PISTOL CZ 83 9mm

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Alezandru

Re: PISTOL CZ 83 9mm

Post by Alezandru »

Am inteles de la una din firmele care aduc acest tip de pistol ca spre sfarsitul lunii aduc CZ-uri cu bila, mai au si alte modele la vanzare (nu CZ-uri ci GC27LUXE, GC54DA) cu o teazva cu cartus de 12x50 cu o bila mare sau cu 12 bile per cartus, dar eu vreau CZ 83, nu ma intereseaza alte modele.

Daca nu aduc ei luna asta, cu toate ca asa au promis (eu am autorizatia de marti 02.02.2010), o sa o prelungesc si poate ne unim mai multi dori si tragem o fuga pana la Cehi sa ne luam ce arma vrem.
Ce ziceti? mai sunt doritori?
Prezentarea asta o am de la ei
CZ 83 Rubber.jpg
CZ 83 Rubber.jpg (40.37 KiB) Viewed 5904 times
CZ 83 cal. 9mm P.A.Rubber si Gamo Shadow 1000 5.5 (.22) AC cu luneta Tasco RF 3-7X20
Si ca arme de vanatoare Breda semiautomata cal. 12/76, SireArms cal.12/76, Cugir 5.6 Hornet.
GxG

Post by GxG »

Nu doresc sa intru in polemici pe teme tehnice ce tin de acest model.
Scopul declarat al topicului este de a procura tuturor celor interesati o
informatie, respectiv locul din ROMANIA de unde il pot achizitiona.
Tin neaparat ca acest topic sa nu fie "tensionat" de discutii in contradictoriu
de genul :arrow: o fi mai bun PP?, o fi mai bun RG 88? etc.
Plecam de la un alt nivel : CZ 83 este bun/minunat.
Entuziasmul meu nu este patologic ori naiv, ci este rezultatul informarii
si al contactului direct cu arma(apropo, CZ-ul cu care am tras avea 15 cu cel de pe teava).
In concluzie, rationamentul meu este urmatorul :
- vreau o arma neletala
- vreau sa "sune a otel cand o scap din mana"
- vreau sa arate bine
- vreau sa dea mai putine rateuri decat capac. max. a incarcatorului
- vreau sa am garantia ca bila scapa intreaga dupa drumul ei prin teava (care sa nu ascunda vreun opritor/obturator/reducator etc.)
- vreau sa nu mai dau vina pe munitie (ca e slaba), cand de fapt pistolul este de vina
- vreau ca arma sa aiba un pret de plecare care sa reflecte "efortul de productie"
vreau un CZ 83 (...aproape ca in reclama :) )
Last edited by GxG on Sat Feb 06, 2010 11:13 pm, edited 1 time in total.
GxG

Post by GxG »

:idea: alezandru :idea: tu esti omul :!:
cu persoane de genul tau vreau sa vorbesc :!:
initiativa.... determinare .... artistic
Bine ai venit pe topicul meu
Poate reusim sa punem CZ-uri in mana unor entuziasti ca noi
GxG

Post by GxG »

Imi pare rau sa-ti spun, dar cunosc multe (toate) firme (le) care se numesc
una din firmele care aduc acest tip de pistol can spre sfarsitul lunii
Te tin cu vorba, te amana pana te lasi pagubas
Vreau (va rog) sa aud despre una din firmele care au pe stoc.
Sau.... hai in CEHIA (apropo, poate le trimit ei la noi)
Alezandru

Post by Alezandru »

GxG wrote:Imi pare rau sa-ti spun, dar cunosc multe (toate) firme (le) care se numesc
una din firmele care aduc acest tip de pistol can spre sfarsitul lunii
Te tin cu vorba, te amana pana te lasi pagubas
Vreau (va rog) sa aud despre una din firmele care au pe stoc.
Sau.... hai in CEHIA (apropo, poate le trimit ei la noi)
Eu sper sa se tina de cuvant si sa aduca ei CZ-ul aici, daca nu,sper sa ne gasim mai multi si sa facem un drum pana la ei sa le luam noi, eu unul sunt hotarat sa am acest pistol indiferent de modalitatea de achizitie (de la noi sau din Cehia).

Stie cineva care este procedura care trebuie urmata pentru achizitia din Cehia? Ce acte ne trebuiesc, ce acte trebuiesc traduse?

Referitor la trimisul lor la noi, ar fi prea frumos sa fie adevarat/posibil.

Cat despre faza cu promisiunile, nu vad ce ar avea de castigat firmele din taraganarea asta cu termenul de livrare? ca doar nu le dau avans sau ceva de genul asta si ma tin legati de ei.
Eu daca vreau ceva si vad ca nu sunt seriosi, apai nu mai am treaba cu firma respectiva si nici nu o mai recomand la altii, ci din contra ii fac reclama negativa la toata lumea, indiferent de care firma este. Daca sunt firme serioase, sa nu promita ceva ce nu pot sa faca sau sa aduca
CZ 83 cal. 9mm P.A.Rubber si Gamo Shadow 1000 5.5 (.22) AC cu luneta Tasco RF 3-7X20
Si ca arme de vanatoare Breda semiautomata cal. 12/76, SireArms cal.12/76, Cugir 5.6 Hornet.
Nimeni De Nicaieri

Post by Nimeni De Nicaieri »

Eu am mai pariat pe alt topic niste reni ca o sa aduca Arrow, tin pariul in continuare :wink:
GxG

Post by GxG »

Ce ne trebuie (financiar) sa aducem CZ-uri :arrow: http://www.customs.ro/ro/calatori/intro ... iilor.aspx
I. Regimul vamal aplicabil persoanelor fizice române
Introducerea în ţară a armelor
Persoanele fizice care intentioneaza să introduca în România arme letale sau neletale achiziţionate din străinătate, trebuie să prezinte la Biroul vamal de intrare în ţară autorizaţia de procurare a armei care se eliberează de către Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Inspectoratele judeţene de poliţie în a căror rază teritorială îşi are domiciliul solicitantul, precum şi de către Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Persoanele fizice pot achizitiona din străinătate maximum doua arme pentru fiecare calatorie in afara teritoriului Romaniei.
Pentru armele achiziţionate dintr-un stat terţ (care nu este membru al U.E.) sau achiziţionate din U.E. dar care nu au statut comunitar, la biroul vamal de intrare trebuiesc achitate următoarele taxe:
Taxe vamale: 2,7% - revolvere şi pistoale;
3,2% - arme;
Accize: 100%;
T.V.A.: 19%.
Nivelul acestor taxe se aplică la valoarea în vamă a armelor achiziţionate, calculată conform H.G. nr.945/2006 pentru aprobarea Normelor privind determinarea valorii în vamă pentru bunurile aparţinând călătorilor şi altor persoane fizice şi Ordinului Ministrului Finanţelor nr.1076/2006.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

GxG wrote:Ce ne trebuie (financiar) sa aducem CZ-uri :arrow: http://www.customs.ro/ro/calatori/intro ... iilor.aspx
I. Regimul vamal aplicabil persoanelor fizice române
Introducerea în ţară a armelor
Persoanele fizice care intentioneaza să introduca în România arme letale sau neletale achiziţionate din străinătate, trebuie să prezinte la Biroul vamal de intrare în ţară autorizaţia de procurare a armei care se eliberează de către Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Inspectoratele judeţene de poliţie în a căror rază teritorială îşi are domiciliul solicitantul, precum şi de către Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Persoanele fizice pot achizitiona din străinătate maximum doua arme pentru fiecare calatorie in afara teritoriului Romaniei.
Pentru armele achiziţionate dintr-un stat terţ (care nu este membru al U.E.) sau achiziţionate din U.E. dar care nu au statut comunitar, la biroul vamal de intrare trebuiesc achitate următoarele taxe:
Taxe vamale: 2,7% - revolvere şi pistoale;
3,2% - arme;
Accize: 100%;
T.V.A.: 19%.
Nivelul acestor taxe se aplică la valoarea în vamă a armelor achiziţionate, calculată conform H.G. nr.945/2006 pentru aprobarea Normelor privind determinarea valorii în vamă pentru bunurile aparţinând călătorilor şi altor persoane fizice şi Ordinului Ministrului Finanţelor nr.1076/2006.
Nimic mai adevarat.
Totul.
In afara de chestia cu accizele, care s-au scos si intre timp ei nu au
reactualizat site-ul :mrgreen: .
Oricum, se prea poate sa existe ceva probleme de acte/traduceri si la
fata locului, cand cumperi arma din magazin in Cehia. :?
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
GxG

Post by GxG »

Ce ne trebuie (foistica) ca sa cumparam CZ din stat european :arrow:
ACTE NECESARE ÎN VEDEREA OBŢINERII PERMISULUI DE TRANSFER ARME ŞI MUNIŢII NELETALE DINTR-UN STAT MEMBRU AL U.E. ÎN ROMÂNIA

*

cerere-tip, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 19/ HG 1914/2006
*

documente, însoţite de traducerea legalizată în limba română, prin care se face dovada că sunt autorizaţi, de către autorităţile statului membru pe teritoriul căruia se află, să efectueze transferul armelor şi, după caz, al muniţiilor respective;
*

documente din care să reiasă că destinatarul din România este autorizat să procure şi să deţină armele care vor fi transferate către acesta;
*

documente din care să reiasă că paza transportului este asigurată pe teritoriul României; - contract cu o unitate de jandarmi care să aibă ca obiect paza transporturilor cu caracter special
*

împuternicirea legală a persoanei care solicită eliberarea permisului de transfer al armelor şi muniţiilor letale, după caz.

Termenul de eliberare al permisului de transfer este de 10 zile lucrătoare de la data depunerii cererii, iar termenul de valabilitate al acestuia este de 90 zile de la data eliberării.

În cazul în care obiectul transferului îl constituie arme letale cu ţeavă ghintuită, este necesar ca în prealabil să se solicite la ANCEX eliberarea permisului de efectuarea operaţiunilor necomerciale.
GxG

Post by GxG »

[quote="nedumeritu"][/quote]

Nimic mai adevarat.
Totul.
In afara de chestia cu accizele, care s-au scos si intre timp ei nu au
reactualizat site-ul :mrgreen: .
Oricum, se prea poate sa existe ceva probleme de acte/traduceri si la
fata locului, cand cumperi arma din magazin in Cehia. :?

Cred ca nedumeritu are dreptate
Plus ca Cehia este stat membru UE
eugend

Post by eugend »

prind si eu la actiunea de procurare a armelor direct de la sursa dar vreau GC27LUXE, GC54DA.daca se organizeaza ceva dati-mi un semn .multumesc
GxG

Post by GxG »

Informatii tehnice despre drumul spre cehia (by car)
1. presupune trecerea prin Romania(cel mai dificil, eu sunt din Constanta), Ungaria, Slovacia, Cehia
2. Bucuresti - Praga = 1,173 Km = 13 ore (repet by car)
Astept detalii - by plane
nedumeritu

Post by nedumeritu »

GxG wrote:Informatii tehnice despre drumul spre cehia (by car)
1. presupune trecerea prin Romania(cel mai dificil, eu sunt din Constanta), Ungaria, Slovacia, Cehia
2. Bucuresti - Praga = 1,173 Km = 13 ore (repet by car)
Astept detalii - by plane
:!: :!: :!:
By plane
la intoarcere ai formularistica multa in plus si alte hangarale.
Doar aduci arme si munitie, nu o simpla punga cu cocaina, nu?
Image
Nu mai bine asteptam noi sa ni le aduca ARROW aici?
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
aurorauno

Post by aurorauno »

Cam asta zic si eu,nu ia foc nimic,nu incepe niciun razboi :roll: ,eu astept o arma de otel cu glont de cauciuc de 2 ani,si inca am rabdare(nu multa,e drept :lol: )! sfatul meu este sa aveti rabdare,nu va complicati fara rost! Da tot nu m-ati lamurit de ce modelul asta si nu altul....de exemplu RAMI,tot de la CZ
GxG wrote:In concluzie, rationamentul meu este urmatorul :
- vreau o arma neletala
- vreau sa "sune a otel cand o scap din mana"
- vreau sa arate bine
- vreau sa dea mai putine rateuri decat capac. max. a incarcatorului
- vreau sa am garantia ca bila scapa intreaga dupa drumul ei prin teava (care sa nu ascunda vreun opritor/obturator/reducator etc.)
- vreau sa nu mai dau vina pe munitie (ca e slaba), cand de fapt pistolul este de vina
- vreau ca arma sa aiba un pret de plecare care sa reflecte "efortul de productie"
vreau un CZ 83 (...aproape ca in reclama
!
Bine spus ca in reclama ca se aproapie de asa ceva!eu zic sa pui la rationamentul tau pe primul loc puterea armei,cam asta e scopul principal,si nu sa arate bine sau ca bila scapa intreaga,poate sa scape si 2 dintr-o lovitura,daca face doar plici nu rezolvi nimic!Asa ca eu ma asteptam sa ne explici entuziasmul exagerat pentru aceasta arma datorita puterii extraordinare observate de tine,sau mai stiu eu ce teste "live",si nu pe pliante si poze de pe net,ca asa toti isi lauda marfa si toate arata bine in poze.... :roll:
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
nedumeritu

Post by nedumeritu »

aurorauno wrote:Cam asta zic si eu,nu ia foc nimic,nu incepe niciun razboi :roll: ,eu astept o arma de otel cu glont de cauciuc de 2 ani,si inca am rabdare(nu multa,e drept :lol: )! sfatul meu este sa aveti rabdare,nu va complicati fara rost! Da tot nu m-ati lamurit de ce modelul asta si nu altul....de exemplu RAMI,tot de la CZ
..................................................................
Bine spus ca in reclama ca se aproapie de asa ceva!eu zic sa pui la rationamentul tau pe primul loc puterea armei,cam asta e scopul principal,si nu sa arate bine sau ca bila scapa intreaga,poate sa scape si 2 dintr-o lovitura,daca face doar plici nu rezolvi nimic!Asa ca eu ma asteptam sa ne explici entuziasmul exagerat pentru aceasta arma datorita puterii extraordinare observate de tine,sau mai stiu eu ce teste "live",si nu pe pliante si poze de pe net,ca asa toti isi lauda marfa si toate arata bine in poze.... :roll:
Uite ca te ajut eu cu detalii:
ImageImageImage

ImageImageImage
Image

Asta ca imagine exterioara.
Ca performante:
ImageImageImageImageImage

Cartea era la peste 4,5 metri, in "poligonul" stiu eu cui. :wink:
Ori 4,5 metri este o distanta rezonabila pentru incadrarea in autoaparare.
Era o carte destul de "indesata", ca sa zic asa.
Altfel, ce sa zic, am tras cu el, face POC, nu se bloca in ciuda faptului ca era absolut nou.
Acum, sincer sa fiu, nu prea stiu cati agresori imbracati in carti de 400 de pagini vin sa te atace.
Poate cand se va lansa moda "IN FOGLIO", sau asa ceva.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Post Reply