Fort 10 R

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Angel_Of_Light

Re: Fort 10 R

Post by Angel_Of_Light »

De ce nu as tine glont pe teava? Pentru ca nu mi-e teama ca dintr-un colt iese o namila sa ma atace... de aia nici nu tin pistolul la mine. Tin deodorantul cu piper sincer.... Daca te duci intr-un cartier rau famat sau stai intr-unul, sincer... un Fort nu ajunge, asa ca glontul pe teava.... isi pierde insemnatatea. Nu te supara dar tu ai o bila pe teava nu un glont.... aia au multe gloante.... nu au permis, nu fac concesii, au doar tupeu si experienta strazii... Cum suna?

Si tu zici ca l-ai tine pentru pitbul.... eu plusez si iti spun atat... daca se urca un pitbul pe piciorul tai ai face bine sa mimezi ca iti place :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Deci nu cred ca ai ales un exemplu prea bun, pai nu te supara cred ca ai gresit arma, la ala nu te duci cu Fort sau orice cu bila.. acolo te duci cu glont si inainte sa te duci, spui cateva Tatal Nostru... Un pitbul e o arma letala, nu e o jucarie cu piper sau pe cauciuc... din nou parerea mea!
Babanu

Post by Babanu »

da, parerile sunt impartite in continuare, acum fiecare face cum crede ca e mai bine, eu sustin totusi ca daca tot cari o arma dupa tine atunci macar tine-o cu glont pe teava...
daca eram si noi in Monaco unde crimintailtatea tinde spre zero atunci intradevar nu ti-ar fi trebuit la nimic o arma, darminte una cu glont pe teava :D ...dar in Romania eu stiu ce sa zic.. ma duc cu arma si la buda chiar daca sunt acasa la mine :lol:
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
Angel_Of_Light

Post by Angel_Of_Light »

Acum inteleg si eu... depinde unde ai buda... daca o ai la vecinu te cred :lol: :lol: :lol: Totusi daca prezinti interes pentru jaf armat... poti tu tine bila linistit pe teava mai bine vb cu niste cefe groase... Dar altfel eu zic ca de multe ori intervine si paranoia... pai daca ma duc pana in piata daca ma jefuieste unu cand cumpar ceapa, sa ma pazesc... pe onoarea mea :lol: :lol: :lol:

Daca vrei siguranta nu te duce in Ferentari la ora 11 noaptea, restul e doar mit. "Degeaba ai pistol daca nu ai glont pe teava"... nu te supara dar e o mare tampenie.... Da criminalitatea e mare, lucrezi cu bani? Cand se intampla.... i dai si taci.... ca ramai cu bila pe teava cand iti pune ala glontu in gura.... ai uitat in Brasov ce a patit eroul? A murit incercand sa prinda hotul. Ce e mai important ceasul de la mana, cei 200 din portofel sau viata ta? Da, daca se i-a cineva de nevasta-mea voi fi erou, nu am nevoie de o bila pe teava sa fiu.... cand intra adrenalina nu ai nevoie de nimic, dar in rest pui in cumpana ce e mai important. Vrei sa umbli cu lantul de 200 de grame la gat... treaba ta, stai cu glontul pe teava. Inca nu am auzit sa jefuiasca nimeni soareci de birou (vb de cazul meu) de aia nu port nimic cu pulbere la mine... :mrgreen:
MirceaCr

Post by MirceaCr »

Of, eu am intrebat de Fort si am ajuns la glont pe teava :))
Adevarul este ca si eu ma simt mai bine daca as avea un cartus pe teava. Va dau exemple de oameni blocati pe drumuri pustii noaptea si lasati in camp si baturti si fara masina. In astfel de caz as prefera un pistol cu cartus pe teava, fie el si cu bila de cauciuc, garantez ca 4-5 astfel de bile trase in directia unor astfel de agresori le taie elanul si-ti creeaza timpul si bresa necesara sa scapi de ei. Conteaza elementul surpriza si e bine sa-l ai tu, nu el/ei.
Форт 17 Р
Image
CooLT2006

Post by CooLT2006 »

Angel_Of_Light wrote:Fara suparare, citesc de ceva timp si tac... dar chiar nu m-am mai putut abtine.... Glont pe teava... fratilor parca ati fi in Bronx si va e teama de baietii din gasca rivala ca va asteapta la cotitura cu UZI-urile... Cati dintre voi au cumparat pistolul cu bile ca va urmaresc niste dubiosi prin cartier? Vreau sa stiu si eu de cineva care l-a folosit si nu ca nu i se acorda prioritate in trafic. Eu am pistolu de aproape 2 ani si nu l-am folosit niciodata si ma rog sa nu fie nevoie... Glont pe teava.... hai sa lasam grandomania si sa ne amintim ca vorbim de niste pocnitori cu bile de cauciuc nu de un S&W sau cine stie ce.... Daca ati fi intr-adevar intr-o pozitie care are nevoie de glont pe teava nu ati fi la partea de bile de cauciuc. Concluzia.... hai sa o lasam mai moale ca nu traim in Mexic sau o tara de pe langa Congo... Parerea mea...
parerea ta:)) si ti-o respect dar nu vorbii de congo cand noi traim in ro...e treaba fiecaruia....eu simt nevoia sa fie armat, deshi imi place sunetul si efectul armarii...dar poate ai o varsta mai inaintata si nu stii ce e prin cartiere...:P sunt prea multi care au boabe:)) nu iti fol tie altorra poate le este util pace :mrgreen:
MauseR HSc Mod.90 T 10x22T U.A.G. Image
Angel_Of_Light

Post by Angel_Of_Light »

Poate eu sunt prea batran si altii prea tineri.... pana mea :lol: S-au mai schimbat lucrurile de pe vremea mea... asta e cand schimbi prefixul si faci juma de secol, pierzi legatura cu realitatea :lol: :lol: :lol:
ulise

Post by ulise »

Cel mai important argument in favoarea glontului pe teava este(pentru mine) faptul
ca il poti folosi cu o singura mana.
Daca n-ai nimic de spus mai bine taci!
tevez

Post by tevez »

Nu "glonţ pe ţeavă" ci "gumă pe ţeavă" sau "cavciuc pe ţeavă", glonţul e altceva. :lol:
CooLT2006

Post by CooLT2006 »

Angel_Of_Light wrote:Poate eu sunt prea batran si altii prea tineri.... pana mea :lol: S-au mai schimbat lucrurile de pe vremea mea... asta e cand schimbi prefixul si faci juma de secol, pierzi legatura cu realitatea :lol: :lol: :lol:
Eu nu-s shoarece de birou dar nici baiat de cartier, asta nu inseamna ca nu umblu si nu am tangente cu diversi...dupa tine mai bine nu iesim din casa...cat despre arme...deasta s-a inventat siguranta aia...nu numai pt a nu trage accidental...pt a purta pistolul armat in conditii de siguranta...daca nu ai glontz pe tzeava poti sta cu ea nesigurantata cat vrei(cand spun glont pe teava cred ca toata lumea intelege ca e vba de bila in cazul meu)daca nu ai cartush* pe teava, nu are cum sa se descarce accidental...deci nu si-ar avea rostul piedica...daca nu iti ajung argumentele iti mai dau.

in legatura cu pitbull-ul...intamplator acum 3 zile am patit o faza asemanatoare...un pitbull cc. 50-60kg intro parcare zmotocea kokerul unei pushtoaice ;la cateva zeci de cm...m-am dus sa o trag pe fata de acolo si a venit la mine cainele am scos pistolul si am ridicat piedica...la primul marait sau schitzat de agresivitate fatza de mine ii trageam direct in cap de la 30 de cm...nu cred ca i-ar fi fost prea bine avand in vedere ca, cartushele mele UAG la mauser...penetreaza de la 3 m tabla de acoperish de casa de 1mm si tot de la 3 m face pana la 200+ gaura intr-o carte de 800 de file. in aceeasi situatie spontana cu pistolul dezarmat , cred ca nu mai ai timp sa reactionezi ...cat despre ceafa lata...daca-l vezi ca are intentia il ashtepti pana este apropie de tine ostentativ...il scoti iei piedica si tragi...nu are timp de reactie nici daca are pistol, in schimb daca vede ca-l scoti armezi s-ar putea sa fie mai rapid...sa-tzi bage un pumn pe gat sau daca e inarmat sa te faca terci cu un cutit sau sa-ti bage cateva bile sau gloantze in scafarlie... am prieteni cefe late care au pistoale cu proiectil din metal(nu cu glontz) ci luate din bulgaria...si mereu cu arma incarcata... asa ca nu te baza tu pe viteza de armare...ca poate subapreciezi...daca tu nu umbli asta nu inseamna ca si altii sunt ca tine...de cand am pistolul am fost pus in f multe sit periculoase...nu l-am scos , dar daca trebuia sa-l scot ...o puteam face in fractiune de sec...scos siguranta tras...si asta ar putea sa-mi salveze viata...poate nu ai tangenta cu medii de joasa speta, dar cum si ele fac parte din viata noastra eu am contact...din cauza asta./..exact cum a spus colegul, nici la buda nu plec fara el, am cartush pe teava...si sunt pregatit moral sa-l folosesc intr-o ultima instanta!

repet intrebarea, daca nu se lasa cu deranj, ce varsta aveti?

o dimineatza placuta
MauseR HSc Mod.90 T 10x22T U.A.G. Image
tevez

Post by tevez »

:lol: E bătrân rău Flavius. 20 şi ceva de ani, o grămadă. :lol:
Angel_Of_Light

Post by Angel_Of_Light »

Tevez am aproape 30 (ma rog mai lipsesc 4 ani dar e irelevant)... deci nu se zice 20 si ceva ci 30 fara un pic.... :lol: :lol: :lol:

Nu stiu ce sa zic... or mai fi si Pitbull cu unghii pictate.... Pitbull-ul adevarat e facut pentru un singur lucru sa iti sara la jugulara, iar cand asta se intampla poti tu sa scoti un Vulcan cannon ca tot franjuri te face. Dar na... acum am vazut ca pitipoancele isi cumpara in loc de chiuaua pitbull... cica asa e trendy :lol: :lol: :lol: deci recunosc isi cam pierd identitatea si cainii astia :lol: :lol:

Imi pare rau sa te contrazic da cauciucul e cauciuc, ca poate deveni letal, asa si cheia de la bloc poate deveni a dracu de letala daca stii ce sa faci cu ea, dar am auzit de cazuri cand cu piedica pusa pistolul a declansat (nu sunt zvonuri).. asa ca ai grija cu piedica ca la zamakuri....

Nu stiu... nu sunt un trigger happy... nu-s un tip fricos, nu stau inchis in casa... iar daca ar fi la nevoie sa folosesc ceva sincer cred ca as pune mana pe alte obiecte... nu de alta dar nu vreau sa-mi ia organu pistolul pentru cercetari si sa raman in curul gol, asa ... il folosesc pe el daca e vorba de razbunari :lol: :lol: :lol: Nu suna deja interesant?

Totusi fiecare face ce vrea, cum vrea cu arma lui, nu prea conteaza, oricum daca ar scoate vreun coios cu mucii la nas pistolu sa imi arate ca el are cu ce... pentru prima data as face cuiva o clisma cu ce masa are el acolo in mana.... zamak, otel, mortii lui :lol: :lol: :lol:

Restul e doar basm :mrgreen:
ulise

Post by ulise »

Angel_Of_Light wrote: Pitbull-ul adevarat e facut pentru un singur lucru sa iti sara la jugulara, iar cand asta se intampla poti tu sa scoti un Vulcan cannon ca tot franjuri te face. Dar na... acum am vazut ca pitipoancele isi cumpara in loc de chiuaua pitbull... cica asa e trendy :lol: :lol: :lol: deci recunosc isi cam pierd identitatea si cainii astia :lol: :lol:
:mrgreen:
Mai periculoase decat armele sunt prejudecatile. Pana la varsta asta trebuia sa te lamuresti ca nu cainele e periculos ci descreieratul de stapan.
Acelasi gen de prejudecati le au si cei care se opun liberalizarii regimului armelor-au impresia ca armele sunt periculoase, nu oamenii care le folosesc.
Daca n-ai nimic de spus mai bine taci!
Angel_Of_Light

Post by Angel_Of_Light »

Wow hai ca am trait sa aud si ca am prejudecati... :lol: :lol: :lol: cum crezi tu... Deci era mai corect sa zic ca atunci cand vad un pitbul ma uit la stapan si ma gandesc ca am in fata un descreierat care si-a antrenat cainele sa fie o arma letala... suna corect asa? :mrgreen: Sincer, ma uit la caine ca ala imi poate sari la beregata, nu la stapan... ca daca ma gandesc la stapan ar trebui (ca sa nu am prejudecati) sa ma gandesc ca poate e o persoana care a suferit o trauma in trecut si a simtit nevoie pentru protectie si de aceea a ales un caine de lupta... Si poate ar trebui sa vb cu stapanul si sa incerc sa ma inteleg, sa i spun ca sunt in asentimentul lui legat de problemele pe care probabil le-a suferit, sa nu isi faca probleme din partea mea, ca nu caut harta si nu as vrea sa imi aduc si eu aportul sa-i trezesc sentimente neplacute...

Ce zici sa ma gandesc la asta cand vad un pitbul sau nu? :lol: :lol: :lol: Sau sa caut o ruta alternativa....

Poate ar trebui sa facem un sondaj... credeti ca raportul de descreierati in lumea asta e 1:1 fata de oamenii normali sau avem un raport mai mare? Asa de curiozitate... :mrgreen:

Deci considera-ma ca am prejudecati... cand vad un pitbul ma gandesc ca e un caine de lupta si incerc sa il evit... nu degeaba au fost cazuri cand s-a tras cu glont in ei si abia au fost pusi jos... nu stiu, dar eu invat sa ascult din intamplarile altora... Daca altii se bizuie pe Mauser sau chiar Fort... succes si virtute 8)
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

Angel_Of_Light wrote:Wow hai ca am trait sa aud si ca am prejudecati... :lol: :lol: :lol: cum crezi tu... Deci era mai corect sa zic ca atunci cand vad un pitbul ma uit la stapan si ma gandesc ca am in fata un descreierat care si-a antrenat cainele sa fie o arma letala... suna corect asa? :mrgreen: Sincer, ma uit la caine ca ala imi poate sari la beregata, nu la stapan... ca daca ma gandesc la stapan ar trebui (ca sa nu am prejudecati) sa ma gandesc ca poate e o persoana care a suferit o trauma in trecut si a simtit nevoie pentru protectie si de aceea a ales un caine de lupta... Si poate ar trebui sa vb cu stapanul si sa incerc sa ma inteleg, sa i spun ca sunt in asentimentul lui legat de problemele pe care probabil le-a suferit, sa nu isi faca probleme din partea mea, ca nu caut harta si nu as vrea sa imi aduc si eu aportul sa-i trezesc sentimente neplacute...

Ce zici sa ma gandesc la asta cand vad un pitbul sau nu? :lol: :lol: :lol: Sau sa caut o ruta alternativa....

Poate ar trebui sa facem un sondaj... credeti ca raportul de descreierati in lumea asta e 1:1 fata de oamenii normali sau avem un raport mai mare? Asa de curiozitate... :mrgreen:

Deci considera-ma ca am prejudecati... cand vad un pitbul ma gandesc ca e un caine de lupta si incerc sa il evit... nu degeaba au fost cazuri cand s-a tras cu glont in ei si abia au fost pusi jos... nu stiu, dar eu invat sa ascult din intamplarile altora... Daca altii se bizuie pe Mauser sau chiar Fort... succes si virtute 8)
Un proverb stravechi spune : INAINTE SA DAI INTR-UN CAINE, UITE-TE CINE-L TINE DE LANT ! :mrgreen:
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
Angel_Of_Light

Post by Angel_Of_Light »

Pana mea si tu barthy... am zis doar ca ma tem de pitbuli... ca nu-s caini obijnuiti, nu ca sar cu omoru pe ei cand i vad... :shock: :lol: :lol: :lol:
Post Reply