Sfat achizitionare pistol bile

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
bog1_7

Sfat achizitionare pistol bile

Post by bog1_7 »

Buna ziua!

Sunt nou pe aici, e primul post de fapt. Dupa un incident neplacaut m-am hotarat sa-mi iau un pistol cu bile. Am citit in mare cam tot ce am considerat important pentru mine pe aici si am tras o concluzie, ca pe armele astea din zamac nu poti pune baza prea mult, asa ca vreau ceva mai serios din otel.

Am cateva intrebari la care sper sa gasesc raspunsul aici:

1. Ma intereseaza ce parere aveti despre acest Tanfoglio INNA de 10mm despre care s-a discutat pe site, ca putere si precizie comparativ cu CZ83, cz2075RAMI si Fort17. Ma refer daca sunt diferente notabile si cam care ar fi acestea(cam cate pagini ar penetra fiecare de la vreo4-5metri,de la aceeasi distanta ce grupaje s-ar putea face). Dar cu um model de Tanfoglio de 9mm, in cazul in care as gasi unul de vanzare?

2.Sicanele alea de pe teava de la Tanfoglio influenteaza asa mult? Credeti ca daca iau modelul de 9mm(Tanfoglio) din cauza acelor sicane sa fiu limitat sa folosesc cartuse de putere mai mica? Cei care au experienta ii rog sa ma lamureasca si pe mine, eu mentionez nu am avut nici o legatura cu armele pana acu, tot ce mai stiu e de pe acest forum.

3.Credeti ca un cartus(sau mai multe ) de 9mm din cele puternice sau daca nu specificati care si in combinatie cu ce pistol ar putea imobiliza un agresor pentru cateva minute bune(mai exact sa-i produca leziuni serioase dar sa nu-l omoare), adica sa nu fiu nevoit sa-l iau la bataie dupa ca sa fiu sigur ca l-am scos din ecuatie pana vine politia si de la ce distante ar trebui tras si unde. Sper sa nu iesa discutii in contradictoriu intre modele..nu ma intereseaza neaparat cel mai scump(Fortul cred) daca unul mai ieftin mi-ar satisface nevoile(cum ar fi de ex Tanfoglio prezentat intr-un post pe aici).

4.Cam la cat ar ajunge pretul adus in tara in acest moment al uinui Fort17, Cz83, CZ2075RAMI cu toate cheltuielile aferente?

5.Pretul acela de 19mil la Tannfoglio o fi cu accize sau mai scade?Am vazut ca este un user care spune ca l-a luat cu vreo 3 sapt inainte de 1ianuarie2010,data la care a fost pus postul,deci cred ca ar fi pretul cu accize.

6.Credeti ca pe viitor ar fi posibil sa se bage legi care sa interzica calibrul de 9mm sau armele cu cauciuc cu teava lisa?Sun tari in UE unde exista asemenea legi care sa le dea idei alor nostri?

7.Ma intereseaza cam care ar fi procedura aducerii unui pistol din Republica Moldova,ce documente trebuie,ce drumuri trebuie sa fac, cat de complicat e, cat dureaza toata procedura asta, de unde as putea achiziona arma de acolo? Merita sa ma duc eu avand in vedere ca nu ma ppricep deloc? Mentionez ca stau la aproximativ 100 de km de Chisinau,deci sunt dintr-un oras foarte apropiat de granita.

Eu personal as opta pentru Tanfoglio datorita pretului, numia ca nu stiu daca imi indeplineste cerintele. As prefera Fortul dar deocamdata nu am banii necesari si situatia e destul de urgenta.

Mentionez ca sunt o persoana foarte pasinica care nu s-a batut niiciodata cu nimeni,dar in acest moment sunt nevoit sa fac acest pas.

Va multumesc anticipat si sper ca nu v-am plictisit si aveti rabdarea sa cititi tot ce am scris. Astept parereile voastre,daca se poate punctual la fiecare problema.
bog1_7

Re: Sfat achizitionare pistol bile

Post by bog1_7 »

De Recordul COP ce stiti, cam cate pagini ar penetra de la 4-5metri.Nu cred ca am sa folossesc arma prea des,dar mi-ar place sa o mai foloses din cand in cand in poligon. Daca e destul de puternic m-ar interesa si acest model, am vazut pe aici pe forum ca ar avea mai multe componenete importante din otel. Exista vreo apropiere ca putere de vreunul din modelele de mai sus? As putea conta pe un astfel de model pentru ce am enuntat eu in postul anterior. As putea renta sa-l folosesc intens in poligon cum as avea de gand sa fac cu celelalte modele daca ar satisface novoia de putere. Intra in ecuatie datorita pretului si a tevei lise din otel, dar importanta e puterea pentru ce am precizat ca am nevoie, daca nu ar face fata nu intra in calcul. Nu am nevoie de pocnitori ca dupa ce trag in agresor acesta sa se resimta si sa o incurc mai rau. Ma intereseaza in special sa o foloses pentru protectie in casa,decu nu intra in ecuatie sa trag si sa fug..
Va multumesc.
ulise

Post by ulise »

Altfel spus,ti-e lene sa citesti tot ce te intereseaza pe forum si
ai vrea niste raspunsuri clare si compacte, nu?!
Daca n-ai nimic de spus mai bine taci!
radu.b

Post by radu.b »

ulise wrote:Altfel spus,ti-e lene sa citesti tot ce te intereseaza pe forum si
ai vrea niste raspunsuri clare si compacte, nu?!
Hai sa nu fim rai cu noii veniti. :D
Subiectul este cu adevarat ultra-dezbatut iar concluzia este ca pe piata exista arme de autoaparare pentru toate buzunarele :D . Daca sunt doritori de arme de otel, mai fiabile si mai rezistente decat ce exista in acest moment(si am inteles ca sunt suficient de multi) probabil ca pretul se apropie de cel al unei arme cu glont (avand in vedere ca deriva din acestea) adica sa fie peste 2500lei. Nu stiu de modelul Tanfoglio cat ar pute fi.
Cu respect
bog1_7

Post by bog1_7 »

Am fost inteles gresit se pare. Nu imi este lene sa citesc, chiar am citit destul de multe pe forum, problema e ca nu-s in stare sa imi dau singur niste raspunsuri la acele intrebari si sa fiu sigur ca sunt si corecte. Sunt oameni pe acest forum care au pus mana pe foarte multe arme,iar eu pe nici una. Am vazut ca un Fort 17 e cam 25de mil acolo si ar mai trebui puse taxele vamale, dar poate sunt modificari de preturi de atunci pana acu, am vazut ca Recorul COP zboara coaja de pe copaci,dar nu a tras din cate am vazut nimeni in carti cu el sau poate nu am vaut eu din greseala, am vazut ca Tangfolio ar penetra de la 4 metri pana la pagina 312 si CZ-ul de la 6 pana la 320, dar daca ar sa traga ambele de la 6 metri nu stiu ce rezultat ar putea scoate Tangfolio, pentru ca nu am tras niciodata cu o arma, nu stiu ce aerodinamica are o bila de cauciuc, cat de repede isi pierde energia cinetica. De Fort nu am gasit cate pagini ar putea sa penetreze,poate nu am cautat unde trebuie. Ma gandeam ca cei care se pricep ar putea face o sinteza pe acest topic incercand sa compare aceste modele dupa aceeasi referinta si cred ca ar fi util pentru foarte multi incepatori, nu numai pentru mine. Imi cer scuze daca am deranjat pe cineva, dar am facut-o fara intentie. Nici nu stiu la ce sa ma astept, unii spunc ca armele cu bila sunt pocnitori si ca nu le-ar fi frica de ele, altii ca au puterea necesara sa opreasca un atacator.De asta am deschis acest topic. Cei care nu vor sa ma ajute sa nu o faca, ma gandesc ca mai sunt si oameni mai altruisti pe acest forum
tevez

Post by tevez »

Salut, bun venit pe forum!
Se vede c-ai lecturat forumul, e de înţeles până la urmă să ai nedumeriri cât de mult ai citi şi reciti forumurile.
Multe dispute rămân netranşate 100%, cum este celebra întrebare de mai demult: "ce e mai bun, PP sau RG?"
Cel mai bine ar fi să mergi la poligon, să tragi cu mai multe arme, să studiezi care-ţi vine mai bine în mână,
care se încadrează în buget, etc. Până una alta fă-ţi poze, analize, cazier şi depune dosarul la AEST ca să ai
autorizaţie. Cum poligoanele sunt puţine şi ieşirile pasionaţilor şi mai rare posibilitatea cade, rămâne să te
informezi pe forum.
La întrebările punctuale nu mă bag să răspund, nici eu n-am găsit răspunsul final, dovada fiind revolverul
blank din semnătură. :)
Pentru Tanfoglio ar trebui să vi până la Bucureşti cred şi, după cum spui, cred c-ar fi mai indicat Chişinăul.
E posibil să apară ceva armă neletală de oţel şi la Arrow, dar dacă e aşa urgent Record Cop-ul, PP-ul sau RG
ar putea fi o soluţie.
bog1_7 wrote:Mentionez ca sunt o persoana foarte pasinica care nu s-a batut niiciodata cu nimeni,dar in
acest moment sunt nevoit sa fac acest pas.
Dacă ai probleme de genul ameninţărilor, răzbunărilor eu spun că e bine să faci şi altceva în afară de a-ţi lua
pistol neletal, entuziasmul, frica sau emoţiile te-ar putea băga în bucluc pentru o folosire neadecvată a lui.
În principiu să te adresezi poliţiei, nu neapărat secţiei de care aparţii...
Spun asta pentru că spui că-ţi trebuie oarecum urgent.
sassu

Post by sassu »

Cu privire la Record Cop de la 4m munitie pg cu bila impinsa cam 310-320 pagini. Oricum Tanfoglio in 10x22 nu are cum sa fie mai puternic ca Record-ul ( trag cu aceeasi munitie) iar Recordul nu are sicane si are teava lisa de otel.Al meu nu se blocheaza niciodata cu UAG si Pg cu bila impinsa , daca nu imping bila la pg se mai blocheaza fiind vordba de timpii de reincarcare.
Eu inca nu sunt convins ca munitia 9mm e mai puternica ca Pg-ul cu bila impinsa care din masuratorile afisate aici de useri cu experienta trece si de 100 jouli , undeva in plaja de 100 jouli am masurat si eu cu crono ( greutatea bilei am apreciat-o ca fiind 0.69 g dupa afirmatiile de pe forum , nu am cantarit ).
Testul cu nr de foi penetrate nu este riguros daca comparam cele 2 munitii ( 9mm si 10mm ) deoarece masa si diametrul bilei difera.
Ce vreau sa precizez este ca bila pg trasa cu record ramane intacta ( daca nu se sfarama la impact ) datorita tevii lise.
Una peste alta sunt f. multumit de record , desi am vazut un user pe forum care a cumparat un exemplar care nu reincarca sub nici o forma.
Sper ca am fost de ajutor.
bog1_7

Post by bog1_7 »

Multumesc pentru rasunsuri..astept si altele de la alti posesori.

Am vazut si eu ca este cineva care are probleme cu Recorudul...dar daca ar fi un caz izolat s-ar rezolva cu garantia.
Al luat si alte masuri de protectie, am pus alarma cu buton de panica legat la dispeceratul unei firme de paza si protectie.
Am fost la politie si am declarat incidentul.

Armele, cam toate am inteles de la um magazin de munitii de la mine din oras ca ar putea sa mi le aduca, probabile fiind si aproape de granita. la Tanfoglio mi-a zis 19mil, la Fort nu mai retin exact oricum in jurul la 30mil. Cand ma duc sa-mi iau arma am sa intreb proprietarul daca imi face mie un serviciu sau aduce in mod regulat si daca da am sa va dau mai multe detalii, deocamdata nu pot sa fac asta.Deci sunt putin norocos.Am vazut ca sunt multi doritori de arme din otel, acu nici nu stiu daca am voie sa postez asa ceva pe forum mai ales ca este forumul unei firmeare care se ocupa cu asa ceva... de CZ-uri nu am intrebat atunci...am intrebat cat ar ajunge armele in tara aduse ca sa nu-mi iau teapa cu pretul...inteleg ca are si magazinul un adaos, dar sa stiu si eu cam cat e sa nu fie 100%.
Actele mi le-am adunat deja,maine sau poimaine ma voi duce la politie cu ele.

Problema e daca s-ar merita diferentele de bani intre modele privind in principal puterea. De fiabilitate mi-e clar ca otelul e otel. Pistolul am sa-l folosesc foarte rar in poligon, in principal doar daca e nevoie de el pentru autoaparare, deci ar merge si ceva gen record sa zic daca rezista la cateva iesiri in poligon asa de familiarizare, dar in principal ma intereseaza sa fie capabil sa puna pe cineva jos pana vine un echhipaj de politie si nu sunt convins ca poate face asta .

Mi-e clar ca testul cu penetrarea nu e asa de concludent pentru ca o bila mai mica are o suprafata de impact mai mica deci creste si presiunea care o exercita asupra paginii. Teoretic ar fi ca doua bile una de 10 si una de 9 daca au aceeasi enrgie cinetica la impact cea de 9 sa penetreze mai mult, iar cea de 10 sa aiba un efect mai traumatic, asa vad eu lucrurile, acu nu stiu daca si in realitate o fi la fel... De asta am si postat...poate posesorii posteaza testele facute dar care sa aiba aceeasi referinta. Sa se traga cu acelasi tip de munitie, de la aceeasi distanta, in acelasi lucru..Daca exista teste mai profesionale e bine sa mi le si explicati sa le inteleg ca nu am notiunile necesare probabil
Va multmesc si astept si raspunsuri pe la celelalte intrebari
dcrist

Post by dcrist »

Daca ti-a fost amenintata viata si crezi ca, s-ar putea adeveri, te sfatuiesc sa incerci sa devii vinator si atunci vei avea posibilitatea cel putin teoretica sau si practica in functie de imprejurari, sa te poti apara pe tine si familia ta. Un pistol cu bile de cauciuc nu te poate apara la o distanta f. mica de unul sau mai multi atacatori hotariti sa te termine, aceleasi sanse este posibil sa le ai si cu un pistol cu glont, sa fie tot asa de ineficient pentru distanta scurta si timp raportat la citeva secunde, in afara faptului sa tragi in anumite parti ale corpului unde exista posibilitatea sa-l imobilizezi pe loc si definitiv, cu o arma de vinatoare poti sa tragi la picioare si in functie de munitia folosita sa-l pui in imposibilitate sa mai mearga si dupa citeva minute eventual sa mai traiasca. E doar o parere personala. :wink:
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
tevez

Post by tevez »

:D Cred că-s mulţi care împărtăşesc opinia ta. Problema e că autorizarea durează foarte mult, face să pară
timpul de aşteptare pentru bilă de cauciuc o nimica-toată.
Dacă s-ar permite şi alice mai mari de 5 mm arma de vânătoare lisă cu "3 la fund" ar fi perfectă.
bog1_7

Post by bog1_7 »

Sincer nu am intentia sa omor pe nimeni..nu stiu cum as reactiona int-o astef de situatie si nici nu vreau sa risc cu asa ceva, plus ca am in familie vanatori si dureaza destul de mult.Am sa vad ce am sa fac sa iau un pistol mai puternic si la urma urmei am sa trag un incarcator cu bile intreg de la 4 m pana e langa mine..poate cade:)) am sa-mi mai iau si un baston electic ceva sau unul din ala din metal telescopic ca sa rezolv situatia daca nu s-a rezolvat...da totusi sper sa nu se ajunga aici.
Multumesc oricum de sfaturi
tevez

Post by tevez »

Merge şi cu bile de cauciuc puşca de vânătoare şi puterea de stopare e foarte bună :shock: . A existat caz de urs
alungat cu aşa ceva, cât de mare şi de acoperit cu blană era tot nu i-a plăcut deloc. Dacă poţi eu zic să-ţi iei puşcă,
nu e obligatoriu să-l măceşti pe agresor dar e bine să ai cu ce. La tine-n curte n-ai nevoie de baston telescopic, dai
cu toporu, cu lopata, cu ce vrei. Pentru purtat pe stradă e bun dar dacă tot îţi iei pistol..
Nimeni De Nicaieri

Post by Nimeni De Nicaieri »

Ai mare grija cu bastonul telescopic.Eu am indoit doua pana acum pe agresori mai incapatanati si nu s-a rupt nici un os...recomand coada de tarnacop.Chestia cu pistolul e ca-i sperie/socheaza.Daca vezi ca trece sperietura, revenim la coada de tarnacop combinata eventual cu un Spray CS sau piper.Daca sunt mai multi important e sa ai initiativa tu primul, daca eziti te vei transforma urgent in victima.
La fel, nu recomand bastonul electric, pe langa faptul ca e posibil sa moara ala daca sufera cu inima, e si mai posibil daca sunt mai multi sa il testeze pe tine :mrgreen:
radu.b

Post by radu.b »

Nimeni De Nicaieri wrote:Ai mare grija cu bastonul telescopic.Eu am indoit doua pana acum pe agresori mai incapatanati si nu s-a rupt nici un os...recomand coada de tarnacop.Chestia cu pistolul e ca-i sperie/socheaza.Daca vezi ca trece sperietura, revenim la coada de tarnacop combinata eventual cu un Spray CS sau piper.Daca sunt mai multi important e sa ai initiativa tu primul, daca eziti te vei transforma urgent in victima.
La fel, nu recomand bastonul electric, pe langa faptul ca e posibil sa moara ala daca sufera cu inima, e si mai posibil daca sunt mai multi sa il testeze pe tine :mrgreen:
Trebuia sa va luati cu arc.
Am vazut ca aveti "activitate" :D. Cu bastonul telescopic se loveste cu capatul nu cu partea telescopica este destul de greu de controlat acest lucru. Va dati seama, la cel cu arc cand se muleaza pe corp si loveste bila ce "jale mare" lasa in urma :D .Daca vreti un sfat pentru spray luati cel anti-caine. Va asigur ca efectul este maxim.
Cu respect.
bog1_7

Post by bog1_7 »

Multumesc mult pentru sfaturi, am luat doua CS NATO parca asa scria pe ele. Dar sa revenim la intrebarile initiale...poate ma lamurinti deocamata care s-ar merita mai mult ca putere intre Tanfoglio INNA si Record COP pt. ca de acestea am bani deocamdata si daca e cam urgenta achizitionarea cam astea intra in calcul..Pana la urma Tanfoglio e din otel tot?
Post Reply