un mic ajutor

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Hao111

un mic ajutor

Post by Hao111 »

Dupa ce am citit cate ceva pe forum despre pistoalele cu bila nu sunt dumirit cu urmatoarele:
1.Cam care este distanta maxima la care bate un pistol cu bile de cauciuc
2.Ce precizie are o astfel de arma
3.Calibrul 10X22 este mai mare decat cel de 9 mm?
hedone

Re: un mic ajutor

Post by hedone »

si trebuia topic ptr asta? Fratilor, invatati sa cititi :!: :!: :!: :!: :!: :!:
1. 10 m, vant din spate
2. 5m
3. o fi 10 mai mare ca 9? Dumnezeu mai stie
Rohm RG88
Zoraki Mod. 914

www.romsdc.ro
tiberius

Post by tiberius »

cred ca ar prinde bine in schimb un topic pentru deprinderea tolerantei si a decentei.acordarea permisului de arma unui om atat de naravas ar trebui gandita de doua ori. scuze, dar nu m-am putut abtine, sunt prea multi oameni agesivi, iar unii au si arme.
Hao111

Post by Hao111 »

:oops: imi cer scuze si rog un admin sa stearga topicul
multumesc hedone
cristib

Post by cristib »

Hao111 wrote::oops: imi cer scuze si rog un admin sa stearga topicul
multumesc hedone
Tiberiu nu s-a referit la tine, stai linistit, intreaba orice vrei si considera ca nu asta e reactia normala pe acest forum. Ma refer la primul raspuns pe care l-ai primit.
haiosu

Post by haiosu »

neahhh... hedone asta e un neispravit. de fapt e suparat pt ca tocmai a fost respins de la scoala de asasini profesionisti! nu are nimik cu faptul ca eu sunt rector acolo... sau reactor...nici eu nu mai stiu! :mrgreen:
revenind. intr-adevar nu asta e atitudinea noastra de obicei, dar multi dintre noi, intai am cautat si apoi am vorbit. poate de aia parem ca suntem doxa sau toba de carte. desi exista si unii care chiar stiu (de ex. violiv de la care am invatat imens). nu ne-am oprit din invatat si nu o vom face probabil niciodata, dar totusi, fratilor, ce e mai mare?!? 10 sau 9...?!?
rugaminte: fiti atenti la ce intrebati, sau cum intrebati. de regula, aici-pe acest forum- chiar veti primi raspunsuri. pertinente. la intrebari pertinente.
stima
hedone

Post by hedone »

eu agresiv? ooo daaa
Haiosul are dreptate..
Eu am reactionat exagerat, e drept... dar intentionat. Poate pe viitor vom evita astfel de lucruri. Noi chiar am citit si rascitit acest forum, intram pe el 24 din 24 ptr a oferii absolut toate informatiile. Si ptr a le si primi, normal.
Dar sa deschizi un topic sa intrebi daca 10 e mai mare ca si 9? Cata toleranta domnilor? N-am injurat pe nimeni, am raspuns pe masura intrebarilor. La care am gresit?
Bate mai mult de 10 m? Nu
Are precizie peste 5? Nu (mici exceptii)
E 10 mai mic ca 9? NU (fara exceptie)
Rohm RG88
Zoraki Mod. 914

www.romsdc.ro
Nikki

Post by Nikki »

Hai totusi sa nu fim "rai"...
10x22 inseamna de fapt diametrul tubului (10mm) x 22 mm lungimea tubului.
9mm inseamna de fapt 9mm diametrul tubului x 22 lungimea tubului (cel putin in cazul snail).
In ambele cazuri bila are aproximativ 10,2 mm diametru
In mod normal "9" sau "10" in formula calibrului (ex. 9x19) ar reprezenta diametrul glontului la baza dar cum in cazul nostru este vorba de o bila de cauciuc sub presiune in interiorul cartusului...
Emanuel

Post by Emanuel »

Hao111 wrote:Dupa ce am citit cate ceva pe forum despre pistoalele cu bila nu sunt dumirit cu urmatoarele:
1.Cam care este distanta maxima la care bate un pistol cu bile de cauciuc
2.Ce precizie are o astfel de arma
3.Calibrul 10X22 este mai mare decat cel de 9 mm?
1. Depinde de munitie, dar si de arma(lungimea tevii, diametru interior, sicane sau fara, tipul lor, daca exista etc): de la 8-10 m, pana la 20-25 m.
E vorba de distanta unde ajunge bila, nu de eficienta.

2. Depinde in primul rand de arma, dar si de munitie: de la 2-3 m (vezi discutii despre WASP :twisted: ), pana la 10-12 m. Deci o medie de 5-7 m, vorbind la modul general.

3. Vezi post reply-ul lui Nikki.

:mrgreen:
Emanuel

FORT 17 R Cal. 9 mm P.A. :mrgreen:
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)

www.romsdc.ro
Nikki

Post by Nikki »

Emanuel wrote:
3. Vezi post reply-ul lui Nikki.

:mrgreen:
Care Nikki? :shock: :mrgreen:
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

o fi vorba de Nikita de la Romana ? :P
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
ulise

Post by ulise »

hedone wrote:eu agresiv? ooo daaa
Haiosul are dreptate..
Eu am reactionat exagerat, e drept... dar intentionat. Poate pe viitor vom evita astfel de lucruri. Noi chiar am citit si rascitit acest forum, intram pe el 24 din 24 ptr a oferii absolut toate informatiile. Si ptr a le si primi, normal.
Dar sa deschizi un topic sa intrebi daca 10 e mai mare ca si 9? Cata toleranta domnilor? N-am injurat pe nimeni, am raspuns pe masura intrebarilor. La care am gresit?
Bate mai mult de 10 m? Nu
Are precizie peste 5? Nu (mici exceptii)
E 10 mai mic ca 9? NU (fara exceptie)
La armele lise de vanatoare calibrul 12 este mai mare in diametru decat calibrul 16 care la randul lui este mai mare decat calibrul 20(in "grosime") asa ca intrebarea nu este chiar deplasata. In plus cartusele cu bila de cauciuc nu se gasesc la orice colt de strada ca sa le poti studia linistit inainte de a pune intrebari si nu in ultimul rand forumul abunda in informatii eronate(unele chiar idioate) asa ca a pune o intrebare nu e chiar asa o "crima".
Sanatate!
P.S.Ca sa nu ratez ocazia sa te enervez si eu,imi poti spune ce inseamna T de la sfarsitul calibrului 10X22T,ca vad ca te pricepi ?
Daca n-ai nimic de spus mai bine taci!
marshall

Post by marshall »

Eu sunt nou de tot pe aici, dar T tot pot ghici ce inseamna. Nu poate fi decat "Traumatic" :D In schimb, buna treaba aia cu armele de vanatoare :D
CZ 83
FORT 14R
gerula

Post by gerula »

Facand o comparatie cu munitia normala (40S&W), atunci cred ca vine de la "TOY" :lol: .
BSA HORNET RIFLE .22 ,BSA DeerHunter 3-9x32
NORICA MARVIC GOLD .25 ,Norconia 3-9x40
WALTHER CP88 .177
WALTHER PP 10x22T
Guest

Post by Guest »

gerula wrote:Facand o comparatie cu munitia normala (40S&W), atunci cred ca vine de la "TOY" :lol: .
Nu e de ras, e purul adevar...
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
Post Reply