COSTURI 2010

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

slim_daddy40

COSTURI 2010

Post by slim_daddy40 »

Buna ziua domnilor . intrebarea mea este: si-a facut cineva demersurile pt a obtine permisul de port-arma acum de curand anul acesta sau chiar luna aceasta . ca idee principala ma intereseaza costurile...nu am gasit nimic proaspat legat de costuri pe acest forum. va arat preturile ce le-am gasit eu :
certificat medical 200 ron

aviz psiohologic 55 ron

cazier judiciar :5 lei

dovada achitarii taxelor pt autorizare 100 ron

in concluzie : TOTAL 350 ron WTF atat costa sa obtii permisul de port-arma in anul 2010 luna in curs pt un plici cu bila de cauciuc (neletal).? costa cat jumatate din suma data pe un rg 88 blacK?parerea mea este ca ,costa enorm de mult sau sunt eu intr-o mare dilema si prost informat. astept parerile si raspunsurile dvs. MULTUMESC.
2ndLt

Re: COSTURI 2010

Post by 2ndLt »

slim_daddy40 wrote:Buna ziua domnilor . intrebarea mea este: si-a facut cineva demersurile pt a obtine permisul de port-arma acum de curand anul acesta sau chiar luna aceasta . ca idee principala ma intereseaza costurile...nu am gasit nimic proaspat legat de costuri pe acest forum. va arat preturile ce le-am gasit eu :
certificat medical 200 ron

aviz psiohologic 55 ron

cazier judiciar :5 lei

dovada achitarii taxelor pt autorizare 100 ron

in concluzie : TOTAL 350 ron WTF atat costa sa obtii permisul de port-arma in anul 2010 luna in curs pt un plici cu bila de cauciuc (neletal).? costa cat jumatate din suma data pe un rg 88 blacK?parerea mea este ca ,costa enorm de mult sau sunt eu intr-o mare dilema si prost informat. astept parerile si raspunsurile dvs. MULTUMESC.
Ai enumerat bine dar cu unele mici modificari.
Si urmatoarele etape sunt:
- cazier judiciar: (timbru fiscal in val de 2 lei si taxa la trezorerie in valoare de 10 lei)
- dovada achitarii taxelor (tot la trezorerie, si cum ai zis 100 lei)
- fisa medicala (la una din clinicile avizate, si aici treaba este discutabila. Preturi cuprinse intre 125 si 150 lei, cat despre 200 nici sa nu te duci)
- aviz psihologic (la un psiholog care poate sa-ti dea avizul si pretul stiu ca este 100 lei)
- 2 poze tip (care si astea costa bani, probail in jur de 15 lei maxim 25 lei)
Si la adunare face cam asa, luand in calcul cea mai ieftina solutie 2+10+100+125+100+15= 352

Si mi-am permis sa-ti dau acest raspuns pentru ca eu fac demersurile pentru permis port arma (plici) bila de cauciuc.
CAt despre pret, ce sa zic, eu zic ca este rezonabil. Cat despre arme, am facut si eu ce m-au sfatuit baietii de pe forum, m-am documenta cu privire despre arme, nu am stat sa citesc 3 luni cum ma sfatuia cineva. Am citit esentialul, si concluzia este urmatoare .....otel. :)
Si scuze pentru mesajul poate putin sarcastic, nu asta a fost intentia mea.
Cu respect,
Zoraki MOD 914 cal. 9mm P.A.K.
FORT-17 cal. 9mm P.A. Rubber
Carpaţi MD95 cal. 9mm P.A.K.
Rudy

Post by Rudy »

Pai tocmai asta e ideea : Limitarea accesului "plebei" la arme.
Acum doi ani a costat 300 roni, nu mai pun la socoteala drumurile, 60km dus + return
Deci preturile au cam stat pe loc.

Si inca ceva foarte important, sa nu te astepti ca dupa ce ai achitat toate taxele, adica dupa ai umplut buzunarul bugetarilor, sa fii tratat cu respectul cuvenit la AEST,, nuuuuu n-ai sa vezi, asa ceva. O sa ti se vorbeasca frumos, acidulat, si vei fi privit ca un potential ucigas in serie, etc etc.

Sa nu care cumva sa te intrebi ce face bugetul, cu banii pe care-i aruncam noi ca sa ne satifacem cu surogate, latura razboinica ?
By the way, unde s-or duce ? :?:
Rifle Hatsan AT44W-10, cal 5,5 + luneta 3-9x40 optima
Rifle Hatsan Torpedo 155 cal, 5,5 + luneta 3-9x40 buschnell
Revolver Alfa Proj 4" boublegum. 9x22
Gamo Maxima, s-a ratacit in beciurile unui armurier, .
slim_daddy40

Post by slim_daddy40 »

asa zic si eu,,,se incearca limitarea celor cu permis de port-arma.. in concluzie...pretul se invarte undeva la 350 ron..(2ndLt imi poti da un numar de telefon sau adresa clinicii cu asemenea pret. pt examenul medical? ) sa ma duc si eu ca unii mi-au cerut chiar si 600 RON pt examenul acela:)) am ramas traznit.si ca orice roman caut si eu sa ma coste mai putin. pace
Rudy

Post by Rudy »

600 roni :shock: :shock: :shock: :shock:
Trebuia sa le explici mai clar ce vrei, sau poate ca in banii aia intra si implantul cu silicon al amantei/sotiei. :wink:
Poate iti scoteau apendicu' ca sa nu-ti cauzeze la recule :oops:

taxe policlinica = 140 roni , (fara sa vad si fara sa ma vada medicul)
slim_daddy40

Post by slim_daddy40 »

pai da-mi un :cry: nr de tel sau o adresa rudy...te rog
Rudy

Post by Rudy »

Pai, nu ai completat la status de unde esti. S-ar putea ca deplasarea pana la policnica din Urziceni sa te coste cat analizele :D
slim_daddy40

Post by slim_daddy40 »

stai ca nu esti din bucuresti degeaba imi dai .....imi trebuie o adresa sau un nr de tel din buc.
tevez

Post by tevez »

Mi-a spus şi mie un vânător că şi-a făcut analize cu "doar" 450 lei la Colentina. Probabil găsise undeva
cu 600 şi i s-a părut ieftin aici. Evitaţi clinicile particulare că am tot auzit de preţuri mari chiar şi pentru
cei cu abonament. Policlinica MAI e cea mai recomandată.
Cazierul eu l-am "comandat" pe net şi m-am prezentat numai cu timbrul după 5 zile dar văd că acum IPJ
PH unde am eu buletin are site-ul în construcţie...poate la alte judeţe merge. E mai simplu că atunci când
mergi să depui actele treci şi pe la caziere, nu mai faci două drumuri. Pozele se pot face şi cu aparatul
digital şi printa dacă aveţi pe cineva cu imprimantă care merge cu carton lucios sau la un centru din ăla,
e mai ieftin. :wink:
slim_daddy40

Post by slim_daddy40 »

domnilor am facut rost de 2 unitati sanitare... lucrurile stau asa:
Spitalul universitar 150 ron nr de contact -0213180515

clinica privata 150 ron- 0726366370 ...sper sa fie de folos si altora...daca gasiti mai ieftin postati sa afle lumea.
Rudy

Post by Rudy »

N-as crede sa gasesti mai ieftin de atat. Poate doar certificatul de deces sa fie mocca.
Fugi la ei, pana nu se razgandesc, :wink:
tevez

Post by tevez »

Rudy wrote:N-as crede sa gasesti mai ieftin de atat. Poate doar certificatul de deces sa fie mocca.
Nu-i. Dacă-l iei de la medicul de familie treci întâi pe la casierie. Taxa e la longitudinea medicului.
Da, preţurile sunt OK, cel puţin în Bucureşti nu cred să fie undeva mai ieftin decât poate cu "pile".
nedumeritu

Post by nedumeritu »

tevez wrote:
Rudy wrote:N-as crede sa gasesti mai ieftin de atat. Poate doar certificatul de deces sa fie mocca.
Nu-i. Dacă-l iei de la medicul de familie treci întâi pe la casierie. Taxa e la longitudinea medicului.
Da, preţurile sunt OK, cel puţin în Bucureşti nu cred să fie undeva mai ieftin decât poate cu "pile".
Aici erau ultima data preturi rezonabile.
Cam 45-50 lei pentru cerfertecatul acela cu 8 semnaturi de "sanitari" cu diploma.
c-vest.jpg
c-vest.jpg (23.68 KiB) Viewed 7094 times
De incercat un telefon.
Stiu ca aveau comisiile martea si vinerea, parca.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
tevez

Post by tevez »

Eftin!
2ndLt

Post by 2ndLt »

slim_daddy40 wrote:asa zic si eu,,,se incearca limitarea celor cu permis de port-arma.. in concluzie...pretul se invarte undeva la 350 ron..(2ndLt imi poti da un numar de telefon sau adresa clinicii cu asemenea pret. pt examenul medical? ) sa ma duc si eu ca unii mi-au cerut chiar si 600 RON pt examenul acela:)) am ramas traznit.si ca orice roman caut si eu sa ma coste mai putin. pace
Pai fi atent ca eu la policlinica MApN-ului mi-am facut fisa medicala si uite aici adresa
(MapN. Str.Mircea Vulcanescu nr.18. Tel. 319 30 51.)
Pret total 125 lei din care 120 taxa si 5 lei taxa pentru sange.
In rest iti zic sa te duci dis de dimineata sa fi primul acolo. Treaba se misca foarte repede mai putin la oftalmologie si radiologie unde se misca gagicile d-acolo ca ochiul mortului :D.

Si le zici la receptie ca vrei sa-ti faci fisa medicala pentru permis port arma. Apropos trebuie sa ai fisa medicala tipizata la care sa o ai completata prima parte a fisei de medicul de familie din care sa reiasa ca nu ai probleme cu capul (neorologice si psihice) plus stampila si parafa medicului. Asta asa ca sa nu faci 2 drumuri, ca mine. Cel mai bine dai si tu un telefon, eu asa am facut si tot nu mi-au spus totul la telefon, ca de este mai bine sa iti spuna face2face, parerea lor.
Succes iti doresc si putintica rabdare cu bunaciunile de la radiologie si oftalmologie, ca unele chiar sunt.
Zoraki MOD 914 cal. 9mm P.A.K.
FORT-17 cal. 9mm P.A. Rubber
Carpaţi MD95 cal. 9mm P.A.K.
Post Reply