Arme RIZZINI OMNIUM

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
Mateescu Alin

Arme RIZZINI OMNIUM

Post by Mateescu Alin »

Bună ziua tuturor,
Odată cu scoaterea accizelor, armele s-au ieftinit, ocazie cu care tot mai multi dintre noi doresc să-si reînoiască arsenalul si ca să iasă din anonimat se orientează spre arme mai ,,nobile,,.
Asa am ajuns si eu , la http://www.rizzini.it/, in sectiunea Download, catalogul.pdf, unde la modelul RIZZINI OMNIUM producătorul descrie modelul:
The Omnium EM represents the entry level model of the entire Rizzini game
range. The action is simple and linear, PVD coated for protection and
embellished by a light engraving with game scenes. It is offered in all gauges
from 12ga to .410ga with the peculiarity that the smaller gauges (28 and
.410) use a 20ga frame.
This model represents the light version of the base gun. The frame is made
in a special alloy that allows a substantial reduction of the total weight, but
doesn’t guarantee the same durability and reliability of the regular model.
Special care and maintenance is, therefore, needed,without this we take no
responsibility for excessive wear and consequent malfunction of the gun.
Eu inteleg următoarele: Rama se face
într-un aliaj special care permite o reducere substanţială din greutatea totală, dar
nu garantează durabilitatea şi aceeaşi fiabilitate ca a modelului regulat.
Îngrijire specială şi întreţinere este, prin urmare, necesară, iar producătorul nu are nici o
responsabilitatea pentru uzură excesivă şi defecţiuni consecutive ale armei.

Tot in acelasi catalog toate modelele mai putin cele LIGHT au aceeasi greutate.
Intrucat doresc achiziţia acestui model va rog sa mă lămuriţi fată de cele arătate, eventual cu date tehnice din documentele de livrare.
dragos

Re: Arme RIZZINI OMNIUM

Post by dragos »

Bizar.........f.bizar :o
violiv

Post by violiv »

Nu e bizar deloc. Pentru armele cu bascule din aliaje usoare intotdeauna a existat problema uzurii mai accentuate decat la cele de otel. Cu atat mai mult cu cat arma a fost facuta sa fie foarte usoara.
Cu ceva vreme in urma, un proaspat posesor de Beretta Ultralight a trimis firmei un mail cerand informatii despre intretinere, folosire, etc.
Printre alte chestiute primite in raspunsul foarte prompt a fost si indicatia de a folosi cat mai rar cartuse "foarte tari" desi arma le putea trage fara riscuri :wink: :lol:
dragos

Post by dragos »

Ma scuzati, dar asta chiar ca-i bizar, in sensul ca apar explicatii ce tin de anumite compromisuri, genul... dom'le merge si cu alea fara probleme, da' mai bine nu.............Pai atunci nu-i mai simplu sa-ti spuna nu folosi cartuse din alea ca itzi expui arma la distrugere? :shock:
violiv

Post by violiv »

Camerele de 76 sau 89 nu sunt apanajul armelor basculante. Sunt numa bune la arme semi. Cum piata a cerut "magnum cu orice pret", au aparut si pe basculante. La cele cu bascula de otel n-a fost o problema. Dar cum tot piata cere "cat mai usoare" au trebuit sa puna aceleasi tevi si pe bascule usoare. Armele rezista in mod cert la presiunile de lucru ale cartuselor magnum dar nu vor rezista la 10.000 de magnumu-uri trase. Oricum, mizand pe faptul ca sa tragi magnum din astfel de arme provoaca o placere deosebita tragatorului si ca astfel de cartuse vor fi trase absolut intamplator se merge inainte cu aceasta configuratie "usoare si magnum".
In mod cert se pot folosi cartuse magnum in orice arma care a fost construita pentru asa ceva si care se vinde sub acest titlu. Faptul ca unii producatori atentioneaza asupra uzurii mai mari e un fapt pozitiv.
Pe de alta parte, atata vreme cat exista cartuse super-eficiente cu 36 si chiar 40 grame, cu presiuni de lucru decente iar magnum-urile nu aduc nici pe departe succesele imense visate si costa mult mai mult, achizitionarea unei astfel de arme nu va ridica probleme in exploatarea ei viitoare. Atunci cand e mortis necesar se pot trage magnum-uri dar eu garantez ca nimeni nu va face din asta o rutina la o arma de 3 kg.
Sa merg pe aceasta idee, adica rma usoara si care sa poata trage fara probleme munitii moderne, as alege una cu camere de 70 mm, cu tevi testate la presiuni mari, astfel incat sa pot trage orice de la 24 la 40 g si nici macar sa nu fiu tentat sa incarc 56 g.

Daca vrei mortis sa tragi numai magnumuri atunci minim 3500 g, bascula de otel sau, si mai bine, de crom. Sau o semi-automata :wink:
dragos

Post by dragos »

O.K. multumesc de lamuriri, am inteles precizarile si mi se par logice si corecte.Sanatate si respect.
Post Reply