va salut
nu am stiut sigur unde sa pun acest topic asa ca l-am pus aici.
as vrea sa stiu si eu care sunt calibrele pentru tir sportiv.
multumesc
calibre tir sportiv
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: calibre tir sportiv
depinde... ce fel de tir...
de regula intre .177 (sau cum mai stiu ac-istii de 4.5) pana la 50 BMG
peste 50 bmg nu cred sa fie, iar sub .177 sunt doar arme de colectie.
FT se face cu .177, .22 si mai rar peste
IPSC se face (de regula) intre 9mm (9x19) si 45 ACP
tir... mai este biatlon, talere, indoor, outdoor... disciplina asta e f frumoasa si complexa.
de regula intre .177 (sau cum mai stiu ac-istii de 4.5) pana la 50 BMG
peste 50 bmg nu cred sa fie, iar sub .177 sunt doar arme de colectie.
FT se face cu .177, .22 si mai rar peste
IPSC se face (de regula) intre 9mm (9x19) si 45 ACP
tir... mai este biatlon, talere, indoor, outdoor... disciplina asta e f frumoasa si complexa.
-
FlorinPPopescu
haiosu wrote:depinde... ce fel de tir...
tirul din romania
Conform regulamentelor, pentru probele de tir se folosesc urmatoarele
- 4,5 mm pentru AC juniori-junioare seniori-senioare
- .22LR pentru probele de pusca 50m si probe de pistol 25m si 50m juniori-junioare seniori-senioare
- intre 7,62 si 9,65 mm pentru probe de pistol (sport) calibru mare 25m (masculin)
- 12 ga pentru probele de talere.(masculin-feminin)
Deasemenea exista probele de pusca calibru mare 300m care din pacate la noi nu se mai practica pentru ca munitia e scumpa si nu avem poligoane, folosesc calibre de la 6,5 la 7,62.
Apropoz, sa nu ma linsati pentru exprimarea calibrelor ca nu e vina mea. Asa sunt scrise in regulamente.
Pentru IPSC mai e de lucru. S-a infiintat I.P.S.C. Romania, urmeaza inscrieri, dezvoltarea unor asociatii si cluburi, filiale, si apoi o federatie care va putea adopta regulamentele internationale in materie (intre 9mm si 45ACP). Pana atunci....
- .22LR pentru probele de pusca 50m si probe de pistol 25m si 50m juniori-junioare seniori-senioare
- intre 7,62 si 9,65 mm pentru probe de pistol (sport) calibru mare 25m (masculin)
Deasemenea exista probele de pusca calibru mare 300m care din pacate la noi nu se mai practica pentru ca munitia e scumpa si nu avem poligoane, folosesc calibre de la 6,5 la 7,62.
Apropoz, sa nu ma linsati pentru exprimarea calibrelor ca nu e vina mea. Asa sunt scrise in regulamente.
Pentru IPSC mai e de lucru. S-a infiintat I.P.S.C. Romania, urmeaza inscrieri, dezvoltarea unor asociatii si cluburi, filiale, si apoi o federatie care va putea adopta regulamentele internationale in materie (intre 9mm si 45ACP). Pana atunci....
Parerile personale au marea calitate ca nimeni nu este obligat sa tina cont de ele.
Cand vor fi inscrierile? Eu sigur ma bag.Bill wrote:Conform regulamentelor, pentru probele de tir se folosesc urmatoarele
"Dreptul de a cumpăra arme este dreptul de a fi liber,". AE van Vogt
CZ P07-Duty 9x19mm
CZ P07-Duty 9x19mm
Deasemenea, armele cu AC ce se comercializeaza in general pe la noi nu au absolut nimic deaface cu tirul sportiv.
99,% sunt arme pentru tir de agrement. Cele de tir sportiv incep cam de la CZ-200T in sus.
99,% sunt arme pentru tir de agrement. Cele de tir sportiv incep cam de la CZ-200T in sus.
Parerile personale au marea calitate ca nimeni nu este obligat sa tina cont de ele.
Dar mai exista o mare problema. Autoritatile abilitate de la noi din RO, atunci cand spun Tir sportiv inteleg din start 5,6 (eventual Geco sau Plici). Nu am reusit sa-i fac sa inteleaga ce la tir se folosesc si alte calibre. In mod deliberat se descurajeaza orice tentativa de a achizitiona pentru tir alte calibre.
absolut,cata dreptate ai doar dc ai cunostinte pe sus si mai esti si antrenor doar atunci mai poti lua si alt calibru ptr tir