Walther G22

Intrebari cu caracter general despre vanatoare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

SLY

Post by SLY »

Luciano, te rog descrie varianta cu colectionarul si aprobarea pt. poligon. Sunt si eu interesat, si cred ca mai sunt si altii! Multumesc anticipat :D
Luciano

Post by Luciano »

Ptr inceput ar trebui sa cititi atent Legea 295 /2004 si normele de aplicare HG 130 /2005, toata procedura este descrisa suficient de bine in cele doua acte.

Pe scurt daca obtii statutul de colectionar: ai voie sa detii arme letale in stare de functionare.
Le poti folosi numai in poligon cu aprobare prealabila ptr transport la locul de folosire ( exceptie o arma lunga care poate fi folosit ptr autoaparare la locul colectiei).
Sustin ideea respectarii si apararii proprietatii private si a dreptului la autoaparare prin orice mijloace - aviz amatorilor !
Mad Max

Post by Mad Max »

cam complicat...
sa ai atitea arme, colectionar fiind, si de buna calitate si sa iti trebuiasca o hirtie ori de cite ori te duci la poligon...
SLY

Post by SLY »

dar munitie cata poti sa detii? Oare nu pot sa-ti spuna baietii veseli ca poti sa colectionezi cat vrei, der nu tragi cu ele? (eventual contrar oricarei legi?)
Guest

Post by Guest »

SLY,Poti detine 10 :shock: cartuse cu glont si 50 cartuse oarbe pentru arma lunga din colectie care o ai pentru aparare. Cu ea poti trage in poligon..poate fi un G22 :D
Lucian, nu sunt din Oradea,dar ne-am cunoscut la Bucov, aveam un Walther...Pe Vili , presedintele ANDA,il poti contacta la asociatiearmecoadademaimutayahoo.com O sa ai recomandarea mea :D
Luciano

Post by Luciano »

:idea: Desigur ca stiu despre cine este vorba, am imortalizat walther-ul pe film, am facut si un clip poate l-ati vazut deja aici...
http://www.phones-direct.ro/airguns/

Am fost la Oradea ( cind am cumparat ultimele 2 arme ) si m-am intilnit cu dl Vili, am completat actele ptr A.N.D.A. si a mai ramas sa platesc cotizatia prin banca... de atunci am tot incercat sa-l sun ptr niste detalii dar nu a mai raspuns la tel...

multumesc.
Sustin ideea respectarii si apararii proprietatii private si a dreptului la autoaparare prin orice mijloace - aviz amatorilor !
Soimul Maltez

Post by Soimul Maltez »

Mad Max wrote:cam complicat...
sa ai atitea arme, colectionar fiind, si de buna calitate si sa iti trebuiasca o hirtie ori de cite ori te duci la poligon...
Uiti ca sunt multe persoane care doresc neaparat sa aibe in casa o arma letala pt. autoaparare. Sunt multi care s-au facut vanatori numai pt. asta.
focu' si cartusu'
arrow
Site Admin

Post by arrow »

Arrow wrote:Azi am demarat procedura de obtinere a autorizatiei de cumparare. Dupa sarbatori voi avea si eu una. Imi place tare!
Marius
Am luat-o!!!
Am jucarie noua!
De-abia astept sa merg in poligon.
Mi-ar placea sa o folosesc si la vanatoare, dar e interzis :cry: .

Marius
Luciano

Post by Luciano »

Felicitari, sa o folositi sanatos.

Astept impresii dupa testul in poligon.
Guest

Post by Guest »

Hai sa i-o luam putin inainte lui Marius cu impresiile! :D
http://www.findarticles.com/p/articles/ ... i_n6275758
Astia de la Gun Magazine spun ca , pe langa o excelenta arma de tir , e si o foarte buna arma de aparare! Si nu vad de ce i-as contrazice!
arrow
Site Admin

Post by arrow »

Multumesc de urari.
Poate la urmatorul Bucov...
Marius
Luciano

Post by Luciano »

Sper ca pina atunci sa pot sa o testez pe a mea :))
jon2004

Post by jon2004 »

Anonymous wrote:Vanatorii au dreptul sa detina pentru TIR o arma lunga de calibru mic(22LR). Orice vanator o poate cumpara legal.
Unde se stipuleaza afirmatia asta?Vreau sa-mi cumpar si eu o arma din asta si cand ma duc la IJP trebuie sa am argumente in fata lor pt a obtine autorizatia!Nici cei de la magazin nu cunosc prea bine aspectul!Am fost la magazinul din zona Gara de Nord si baiatul de la raft mi-a spus ca o pot cumpara doar daca sunt inscris intr-un Club de tir sportiv!!!!Cum e pana la urma , specificati in ce lege si articol se afirma cele de mai sus.
Va multumesc!!!
jon2004

Post by jon2004 »

Am vazut pe sit-ul producatorului si o gama de accesorii!Aveti sau puteti aduce si accesoriile?
Guest

Post by Guest »

Anonymous wrote:
Vanatorii au dreptul sa detina pentru TIR o arma lunga de calibru mic(22LR). Orice vanator o poate cumpara legal.

Unde se stipuleaza afirmatia asta?Vreau sa-mi cumpar si eu o arma din asta si cand ma duc la IJP trebuie sa am argumente in fata lor pt a obtine autorizatia!
Legea 295 art 14(4)
Post Reply