S-au schimbat putin candidatii pentru pozitia "primul meu pistol cu bile pentru oameni mari", lista mai mult sau mai putin ajungand (din cele <potential> tangibile) la :
Tanfoglio FT22
Tanfoglio FT9
CZ 83
CZ 2075 RAMI P
din cele citite prin zona, as trage mai tare catre 9mm, ( - FT22) si catre ceva care e achizitionabil de la oameni seriosi (chiar daca in viitor apropiat) ( - FT9).
Lasand la o parte "au probleme cu otelul - vulnerabil la rugina"
WASP`ul mi se pare foarte mic, nu urmaresc sa il ascund, si bani pe a 2-a arma de purtat la ciorap inca nu vreau sa dau - deci momentan la mine nu se aplica.
FORT cu precadere, dar si Baikal - raman la stadiul de "uaaaaa" .
Care ar fi diferentele relevante intre modelele ramase din lista, CZ 83 - CZ 2075 RAMI P ? (in afara de diferentele de gabarit - din care ca PROPORTIONARE <strict poze - internet> tind catre RAMI).
Ambele au teava lisa, ambele sunt otel in partile relevante, ambele sunt neam cu 9mm SNAIL ... 2075`ul nu are "gaura anti-letal" ? (care oricum nu prezinta un impediment pentru achizitie nici la 83, pentru ca nu am de gand filme SF).
Probabil ca am sa prind inca in stadiul de asteptare si "rezultatele" poligonului ROMSDC, pe care il astept cu aceeasi nerabdare ca si membrii
Va rog, in masura in care puteti, edificati-ma.
Multumsc.