RG88 sau MAUSER HSC90 ?

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

nedumeritu

Re: RG88 sau MAUSER HSC90 ?

Post by nedumeritu »

thor wrote: ..........................
Bun da Waddie 10x22 merge si la PP fara sa-ti sara culisa in cap sau sa-ti rupa arma?
Waddie asta, este o munitie absolut normala de 10x22, la fel ca PG-ul la putere numai ca are
bila un pic mai grea si oricum, mult mult mai dura.
Am sa public in curand si fotos cu ea si cutiile de Waddie si date referitoare la caracteristicile munitiei.
Un PP nu are nici un fel de gretzuri sa traga cu asa ceva, insa in regim de utilizare cu parcimonie, nu in conditii
de poligon si trageri intensive. Asta din motive de PP - zamak.

Revin si iti dau detalii.
Tragand cu Waddie 10x22.
Cu Tanfoglio de la 9 metri mi-au mai ramas vreo 20 de pagini neperforate/neatinse din cartea de telefon de Brasov.
Cu GP T910, lasand la o parte problemele de incarcator [cel pentru 9 mm da blocaje cand si cand la 10x22]
aceeasi carte am perforat-o complet si de la 10 si de la 12 metri. Oricum astfel precizia este mai mult mai buna
iar puterea transferata bilei este mai mare [deh, teava lisa si mai lunga].
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
thor

Post by thor »

Cred ca reaspunsul corect dintre toate armele zic eu ca cea mai bune solutie ar fi CZ83, cam scump dar macar are teava lisa si este din otel, poti sta linistit.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

thor wrote:Cred ca reaspunsul corect dintre toate armele zic eu ca cea mai bune solutie ar fi CZ83, cam scump dar macar are teava lisa si este din otel, poti sta linistit.
La CZ 83 doar doua lucruri sunt nelinistitoare:
- in ciuda pretului foarte mare, tratamentul otelului este de joasa "altitudine" si rugineste usor si ... degeaba [sa nu stranuti cu el in mana fara sa il cureti]
- are gaura aia ciudat de prost plasata in buza camerei cartusului, unde este inghesuiala cea mai mare si uzura mecanica foarte ridicata.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Emanuel

Post by Emanuel »

Sa ne spuna posesorii despre precizie si alte rezultate cinetice.

:roll:
Emanuel

FORT 17 R Cal. 9 mm P.A. :mrgreen:
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)

www.romsdc.ro
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Emanuel wrote:Sa ne spuna posesorii despre precizie si alte rezultate cinetice.

:roll:
Pai aparuse o aversa de posesori dar nimeni nu zice nimic.
Nu au fost in poligon?
Nu mai au bani sa isi mai ia si munitie dupa ce au luat CZ 83?
Sau probabil nu vor sa stim ce scule bune au ei ca sa nu ne luam si noi sa le facem concurenta.
Sa le mai dam putin timp. Se trezesc ei.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Angel_Of_Light

Post by Angel_Of_Light »

Pai cine nu vine la poligon nu cunoaste :lol: Cz-ul cu Snail este cea mai buna optiune de pe piata la ora actuala... normal vb de arme existente nu de basme 8)
thor

Post by thor »

Mi se pare pretul imens?! parca mai bine participi la o licitatie MAPN si cred ca pleci de acolo cu un T34 la banii astia :)). O sa-mi iau un PP cred imi palce prea mult si dupa mai vedem...
nedumeritu

Post by nedumeritu »

thor wrote:Mi se pare pretul imens?! parca mai bine participi la o licitatie MAPN si cred ca pleci de acolo cu un T34 la banii astia :)). O sa-mi iau un PP cred imi palce prea mult si dupa mai vedem...
Va merge linistit cu munitia asta:
small-wadie.jpg
small-wadie.jpg (55.98 KiB) Viewed 5648 times
small-wadie-inside.jpg
small-wadie-inside.jpg (41.8 KiB) Viewed 5655 times
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
thor

Post by thor »

Inseamna ca Wadie se potriveste perfect pe RG88 si Mauser HSC avand in vedere ca sunt facute tot la Rohm
nedumeritu

Post by nedumeritu »

thor wrote:Inseamna ca Wadie se potriveste perfect pe RG88 si Mauser HSC avand in vedere ca sunt facute tot la Rohm
Be aware!
Rohm nu este tot una cu Rhon.
Dar intamplare face ca pe fisele ambelor marci mentionate de tine sa fie recomandata munitia Wadie.
Acum, pistoalele astea fiind fabricate de firme fantoma, in loan in principiu, nu prea mai stii unde sa le cauti
ca sa obtii relatii de la ele.
Ele vand spre o firma paravan numita Elitex.
Pana si sarcina de garantie si service cade in spatele importatorului.
Daca ai noroc sa cumperi de la Arrow mai ai o sansa, altfel cam fluieri in vant.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
radu.b

Post by radu.b »

nedumeritu wrote:
thor wrote:Inseamna ca Wadie se potriveste perfect pe RG88 si Mauser HSC avand in vedere ca sunt facute tot la Rohm
Be aware!
Rohm nu este tot una cu Rhon.
Dar intamplare face ca pe fisele ambelor marci mentionate de tine sa fie recomandata munitia Wadie.
Acum, pistoalele astea fiind fabricate de firme fantoma, in loan in principiu, nu prea mai stii unde sa le cauti
ca sa obtii relatii de la ele.
Ele vand spre o firma paravan numita Elitex.
Pana si sarcina de garantie si service cade in spatele importatorului.
Daca ai noroc sa cumperi de la Arrow mai ai o sansa, altfel cam fluieri in vant.
Buna ziua.
As dori sa fac cateva precizari. Firma Elitex pomenita nu este chiar un "paravan" asa cum v-ati exprimat. Este unul dintre cei mai mari distribuitori de armament si echipament de autoaparare care are contracte de distributie si exclusivitate pentru mai multe marci. Asa functioneaza lucrurile la altii, fiecare face ceea ce se pricepe mai bine unul produce celalalt vinde. A spune ca este "paravan" este putin fortat.
Munitia Wadie care este recomandata in fisele tehnice ale pistoalelor amintite am vrut sa o aducem noi cu mult inainte de Snail si Pobjeda. Pe considerente economice si faptul ca Pobjeda este furnizor de componente pentru munitia Wadie am decis ca primii sa fie prezenti in ofertele noastre.
Cu respect.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Cu scuzele de rigoare, poate exprimarea mea a fost nepotrivita.
Ce am vrut eu sa spun referitor la firma Elitex este ca de fapt, firme cu
mai putina firma vand prin intermediul ei.
Practic se prea poate sa fie folosita fara voia ei ca si canal de injectare in piata unor
produse care nu intodeauna au in spate un producator "cu firma" sau care
sunt departe de standardele pe care ni le dorim.
Poate fi in fapt un fel de spoofing in domeniul productiei arme/munitie. :)

Iar Wadie, chiar daca foloseste nu stiu ce de la Pobjeda, ramane o marca.
Asa cum si urmasul lui Libra, actualul Snail, "imprumuta" camasile de cartus
pentru certe calibre de la Sellier Bellot, adica de peste gard...

Deci departe de mine gandul de a atenta la onoarea unui distribuitor ca Elitex,
de acolo de unde o fi fiind el, ce e plin goagăl de el si de Spray NATO de la Elitex.
Wadie insa este acolo, la locul lui.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
geony

Post by geony »

Stima
De unde putem procura in Bucuresti munitia 10/22 mai sus mentionata si la ce pret ?
Respect
CooLT2006

Post by CooLT2006 »

"RG88 sau MAUSER HSC90 ?" avand in vedere ca RG88 este o copie a pistolului Mauser...nu prea ai cum sa le compari...exact ca si cu Dacia 1300 copie dupa Renault :))) singurul mod in care poate ajunge RG-ul la Mauser, este prin schimbarea de tzeava(a lui RG88- care este dintr-un aliaj destul de prost calitativ) cu o tzeava de la Mauser(de precizat, tzeava de mauser este din otzel dur si de calitate) in rest sunt cam la fel, acum din cate am vazut pistoalele Mauser se mai gasesc si cu inscriptia Rohm pe ele, dar dupa parerea mea, dupa o analiza mai detaliata de vre-o 30 de min...am ramas cu impresia ca vechile modele de Mauser sunt mai bine "imbinate" si dau o impresie de mai mare integritate. :D
MauseR HSc Mod.90 T 10x22T U.A.G. Image
MihaiStanila

Post by MihaiStanila »

@Nedumeritu: Stiu ca sunt oarecum offtopic, insa Grand Power T910 si/sau Fort 17 sau 12 pentru noi sunt un vis frumos, la fel si cz 2075 rami. Stiu ca doar prin vecini se gasesc, si aici ma refer la moldoveni. Rugamintea mea pentru dl. Nedumeritu este sa ma contacteze pe privat pt oarece detalii legate de costul de achizitie al modelelor expuse de mine mai sus. Macar sa ma pun pe economisit, nu sa dau banii pe celebrele zamakuri.
Multumesc.

Legat de Mauser si de RG88, din cate stiu eu sunt bune amandoua daca le folosesti pentru autoaparare strict. Daca sunt folosite in regim intens- teste si poligon, nu te tin prea mult. Acum, depinde si de norocul fiecaruia.

Am mai vazut si Tanfoglio, insa dupa pataniile celor de pe forum cu lipsa preciziei si ruperea unei piese, ma feresc de asa ceva. Mai repede un Beretta 87, poate are cineva o idee despre jucaria respectiva.

Am scris destul offtopic, imi cer scuze si il rog pe dl. radu sa nu imi inlature postarea.
Multumesc
Post Reply