Material si constructia Fort si GP

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
gunsmith

Re: Material si constructia Fort si GP

Post by gunsmith »

Vasea wrote:Subiectul discutat ramane care din cele doua marci Fort sau GP au constructia mai rezistenta si care este mai eficace ca arma de autoaparare?
Pana acum constatam ca GP contine material plastic si casant la siguranta si la dornul de recuperare. La fort 17 R remarcam magazia mica 12 focuri si aprecieri de genul ca dupa dist de 7 metrii trage dupa colt (precizie redusa),dar de fapt o arma de autoaparare o folosim pana in 10 m, ce depaseste aceasta lungime practic nu ne mai intereseaza.
Va invit la un test in poligon, cu fort 12 si 17 si daca aveti un bob zabava fort 10,14 si 18.
Dupa acest test veti vedea daca aceste arme trag dupa colt la 15 m nu la 7.
Fac eu cinste cu munitia, voi compensati cu berea dupa .
Doar sa ma anuntati din timp, poate reusim sa ne lamurim cum stau lucrurile.
Image
H&K p 30
The most modern police pistols ever built !
gabrielobabacu

Post by gabrielobabacu »

Ar fi mai interesant de vazut ,daca s-ar putea, forta de stopare la 3-4 metri ca doar nu-i faci grupare agresorului de la 15 m :D
gabrielobabacu

Post by gabrielobabacu »

Aveti idee de ce Fort 14 e cel mai scump sau oare daca este teava mai lunga viteza proiectilului nu este mai mare?
tevez

Post by tevez »

Cred că "mănâncă" cel mai mult oţel şi de aia e mai scump. Despre puterea de stopare la bilă de cauciuc... :roll:
haiosu

Post by haiosu »

Vasea wrote:Iata si parerea unui posesor de GP de serie 10x22T http://autoaparare.forum-gratuit.ro/ care a Testat Arma in poligonul Uti in acelasi poligon unde a fost testat si Prototipul personalizat DZ teste diferite si pareri diferite la aceeasi arma. La Fort 17R nu am vazut nici un test desi s-au facut o multime de discutii privind calitatile sale.
puteai sa dai si tu link-ul exact...
exista testele respective. cinbe a fost interesat a fost cu noi la poligon! si cine vrea sa mai vina, se poate inscrie. simplu...nu?!?
haiosu

Post by haiosu »

Vasea wrote:Acum stim din cel putin doua surse cu teste cu tot si putem sa ne facem o idee despre ce este vorba privind GP 910T, multumesc celor care au postat informatiile si testele facute.
In ce priveste arma Fort 17R avem doar pareri nici un test de poligon, desi sunt destui care sustin ca o au dar nimeni dispus sa ne arate si noua ceva teste in poligon UTI, stie cineva de vreun test pe aceasta arma? Nu prea avem cum sa le comparam.
gresit. practic e o singura sursa. si sincer, in afara de finisaj, gp nu merita cumparat, fiind in 10X22. decat asta mai bine arma de la arrow, care e in acelasi calibru, e mai ieftina. ma refer la copia dupa zoraki :twisted:
haiosu

Post by haiosu »

gabrielobabacu wrote:Salut. Am vazut toata gama de Fort la vanzare pe site -ul unei alte firme , aveti idee care este cel mai bun?
ala pe care il cumperi tu. pt ca, nu e asa, puiul ciorii este cel mai frumos.
intreaba pe cine vrei tu si iti va raspunde ca arma lui e cea mai cea... :D
haiosu

Post by haiosu »

Vasea wrote:In ce priveste arma Fort 17R avem doar pareri nici un test de poligon, desi sunt destui care sustin ca o au dar nimeni dispus sa ne arate si noua ceva teste in poligon UTI, stie cineva de vreun test pe aceasta arma? Nu prea avem cum sa le comparam.
suntem dispusi sa te lasam sa vezi testarile pe viu. te asteptam sa te inscrii pt urmatorul poligon din 25 septembrie 2010. vezi aici: http://www.romsdc.ro/forum/viewtopic.php?f=59&t=203
testarile astea chiar ne costa destul... si cu criza asta si cu faptul ca nimic nu e gratis, am ales sa ii vedem "la fata" pe cei carora le spunem ce si cum ...
haiosu

Post by haiosu »

MirceaCr wrote:
Vasea wrote: In ce priveste arma Fort 17R avem doar pareri nici un test de poligon, desi sunt destui care sustin ca o au dar nimeni dispus sa ne arate si noua ceva teste in poligon UTI, stie cineva de vreun test pe aceasta arma? Nu prea avem cum sa le comparam.
Am pus eu teste de tragere facute cu 17R in conditii de poligon, cu doua tipuri de munitie, fara cronograf insa.
vino cu noi la poligon si ai acces la cronograf: moca in leasing, ca sa zic asa :mrgreen:
haiosu

Post by haiosu »

BARTHY 2 wrote:
Vasea wrote:Ar fi trebuit facut acelasi test pe ambele tipuri de arma sa se poata face o comparatie, oricum decat de loc sunt bune si testele astea, ne puem face o idee cat de cat dar nu sunt concludente.

Ar fi trebuit facut.........asa este...aveti dreptate, dar daca nesimtitul ala de Becali a bagat banii in fotbal si imobiliare..?? Pentru teste n-au mai ajuns ! Acum trebuie sa le facem pe banii nostri.
si ce de bani...
si bani si timp si pasiune...cam asta tot investim din 2007 incoace!
haiosu

Post by haiosu »

Vasea wrote:La care poligon gasesc si arme si munitie?
nu le gasesti la poligon ci NOI avem armele, NOI cumparam munitia, NOI am cumparat cronograful, NOI am gasit cel mai ieftin poligon, NOI mergem impreuna si testam. NOI daca vrei sa ii gasesti numele de familie este ROMSDC, prenumele:Dcrist, Babanu, Niky, Iacubov, Macarici, Dingo20, Angel of the light, Andueu, 2ndLt,CristiV, Anndrei, Safe&sound, Tavi, Emanuel, Haiosu, Barthy, Misubagsisu, Idmisto, Cyrus12, Roadrunner, si vin puternic din urma Tevez, Nicut, VladC si altii...
reiterez invitatia: 25.09.2010-poligon: http://www.romsdc.ro/forum/viewtopic.php?f=59&t=203
haiosu

Post by haiosu »

Safe&Sound wrote:Vasea, fii bun te rog si spune clar si raspicat de ce informatii ai nevoie si mai ales in ce scop.
Cu prietenie si fara urma de rautate am sa imi permit sa iti spun ca sunt multe informatii despre aceste subiecte si se afla pe acest forum, trebuie insa doar rabdare si le vei gasi. Imi mai permit sa te sfatuiesc ca atunci cand vei folosi acele informatii sa tii cont de faptul ca, in marea lor majoritate, rezultatele acelor teste publicate aici sunt obtinute oarecum empiric, cu aparate ne-profesioniste si de catre amatori plini de pasiune dar totusi amatori, asadar e posibil ca aceste rezultate sa fie departe de realitate.

Imi mai permit cu acesta ocazie sa semnalez, chiar si membrilor cu indelungata experienta pe acest forum si in acest domeniu, faptul ca din dorinta de a evidentia calitatile unei arme putem fi uneori tentati sa exageram alteori sa publicam cifre si date obtinute mai mult sau mai putin profesionist, informatii ce ne pot dauna chiar grav. Cred ca este evident ca in absenta functionarii ANCEX ca si autoritate in domeniu, anumite medii culeg date de pe unde se gasesc, acest forum este poate cel mai activ forum la capitolul arme de autoaparare, cu siguranta deci, este bine "monitorizat" iar daca acele date sunt eronate, rezultatele acelor colectari de informatii eronate se vor reflecta in mod grav asupra posesorilor de arme de autoaparare prin viitoarele modificari ale legii.
Prin urmare eu chiar mi-as permite sa le propun autorilor acelor postari sa le stearga intrucat acestea nu profita nimanui sau mai bine zis, in nici un caz noua nu ne fac bine.
de acord cu tine!
asta este si unul din motivele pt care invitam pe toti sa vina si sa isi testeze propria arma. trebuie doar sa isi plateasca intrarea la poligon. cronograful e de la ROMSDC, si readuc aminte ca primele teste se faceau pe un cronograf identic obtinut prin bunavointa firmei arrow international. :idea:
haiosu

Post by haiosu »

Vasea wrote:Subiectul discutat ramane care din cele doua marci Fort sau GP au constructia mai rezistenta si care este mai eficace ca arma de autoaparare?
Pana acum constatam ca GP contine material plastic si casant la siguranta si la dornul de recuperare. La fort 17 R remarcam magazia mica 12 focuri si aprecieri de genul ca dupa dist de 7 metrii trage dupa colt (precizie redusa),dar de fapt o arma de autoaparare o folosim pana in 10 m, ce depaseste aceasta lungime practic nu ne mai intereseaza.
CLAR: fort :!:
haiosu

Post by haiosu »

Emanuel wrote:
Vasea wrote:...
Acestea fiind spuse +
Vasea wrote:...
Mie mi se parea normal ca legea sa fie ca in America, pocnitorile care se comercializeaza s-ar putea sa-i infurie si mai rau pe infractori cunosc cazuri. Ce arma de autoaparere nici nu sunt daca-ti pui o pufoaica pe tine si mai ai ceva pe dedesupt guma cu care se trage la 6m face doar zgomot si atat se pot vedea tot pe forumuri.
Armele de autoaparare sunt doar in America , la noi sunt doar sperietori ca nu ne permite legea, legea la noi e buna doar pentru infractori, noi ne amagim cu pocnitorile ca poate se vor speria infractorii, dar asta e alt subiect.
te intreb atunci: ce si de ce iti trebuie?!? :shock:

Nu cumva te-ar coafa mai bine un pistol cu gaze ? :roll:

:mrgreen:
sau un airsoft?!?
haiosu

Post by haiosu »

gabrielobabacu wrote:Ar fi mai interesant de vazut ,daca s-ar putea, forta de stopare la 3-4 metri ca doar nu-i faci grupare agresorului de la 15 m :D
daca te oferi pe post de tinta, vei afla. si promitem ca nu bagam bolduri si alte "minunatii" in bilele de cauciuc. doar pistoale modificate sa traga din bila in gaz. greengas de la airsoft! :twisted:
Post Reply