Mauser HSC 90

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
adrianyva

Mauser HSC 90

Post by adrianyva »

Am citit aici pe forum cam toate topicurile despre mauser hsc 90 da nu e nimic asa de bine clarificat precum sunt treburile pentru rg 88 sau pp !!
Intrebarile mele sunt :

-ce cartuse sunt cele mai bune pentru hsc 90 ?
-cate cartuse pot trage fara pauza si sa nu existe riscul de a sparge teava?
-pof folosi si capse cu gaz la el?
-dupa fiecare cartus tras trebuie sa fac pauza de 30 sec -1 minut?
-dupa cate cartuse trebuie curatata teava si la cat timp unsa?
-cum sa fac sa ii prelungesc cat mai mult durata de functionare?

Multumesc si astept raspuns
tevez

Re: Mauser HSC 90

Post by tevez »

adrianyva wrote: -ce cartuse sunt cele mai bune pentru hsc 90 ?
...
Cele recomandate de producător ar fi răspunsul cel mai nimerit, acum dacă sunt şi cele mai eficiente...discuţia e lungă.
Poţi folosi legal doar muniţia înscrisă în permis, dacă e trecută şi muniţia pe gaz, atunci poate fi folosită fără probleme.
De asemenea şi calibrul trebuie să fie acelaşi cu cel înscris în permis. 10X22mmT şi 9mm sunt diferite, chiar dacă se
spune că se potrivesc.
sepuku

Post by sepuku »

...foloseste uag si pg... /uag sunt mai precise si pg un pic mai puternice dar nu la fel de precise. Daca citeai cu atentie ai fi remarkat ca pauzele intre bile le facea colegul din Moldova pt ca folosea alta munitie decat1ox22,respectiv 9mm AE9...Asa ca trage linistit-de curatat producatorul indica dupa fiecare incarcator tras-pune accentul pe camera cartusului,teava,cuiul percutor,cat si buzele'incarcatorului ! Unge.l la sfarsit cu Ballistol ! :wink: succes !
- Priveste in ochii celui ce te ataca,si-o sa vezi- MOARTEA !!! ...rece,reala,imediata... -Ti se-ntampla chiar TIE !!!...acum,stiind asta te intreb : - CE FACI ???
adrianyva

Post by adrianyva »

mersi mult pentru raspunsuri :)
si totusi ce sanse am sa imi crape teava dupa un incarcator tras fara pauza? :)
ca sa stiu la ce sa ma astept :P
sepuku

Post by sepuku »

hai sa fiu eu avocatul diavolului'-mi.e greu sa cred ca poate ceda la doar un inkarcator,eu mi.as face griji de pe la al 3.lea,5.lea ..teava la mai sus numitul e una destul de rezistenta...totusi nu tre'sa uitam ca e totusi o jukarioara'de autoaparare si nu una de tir care poate fi folosita in sesiuni incinse'si intense..asa ca trage singur concluziile,tu stii de ce buget dispui,cat vrei sa tragi si dk iti permiti o alta arma...asa ca moderatia e bine venita :wink:
- Priveste in ochii celui ce te ataca,si-o sa vezi- MOARTEA !!! ...rece,reala,imediata... -Ti se-ntampla chiar TIE !!!...acum,stiind asta te intreb : - CE FACI ???
haiosu

Post by haiosu »

adrianyva wrote:mersi mult pentru raspunsuri :)
si totusi ce sanse am sa imi crape teava dupa un incarcator tras fara pauza? :)
ca sa stiu la ce sa ma astept :P
nici un zamak nu a crapat nici dupa 2 incarcatoare trase fara oprire... totusi e adevarat ca nu-s arme de tir pt folosire intensiva.
intreaba "garda veche" adica cei care au testat si paratestat tot felul de treburi in poligon la joita: macarici,idmisto,iakubov,niky,haiosu,andueu,emanuel,doctoru etc,etc (iertat sa fiu ca nu i-am amintit pe toti) si toti iti vor confirma.
eu unul pot confirma urmatoarele: RG88-ul meu a tras 3 incarcatoare (21 bucati) fara oprire si nu a crapat, ba mai mult obtineam apoi si grupaje, nu mai spun ce grupaje faceam cu RG-ul lui emanuel. arme f bune dar inlocuite cu arme si mai bune... dar asta e alta poveste.
concluzie: orice obiect-arma sau nu- folosit cu masura si in parametrii sai de constructie, va "face" treaba buna.
parerea mea
geony

Post by geony »

Cea mai sigura proba.

Daca Mauserul e in garantie si „vrei sa stii pe ce contezi„ cumpara câte cartuse i-ti permiti(50-100)
,imprumuti sau cumperi daca nu ai 5-6 incarcatoare , le incarci pe toate iar apoi le tragi unul dupa altul cit mai repede in Weckend
la Joita(de unde eventual poti imprumuta si incarcatoare daca vin unii cu Mauser)
99 % nu crapa nimic la pistol, insa in caz da se intimpla mergi la magazin si i-ti recuperezi banii.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

geony wrote:Cea mai sigura proba.

Daca Mauserul e in garantie si „vrei sa stii pe ce contezi„ cumpara câte cartuse i-ti permiti(50-100)
,imprumuti sau cumperi daca nu ai 5-6 incarcatoare , le incarci pe toate iar apoi le tragi unul dupa altul cit mai repede in Weckend
la Joita(de unde eventual poti imprumuta si incarcatoare daca vin unii cu Mauser)
99 % nu crapa nimic la pistol, insa in caz da se intimpla mergi la magazin si i-ti recuperezi banii.
Din punct de vedere practic, aceasta ar fi cel mai bun test ce il poti face.
Din punct de vedere al loialitatii fata de cel ce ti-a vandut si iti intretine garantia pistolului
nu cred ca ar fi chiar cusher. Nu faci la fel cand iti cumperi o masina, nu?
Oricum, vorbind despre un Mauser HSC 90 nu se pune problema sa iti faca probleme teava.
Poate doar daca ii dai sa traga cu glont. Teava este dintr-o bucata, adica dintr-o
bara unica din otel gaurita oarecum excentric fata de axul longitudinal. Desigur,
cu ce;e 3 comprimari prin presare pentru a asigura un blow-black si o reincarcare fluenta si conditia obturarii
toate in acelasi timp.
De crapat poate crapa insa culata sau chiar frame-ul in zonele de efort maxim daca tragi in conditii de temperatura
extreme. De exemplu:
  • La 10 incarcatoare trase la rand componentele armei se incalzesc neuniform
    si la -15 grade C temperatura ambientala cred ca deja pot aparea probleme
    .
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
nedumeritu

Post by nedumeritu »

adrianyva wrote:Am citit aici pe forum cam toate topicurile despre mauser hsc 90 da nu e nimic asa de bine clarificat precum sunt treburile pentru rg 88 sau pp !!
Intrebarile mele sunt :

-ce cartuse sunt cele mai bune pentru hsc 90 ?
-cate cartuse pot trage fara pauza si sa nu existe riscul de a sparge teava?
-dupa fiecare cartus tras trebuie sa fac pauza de 30 sec -1 minut?
-dupa cate cartuse trebuie curatata teava si la cat timp unsa?
-cum sa fac sa ii prelungesc cat mai mult durata de functionare?
Multumesc si astept raspuns
Ca sa stii ce teava are arma ta, iata aici cateva detalii luate de mine pe vremea cand aveam un HSC:
teava in ansamblu:
Image
partea din spate a tevii:
Image
coroana tevii [se observa excentricitatea utilizata de producator pentru a facilita reglajul tirului]:
Image
partea din spate a tevii cu gaura nutului de fixare in pozitie la reglaj:
Image
si aici ambele jumatati de teava:
Image

Mai clar decat atat nu cred ca vei gasi explicatii.

Iar aici detaliile cu jumatatile de "teava" de la RG88, piese care imbinate cumva si bandajate intr-o tablitza de la cutiile de fanta,
ar forma "ansamblul teava", ca altfel nu pot sa ii spun.
Image
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
adrianyva

Post by adrianyva »

mersi mult de respunsuri acuma m-am mai calmat :)
eram stresat ca daca trag cateva gloante sa nu faca "poc" :))
acuma suntmai linistit
geony

Post by geony »

Atentie la un aspect.
Cind faci probele de anduranta ai grija la la fiecare foc sa plece o bila.
Se poate intimpla -in cazul PG-urilor (la care bila e foarte moale=guma de mestecat)
ca pe teava in cele 3 proeminente sa se sfisie si sa ramina pe teava bucati de cauciuc.
Acestea infunda teava. Iar urmatorul cartus explodat nu v-a avea unde expulza bila iar presiunea
respectiva v-a deforma fie teava, fie va sparge culata.
geony

Post by geony »

In tot cazul din cite am auzit de la unii posesori de Mauser cu PG se cam blocheaza.
Deci sfatul meu foloseste munitie UAG cu care e putin probabil sa ai probleme.
Mai multe poti afla de la nedumeritu care a avut ”ghinionul” de a scoate din uz
doua pistoale si am impresia ca tot munitia PG a fost cauza.
Angel_Of_Light

Post by Angel_Of_Light »

Ghinionul pe care l-a avut a fost ca a tras ca la revenion cu ele... la o folosire moderata (nu concurs de rapid fire) si ingrijirea produsului, problemele scad. Totusi atentie la munitie.
adrianyva

Post by adrianyva »

ok am sa folosesc UAG....cu toate ca am inteles ca au mai putina forta decat PG-urile....
gurde

Post by gurde »

Daca te intereseaza un video. Un incarcator intreg, fara blocaje.

http://www.youtube.com/watch?v=CY_B3qc1qPs

Munitia folosita UAG.
Post Reply