Acte necesare!

Intrebari cu caracter general despre armele cu aer comprimat.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

tevez

Re: Acte necesare!

Post by tevez »

Merci pentru "up-date".
Cred că a încurcat armele domnul respectiv, oricum a fost amabil, pe la alte AEST-uri sunt mai arţăgoşi la telefon.
De înţeles dealtfel, când am stat odată la o coadă să depun notificare ziceai că e preselecţie la Borat. Plus că la
telefon nu ştia cu cine vorbeşte şi după ce te sună 2-3 "intelectuali" îţi pierzi amabilitatea. Sigur nu va scrie 300
la muniţie în permis. Baftă!
argusz

Post by argusz »

in legatura cu limita de munitie: articolul 65 care reglementeaza limita de munitie la armele neletale nu specifica limita la armele cu aer comprimat, doar la armele de autoaparare cu bila de cauciuc specifica limita de 100 de bucati cartuse. raspunsul asta l-am primit eu de la domnul Împuternicit DIRECTOR Comisar şef de poliţie GRUMEZESCU CONSTANTIN ca raspuns la un mail in care am intrebat de limita de munitie la armele ac. am avut aceeasi problema cu cei de la pol timisoara cand mi-au trecut in permis limita de 500bucati. si daca iti arata vreun articol unde scrie limita la armele de tir arata-i ca scrie limita de xxx cartuse si nici decum alice, sau pellete.
Adrian ROMAN www.clubairguns.ro/forum/

CZ200S cal .22, Tasco WCP 10-40x50
Slavia 630 cal .177, Tasco 3-9x40 IR
JSB Jumbo Exact 5.51
JSB Exact 4.51
Cipri

Post by Cipri »

Ar fi bine daca ar fi asa, argusz. Dar cum sunt oamenii nostri de acolo din politie, ei inteleg, cum de altfel intelegem si noi la prima vedere, urmatoarele "Art. 44. (2) c) pentru armele de tir, cel mult 500 de cartuse pentru fiecare arma pentru care are dreptul de port si folosinta, in functie de proba de concurs". Cum zice aici, specifica, clar armele de tir. Acum, daca te iei in gura cu un domn agent, ai sansa sa te dea afara sau sa stai la povesti, si sa-l convingi ca defapt alea sunt alice/pellete, pana dimineata... Eu cred ca asta nu e un argument cu care am putea sa ne ducem la AEST`ul de care apartinem si sa discutam omeneste pentru ca nu o sa-ti dea nimeni dreptate, nu o sa recunoasca un politist ceva ce el nu a inteles de prima data. Chiar daca dupa ce i-am explica ar intelege, nu cred ca ar zice "Da? Asa este? Bine, atunci iti trec nelimitat ca tu stii mai bine", parerea mea. Eu inca nu am permis, am avut niste probleme in ultimele zile si nu am mai apucat sa-l fac. Dar cand o sa ajung pe acolo, o sa iau si numarul de la cei din Bucuresti de la Inspectoratul General, si o sa sun acolo in caz de ceva...

Sanatate!
Hatsan Mod. 125
Fort 17R 9mm
radu.b

Post by radu.b »

argusz wrote:in legatura cu limita de munitie: articolul 65 care reglementeaza limita de munitie la armele neletale nu specifica limita la armele cu aer comprimat, doar la armele de autoaparare cu bila de cauciuc specifica limita de 100 de bucati cartuse. raspunsul asta l-am primit eu de la domnul Împuternicit DIRECTOR Comisar şef de poliţie GRUMEZESCU CONSTANTIN ca raspuns la un mail in care am intrebat de limita de munitie la armele ac. am avut aceeasi problema cu cei de la pol timisoara cand mi-au trecut in permis limita de 500bucati. si daca iti arata vreun articol unde scrie limita la armele de tir arata-i ca scrie limita de xxx cartuse si nici decum alice, sau pellete.
Buna seara.
Aceasta problema exista de cand a iesit legea 295. Adica de 6 ani. Si nici nu se gaseste prea curand o rezolvare. Nu iau apararea nimanui dar pe d-ul Gurmezescu il cunosc si este o persoana deschisa. Dar nu depinde de el.
Cu respect.
Emanuel

Post by Emanuel »

radu.b wrote: .... Nu iau apararea nimanui dar pe d-ul Gurmezescu il cunosc si este o persoana deschisa. Dar nu depinde de el.
Cu respect.
Confirm.
Foarte dezghetat personajul. Daca apuca sa participe activ si la elaborat de legi era bine !
:twisted:
Emanuel

FORT 17 R Cal. 9 mm P.A. :mrgreen:
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)

www.romsdc.ro
dcrist

Post by dcrist »

De obicei cei care sunt mai destepti decit majoritatea, sunt trasi pe linie moarta si nu li-se da posibilitatea de a participa la luarea deciziilor majore, deoarece i-ar pune in umbra pe submediocrii care iau decizii timpite. :evil:
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
gerula

Post by gerula »

Aferim ghiaurule.
Cel mai bun exemplu, fiind ultima ordonanta de urgenta, din noiembrie 2008,
care resrictioneaza numarul de arme neletale cu A.C. sau bila de cauciuc ce
pot fi detinute in permis la maxim 2 bucati.
Ordonanta propusa de catre ministrul de atunci d-l Cristian David (culmea, liberal
care promoveaza politici restrictive, antiliberale) la initiativa tovarasului comisar
Marinescu, seful AEST de atunci, pentru reducerea numarului de incidente cu
arme de autoaparare (iarasi culmea, majoritatea fiind cu pistoale cu gaz, nesupuse
autorizarii ci doar notificarii) detinute, nu va vine sa credeti, ilegal.
Deci lovesc in cei care respecta legea, ca pedeapsa pentru cei care o incalca.
Deci, iata un exemplu elocvent de promovare a mediocritatii pe criterii politice.
BSA HORNET RIFLE .22 ,BSA DeerHunter 3-9x32
NORICA MARVIC GOLD .25 ,Norconia 3-9x40
WALTHER CP88 .177
WALTHER PP 10x22T
tdalin

Post by tdalin »

gerula wrote:Aferim ghiaurule.
Cel mai bun exemplu, fiind ultima ordonanta de urgenta, din noiembrie 2008,
care resrictioneaza numarul de arme neletale cu A.C. sau bila de cauciuc ce
pot fi detinute in permis la maxim 2 bucati.
Ordonanta propusa de catre ministrul de atunci d-l Cristian David (culmea, liberal
care promoveaza politici restrictive, antiliberale) la initiativa tovarasului comisar
arme de autoaparare (iarasi culmea, majoritatea fiind cu pistoale cu gaz, nesupuse
Deci lovesc in cei care respecta legea, ca pedeapsa pentru cei care o incalca.
Deci, iata un exemplu elocvent de promovare a mediocritatii pe criterii politice.
uni au ramas militieni
"Dreptul de a cumpăra arme este dreptul de a fi liber,". AE van Vogt
CZ P07-Duty 9x19mm
ukmmar

Post by ukmmar »

militieni au fost
si vor fi inca
cit va fi plaiul romanesc
[aproximativ, citat din amintiri]
asa era un cantec care l-am auzit in reinterpretarea celor de la VOUA sau asa ceva
Tanfoglio FT10x22 şi autorizatie pentru al doilea care sta sa ajunga! Nu dau inca marca - otel - cu teava lisa!
Incarcator cu 14 / 17 sau 21.
tevez

Post by tevez »

gerula wrote: Ordonanta propusa de catre ministrul de atunci d-l Cristian David (culmea, liberal
Nu le da idei. S-ar putea orienta, cu era şi zvonul, la trecerea celor pe blank în permis,
ar fi şi o măsură anti-criză, nu? Bani la buget. Taxă permis, amendă pentru întârziere,
taxă radiere pentru cine se satură de atâtea hâtii pentru o pocnitoare. Eu n-aş muri de
supărare că şi aşa mă codesc de vreo 2 ani să depun actele, m-ar forţa un pic, dar să
puna o limită decentă pt. nr. de deţinere şi să nu mai amestece a.c. cu bilă de cauciuc.
iulianP

Post by iulianP »

Cipri wrote:Din cate stiu eu, trebuie sa te faci "colectionar".
Pentru asta trebuie mai multe, presupun ca stii cam ce.
Nu as fi zis nimic daca nu citeam astazi ceva legat de declaratie la politie ca pleci cu arma din casa/locul unde le ai depozitate.
Adica ceva genu` ca nu ai avea voie sa iesi cu ele/ea din casa pana nu anunti politia. Dar asta este tot o chestie din "auzite", citita pe forum'e, deci nu e 100% sigura sau adevarata.

Sanatate!
in mod sigur asa este!!!!! iti trebuie aprobarea pol sa le scoti din casa si evident sa spui unde si dc,....
AK47
stmtadrian

Post by stmtadrian »

aviz psihologic pentru permis port arma in bucuresti: www.testpsihologic.info
Post Reply