mustaciosu de la mihai bravu - neprietenoasa persoana
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
mustaciosu de la mihai bravu - neprietenoasa persoana
vreau sa-mi cumpar o arbaleta. asa ca bat drumul in pauza de masa pana la magazinul de pe mihai bravu, intreb ce modele au, imi arata unul, si imi spune ca imi trebuie aprobare de la politie. ei, si acu vine faza de m-a lasat masca. il intreb cum se armeaza, la care imi raspunde ca nu poate sa-mi spuna, pentru ca n-am aprobarea. sa ma duc la politie, sa iau aprobarea si vorbim dupa aia. nu ca n-o arma ca o strici, sau nu trage in gol, "nu pot sa-ti spun pentru ca n-ai autorizatie"
amu inteleg ca nu vindeti mixere, dar chiar asa stimabililor, imi trebuie aprobare de la politie ca sa va calc pragul si sa va dau bunaziua? vroiam sa mai intreb si cate ceva despre o pusca cu aer comprimat, da mi-a stat intrebarea in gat. cine stie, ma trimitea sa alerg 2 luni dupa acte si dupa aia catactisea sa dea arma jos sa spuna doua vorbe.
amu inteleg ca nu vindeti mixere, dar chiar asa stimabililor, imi trebuie aprobare de la politie ca sa va calc pragul si sa va dau bunaziua? vroiam sa mai intreb si cate ceva despre o pusca cu aer comprimat, da mi-a stat intrebarea in gat. cine stie, ma trimitea sa alerg 2 luni dupa acte si dupa aia catactisea sa dea arma jos sa spuna doua vorbe.
Re: mustaciosu de la mihai bravu - neprietenoasa persoana
Pote dura şi mai mult de două luni autorizaţia, dacă eşti un pic mai "norocos". C-aşa-i la noi.
Topicul cred că era mai bine să fie la "aer comprimat", arbaleta n-are nicio legătură cu vânătoarea.
Nu i-aş lua apărarea "mustăciosului" dar am umblat prim magazine de arme şi Arrow e pe primul loc
în top la amabilitate. Eu cumpăr de şa magazinul de la Gara de N şi mi se par foarte OK.
Trebuie un pic de înţelegere pentru armurieri, majoritatea sunt mai morocănoşi la început pentru că
le calcă pragul mulţi oameni...de toate felurile şi. cum spuneaţi mai sus, vând arme. nu mixere.
Vă recomand să citiţi aici : http://www.vinatorul.ro/public/forum/vi ... =55&t=6162
Eu unu' trec mai uşor peste atitudinea mai neprietenoasă decât peste necunoaşterea mărfii din raft
ceea ce, credeţi-mă, nu e cazul la Arrow.
Topicul cred că era mai bine să fie la "aer comprimat", arbaleta n-are nicio legătură cu vânătoarea.
Nu i-aş lua apărarea "mustăciosului" dar am umblat prim magazine de arme şi Arrow e pe primul loc
în top la amabilitate. Eu cumpăr de şa magazinul de la Gara de N şi mi se par foarte OK.
Trebuie un pic de înţelegere pentru armurieri, majoritatea sunt mai morocănoşi la început pentru că
le calcă pragul mulţi oameni...de toate felurile şi. cum spuneaţi mai sus, vând arme. nu mixere.
Vă recomand să citiţi aici : http://www.vinatorul.ro/public/forum/vi ... =55&t=6162
Eu unu' trec mai uşor peste atitudinea mai neprietenoasă decât peste necunoaşterea mărfii din raft
ceea ce, credeţi-mă, nu e cazul la Arrow.
Ineresant!
Am o foarte mare reticenta vis-a-vis de relatarea de mai sus.
Nu de alta, dar i-am cam sacait in ultimul timp si atitudinea lor, si mai ales
a acestui domn "mustacios", a fost, intotdeauna ok.
Profesionalism si amabilitate maxime.
De obicei, ce semeni aia culegi.
Deci atitudinea dumneavoastra a provocat, probabil, aceasta reactie a agentului de vanzari.
Am o foarte mare reticenta vis-a-vis de relatarea de mai sus.
Nu de alta, dar i-am cam sacait in ultimul timp si atitudinea lor, si mai ales
a acestui domn "mustacios", a fost, intotdeauna ok.
Profesionalism si amabilitate maxime.
De obicei, ce semeni aia culegi.
Deci atitudinea dumneavoastra a provocat, probabil, aceasta reactie a agentului de vanzari.
BSA HORNET RIFLE .22 ,BSA DeerHunter 3-9x32
NORICA MARVIC GOLD .25 ,Norconia 3-9x40
WALTHER CP88 .177
WALTHER PP 10x22T
NORICA MARVIC GOLD .25 ,Norconia 3-9x40
WALTHER CP88 .177
WALTHER PP 10x22T
pai m-am tuflit ca merg prin caldura de la miezul zilei sa vad despre ce-i vorba si sa ascult o parere avizata, si cand colo el pazeste secrete de stat. faptul ca stie ce-i pe raft nu ma ajuta cu nimic daca nu spune la nimeni 
macar daca-i ceream a mai mare arma din magazin inteleg, dar daca nici la o arbaleta n-ai voie sa stii cum se armeaza, eu n-am ce sa zic. cred ca-s sub influenta "bulgarilor". am fost la o plimbare pana in ruse in weekend si-ti dau bunaziua cand intri in magazin, iar la terasa ne-a intrebat daca e buna mancarea, daca mai vrem ceva si n-am stat mai mult de 3 minute dupa nota. si vii dincoace in alta lume
ps: rog un admin sa mute topicul unde e mai bine
edit gerula: am lucrat in "servicii", si stiu ce inseamna sa fii tratat si mai bine, si mai rau de client. asa ca-mi place sa cred ca ma port respectuos in situatii din astea. si nu mi se pare ok sa raspunda asa, indiferent cat de stupida / simpla era intrebarea
macar daca-i ceream a mai mare arma din magazin inteleg, dar daca nici la o arbaleta n-ai voie sa stii cum se armeaza, eu n-am ce sa zic. cred ca-s sub influenta "bulgarilor". am fost la o plimbare pana in ruse in weekend si-ti dau bunaziua cand intri in magazin, iar la terasa ne-a intrebat daca e buna mancarea, daca mai vrem ceva si n-am stat mai mult de 3 minute dupa nota. si vii dincoace in alta lume
edit gerula: am lucrat in "servicii", si stiu ce inseamna sa fii tratat si mai bine, si mai rau de client. asa ca-mi place sa cred ca ma port respectuos in situatii din astea. si nu mi se pare ok sa raspunda asa, indiferent cat de stupida / simpla era intrebarea
Buna ziua.had3z_ro wrote:pai m-am tuflit ca merg prin caldura de la miezul zilei sa vad despre ce-i vorba si sa ascult o parere avizata, si cand colo el pazeste secrete de stat. faptul ca stie ce-i pe raft nu ma ajuta cu nimic daca nu spune la nimeni
Imi pare rau de incident. Colegul meu cu care ati discutat este unul dintre cei mai amabili dintre vanzatorii de la magazine. Se poate sa fi avut o zi mai putin buna.
Arbaletele si arcurile cu adevarat se incadreaza sub incidenta legii 295/2004 si pentru a o cumpara trebuie aceasta notificare. Din pacate armarea arbaletei si sa tragi in gol deterioreaza coarda destul de repede (producatorul chiar atentioneaza acest lucru) si probabil de aceea colegul meu a evitat sa va arate modul de armare.
Oricum imi cer scuze pentru inconvenient si va asigur ca este un caz izolat.
Cu respect.
-
nedumeritu
Se prea poate ca ambele parti sa prezinte versiuni credibile, in acelasi timp.radu.b wrote: Buna ziua.
Imi pare rau de incident. Colegul meu cu care ati discutat este unul dintre cei mai amabili dintre vanzatorii de la magazine. Se poate sa fi avut o zi mai putin buna.
Arbaletele si arcurile cu adevarat se incadreaza sub incidenta legii 295/2004 si pentru a o cumpara trebuie aceasta notificare. Din pacate armarea arbaletei si sa tragi in gol deterioreaza coarda destul de repede (producatorul chiar atentioneaza acest lucru) si probabil de aceea colegul meu a evitat sa va arate modul de armare.
Cu respect.
Cu toate acestea, fara sa dau nume, mustati sau alte indicii, la unul din Magazinele Arrow din Bucuresti
am primit cam acelasi tratament.
Acum vreo jumatate de an...
Am cerut sa vad un S&W, ceva din seria MOD 60LS sau 642 .38 Special, nu stiam exact, ca erau "bine expuse".
Mi s-a spus clar, ca nu am voie sa il vad si am fost intrebat daca am permis de arma.
Am scos permisul de port arma, mi l-a aruncat peste tejghea [tejghea este un eufemism supraevaluat in cazul acesta]
si mi-a spus ca tot nu mi-l arata.
I-am aratat si autorizatia de cumparare arme letale-scurte [o mai am in copie... ] ca pot cumpara asa ceva.
NU i-am dat voie sa puna mana pe ea si i-am spus sa vina cu autorizare de la IGPR ca poate consulta documentul.
S-a uitat chioras si s-a dus sa scoata arma din vitrina.
I-am multumit si i-am spus ca nu este nevoie, ca voi cumpara de la altii.
Asa ca nu as fi sigur ca toti angajatii sunt unii model.
Probabil ca pozitia in sine se pare ca ii impinge sa se transforme in mici fuhreri la locul de munca.
Si daca au zile mai rele, sa le pastreze pentru ei si sa nu strice imaginea unei firme ca arw.
De studiat.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
Poate te cunostea omul si in cazul tau special mi se pare ca te-a tratat chiar bland.nedumeritu wrote:Se prea poate ca ambele parti sa prezinte versiuni credibile, in acelasi timp.radu.b wrote: Buna ziua.
Cu respect.
Cu toate acestea, fara sa dau nume, mustati sau alte indicii, la unul din Magazinele Arrow din Bucuresti
am primit cam acelasi tratament.
Acum vreo jumatate de an...
Am cerut sa vad un S&W, ceva din seria MOD 60LS sau 642 .38 Special, nu stiam exact, ca erau "bine expuse".
Mi s-a spus clar, ca nu am voie sa il vad si am fost intrebat daca am permis de arma.
Am scos permisul de port arma, mi l-a aruncat peste tejghea [tejghea este un eufemism supraevaluat in cazul acesta]
si mi-a spus ca tot nu mi-l arata.
I-am aratat si autorizatia de cumparare arme letale-scurte [o mai am in copie... ] ca pot cumpara asa ceva.
NU i-am dat voie sa puna mana pe ea si i-am spus sa vina cu autorizare de la IGPR ca poate consulta documentul.
S-a uitat chioras si s-a dus sa scoata arma din vitrina.
I-am multumit si i-am spus ca nu este nevoie, ca voi cumpara de la altii.
Asa ca nu as fi sigur ca toti angajatii sunt unii model.
Probabil ca pozitia in sine se pare ca ii impinge sa se transforme in mici fuhreri la locul de munca.
Si daca au zile mai rele, sa le pastreze pentru ei si sa nu strice imaginea unei firme ca arw.
De studiat.
Daca n-ai nimic de spus mai bine taci!
La cate stii ar fi trebuit sa stii ca legea nu-i da voie vanzatorului sa-ti dea in mana arme, nici macar AC-uri, ca sa le "studiezi" chiar daca esti posesor de permis de arma di doar daca ai autorizatie de cumparare pentru tipul respectiv de arma.
Ca uneori vanzatorii incalca aceasta lege si te mai lasa sa te joci cu armele din vitrina e cu totul altceva. Daca ai fi inceput discutia prin a spune ca ai autorizatie si vrei sa te uiti la respectivele arme te-ai fi jucat mult si bine cu ele.
E o mica diferenta intre a fi amabil si a incalca o lege, chiar cretina cum e, numa c-asa vrea "muschiul" cate unui client despre care habar n-ai ce hram poarta, cu atat mai mult cand are "ochii albastri" - daca a venit numa sa te prinda in flagrant ca dai arme pe mana unora fara autorizatie

Ca uneori vanzatorii incalca aceasta lege si te mai lasa sa te joci cu armele din vitrina e cu totul altceva. Daca ai fi inceput discutia prin a spune ca ai autorizatie si vrei sa te uiti la respectivele arme te-ai fi jucat mult si bine cu ele.
E o mica diferenta intre a fi amabil si a incalca o lege, chiar cretina cum e, numa c-asa vrea "muschiul" cate unui client despre care habar n-ai ce hram poarta, cu atat mai mult cand are "ochii albastri" - daca a venit numa sa te prinda in flagrant ca dai arme pe mana unora fara autorizatie
-
nedumeritu
Uite o ipoteza de scenariu ce nu imi venise in minte.violiv wrote:..........................................................................................
E o mica diferenta intre a fi amabil si a incalca o lege, chiar cretina cum e, numa c-asa vrea "muschiul" cate unui client despre care habar n-ai ce hram poarta, cu atat mai mult cand are "ochii albastri" - daca a venit numa sa te prinda in flagrant ca dai arme pe mana unora fara autorizatie![]()
Se poate sa trimita "provocatori" dar problema este ca de obicei lucratorii din magazinele de arme si munitii
ii cam cunosc pe toti ... lucratorii din AEST si nu cred ca se lasa ei asa usoe pacaliti.
In rest, in oala acoperita nu intra... porcul.

Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
Stii ce nu inteleg eu? Daca ai bani sa-ti cumperi arma de ce nu-ti platesti intai datoriile pe care le ai la mine?nedumeritu wrote: Uite o ipoteza de scenariu ce nu imi venise in minte.
Se poate sa trimita "provocatori" dar problema este ca de obicei lucratorii din magazinele de arme si munitii
ii cam cunosc pe toti ... lucratorii din AEST si nu cred ca se lasa ei asa usoe pacaliti.
In rest, in oala acoperita nu intra... porcul.
Nu raspunzi la mail,telefon si in general te ascunzi dupa fusta ficatii sau a nevestei.
Normal sa afle lumea cat de "onorabil" esti si sa te trateze cu sictir cand te prezinti "colonelul Zaharia"
si fluturi mandru nevoie mare legitimatii sau fituici mai mult sau mai putin expirate.
Te miri ca nu a lesinat de emotie vanzatorul cand a aflat ca esti pensionar MAI?
Te miri ca mai sunt oameni care nu tremura in fata excrocilor de teapa ta?
Clateste-ti fata cu apa rece si nu cere altora ceea ce nu poti oferi si tu in schimb si anume bun simt!
Daca n-ai nimic de spus mai bine taci!
-
Angel_Of_Light
Intr-adevar si mie mi-a raspuns in modul cel mai dragut posibil cand am intrebat de o arbaleta, mi-a zis ca am nevoie de notificare de la politie si mi-a spus ce putere dezvolta... nu am cerut sa o vad deoarece nu mi-a placut cum arata dar nu am sesizat nimic neprietenos... sincer nu cred ca e usor sa lucrezi cu arme si sa te astepti in fiecare clipa la un control ne anuntat sau mai bine zis la un flagrant.... la noi in Romania si presa si politia au obiceiul sa faca asemenea glume.. ca doar de hotii si borfasii ce se invart in jurul nostru nu au timp si nici resurse ...
Legat de punctul ridicat de Ulise, sa stii ca cred ca ai dreptate, totusi lumea in sfera noastra tinde sa aplice anumite cunostiinte depistate de unii dintre noi pe propria piele... intr-adevar de foarte multi din pacate... Deci la noi daca destui iti spun... bai ala e un borfas.... lumea incepe sa ridice puncte mari intrebare legate de aceste lucruri.... si incep sa se fereasca....
Legat de punctul ridicat de Ulise, sa stii ca cred ca ai dreptate, totusi lumea in sfera noastra tinde sa aplice anumite cunostiinte depistate de unii dintre noi pe propria piele... intr-adevar de foarte multi din pacate... Deci la noi daca destui iti spun... bai ala e un borfas.... lumea incepe sa ridice puncte mari intrebare legate de aceste lucruri.... si incep sa se fereasca....