munitia 10x22t de pe piata

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

macarici

Re: munitia 10x22t de pe piata

Post by macarici »

MISHU_92 wrote:In primul rand o sa spun Buna ziua fiind pentru prima data pe acest forum. Mai am o luna si o sa fac 18 ani si inca nu sunt decis ce fel de arma sa imi cumpar .......banii nu sunt o problema . Mentionez ca vreau sa imi cumpar o arma deoarece am o pasiune deosebita pentru ele(nu am comflicte si daca as avea nu mi-as face singur dreptate sunt institutii specializate pentru asa ceva) Daca s-ar putea as primi cu drag niste informatii despre modelele semiautomate walther pp sau rohm rg88 sau revolverul reck 60.din cate am citit de pe forum ...si am citit oleak :D modelele din zamak sunt foarte bune daca nu le uzitam excesiv. Revenind la munitie dupa parerea mea 10X22T Pobjeda sau Uag albastru sunt destul de bune pentru a indeparta un atac nu cred ca ne cauta pe vre-u unul dintre noi Camorra pentru a ne teme ca nu or sa fie eficiente impotriva agresorilor,cat despre efectul psihologic stiti si voi.Dupa parerea mea praful de pusca dintr-un cartus cu bila de cauciuc este mai prost calitativ decat praful de pusca din orice cartus cu glont. Ma gandeam sa facem un test: Scoatem bila de cauciuc si praful dintr-un cartus. Cantarim praful de pusca,desfacem un cartus cu glont (cine detine arme letale sau de vanatoare),scoatem praful din cartusul cu glont si cantarim exact cantitatea cat s-a scos si de la cartusul cu bila punem ACEEASI cantitate cat am scos de praf dintr-un cartus cu glont sa vedem ce efect va avea. practic inlocuim praful de pusca mai "rau" cu unul mai "bun" (asta doar pentru teste nu recomand sa se modifice munitia).
Misule,tata!
Nu stiu daca sa ma minunez sau sa ma ingrijorez de tine!
N-ai inca 18 ani,dar banii nu sunt o problema pentru tine! OK!
Ai fost vreodata in poligon?Ai tras vreodata cu vreo arma?Chiar de zamac?
Ori ai citit toate postarile aparute de trei ani incoace,le-ai inteles si atunci te apreciez,sau ai tu asa,o "aplecare"
catre arme,care chiar e laudabila! Si intr-un caz,si in celalalt,bravo tie!
Dar de unde pana unde,emiti tu aprecieri la adresa munitiei "10x22T Pobjeda sau Uag albastru"? Ai tras cu asa ceva?
Ai fost de fata cand s-a tras? Ai facut oarece cercetari si ai constatat ca :
praful de pusca dintr-un cartus cu bila de cauciuc este mai prost calitativ decat praful de pusca din orice cartus cu glont.?!?
Sau ca:modelele din zamak sunt foarte bune daca nu le uzitam excesiv !!
In privinta "sfatului"cu schimbarea prafului de la un cartus letal la unul cu bila,ai chiar mai cohones mai mari decat multi
de p-aici! :wink: Si inca n-ai 18 ani1 Deci,promiti!
Vino la urmatoarea intalnire si convinge-ma ca te-am judecat(confundat) gresit!
Numai de bine!
Image
MISHU_92

Post by MISHU_92 »

Eu nu inteleg cum vreti voi sa modific daca nu am cartus cu glont din care sa iau praful(doar nu o sa pun praf din petarde) :lol: Cat despre munitie ce am citit de pe forum si ce mi-au spus vre-o 2 prieteni care au arma se cam potriveste(in sensul ca unii prefera Uag altii Pobjeda)Cat despre modificare varianta cade. Daca am tras cu o arma ? raspunsul este NU dar am tinut acum vre-o 4 ani in mana un pistol cu glontz (am un unchi in politie) :D Si am mai spus ca ce avem noi pe piata e destul de bun cand pentru ce ne trebuie nu ca nu as vrea sa se aduca munitie mai puternica dar pana atunci...ne folosim de asta.

Sa aveti o zi buna
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

catalin_suzeanu wrote:
BARTHY 2 wrote:cred ca mai corect ar fi sa fie permis fiecarui cetatean sa posede o arma de paza si aparare si sa terminam odata cu avantaje, sisteme, privilegii, semizei, etc.
uite asa o sa se stinga neamul asta romanesc, ros de grandomanie si egoism.
Sunt de-acord si am spus-o de fiecare data, cand a fost adus in discutie subiectul "dreptul de a purta arma-un drept legitim, fara ingradiri de nici un fel" insa, la cum se misca sistemul, cred ca tanarului de mai sus, care a deschis acest topic, ii este mai usor sa intre in sistem decat sa spere ca se va modifica legea in viitorul apropiat.
Pe de-alta parte, dupa cum se poate vedea la televizor in acest moment, cu cele 7 incidente armate din trafic, pot spune sincer: bine ca pana acum cei ce-au tras au avut doar bila....

Stima
oamenii aia au folosit arma in trafic pentr ca acolo s-a nimerit sa fie nevoie de ea. de aia ii zice arma de autoaparare si pentru acest motiv si-au cumparat-o . ca s-o foloseasca la autoaparare. oare de ce ne grabim sa-i infieram pe cei care folosesc arma cu bile de cauciuc?? sa-i catalogam deja ca infractori? va spun eu : pentru ca asa ne invata la scoala de semizei. NUMAI NOI SA FIM !! NUMAI NOI SA AVEM !. restul, p_limea poate sa crape, nu? unde se aplica prezumptia de nevinovatie ? doar in cazuri precum trutulescu sau voicu care datorita epoletilor nu au voie la beci dupa ce fluiera in biserica?
hai sa lasam aerele de superioritate caci in fata lui Dumnezeu suntem toti egali chiar daca unii se straduiesc sa fie mai egali decat altii in fata legii.
si ca parafrazez un clasic in viata :P : bine ca cei care au tras cu glont au avut buna inspiratie sa si-l traga in cap, in wc-ul unitatii sau in dormitor dupa ce si-au impuscat consoarta infidela. si sunt mai mult de 7 incidente.
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
aurorauno

Post by aurorauno »

BARTHY 2 wrote:bine ca cei care au tras cu glont au avut buna inspiratie sa si-l traga in cap, in wc-ul unitatii sau in dormitor dupa ce si-au impuscat consoarta infidela. si sunt mai mult de 7 incidente.
Este o afirmatie destul de dura si fara haz,daca stam bine sa ne gandim acele persoane erau practic civili,militari doar de ocazie, care au primit arma!Ce va face sa credeti ca astfel de situatii nu vor aparea daca se da liber la glont??E practic cam aceasi incurcatura,oricine are o varsta va avea(daca vrea) arma...Oricum,urata "gluma" la adresa unor morti,fiind ei si vinovati de ce au facut...mai suntem si in saptamana mare...
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

ei, ce sa spun ! am dat cu muci-n olimp. pardon in fasole.
dureros, nedureros asta este adevarul. cati civili vanatori sau sportivi de tir s-au sinucis sau si-au impusca chiriasii si cate cadre militare ( mai sau mapn ) au facut-o ?? hai sa-i numaram !
vedem paiul dar barna nu.

sarbatori fericite !
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
folhasek

Post by folhasek »

aurorauno wrote:Ce va face sa credeti ca astfel de situatii nu vor aparea daca se da liber la glont??E practic cam aceasi incurcatura,oricine are o varsta va avea(daca vrea) arma...
1. Regulile nu fac altceva decat sa LIMITEZE drepturile si niciodata sa dea drepturi ( dreptul la arme cu glont in cazul nostru ) , iar regulile drastice sunt doar ''luxul'' unor Dictaturi !

2. Noi in Romania avem cele mai multe biserici pe cap de locuitori DIN TOATA EUROPA.....asta ne face mai buni si mai iertatori?? Raspunsul e la stirile de la ora 5 , NICIODATA regulile draconice nu au rezolvat o problema, ci doar au facut sa se acumuleze frustrari si sa explodeze ''buba'' .

3. Daca Infractorul are arma cu glont , iar politia NU E IN STARE sa faca nimik in protejarea cetatenilor cinstiti , nu incep EU sa devin o victima sigura in fata celor care nu respecta legea ?? Daca Politia NU E IN STARE sa potoleasca infractionalitatea , NU E IN STARE sa confiste armele cu glont aflate ilegal in posesia unor infractori notorii , de ce sa ma opreasca pe mine sa ma apar cu un pistol adevarat , de INCOMPETENTA LOR ?? De ce sa fiu eu o victima a unui sistem , care nu se poate apara nici macar de propriile fantome ale trecutului ?

4.Este foarte adevarat ca in Europa putine tari se pot mandri cu ''liber'' la pistol cu bila de cauciuc , la pistol cu glont nici nu se pune problema in urmatorii ani , dar nu e mai putin adevarat ca in Republica Moldova, odata cu ''liberul'' la arme cu glont, a cam scazut CRIMINALITATEA !!
haiosu

Post by haiosu »

aurorauno wrote:Este o afirmatie destul de dura si fara haz,daca stam bine sa ne gandim acele persoane erau practic civili,militari doar de ocazie, care au primit arma!Ce va face sa credeti ca astfel de situatii nu vor aparea daca se da liber la glont??E practic cam aceasi incurcatura,oricine are o varsta va avea(daca vrea) arma...
pe mine ma face sa cred asa ceva experienta celor din republica moldova, unde legea (s-a dat drumul la armele cu glont catre populatie) a facut sa scada numarul infractiunilor si violentelor stradale. si desi tara lor geme de arme-legale- la evenimentele alea urate, nu a aparut nici una "pe interval". ceea ce ma face sa cred ca daca vecinii nostri pot, si noi putem.
poate ar mai trebui adaugat si ca initiatorul legii si seful "securitatii si ordinii publice" din ministerul lor de interne, s-a scolit-printre altele- in USA. Oare simpla coincidenta?!? :twisted:
dcrist

Post by dcrist »

Si al nostru EL PRESIDENTE ii iubeste mult pe americani, a se vedea intentia de a cumpara risnitele lor date la programul rabla, eventual si fara motoare ca zboara mai mult timp fiind mai usoare si nici nu mai consuma kerosen, poate adoptam si noi cu ocazia revizuirii constitutiei amendamentul 2 din constitutia SUA :twisted:
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
marshall

Post by marshall »

La cat suntem de meseriasi, cred ca si daca devenim al 53-lea stat USA, noi tot n-o sa putem purta arme letale, ca noi avem ca "pattern" cultural Miorita, nu? La ce ne trebuie noua arme, daca asta e soarta?!

Si astia care vor arme si se duc prin poligoane sa faca plici pe acolo, sigur nu sunt romani adevarati :mrgreen: :lol:

Eu zic sa se interzica, sa nu se raneasca nebunii.

Si sa se interzica si masinile (autovehiculele), fiindca sunt cu siguranta mult mai periculoase decat armele. :lol: :lol: :lol:
CZ 83
FORT 14R
Guest

Post by Guest »

marshall wrote: Si sa se interzica si masinile (autovehiculele), fiindca sunt cu siguranta mult mai periculoase decat armele. :lol: :lol: :lol:

Image
:D :D
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
thor

Post by thor »

Overall asa ca am vazut discutia si am citit cam tot ce ati scris, totul este cu dute vino la noi.

1. Dupa atati ani de comunism unde erai controlat la sange daca erai om de rand si aveai arma de vanatoare, ca altfel nu prea aveai cum find muritor de rand, poporul a cam degenerat vis a vis de ceea ce inseamna arma, hai sa zici ca faceai armata si puneai si tu mana pe arma sa tragi dar numai asa in rest nu puteai. Oricum atunci autoritatile aveau grija de populatie si nu se intampla sa te atace cineva pe strada pentru ca si-o luau bigtime dupa, lasand la o parte ideaa cu partizanii si riscul comunistilor de a pierde puterea sau de a avea situatii instabile.

2. Am observat ca vorbeati de Elvetieni si dreptul lor la arme letale. Nu stiu daca stiti dar in Elvetia toti cetatenii sunt "militari" si toti au pregatire in domeniul armelor, stiu cu ce se mananca. Merg in Elvetia de doua ori pe an si vreau sa va spun ca nivelul de civilizatie si mentalitate nu se compara nici pe aproape cu cel al nemtilor sau al francezilor, nu mai vorbesc de romani ca suntem departe rau.

In concluzie, parerea mea, NOI care discutam aici avem zic eu un nivel de inteligenta mult mai crescut + bunul simt fata de cetatenii din jurul nostru asa ca eu nu cred ca ar fi vreun dubiu in ceea ce ne priveste pe NOI. Partea proasta este ce se intampla daca un manelist se duce si isi ia arma... la halul de idiotenie si primitivism in care sunt o sa-i vezi cum trag cu arma in parc unde te duci cu copilul de mana sau iesi cu cainele...

Nivelul de nesiguranta va fi un pic mai crescut daca nu mai mult chiar, tu ai arma letala si gibonul are si el arma letala si cred eu ca o sa te gandesti de doua ori cand iesi seara din casa, chiar si cu arma la brau, fiinduti frica ca nu te vei mai intoarce.
La nivelul de saracie in care suntem si la perspectiva mica de a traii mai bine cati credeti voi ca vor ajunge in pragul nervilor si vor ataca bancile cu arma? Se intampla acum cu cutitul de bucatarie, surubelnite si asa mai departe, uitati-va la stirile de la ora 5 pe protv numai topoare'n cap la betie se strang de gat si asa mai departe, suntem niste animale in evu mediu marea majoritate dintre noi de ce sa nu acceptam realitatea. O parte din noi am evoluat, chiar mult si cerem dreptul la arme dar cand dai dreptul la arme le dai la toti nu numai noua, nu ai cum sa controlezi asa ceva si nu poti sa faci discriminare intre tine si gibon ca urla UE la tine.

Va spun eu care este ideea cheie si va spun ca este adevarat, cand dai drumu la arme letale, mai ales in Romania, cam deschizi cutia pandorei, nu sti la ce sa te astepti... plus ca POLITIA nu va putea sa faca fata in situatii cheie gen arestari urmariri si asa mai departe vor trebuii sa-si schimbe logistica toata, ca la americani. Am stat la ei un an jumatate si am vazut cum aresteaza un om care nu s-a prezentat la judecator, il ridica din pat noaptea la ora 1 cu 7 echipaje de politie si o duba, pentru un om... pai haideti sa fim seriosi ca daca isi iau 5 nebuni arme letale la noi si se apuca de jafuri va zic eu ca nu-i mai prinzi decat cu mitraliera la cat de nebuni suntem.
Noi suntem un popor de turbati (marea majoritate nu geralizam) care ne injuram in trafic ne scuipam aruncam cu oua de la balcon, facem baie in dambovita, aruncam mucurile de tigare pe jos la stop, ascultam manele, si facem gratar in parc.

Pentru a avea dreptul la arma toti intai trebuie sa ne civilizam, sa ne schimbam mentalitatea si comportamentul de turbati unul fata de celalalt. Intai NOI trebuie sa ne schimbam si sa tintim mai sus dupa care vin autoritatile legile si asa mai departe. Arma este o siguranta si te scoate din evenimente neplacute cu giboni care se leaga de tine sau incearca sa-ti intrerupa viata linistita pe care o duci, intradevar si eu cred in arme la noi in tara dar numai pentru o parte dintre noi.
Alta retardare totala mi se pare de ce iti poti lua arma de vanatoare si pistol nu, pai daca te apuca nebunia poti scoate si arma de vanatoare sa tragi in vecini si asa mai departe... chiar nu inteleg... chiar asa isi bat joc de ei si de noi?

Solutia mea ar fi urmatoarea... 10 ani permis de port arm (pentru arme neletale), in conditiile actuale pentru persoane fizice (ca mine ca tine) + cursul de arme si munitii sau armata facuta. Dupa atata timp daca nu ai incidente iti poti lua autorizatie pentru arma letala si gata. Si uite asa, pe calificative, ajungi sa-ti iei si arma letala si cred eu ca poti controla putin cui ii dai si cui nu, pe langa certificarile medicale si psihologice. Oricum aceste teste ar trebuii facute de o singura institutie nu de orice institutie si orice psiholog ca sa controlezi putin fenomenul si sa fie pe bune nu la misto.
Pentru arme de vanatoare as da permis pentru revolver si pistol de autoaparare pe glont in 5 ani pentru ca logic arma de vanatoare este letala si totusi ai raspundere maxima din prima.

Ca final sunt de acord cu dreptul la arma letala dar fenomenul sa fie controlat si sa nu ajunga pe mana nebunilor arme letale. Este un subiect foarte delicat si cu doua taisuri. pentru ca scopurile de a detine o arma sunt bine prin rau si rau prin rau. Eu unul aleg bine prin rau pentru ca paza buna trece primejdia grea.
MISHU_92

Post by MISHU_92 »

thor wrote:Overall asa ca am vazut discutia si am citit cam tot ce ati scris, totul este cu dute vino la noi.

1. Dupa atati ani de comunism unde erai controlat la sange daca erai om de rand si aveai arma de vanatoare, ca altfel nu prea aveai cum find muritor de rand, poporul a cam degenerat vis a vis de ceea ce inseamna arma, hai sa zici ca faceai armata si puneai si tu mana pe arma sa tragi dar numai asa in rest nu puteai. Oricum atunci autoritatile aveau grija de populatie si nu se intampla sa te atace cineva pe strada pentru ca si-o luau bigtime dupa, lasand la o parte ideaa cu partizanii si riscul comunistilor de a pierde puterea sau de a avea situatii instabile.

2. Am observat ca vorbeati de Elvetieni si dreptul lor la arme letale. Nu stiu daca stiti dar in Elvetia toti cetatenii sunt "militari" si toti au pregatire in domeniul armelor, stiu cu ce se mananca. Merg in Elvetia de doua ori pe an si vreau sa va spun ca nivelul de civilizatie si mentalitate nu se compara nici pe aproape cu cel al nemtilor sau al francezilor, nu mai vorbesc de romani ca suntem departe rau.

In concluzie, parerea mea, NOI care discutam aici avem zic eu un nivel de inteligenta mult mai crescut + bunul simt fata de cetatenii din jurul nostru asa ca eu nu cred ca ar fi vreun dubiu in ceea ce ne priveste pe NOI. Partea proasta este ce se intampla daca un manelist se duce si isi ia arma... la halul de idiotenie si primitivism in care sunt o sa-i vezi cum trag cu arma in parc unde te duci cu copilul de mana sau iesi cu cainele...

Nivelul de nesiguranta va fi un pic mai crescut daca nu mai mult chiar, tu ai arma letala si gibonul are si el arma letala si cred eu ca o sa te gandesti de doua ori cand iesi seara din casa, chiar si cu arma la brau, fiinduti frica ca nu te vei mai intoarce.
La nivelul de saracie in care suntem si la perspectiva mica de a traii mai bine cati credeti voi ca vor ajunge in pragul nervilor si vor ataca bancile cu arma? Se intampla acum cu cutitul de bucatarie, surubelnite si asa mai departe, uitati-va la stirile de la ora 5 pe protv numai topoare'n cap la betie se strang de gat si asa mai departe, suntem niste animale in evu mediu marea majoritate dintre noi de ce sa nu acceptam realitatea. O parte din noi am evoluat, chiar mult si cerem dreptul la arme dar cand dai dreptul la arme le dai la toti nu numai noua, nu ai cum sa controlezi asa ceva si nu poti sa faci discriminare intre tine si gibon ca urla UE la tine.

Va spun eu care este ideea cheie si va spun ca este adevarat, cand dai drumu la arme letale, mai ales in Romania, cam deschizi cutia pandorei, nu sti la ce sa te astepti... plus ca POLITIA nu va putea sa faca fata in situatii cheie gen arestari urmariri si asa mai departe vor trebuii sa-si schimbe logistica toata, ca la americani. Am stat la ei un an jumatate si am vazut cum aresteaza un om care nu s-a prezentat la judecator, il ridica din pat noaptea la ora 1 cu 7 echipaje de politie si o duba, pentru un om... pai haideti sa fim seriosi ca daca isi iau 5 nebuni arme letale la noi si se apuca de jafuri va zic eu ca nu-i mai prinzi decat cu mitraliera la cat de nebuni suntem.
Noi suntem un popor de turbati (marea majoritate nu geralizam) care ne injuram in trafic ne scuipam aruncam cu oua de la balcon, facem baie in dambovita, aruncam mucurile de tigare pe jos la stop, ascultam manele, si facem gratar in parc.

Pentru a avea dreptul la arma toti intai trebuie sa ne civilizam, sa ne schimbam mentalitatea si comportamentul de turbati unul fata de celalalt. Intai NOI trebuie sa ne schimbam si sa tintim mai sus dupa care vin autoritatile legile si asa mai departe. Arma este o siguranta si te scoate din evenimente neplacute cu giboni care se leaga de tine sau incearca sa-ti intrerupa viata linistita pe care o duci, intradevar si eu cred in arme la noi in tara dar numai pentru o parte dintre noi.
Alta retardare totala mi se pare de ce iti poti lua arma de vanatoare si pistol nu, pai daca te apuca nebunia poti scoate si arma de vanatoare sa tragi in vecini si asa mai departe... chiar nu inteleg... chiar asa isi bat joc de ei si de noi?

Solutia mea ar fi urmatoarea... 10 ani permis de port arm (pentru arme neletale), in conditiile actuale pentru persoane fizice (ca mine ca tine) + cursul de arme si munitii sau armata facuta. Dupa atata timp daca nu ai incidente iti poti lua autorizatie pentru arma letala si gata. Si uite asa, pe calificative, ajungi sa-ti iei si arma letala si cred eu ca poti controla putin cui ii dai si cui nu, pe langa certificarile medicale si psihologice. Oricum aceste teste ar trebuii facute de o singura institutie nu de orice institutie si orice psiholog ca sa controlezi putin fenomenul si sa fie pe bune nu la misto.
Pentru arme de vanatoare as da permis pentru revolver si pistol de autoaparare pe glont in 5 ani pentru ca logic arma de vanatoare este letala si totusi ai raspundere maxima din prima.

Ca final sunt de acord cu dreptul la arma letala dar fenomenul sa fie controlat si sa nu ajunga pe mana nebunilor arme letale. Este un subiect foarte delicat si cu doua taisuri. pentru ca scopurile de a detine o arma sunt bine prin rau si rau prin rau. Eu unul aleg bine prin rau pentru ca paza buna trece primejdia grea.

Mare adevar spui domnule THOR , si propunerea ta ca sa ai cel putin 10 ani de cand detii arma neletala iar daca in acest timp nu ai folosit-o abuziv sa ai posibilitatea de a achizitiona o arma letala este o idee EXCELENTA . Bineinteles dupa acest timp sa dovedesti ca esti apt pentru o arma letala si cu cateva ore de cursuri specializate ar fi o solutie buna . Dar acum sa-o luam la modul sincer cati dintre noi a fost agresat in asa fel incat sa vrem arma letala (nu ca as fi impotriva celor care s-ar incadra). La ora actuala dupa mine la cat este de prost definita autoapararea prefer un pistol cu gaz sau bila decat unul cu glont pentru ca ajungi dupa gratii ani buni din cauza ca ai avut tupeul sa te aperi mai ales daca dai de vre-un nebun care are jumate din neamuri avocati sau judecatori . Parerea mea, inainte sa se legalizeze armele letale sa se puna la punct autoapararea in Codul penal , dar deocamdata sansele sa se intample astea sunt egale cu cele de a castiga la loto.
2ndLt

Post by 2ndLt »

Mda, am stat si am citit ce a scris si Thor si Mishu, chestia nu e rea la nici unu din voi, dar, treaba cu 10 ani ptr arma mi se pare cam multisor, poate prea mult. In schimb cu partea cu legea autoapararii, da, asta trebuie modificat bine de tot, incat sa nu existe portite de scapare pentru nici un hot, infractor...potential criminal. Adica l-ai prins in casa in curte zbang, nu trebuie sa-l omori pe tip, este suficient sa-i tragi un 9 mm in rotula, un halow point, si gata nu va mai face toata viata, chiar daca va vrea, nu va mai putea. Acuma ca ziceati de tot felul de "oameni" manelisti giboni si alte categorii, am si eu o solutie. Studii superioare nene, dar sa nu fie din alea in care te duci si platesi si gata, ai diploma, din astea serioase. probabil va intrebati de ce gandesc asa, pai simplu. Din categoria de giboni, manelisti pe toti pe care i-am intalnit nu am gasit vreunul care sa aiba mai mullt de 8 clase, eventual 10 sau poate chiar tot liceul. Iar astia apuca sa-si achizitioneze arma fie legal fie ilegal. Cati din astia credeti ca au stat asa ca noi sa citeasca pe forumuri sa se documenteze cu privire la efectul distructiv al unei arme letale sau chiar pe neletale, parerea mea este ca nici unu.
Cand am fost in martie sa-mi scot autorizatie de la AEST de cumparare arma gaz, la coada era un grup de 3 persoane, si acele persoane sunt ceea ce numim noi manelisti. Pe unu din ei l-am auzit spunand, ca de, le si place sa se dea in stamba, pe orinde s-ar duce, si aici am sa redau citatul spus de unu din ei, incercati doar sa va imaginati cum suna pe limbajul lor "... hai mancati-as sa ne luam arme sa ne inarmam...." Deci pun mana in foc ca baietii respectivi isi luau arme ca sa faca pe grozavii in trafic sau poate discoteci si altele. Astia de fel sunt foarte iuti la manie si risti sa ti-o iei.

Un alt caz, asta nu mai are legatura cu armele, are legatura cu faptul de a avea o faculatate. Saptaman trecuta am fost la psiholog sa-mi fac fisa psihologica, si cum stateam eu si completam de zor la intrebarilea "marfa" in jur de vreo 270 cred ca au fost in total, poate exagerez putin, cert este ca peste 200 si ceva tot au fost, suna la interfonul psihologului un baiat. Acesta venise la psiholog dupa ce programul era inchis, apropos, eu mi-am facut programare, si cand a venit era totul numai o gura, mai era si cu un amic ceva mai colorat, si incearca sa rezolvei ti teste cand iti gavareste cineva in ureche. In fineca sa aflu ca tipul nu avea decat 8 clase si vroia sa-si faca aviz ptr carnet de conducere.
Deci cam asta ar fi treaba cu scoala. Imi cer scuze dar vad ca titlul topicului este "munitia 10x22T...", am simtit in schimb nevoia sa vin si eu cu ceva, sper sa nu fi ofensat pe nimeni, nu asta a fost intentia mea.
Zoraki MOD 914 cal. 9mm P.A.K.
FORT-17 cal. 9mm P.A. Rubber
Carpaţi MD95 cal. 9mm P.A.K.
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

2ndLt wrote:Mda, am stat si am citit ce a scris si Thor si Mishu, chestia nu e rea la nici unu din voi, dar, treaba cu 10 ani ptr arma mi se pare cam multisor, poate prea mult. In schimb cu partea cu legea autoapararii, da, asta trebuie modificat bine de tot, incat sa nu existe portite de scapare pentru nici un hot, infractor...potential criminal. Adica l-ai prins in casa in curte zbang, nu trebuie sa-l omori pe tip, este suficient sa-i tragi un 9 mm in rotula, un halow point, si gata nu va mai face toata viata, chiar daca va vrea, nu va mai putea. Acuma ca ziceati de tot felul de "oameni" manelisti giboni si alte categorii, am si eu o solutie. Studii superioare nene, dar sa nu fie din alea in care te duci si platesi si gata, ai diploma, din astea serioase. probabil va intrebati de ce gandesc asa, pai simplu. Din categoria de giboni, manelisti pe toti pe care i-am intalnit nu am gasit vreunul care sa aiba mai mullt de 8 clase, eventual 10 sau poate chiar tot liceul. Iar astia apuca sa-si achizitioneze arma fie legal fie ilegal. Cati din astia credeti ca au stat asa ca noi sa citeasca pe forumuri sa se documenteze cu privire la efectul distructiv al unei arme letale sau chiar pe neletale, parerea mea este ca nici unu.
Cand am fost in martie sa-mi scot autorizatie de la AEST de cumparare arma gaz, la coada era un grup de 3 persoane, si acele persoane sunt ceea ce numim noi manelisti. Pe unu din ei l-am auzit spunand, ca de, le si place sa se dea in stamba, pe orinde s-ar duce, si aici am sa redau citatul spus de unu din ei, incercati doar sa va imaginati cum suna pe limbajul lor "... hai mancati-as sa ne luam arme sa ne inarmam...." Deci pun mana in foc ca baietii respectivi isi luau arme ca sa faca pe grozavii in trafic sau poate discoteci si altele. Astia de fel sunt foarte iuti la manie si risti sa ti-o iei.

Un alt caz, asta nu mai are legatura cu armele, are legatura cu faptul de a avea o faculatate. Saptaman trecuta am fost la psiholog sa-mi fac fisa psihologica, si cum stateam eu si completam de zor la intrebarilea "marfa" in jur de vreo 270 cred ca au fost in total, poate exagerez putin, cert este ca peste 200 si ceva tot au fost, suna la interfonul psihologului un baiat. Acesta venise la psiholog dupa ce programul era inchis, apropos, eu mi-am facut programare, si cand a venit era totul numai o gura, mai era si cu un amic ceva mai colorat, si incearca sa rezolvei ti teste cand iti gavareste cineva in ureche. In fineca sa aflu ca tipul nu avea decat 8 clase si vroia sa-si faca aviz ptr carnet de conducere.
Deci cam asta ar fi treaba cu scoala. Imi cer scuze dar vad ca titlul topicului este "munitia 10x22T...", am simtit in schimb nevoia sa vin si eu cu ceva, sper sa nu fi ofensat pe nimeni, nu asta a fost intentia mea.

Si daca se poate, pe astia fara facultate sa-i tundem la chelie si sa le tatuam pe frunte cuvantul " untermensch", nu ?
Sau sa-i impuscam direct sa nu se mai chinuie, saracii ! :evil:
Image
“feci sed iure feci"

2ndLt

Post by 2ndLt »

Intentia mea nu a fost sa jignesc pe nimeni de pe acest forum. Doar am venit cu o idee, care probabil nu va fi luat in calcul nici in o mie de ani, asa cum vin multi dintre voi cu idei. Asta apropos de ce a spus mai inaintea mea userul Thor cu privire la cei care ar merita dreptul de port arma pe letal si adica dupa vreo 10 ani asaaaa a la loooong. Pai mai nene in 10 ani se pot intampla multe, bine se pot intampla si in 5. Si am zis sa die si asta o solutie, faza cu studiile. Inca odata, repet, nu am vrut sa lovesc in nimeni, pana una alta cine loveste este STATUL, nu eu.
Zoraki MOD 914 cal. 9mm P.A.K.
FORT-17 cal. 9mm P.A. Rubber
Carpaţi MD95 cal. 9mm P.A.K.
Post Reply