walther_pp

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Soimul Maltez

Post by Soimul Maltez »

Daca facea gaura, se chema arma letala.
Oricum cel care o incaseaza, nu e prea vesel. Cam asta e si ideea: sa-l descurajezi pe agresor, sa-ti dea timp sa te retragi, totul fara sa-l omori.
Vreti sa-l omorati? Luati-va o sabie "ninja". Nu-i rezista nimeni fara pistol cu glont.
Luciano

Post by Luciano »

Referitor la zgomot ai incercat cartusele oarbe ?
Mie mi se pare ca zgomotul lor este mai puternic ca si la cele cu bila; si inca ceva la cartusele de zgomot:
dupa ce am tras se dilata tubul nu mai ies din butoias decit cu extractorul ( eu am revolver), la celelate cu bila nici vorba de dilatarea tubului de unde trag concluzia ca incarcatura celor de zgomot este mai puternica.
Din pacate la pistolul cu bila cartusele blank-zgomot nu cred sa reincarce automat...

Ramine sa iti iei un pistol A.C. si sa te specializezi pe trasul la tinta de la max 10 m, ( munitia e mult mai ieftina decit cea cu bila si poti exersa acasa) dupa aceea vei putea sa tragi numai la cap... acolo are efect chiar daca banuim ca agresorul nu prea are nimic in cap. :lol:
Sustin ideea respectarii si apararii proprietatii private si a dreptului la autoaparare prin orice mijloace - aviz amatorilor !
Mad Max

Post by Mad Max »

precum am zis mai sus, trasul cu AC e moarte curata, daca stii unde sa tragi....chiar vreti asta? :shock:
deci vreau sa zic ca m-a "mincat" :lol: si am tras de la 7 m intr-un sobolan in subsol la mine cu TS-10 si am cam rupt sobolanul in doua....
la un om daca nimeresti carotida, de exemplu, il omori sigur....
Luciano

Post by Luciano »

Eu sugeram doar sa se antreneze cu AC-ul ptr precizie, de folosit in situatii legale sa foloseasca apoi bila cu... cap. :lol: :lol: :lol:
Sustin ideea respectarii si apararii proprietatii private si a dreptului la autoaparare prin orice mijloace - aviz amatorilor !
Mad Max

Post by Mad Max »

asa poate mai venim de acasa... :lol: :lol: :lol:
ma gindeam ca zici sa ne aparam cu AC :shock: :shock: :shock:
am tras cu munitie magnum intr-un material de blugi si vreau sa zic ca trece prin el de la 7-8m ca prin pinza...e periculos....
divexreal

Eu sunt pentru liberul acces la armele cu glont !

Post by divexreal »

Ma bucur ca deja incepeti sa va testati POCNITORILE ...Este foarte bine pentru ca asa aveti ocazia sa le cunoasteti cu adevarat ... sa stiti cat de periculoase pot fi ....Un lucru dezamagitor este urmatorul : neavand o putere mare nu pun atacatorul intr-o reala dificultate ....Daca zgomotul nu il descurajeaza acesta poate sa isi continue linistit atacul si va explic de ce : cand ne grabim sa tragem un foc , il vom trage de regula, in zona trunchiului , personal nu cred ca are cineva timp sa ia linia de ochire sa traga cu precizie la picioare sau cap .De fapt nici nu recomand nimanui sa traga in zona capului si va spun de ce , ori trage pe alaturi si exista riscul sa loveasca un trecator sau o persoana care nu are nici o legatura cu atacatorul sau si mai grav sa il loveasca pe atacator in ochi si garantat ramane mutilat pe viata ... La noi legislatia este foarte slaba in ceea ce priveste dreptul la autoaparare si in mod sigur ajungeti prin salile de judecata ....FOARTE foarte trist este ca mai ales in perioada de iarna toti purtam haine groase ...La cat sunt hainele de groase acestea amorizeaza complet impactul bilei ....Atacatorul va remarca cu siguranta ca nu i se intampla nimic si nu va fi descurajat in actiunea lui ... Nici la picioare daca s-ar trage nu ar fi un efect grozav pentru ca nu este in pantaloni scurti ....SI INCA CEVA CINE ESTE NEBUN SA TRAGA CU O POCNITOARE CATRE PAMANT ??? Singura zona neacoperita de haine este fatza DAR REPET EU UNUL NU AS TRAGE LA FATZA ...SI NICI NU RECOMAND NIMANUI !

Un roman cu capul pe umeri !
Luciano

Post by Luciano »

Concluzia logica ar fi:
cartusele cu bila sa fie inlocuite cu cele cu gaz.

La revolvere nu este nici o problema se pot folosi secvente zgomot-bila-gaz-gaz-... din pacate pistoalele necesita adaptari ptr a putea reincarca automat dupa un foc cu gaz/zgomot si nu cred ca va merge folosit simultan zgomot-gaz-bila... daca se doreste reincarcarea automata...

Cine ne povesteste cite ceva din experienta despre pistoale; munitie cu gaz ?

p.s.
Am vazut pe cutiutele de la munitia cu gaz ca au data de valabilitate...
Guest

Post by Guest »

Lucian, tot nu ne spui ce s-a stricat la revolver? :(
Luciano

Post by Luciano »

S-a rupt siguranta. :x
Este o mica piesa mobila care se ridica automat intre cuiul percutor si cocos la armare;
cocosul loveste in ea pentru percutare, apoi coboara la eliberarea tragaciului.
Fara ea nu poti percuta cartusul...

Inlocuirea ei este o operatiune banala, in 2 minute am rezolvat-o dupa ce voi primi piesa de schimb... pina atunci astept si sper. :oops:
Guest

Post by Guest »

Aia o poti face si tu cu putina indemanare! Credeam ca e ceva mai grav!
Luciano

Post by Luciano »

Mda orice se poate face daca ai materialul, sculele, indeminarea, dar nu va iesi ca o piesa stantata de fabrica.
Daca te uiti la dimensiunile si profilul ei nu e chiar asa simpla, in pct-ul de indoire are dimensiunile cam mici si poate ceda in timp fel ca si cea din fabrica...

Materialul de fabricatie e cel mai important, nu prea cred sa reziste tabla neagra ( de 1,5mm ) la stresul loviturii cocosului in timp.
Din pacate nu am materialul ( OL 1,5mm ) si o parte din scule...
arrow
Site Admin

Post by arrow »

Luciano wrote:se pot folosi secvente zgomot-bila-gaz-gaz
De ce sa-i bagam primul zgomot. Mai bine gaz sau bila. Parerea mea...
Luciano

Post by Luciano »

Eu ma gindesc sa somez prima data, cartusul asta avind zgomot+flacara la gura tevii mare ar trebui sa aiba efect psihologic maxim.
Guest

Post by Guest »

am deschis acest fir de discutzie pe forum, in urma achizitzionarii unui pistol cu bila de cauciuc marca WALTHER PP de la ARROW, deoarece doream sa aflu shi parerile altor persoane referitor la acest subiect in special, shi la autoaparare, in general. ma bucur sa vad ca a dat rezultate.
eu personal sunt mandru de achizitzia facuta, destul de scump, dar cu sacrificii... ca sa nu mai punem la socoteala, aproape 3 saptamani de formalitatzi (ce sa ii faci, birocratzia, programul cu publicul, la "Arme shi Munitzii", una alta), a meritat.

revenind insa la firul discutziei, referitor la WALTHER PP, ash dori ca cei care s-au gandit sa faca un test de tragere cu munitzie de cauciuc, folosind o pulpa de vitzel, sa se gandeasca pentru un moment, nu la faptul ca bila de cauciuc nu a penetrat suprafazta, sau nu a lasat nici o urma, ci sa se gandeasca la fortza impactului bilei cu suprafatza respectiva.

eu personal am realizat un test cu munitzie de cauciuc , de la o distantza de ~4m, folosind ca tzinta, o galeata veche din tabla, cu o grosime aproximativa de 4mm. proiectilul nu a penetrat tabla. nici nu ar fi avut cum. insa urma lasata de proiectil, respectiv o adancitura destul de impresionanta (cam jumatate de cm), m-a ajutat sa imi formez o imagine in ceea ce priveshte puterea impactului. domniile voastre sa traga concluziile asha cum doresc. sincer, nu imi doresc sa fiu pus in situatzia de al folosi intr-o situatzie reala de autoaparare, dar cred ca ar fi cel mai concludent test al eficientzei sale.

nu am mai postat reply-uri in ultimul timp, dar am urmarit periodic, ceea ce au post ceilaltzi membri sau oaspetzi ai forumului. ash dori insa sa spun cateva lucruri.

majoritatea (daca nu totzi) celor care discutam in acest forum, gandim in aceeashi directzie, cu mici diferentze de forma. cu totzii ne dorim sa avem DREPTUL DE A DETINE o arma de foc pentru a ne apara pe noi. familiile noastre, pe cei apropiatzi noua (la nevoie), sau proprietatzile noastre. nu ne dorim o arma ca sa amenintzam, sa jefuim, sau sa ucidem. oamenii care ishi doresc o arma pentru aceste lucruri, sunt cei care, citez: "scuipa politzishti pe strada, sau ii amenintza cu pilele pe care le au", cei care umplu pushcariile la ora actuala, shi care atunci cand ies fac aceleashi lucruri ilegale pentru care au fost inchishi, shi oameni cum ar fi bestia care ieri a executat cu sange rece, un tata, o mama shi o bunica, in fatza unei fetitze de 4 ani. aceste lucruri, noi cei putzini, nu le putem impiedica, dar putem alege sa ne protejam shi sa nu devenim victime. de fiecare dintre noi depinde cum facem acest lucru.

situatzia de fazta din Romania anului 2005, se poate schimba numai prin atitudinea cetatzenilor shi schimbarea mentalitatzii (poate in 2006 ???). dar catzi mai sunt dispushi sa ia atitudine shi sa incerce macar, sa gandeasca alfel ???

respect pentru dnul. SERGIU NICOLAESCU, care a avut intentzia nobila de a ushura drumul cetatzeanului simplu, spre un mijloc legal de a se apara.
pacat insa ca pana la final acest efort a dat gresh.

SUNTEM PUTZINI, DAR BUNI !!!
brainbyte

Post by brainbyte »

post-ul de mai sus, imi apartzine. s-a inregistrat ca Guest, probabil din cauza faptului ca am stat cam mult la redactarea lui, shi a rezultat un timeout la contul meu.
GLOCK 17 9x19 - AM ALES SA NU FIU O VICTIMA.
Post Reply