Buna seara
Atazi , am fost anuntat de magazinul din Focsani , ca joi imi soseste arma ,un MP153-12/89.Din pacate nu au si cartuse.Stie cineva dintre dvs. unde pot gasi macar 100 de cartuse pentru rodajul armei. Multumesc!
cartuse 12/89
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: cartuse 12/89
Cand o sa-ti vina arma sa citesti cu atentie manualul de instructiuni. O sa gasesti acolo o indicatie cum ca, pentru rodaj sa folosesti 100-150 cartuse de minim 32 g. Daca chiar vrei sa fii scrupulos foloseste 36 g. Nu e nevoie sa tragi obligatoriu 12/89. Daca arma le poate duce nu inseamna deloc ca e obligatoriu sa le tragi sau ca arma nu functioneaza corect decat cu 12/89.
De fapt, la cat de mult costa si la ce nasol sunt la tras ma indoiesc ca vei trage 100 buc in urmatorii 5 ani.
De fapt, la cat de mult costa si la ce nasol sunt la tras ma indoiesc ca vei trage 100 buc in urmatorii 5 ani.
Ma scuzati, "la ce nasol sunt de tras......." se refera la recul, sau la altceva....nu stiu ce? Multumesc de lamuriri.Sanatate si respect.
Recul, pret....efect asupra armei (mai sare manerul inchizatorului si daca ai ghinion sa nu-ti dai seama pe loc il pierzi si nu se gasesc de schimb). In prospect se spune despre arma ca este reglata din fabrica in asa fel incat sa traga 32-55 g fara probleme.
Teoretic, ar trebui s-o iei progresiv. Sa incepi prin a trage 40 g apoi sa slabesti piulita de la valva cate jumate de tura pana nu mai ejecteaza apoi sa treci la 56 g si sa procedezi in aceeasi maniera. Acum arma va lucra cu 66 g ale 12/89 fara a fi suprasolicitata mecanica.
Eu zic ca-i sfant sa tragi cu 32-40 g, folosind acelasi reglaj, fara efecte neplacute nici asupra tragatorului nici asupra armei si nici nu trebe sa stai sa tot rotesti de piulita. In aceasta gama de incarcaturi gasesti munitie care sa acopere orice plaja de activitati cu rezultate foarte bune.
Teoretic, ar trebui s-o iei progresiv. Sa incepi prin a trage 40 g apoi sa slabesti piulita de la valva cate jumate de tura pana nu mai ejecteaza apoi sa treci la 56 g si sa procedezi in aceeasi maniera. Acum arma va lucra cu 66 g ale 12/89 fara a fi suprasolicitata mecanica.
Eu zic ca-i sfant sa tragi cu 32-40 g, folosind acelasi reglaj, fara efecte neplacute nici asupra tragatorului nici asupra armei si nici nu trebe sa stai sa tot rotesti de piulita. In aceasta gama de incarcaturi gasesti munitie care sa acopere orice plaja de activitati cu rezultate foarte bune.