Munitie 9mm RUBBER de la SNAIL
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: Munitie 9mm RUBBER de la SNAIL
@ geony, am testat munitia pe un osb de 2.5 cm grosime, a trecut pe partea cealalta.nu am mai gasit bila.urmatorul test va fi pe o carte de telefoane, dupa care urmeaza scanduri de lemn, etc...pistolul e cel din semnatura. nu are opritor pe teava, dar diametrul interior este 6-7mm, ceea ce franeaza putin proiectilul.munitia e minunata.as vrea totusi sa ne vedem dupa sarbatori intr-un week-end in poligon, ceva si sa mai facem niste teste. 
BLOW F92 9mm Rubber |||| Atak Stalker 9mm Rubber
MIsto, dar faci tu rost de trasoare si alte dispozitive care sa lumineze frumosNikki wrote:Da de ce sa treaca sarbatorile? Cum ar fi un revelion la poligon?
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
-
Angel_Of_Light
Nikky mi-a spus ca ar stii pe cineva care ar arde foarte frumos ... luminandu-ne inceptul de an 
In sos - suc - untura proprii ?Angel_Of_Light wrote:Nikky mi-a spus ca ar stii pe cineva care ar arde foarte frumos ... luminandu-ne inceptul de an
Emanuel
FORT 17 R Cal. 9 mm P.A.
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)
www.romsdc.ro
FORT 17 R Cal. 9 mm P.A.
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)
www.romsdc.ro
Si pe fundal acompaniament coral Stille Nacht.
Bravo ptr. test !
Daca poti preciza si distanta de la care ai tras in OSB-ul de 2,5 cm.
Scrie ceva legat de energie(valoarea in j) pe cutia de munitie ?
Continua cu testele, eventual trimite si foto.
Eu am un cap de porc care a-si putea sa ti-l pun la dispozitie in vederea probelor(ciuruirii)
Recomand scandura de brad groasa(sigur nu ricoseaza)
Trage de la 5 m in scandura de brad si masoara adancimea.
Ai grija cum faci probele-munitia pare a fi foarte periculoasa !
Nu sta prea aproape de obiecte din care ar putea ricosa bila !
Eu am un cap de porc care a-si putea sa ti-l pun la dispozitie in vederea probelor(ciuruirii)
Recomand scandura de brad groasa(sigur nu ricoseaza)
Trage de la 5 m in scandura de brad si masoara adancimea.
Ai grija cum faci probele-munitia pare a fi foarte periculoasa !
A trecut un an si n-ai spus nimic de locatia-minune!macarici wrote:N-ar fi rau de aprofundat problema!Nimeni De Nicaieri wrote: La nevoie existe locatie unde nu suntem deranjati.
Dezvolta subiectul!

-
Nimeni De Nicaieri
E o hala dezafectata intr-o zona industriala, proprietate privata. Duminica e libera si putem sa testam pocnitorile acolo fara sa fim deranjati.Cand vreti sa mergem dati un PM si stabilim o data convenabila.
Am tras de la 4 metri in osbgeony wrote:Bravo ptr. test !
[/u]
Energia din cate am vazut eu pe site-ul arrow este trecuta la 50 j, ar fi interesant totusi de facut niste masuratori.
Daca la capul de porc vii si cu locatia atunci facem testul cand vrei u.Mementan sunt in bucuresti, si aici nu am unde testa decat in poligon,
dar este cel putin ciudat sa mergi cu capul de porc la subrat si sa te apuci de tras in el
BLOW F92 9mm Rubber |||| Atak Stalker 9mm Rubber
Mulțumesc
Am fost ieri și am testat muniția de 9 mm de la Arrow.
N-am avut mijloace ultrasofisticate la respectivele teste, nici aparat foto.
Eram sub cerul liber, într-un vînt groaznic de , la o temperatură de -11C la o distanță apreciabilă față de București.
Căpățâna de porc n-am mai luat-o fiind congelată tun și neavânt timp să se dezgețe în mașină timp de 2 ore cât a durat drumul.
Am fost ieri și am testat muniția de 9 mm de la Arrow.
N-am avut mijloace ultrasofisticate la respectivele teste, nici aparat foto.
Eram sub cerul liber, într-un vînt groaznic de , la o temperatură de -11C la o distanță apreciabilă față de București.
Căpățâna de porc n-am mai luat-o fiind congelată tun și neavânt timp să se dezgețe în mașină timp de 2 ore cât a durat drumul.
Am avut la dispoziție muniție AE 9, muniția de 9 mm de la Arrow și un Fort 17 și 10/ 22 UAG împreună cu un Walther PP și un Walther P 99.
Am tras de la aproximativ 5 m cu toate acestea(muniție am avut suficientă)
1- Am ciuruit 5 romane Jules Vernedin cele groase(4 cm) cu coperti f. groase si tari
2- câteva scânduri de brad(n-a ieșit pe partea cealaltă)
3- tablă de 1 mm grosime(n-am găuri-o)
4-1 sticlă de sampanie=spartă
Clasamentul muniții-arme este următorul :
1-AE 9 (ajunge prin copertă) la pg.200 / 10/22 UAG( ajunge prin copertă) la pg.300/ 9mm Arrow( ajunge prin copertă) la pg. 380
2-AE 9 intra aprox 1 cm în scîndura de brad moale/ 10/22 UAG intra aprox 1,5 cm în scîndura de brad moale/9mm Arrow intra aprox 2 cm în scîndura de brad moale
3-AE 9 face o gâlmă oarecare curbând tabla cu câteva zecimi de mm/ 10/22 face gâlma dublă față de AE 9/ 9 mm Arrow face gâlma dublă față gâlma făcută de 10/22 UAG
Am tras de la aproximativ 5 m cu toate acestea(muniție am avut suficientă)
1- Am ciuruit 5 romane Jules Vernedin cele groase(4 cm) cu coperti f. groase si tari
2- câteva scânduri de brad(n-a ieșit pe partea cealaltă)
3- tablă de 1 mm grosime(n-am găuri-o)
4-1 sticlă de sampanie=spartă
Clasamentul muniții-arme este următorul :
1-AE 9 (ajunge prin copertă) la pg.200 / 10/22 UAG( ajunge prin copertă) la pg.300/ 9mm Arrow( ajunge prin copertă) la pg. 380
2-AE 9 intra aprox 1 cm în scîndura de brad moale/ 10/22 UAG intra aprox 1,5 cm în scîndura de brad moale/9mm Arrow intra aprox 2 cm în scîndura de brad moale
3-AE 9 face o gâlmă oarecare curbând tabla cu câteva zecimi de mm/ 10/22 face gâlma dublă față de AE 9/ 9 mm Arrow face gâlma dublă față gâlma făcută de 10/22 UAG
4-stilca (din păcate decât una) a spart-o din prima 9 mm Arrow.
Observații :
Zgomotul produs de cartuse este în ordine:
10/22 UAG cel mai slab zgomot, AE 9 zgomot dublu fata de 10/22 UAG, 9mm Arrow zgomot cel putin dublu fata de AE 9.
Impacul la tinta e napraznic cu 9 mm Arrow( de multe ori ne-a darâmat tintele(scândurile) cu toate ca le fixasem destul de bine in zapada inghetata de aprox.1m.
Bila la 9 mm Arrow este mai dura fata de celelalte munitii, cea de la AE 9 având cea mai moale bila.
La munitia 9 mm Arrow socul(reculul) se simte foarte puternic in pistol insa cu aceasta munitie precizia este cea mai buna.
Munitia 9 mm Arrow n-a realizat de câteva reâncărcarea la Fort 17(ceea ce însă nu s-a întâmplat cu AE 9)
Asta e tot ce am reusit sa fac, sper să vă fi lămuritit putin.
Observații :
Zgomotul produs de cartuse este în ordine:
10/22 UAG cel mai slab zgomot, AE 9 zgomot dublu fata de 10/22 UAG, 9mm Arrow zgomot cel putin dublu fata de AE 9.
Impacul la tinta e napraznic cu 9 mm Arrow( de multe ori ne-a darâmat tintele(scândurile) cu toate ca le fixasem destul de bine in zapada inghetata de aprox.1m.
Bila la 9 mm Arrow este mai dura fata de celelalte munitii, cea de la AE 9 având cea mai moale bila.
La munitia 9 mm Arrow socul(reculul) se simte foarte puternic in pistol insa cu aceasta munitie precizia este cea mai buna.
Munitia 9 mm Arrow n-a realizat de câteva reâncărcarea la Fort 17(ceea ce însă nu s-a întâmplat cu AE 9)
Asta e tot ce am reusit sa fac, sper să vă fi lămuritit putin.
In tabla de 1mm pg-ul cu bila impinsa face galma de 2 ori mai mare ca uag verde , am avut un pg care de la 2m a trecut prin tabla. Iar testul cu nr. de pagini e relevant doar comparand munitiile de 9mm , pentru ca daca pg-ul sa zicem ca daca are aceeasi forta va penetra mai putin pt ca are volum si masa mai mare iar bila e mai moale.
Cel putin vad ca MULT laudatul AE 9 ( nu vorbesc de Snail )care ar fi trebuit sa rupa saracele noastre zamacuri nu are nici forta penibilului Uag 10x22t.Cand afirma posesorul din Moldova ca foloseste Rg cu Ae 9 se crucea lumea pe forum cum de nu ii explodeaza zamacul. Multumesc mult da raman la record cop cu pg cu bila impinsa , e sanatate curata .Parca acum cand ma uit la pozele postate de nedumeritul cu urmele lasate pe gelul balisticv de AE 9 (cu fulgi de ozn in el )ma bucur ca folosesc 10x22.
Cel putin vad ca MULT laudatul AE 9 ( nu vorbesc de Snail )care ar fi trebuit sa rupa saracele noastre zamacuri nu are nici forta penibilului Uag 10x22t.Cand afirma posesorul din Moldova ca foloseste Rg cu Ae 9 se crucea lumea pe forum cum de nu ii explodeaza zamacul. Multumesc mult da raman la record cop cu pg cu bila impinsa , e sanatate curata .Parca acum cand ma uit la pozele postate de nedumeritul cu urmele lasate pe gelul balisticv de AE 9 (cu fulgi de ozn in el )ma bucur ca folosesc 10x22.
N-am avut munitie PG la teste.
Am observat unele diferente si la munitia UAG mai noua.
Am cumparat acum 1 saptamina UAG(nu pot face reclama magazinului),iar pe capsa unde este poansonat UAG in stinga si-n dreapta literelor UAG este batuta câte o steluta=*UAG * si tuburile foarte lucioase-noi-aceasta munitie a facut zgomot mai puternic si impact la tinta ceva mai puternic decât cea veche(am avut o cutie luata acum 3 luni care s-a dovedit mai slaba ca asta stelata)
Nu toate loturile de munitie sunt chiar la fel.
Referitor la AE 9- dupa parerea mea(am tras mai demul si cu PG) este o munitie destul de buna si precisa, bila e ceva mai dura decât cea de pg, incarcatura de pulbere mai mare.
Oricum am testat-o si pe zamac 10/22(walther P99) n-a crapat zamacul insa nu rearmeaza datorita diferentei de diametru(implicit de volum) a camerei cartusului-care la P99 e mai mare cu 1 mm si pierde presiune(forta) acolo si astfel nu-i ajunge pt. rearmare.
Nu cred ca poti gauri tabla de 1 mm cu munitie PG nici de la 0,5 m, poate ai tras in tabla de pus pe acoperisul caselor(galvanizata) care poate fi de 0,2 mm sau 0,4 mm(sunt 2 tipuri)sau in cutie de conserva-0,2 mm.
Bila fiind moale la impacul cu tabla se aplatizeaza(ia formă de farfurie) si din 10 mm ajunge la aprox 20 mm(2 cm) iar ca sa obtii o gaura in diametru de 2 cm intr-o tabla de 1 mm trebuie sa te cam chinui ceva timp cu o bormasina buna sau cu o freza.
La mai mult de 15 m am indoieli ca glontul clasic ar putea gaurii tabla de 1 mm- la pariu.
Am observat unele diferente si la munitia UAG mai noua.
Am cumparat acum 1 saptamina UAG(nu pot face reclama magazinului),iar pe capsa unde este poansonat UAG in stinga si-n dreapta literelor UAG este batuta câte o steluta=*UAG * si tuburile foarte lucioase-noi-aceasta munitie a facut zgomot mai puternic si impact la tinta ceva mai puternic decât cea veche(am avut o cutie luata acum 3 luni care s-a dovedit mai slaba ca asta stelata)
Nu toate loturile de munitie sunt chiar la fel.
Referitor la AE 9- dupa parerea mea(am tras mai demul si cu PG) este o munitie destul de buna si precisa, bila e ceva mai dura decât cea de pg, incarcatura de pulbere mai mare.
Oricum am testat-o si pe zamac 10/22(walther P99) n-a crapat zamacul insa nu rearmeaza datorita diferentei de diametru(implicit de volum) a camerei cartusului-care la P99 e mai mare cu 1 mm si pierde presiune(forta) acolo si astfel nu-i ajunge pt. rearmare.
Nu cred ca poti gauri tabla de 1 mm cu munitie PG nici de la 0,5 m, poate ai tras in tabla de pus pe acoperisul caselor(galvanizata) care poate fi de 0,2 mm sau 0,4 mm(sunt 2 tipuri)sau in cutie de conserva-0,2 mm.
Bila fiind moale la impacul cu tabla se aplatizeaza(ia formă de farfurie) si din 10 mm ajunge la aprox 20 mm(2 cm) iar ca sa obtii o gaura in diametru de 2 cm intr-o tabla de 1 mm trebuie sa te cam chinui ceva timp cu o bormasina buna sau cu o freza.
La mai mult de 15 m am indoieli ca glontul clasic ar putea gaurii tabla de 1 mm- la pariu.
La tabla ai dreptate am gaurit tabla lindab.