Stiu, avetzi dreptate, imi admit si recunosc greshala cu boxul, dar conditziile in care am folosit arma cred ca sunt perfect legale avand in vedere conjunctura in care s-a intamplat...repet, nu l-am injurat, si nu l-am jignit, fapt care probabil l-a iritat teribil avand in vedere IQ-ul sau, dupa cum se zice, "violentza este arma omului incompetent", din moment ce eu plecasem la masina, ma intorsesem cu spatele, si vine in momentul in care eu ma pregateam sa intru in masina si incepe sa-mi care pumni...si desi primul pumn a fost foarte violent(si daca vroia sa-mi "dea o lectie" se oprea doar la acel pumn care mi-a zburat ochelarii si mi-a spart arcada, nasul si inegrit ochiul) el a avut un exces de violenta si m-a lovit in continuare. In timp ce imi cara pumni in cap, am reusit sa ma intorc si sa trag, un singur foc, nu mai multe ceea ce dovedeshte si intentia mea de a inlatura atacul nu de a ma razbuna pe el pt loviturile primite, apoi am sunat direct la politie... poate nu poate fi considerata legitima aparare, dar uzul de arma se poate face si IN CONDITII DE NECESITATE!haiosu wrote:conditiile nu trebuiesc indeplinite cumulativ. asadar un cutit cu lama de peste 15 cm este arma alba. atata timp cat o ai in rucsac si vii/pleci de la/spre munte nimeni nu zice nimic. idem daca ai plecat/vii de la vanatoare si ai cutitul la tine. pe vremuri la vanatori cutitul era trecut in permisul de arma:"posesorul acestui permis are drept de a purta cutit" -ma rog ceva de genul asta parca.Rainman wrote:Nu prea am inteles... Adica un mare cutitoi de vanatoare sau o sabie nu e arma alba cu lama daca nu e ascutita pe ambele parti?aurorauno wrote:Potrivit 235/2007 din 06/07/2007 : "arme albe cu lama - arma care indeplineste urmatoarele criterii:
....
b) are tais dublu pe toata lungimea sa;
....
Putina lumina aici, va rog, se pare ca soarele mi-a ars toti neuronii
chiar daca ne convin sau nu legile trebuiesc respectate. sau pot fi schimbate pe cale legala, insa atata timp cat nu reusim sa strangem randurile, nu vom face nimic. clubairguns nu mai e, romsdc se chinuie gratie hotararii catorva membri "frumosi nebuni" ca altfel se desfinta de mult, anda are o prezenta modesta si ea, singura care misca cat de cat si cu ceva sanse "pe piata" e anca. frumos, nu?!?
asa e romanul in ultima perioada, asteapta para malaiatain...
meritele lui zaharia sunt incontestabile, la fel si problemele lui, care acum se rezolva legal, asa cum am insistat intotdeauna, chiar si la aceea intalnire cand didi si bogdan nu au mai ajuns. pretenii stiu...
asadar si cu amicul nostru. tati, trebuia legal. adica fara box la tine (am si eu un baston telescopic, dar port dupa mine doar pistolul); era bine sa nu fi ridicat vocea, injurat, etc adica sa te feresti sa escaladeze conflictul; nu trebuia sa iesi din masina; daca nu erau "treburile" astea, autoapararea cu pistolul era corecta, ultima solutie deci procedai corect.
pe langa fobia de arme, mai e si "toleranta zero" pt craiova la care tu ai cazut victima nefiind o beizadea...
"Art. 44. - Legitima aparare
(1) Nu constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala, savârsita în stare de legitima aparare.
(2) Este în stare de legitima aparare acela care savârseste fapta pentru a înlatura un atac material, direct, imediat si injust, îndreptat împotriva sa, a altuia sau împotriva unui interes public, si care pune în pericol grav persoana sau drepturile celui atacat ori interesul public.
(21) Se prezuma ca este în legitima aparare, si acela care savârseste fapta pentru a respinge patrunderea fara drept a unei persoane prin violenta, viclenie, efractie sau prin alte asemenea mijloace, într-o locuinta, încapere, dependinta sau loc împrejmuit ori delimitat prin semne de marcare.
(3) Este de asemenea în legitima aparare si acela care din cauza tulburarii sau temerii a depasit limitele unei aparari proportionale cu gravitatea pericolului si cu împrejurarile în care s-a produs atacul.
Art. 45 - Starea de necesitate
Nu constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala, savârsita în stare de necesitate.
Este în stare de necesitate acela care savârseste fapta pentru a salva de la un pericol iminent si care nu putea fi înlaturat altfel, viata, integritatea corporala sau sanatatea sa, a altuia sau un bun important al sau ori al altuia sau un interes public.
Nu este în stare de necesitate persoana care în momentul când a savârsit fapta si-a dat seama ca pricinuieste urmari vadit mai grave decât cele care s-ar fi putut produce daca pericolul nu era înlaturat.(nu este cazul meu!din contra daca nu il opream pe ala probabil ajungeam pe patul de spital, sau poate mai rau) "
Asta spune legea, eu zic ca ma incadrez perfect!
Cat despre incalcarea regimului armelor si muniitiilor...
"Art. 62 - Portul armelor neletale destinate pentru autoaparare
(1) Persoanele prevazute la art. 58 alin. (1) au dreptul sa poarte asupra lor doar o singura arma neletala destinata pentru autoaparare, dintre cele procurate in mod legal.
(2) Este interzis portul armelor neletale, destinate pentru autoaparare, in urmatoarele conditii:
a) in locuri aglomerate, stadioane, sali de spectacol si adunari publice, precum si in alte locuri in care folosirea acestor arme este interzisa prin lege;(deci nu spune ca ziua noaptea in loc public sau asa mai departe)
b) daca detinatorul se afla sub influenta bauturilor alcoolice, produselor sau substantelor stupefiante, a medicamentelor cu efecte similare acestora ori in stare avansata de oboseala sau sufera de afectiuni temporare, de natura sa genereze o stare de pericol in conditiile in care poarta arma asupra sa.
Art. 63 - Uzul de arma neletala destinata pentru autoaparare
(1) Titularii dreptului de a purta si folosi arme neletale, destinate pentru autoaparare, pot face uz de arma numai in poligoanele autorizate in conditiile prezentei legi sau in caz de legitima aparare ori stare de necesitate.
(2) Folosirea armelor prevazute la alin. (1) in poligoanele autorizate se poate face numai in conditiile stabilite prin regulamentele de ordine interioara ale acestora."