Politia nu-i gaseste pistolul.
2. Chiar daca ar fi gasit, nu ar face puscarie ci i-ar da doar amenda penala.
3. Afla cine l-a dat in gat.
4. Sunti sigur ca din acea grupare sunt mai multi cu arme letale, eu am vazut cu ochii mei doar pe unul, posibil chiar toti sa aiba.
5. Are "tovarasi" multi.
6. Imi da foc la pravalie intr-o noapte (am fost deja amenintat).
7. Imi da in cap careva intr-o noapte la coltul blocului, sau ma asteapata in scara (am fost deja amenintat).
8. Nu am cum ma apara si nici politia nu are cum ma apara.
Singura solutie, am nevoie de arma letala (shootgun eventual) ! Nu ma ajuta cu nimic pocnitoare cu bile de cauciuc sau sprayuri paralizante, cu acestea din urma faci fata doar la amatori, nu la mafia locala.
Asta-i legea in Romania ! Favorizarea mafiotilor si a infractorilor ! Lor nu le face nimeni nimic, au arme, dau in cap la oameni, terorizeaza, nimeni nu le face nimic ! Nici legea, nici politia, insa bine ca ma aresteaza pe mine daca am un pistol cu glont, pe ala mic il umfla imediat si-i dau multi ani de puscarie, insa de astia nu se ating, nu indraznesc. Halal tara !
Last edited by smihai81 on Mon Sep 20, 2010 7:18 pm, edited 1 time in total.
Da' unde ti-ai deschis bre, pravalie ? In curte la Nutu Camataru ?
Unde mi-am deschis, unde nu mi-am deschis, acum este prea tarziu, sunt bagat in rahat si nu am ce-i face. Si nu este scapare din cate se pare, politia nu face nimic, legea este facuta sa-l favorizeze pe infractor. Astia daca folosesc pistol cu glont nu le face nimeni nimic, insa pe cat pariam ca daca ar fi sa trag eu asupra lor, sau macar asupra unuia dintre ei ma baga la puscarie chiar si daca as avea arma detinuta legal ?
Si pe gunoaiele astea ce preseaza rahat, nu le vezi sa tipe nimic prin presa, normal ca nu, 5 miute si tipa doar daca eu trag.
Si pe gunoaiele astea ce preseaza rahat, nu le vezi sa tipe nimic prin presa, normal ca nu, 5 miute si tipa doar daca eu trag.
Last edited by smihai81 on Mon Sep 20, 2010 7:26 pm, edited 1 time in total.
Pai si daca esti convins de chestia asta de ce mai vrei pistol cu glont? Sas faci puscarie in locul lor ? Mai bine iti muti pravalia in centru.smihai81 wrote:Unde mi-am deschis, unde nu mi-am deschis, acum este prea tarziu, sunt bagat in rahat si nu am ce-i face. Si nu este scapare din cate se pare, politia nu face nimic, legea este facuta sa-l favorizeze pe infractor. Astia daca folosesc pistol cu glont nu le face nimeni nimic, insa pe cat pariam ca daca ar fi sa trag eu asupra lor, sau macar asupra unuia dintre ei ma baga la puscarie chiar si daca as avea arma detinuta legal ?
Si crezi ca lor le este greu sa se deplaseze pana in centru ?
Eventual sa ma mut din oras, insa este asta o solutie normala ? Asa tara suntem noi ? Sa ajungi sa fugi din orasul tau pentru ca nu esti protejat de lege ?
Eventual sa ma mut din oras, insa este asta o solutie normala ? Asa tara suntem noi ? Sa ajungi sa fugi din orasul tau pentru ca nu esti protejat de lege ?