Daca e sa stam stramb si sa judecam drept atunci orice arma e inregistrata din start la o anumita categorie, oricare ar fi ea, bila , gaz, etc. Daca arma poate sa foloseasca orice munitie nu conteaza. Legal ai voie sa folosesti doar ce e trecut in permis. Daca ea poate trage cu orice( cazul ideal) atunci raspunderea e a posesorului.MISHU_92 wrote:Un prieten de-al meu si-a luat de curand notificarea si s-a orientat asupra unui reck 60 din cauza design-ului spunea ca i s-a spus ca daca vrea poate cumpara si cartuse cu gaze sau oarbe . Acum voiam sa va intreb pe voi este adevarat s-au l-a aburit (ma refer la cartuse)
De ce nu revolver cu bile?
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: De ce nu revolver cu bile?
La revolver trasul cu gaze e mai periculos ca la pistoale. Pentru cel care trage. Riscul să-ţi dai un pic şi ţie e destul
de mare. Dacă e revolver doar cu gaze, cum e Reck Cobra, e ok, dar cu cele care trag cu bilă eu zic să nu prea se
tragă cu gaz fiindcă nu au deloc eficienţă, acele dispozitive de pe ţeavă au şi rol în împrăştierea gazelor.
Eu zic să-şi amicul un pistol semiautomat cu bilă, pentru gaze, piper, ardei iute şi alte arome există sprayuri mult
mai eficiente şi mai ieftine care nu trebuie trecute în permis. Nu mai spun că un cartuş cu piper a ajuns mai scump
ca unul bun cu bilă de cauciuc cu care mai poţi merge şi la poligon pentru antrenamente.
de mare. Dacă e revolver doar cu gaze, cum e Reck Cobra, e ok, dar cu cele care trag cu bilă eu zic să nu prea se
tragă cu gaz fiindcă nu au deloc eficienţă, acele dispozitive de pe ţeavă au şi rol în împrăştierea gazelor.
Eu zic să-şi amicul un pistol semiautomat cu bilă, pentru gaze, piper, ardei iute şi alte arome există sprayuri mult
mai eficiente şi mai ieftine care nu trebuie trecute în permis. Nu mai spun că un cartuş cu piper a ajuns mai scump
ca unul bun cu bilă de cauciuc cu care mai poţi merge şi la poligon pentru antrenamente.
-
catalin_suzeanu
Dupa cum se vede din semnatura mea, am si eu un revolver Reck Cobra si confirm raspandirea gazelor si "prin spate".tevez wrote:La revolver trasul cu gaze e mai periculos ca la pistoale. Pentru cel care trage. Riscul să-ţi dai un pic şi ţie e destul de mare.....
.........................
Stima
Pistol "BUL M-5 Ultra-X" cal.9mm (cartus cu glont)-2009
Pistol "Glock G26" cal.9mm (cartus CQT-teflon)-2007
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
Deci şi Reck Cobra face "figura" .. 
-
catalin_suzeanu
Da...nu pot sa exagerez ca se impart gazele in doua: juma pe teava juma pe la cocos(el)...NU...exista insa un procent de 10-15% din gaze care ies prin spate...tevez wrote:Deci şi Reck Cobra face "figura" ..
Stima
Pistol "BUL M-5 Ultra-X" cal.9mm (cartus cu glont)-2009
Primise un cunoscut Reck-ul ca...armă de serviciu, dacă vă vine să credeţi şi era foarte încântat de el. I-am temperat
entuziasmul şi am făcut un mic test cu numai 5 cartuşe pe gaz, am zis să păstrez unul ca-n filme. Rezultatul: Ekol V.
este mai slab ca Reck, jetul de "gaz" e mult sub cel al unui spray, doar că face un poc destul de tare. Reck Cobra e
mai bun un pic, dar are şi el "scăpările" lui. La Viper şi cred că la toate pistoalele cu gaz e bine după ce ai tras să dai
câţiva paşi înapoi, altfel te prinde flama sigur. Oricum n-aş recomanda acest model decât cu bilă de cauciuc.
entuziasmul şi am făcut un mic test cu numai 5 cartuşe pe gaz, am zis să păstrez unul ca-n filme. Rezultatul: Ekol V.
este mai slab ca Reck, jetul de "gaz" e mult sub cel al unui spray, doar că face un poc destul de tare. Reck Cobra e
mai bun un pic, dar are şi el "scăpările" lui. La Viper şi cred că la toate pistoalele cu gaz e bine după ce ai tras să dai
câţiva paşi înapoi, altfel te prinde flama sigur. Oricum n-aş recomanda acest model decât cu bilă de cauciuc.
Pai cine o sa ii vanda cartuse au voie cei de la magazinele de arme sa vanda munitie cu gaz sa oarba daca tu ai in permis trecut cu bila de cauciuc???

N-o să-i vândă. Până acum n-am văzut în niciun permis ambele tipuri de muniţie.