Legislatie
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Legislatie
Standurile de tir ( arme cu aer comprimat ) din parcurile de distractie sau cele amplasate pe domeniu public "intre doua restaurante" in statiunile de pe litoral, dupa ce legislatie functioneaza??????? Conform prevederilor Legii Nr. 295/2004 aceste arme se pot folosi ( legal ) doar in poligoanele autorizate.
Re: Legislatie
Sau in spatii ingradite, ori in care nu exista acces public. De aceea poti sa-ti folosesti ac-ul si in curte, atat timp cat nu pui in pericol integritatea celorlalti. Parca ceva de genul asta apare in Lege (sper sa nu fi vorbit aiurea, daca da, imi cer scuze). Sanatate si respect.sanyi wrote:Standurile de tir ( arme cu aer comprimat ) din parcurile de distractie sau cele amplasate pe domeniu public "intre doua restaurante" in statiunile de pe litoral, dupa ce legislatie functioneaza??????? Conform prevederilor Legii Nr. 295/2004 aceste arme se pot folosi ( legal ) doar in poligoanele autorizate.
P.S. Art.63 alin.(2) din legea 295/2004, modificata in 2008 spune : Armele neletale destinate agrementului si tirului sportiv, prevazute la pozitiile 25 si 31 din anexa, pot fi folosite in spatii delimitate care nu sunt accesibile publicului sau in spatii special amenajate, pentru a nu pune in pericol integritatea corporala si viata persoanelor. Deci n-am gresit prea mult.Sanatate si respect.
Multumesc frumos. Mi-ai fost de mare ajutor.Sa auzim numai de bine.
Poate gresesc dar am vazut numai arme cu BB la standurile la care pe vremuri se tragea cu aer comprimat si pe litoral si prin Bucuresti 
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
Şi ghereta din Herăstrău a dispărut sau s-a ascuns bine de mine.
Eu cred că e normal să fie înlocuite de airsoft
pentru că odată ar putea fi luaţi la bani mărunţi de poliţie dar şi numărul lor e limitat de lege la două. Mi se pare
complicat să-şi treacă omul 5-6 a.c.-uri sau câte are el pe numele membrilor familiei, să alerge după autorizaţii
şi alte taxe, etc. Totuşi cum faci să eviţi ricoşeurile dacă tragi cu airsoft la astfel de standuri?
pentru că odată ar putea fi luaţi la bani mărunţi de poliţie dar şi numărul lor e limitat de lege la două. Mi se pare
complicat să-şi treacă omul 5-6 a.c.-uri sau câte are el pe numele membrilor familiei, să alerge după autorizaţii
şi alte taxe, etc. Totuşi cum faci să eviţi ricoşeurile dacă tragi cu airsoft la astfel de standuri?
Daca imi amitesc bine a fost un stand de AC in Eforie Sud asta vara ... am fost in trecere pe acolo. Era prea de dimineata ( 9-10) si nu a fost deschis.
Referitor la ricoseurile de airsoft... Adevarul e ca nu am tras niciodata .. Probabil pt. ca am considerat ca este un fel de " a-ti spala picioarele in sosete ".
Trebuie sa fie o prelata sau ceva asemanator.
Referitor la ricoseurile de airsoft... Adevarul e ca nu am tras niciodata .. Probabil pt. ca am considerat ca este un fel de " a-ti spala picioarele in sosete ".
Trebuie sa fie o prelata sau ceva asemanator.
Nimic mai simplu........te culci rapid pe burtatevez wrote:Şi ghereta din Herăstrău a dispărut sau s-a ascuns bine de mine.Eu cred că e normal să fie înlocuite de airsoft
Asta ştiam, dar dacă e noroi? 
ghinion.....tevez wrote:Asta ştiam, dar dacă e noroi?
Adrian ROMAN www.clubairguns.ro/forum/
CZ200S cal .22, Tasco WCP 10-40x50
Slavia 630 cal .177, Tasco 3-9x40 IR
JSB Jumbo Exact 5.51
JSB Exact 4.51
JSB Jumbo Exact 5.51
JSB Exact 4.51
acuma lasand gluma la o parte, o ghereta din alea cu ac-uri cu care tragi la tinte gen hopa-mitica este si la strandul din ARAD. si este de ani buni, cand inca nu era in lege prevederea de care zice dragos:
ma tot intrebam cum de-a primit autorizatie pt asta intr-un loc super aglomerat. pe langa asta, armele care erau acolo ti-era mai mare frica sa pui mana pe ele. erau(si cred ca mai sunt) Slavia 620 la care suruburile care tin mecanismul pe patul armei erau inlocuite cu sarma sau cu banda izolatoare, si erau legate de "standul de tragere"(ii fac o favoare ca-i zic asa) cu lanturi groase de-i dublau greutatea la pusca. iar de un ulei sau arc nou probabil au auzit in fabrica saracele arme. iar alicele erau defapt niste bucati de plumb stantat la presa din aia de mana.
practic puteau fi folosite doar in poligon autorizat.dragos wrote:P.S. Art.63 alin.(2) din legea 295/2004, modificata in 2008 spune : Armele neletale destinate agrementului si tirului sportiv, prevazute la pozitiile 25 si 31 din anexa, pot fi folosite in spatii delimitate care nu sunt accesibile publicului sau in spatii special amenajate, pentru a nu pune in pericol integritatea corporala si viata persoanelor. Deci n-am gresit prea mult.Sanatate si respect.
ma tot intrebam cum de-a primit autorizatie pt asta intr-un loc super aglomerat. pe langa asta, armele care erau acolo ti-era mai mare frica sa pui mana pe ele. erau(si cred ca mai sunt) Slavia 620 la care suruburile care tin mecanismul pe patul armei erau inlocuite cu sarma sau cu banda izolatoare, si erau legate de "standul de tragere"(ii fac o favoare ca-i zic asa) cu lanturi groase de-i dublau greutatea la pusca. iar de un ulei sau arc nou probabil au auzit in fabrica saracele arme. iar alicele erau defapt niste bucati de plumb stantat la presa din aia de mana.
Adrian ROMAN www.clubairguns.ro/forum/
JSB Jumbo Exact 5.51
JSB Exact 4.51
JSB Jumbo Exact 5.51
JSB Exact 4.51
Am cumparat 3 arme de airsoft BAR-10 si vreau sa deschid un stand de tir cu premii.Am intreprindere individuala pe autorizatie,contract cu primaria pe locul unde urmeaza sa amplasez standul si vreau sa stiu ce alte acte mai trebuie? AS DORI UN SFAT SI PENTRU DECORUL CU TINTE IN FORMA DE ANIMALE ( cum erau inainte prin balciuri ) unde pot gasi , cum se fac ,poate ceva poze ,saituri adrese.Orce sfat e bine venit,multumesc. 
http://www.arw.ro/categorie.php?c=96&s=3&p=2 -astea-s pentru arme cu a.c.aly84ion wrote:Am cumparat 3 arme de airsoft BAR-10 si vreau sa deschid un stand de tir cu premii.Am intreprindere individuala pe autorizatie,contract cu primaria pe locul unde urmeaza sa amplasez standul si vreau sa stiu ce alte acte mai trebuie? AS DORI UN SFAT SI PENTRU DECORUL CU TINTE IN FORMA DE ANIMALE ( cum erau inainte prin balciuri ) unde pot gasi , cum se fac ,poate ceva poze ,saituri adrese.Orce sfat e bine venit,multumesc.
Se pot confecţiona dar atenţie la ricoşeuri! De obicei cu armele de airsoft se trage la ţinte speciale ca acestea:
http://airsoft.ro/listacategorii.php?categparinte=207
Nişte polistiren în spatele ţintei ar fi bun sau ceva asemănător. Şi ochelari de protecţie celui care trage...
Am văzut la mai multe evenimente echipa celor de la aisoft Braşov având stand de tras cu replica. Nu cred că mai e nevoie
de altceva decât de autorizaţie de la Primărie şi eventual actele "armelor" ca să fie prezentate rapid vreunui poliţist mai
suspicios care le-ar putea confunda cu armele neletale cu aer comprimat care au nevoie de permis. Şi desigur multă, multă
atenţie şi stat cu ochii pe trăgător, chiar dacă e vorba de o jucărie pt. oameni mari, poate face belele.
Eu cred că printate diverse imagini de pe net, lipite pe cartoane şi în spatele lor polistiren ar fi destul de bine şi dpdv al
costurilor dar şi estetic. Eventual în spatele ţintei un dispozitiv de reţinere a bilelor, eu cred că pot fi refolosite chiar dacă
se spune că nu e indicat...
O idee poate fi şi lipirea imaginilor haioase peste ţinte ca aceasta: http://airsoft.ro/productdetails.php?idprodus=1213
Modele de ţinte:
http://beautiful-views.com/airsoft-targets.html
http://www.gunnersden.com/index.htm.fre ... arget.html
http://picasaweb.google.com/lh/photo/LV ... q0TYK162Ig
http://www.angelfire.com/ne2/arcadian/targets.html
http://www.airguns.net/images/ft_racoon.jpg
http://www.airguns.net/ft_targetfaces.php
Poze sunt multe, aş sugera chiar poze cu politicieni, doar să nu fie din acelaşi partid cu primarul.
Poate pe forumurile de airsoft sau pe www.clubairguns.ro au băieţii mai multe idei.
Succes!
Eu caut un decor de genul acesta,daca te uiti atent la imaginea cu vaporul,dupa ce nimeresti tinta se rastoarna...
- Attachments
-
- dsc_5824-qpr.jpg (72.21 KiB) Viewed 11593 times
-
- dsc_5823-qpr.jpg (69.9 KiB) Viewed 11590 times
-
- dsc_5822-qpr.jpg (72.01 KiB) Viewed 11583 times
CUM CREDETI CA SUNT FACUTE? SUNT SI DE CUMPARAT ?????