Primul test de tragere care l-am facut cu ME-69:
Cartus blank, zgomot:
- 9mm P.A. Knall RWS.
comportare arma:
- pistolul reincarca automat, cartusul este ejectat corect, nu se blocheaza.
efect:
- zgomot parca mai slab ca la cele romanesti de revolver 9mm, nu am sesizat flacara sau pulbere ramasa pe foaia de hirtie de la ~50 cm
Al doilea test a fost cu un cartus de gaz CS:
- 9mm P.A. CS WADIE
-comportare arma:
la fel pistolul reincarca automat, cartusul este ejectat corect, nu se blocheaza.
-efect:
am tras intr-o incapere de ~12mp prin usa intredeschisa apoi am inchis usa si am asteptat citeva secunde ptr a intra sa deschid geamul situat in apropierea usii.
Efectul a fost foarte puternic, usturime fata-ochi, iritare nas-gura-ochi... nu am reusit sa ajung pina la geam chiar daca mi-am tinut respiratia si mi-am acoperit ochii cu mina.
A trebuit sa ma spal puternic pe fata-ochi cu apa si am reusit sa intru sa aerisesc tinind un prosop ud pe fata...
Incarcatura de pulbere a cartusului imi pare mai puternica ca la cel de zgomot, cartusul urmator din incarcator a fost partial innegrit - ars
Sunt foarte multumit de efectele gazului si le consider mult mai eficace ca un cartus bila care iti poate produce o vinataie eventual o rana mai serioasa doar in zona fetei-ochilor dar in nici un caz nu te poate imobiliza ca si in cazul gazului.
p.s.
Cartusul cu incarcatura piper pare a fi cel mai puternic, acesta este interzis a fi folosit pe ptr autoaparare - pe om - in Germania.
http://www.kaehny.de/schreckschuss/gasp ... atrone.htm
Sustin ideea respectarii si apararii proprietatii private si a dreptului la autoaparare prin orice mijloace - aviz amatorilor !