ÎNTREBARE PRACTICĂ

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Nikki

Re: ÎNTREBARE PRACTICĂ

Post by Nikki »

Totul bine si frumos pana la teava. Cz83 in varianta rubber are teava mai lunga decat Fort 12 sau 17. Problema apare nu datorita lungimii ci datorita diametrului tevii (mai mare la cz83).
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Nikki wrote:Totul bine si frumos pana la teava. Cz83 in varianta rubber are teava mai lunga decat Fort 12 sau 17.
Problema apare nu datorita lungimii ci datorita diametrului tevii (mai mare la cz83).
Ma mir, parca la ultima masuratoare nu era asa. Sa caut in documentatii...

Diametrul mai mare la CZ 83 nu aduce neaparat plus de precizie sau putere, la aceeasi munitie.
In plus, cum ziceam, existand si acel orificiu in camera cartusului, chiar in baza tevii,
as zice ardeleneste, mira-m-as :shock: :roll:
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Am gasit, la CZ or lungimea tevii este de 97 mm
la fort este de 95 mm
iar la Fort 14P de 124 mm
asa ca nu prea vad mare mare diferenta.
Problema este acolo ca orice surplus de gaz in spatele bilei pe teava de la CZ 83
este dirijat pe sub camasa cartusului spre orificiul ala tradator, in vreme ce la
Fort-uri asa ceva nu se intampla.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Nikki

Post by Nikki »

Nu, nu e mare diferenta. Dar nu vorbeam de aceeasi munitie. Eu spuneam ca ma intereseaza munitia care (sper) ca va fi adusa pentru cz si care va fi mai puternica.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Nikki wrote:Nu, nu e mare diferenta. Dar nu vorbeam de aceeasi munitie. Eu spuneam ca ma intereseaza munitia care (sper) ca va fi adusa pentru cz si care va fi mai puternica.
Pai linia de 9mm rubber de la CZ este calata, dupa cate stiam, pe un singur produs, si ala de 35J. :roll:
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Nikki

Post by Nikki »

Sa speram ca vor avea inspiratia sa aduca de la snail.. Nu stiu ce fac ei cu munitie de 35j pe cz83...
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Nikki wrote:Sa speram ca vor avea inspiratia sa aduca de la snail.. Nu stiu ce fac ei cu munitie de 35j pe cz83...
Ca sa fac haz de necaz as putea introduce ipoteza:
  • - daca Texkrim produce ceva intre 35J si 125J iar nemtii produc pe limitarea lor legala 7,5J
    atunci ei, cehii, ca sunt mai la mijloc s-au gandit sa fie mai "iEuropeni" si au "fixat-o" la 35J, uite-asa
    spre veselia noastra.
Poate ca cehii au ei motivele lor ascunse printre fieroteniile din CZ 83, ca noi nu prea am tras intensiv cu el. Nu?
Poate Sasha sa ne spuna ceva. Dar nu trag sperante.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
geony

Post by geony »

In cazul in care mai ai P99, parerea mea este ca ar fi bine sa astepti pana se limpezesc apele... In fond ai deja un zamak, de ce sa iti mai cumperi unul?
Lasa cei 60 de lei sa se duca, oricum daca esti dispus sa dai banii pe un cz83 ce mai conteaza...

Eu unul nu astept decat munitia de 9mm pt cz...cu mult interes!

Exact, mai am zamacul P99, iar dacă cumpăr acum PP-ul ni(care se preteaza mai bine la purtat) ajung în situația de a-mi „bloca„ permisul.
Apoi chiar daca apare CZ-83-ul n-am cum sa-l achizitionez.
După cum am citit pe forum se asteapta de la 1 ian 2010 renuntarea la limitarea de 2 arme de aceiasi categorie.
Daca a-si sti sigur ca se aplica modificarea legii a-și cumpara acum PP-ul nichel așteptând apoi relaxat CZ-ul.
CE STITI DESPRE ACEASTA PROBLEMA ?
Niciodata nu strica „o arma in plus”- NUMAI LEGAL SA FIE.
Cât despre variante de revinzare a zamacurilor nu merita si nu ma complic.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

geony wrote:In cazul in care mai ai P99, parerea mea este ca ar fi bine sa astepti pana se limpezesc apele... In fond ai deja un zamak, de ce sa iti mai cumperi unul?
Lasa cei 60 de lei sa se duca, oricum daca esti dispus sa dai banii pe un cz83 ce mai conteaza...

Eu unul nu astept decat munitia de 9mm pt cz...cu mult interes!

Exact, mai am zamacul P99, iar dacă cumpăr acum PP-ul ni(care se preteaza mai bine la purtat) ajung în situația de a-mi „bloca„ permisul.
Apoi chiar daca apare CZ-83-ul n-am cum sa-l achizitionez.
După cum am citit pe forum se asteapta de la 1 ian 2010 renuntarea la limitarea de 2 arme de aceiasi categorie.
Daca a-si sti sigur ca se aplica modificarea legii a-și cumpara acum PP-ul nichel așteptând apoi relaxat CZ-ul.
CE STITI DESPRE ACEASTA PROBLEMA ?
Niciodata nu strica „o arma in plus”- NUMAI LEGAL SA FIE.
Cât despre variante de revinzare a zamacurilor nu merita si nu ma complic.
Daca tot esti asa de "zvapaiat" de ce nu incerci si tu o chestie de genul Atestat de Colectionar.
Iti cumperi cate vrei. Pe urma, pentru sume modice pe taxe, schimbi armele intre "colectie" si permis B cand
vrea sufletul tau.
Acum, eliminarea limitarii, aia cu doua arme, nu are nici o legatura cu modificarea codului fiscal.
Eliminarea acelei limitari nu tine de nici o initiativa legislativa ci vine ca o adendda la modificarile Metodologiei de aplicare
a legii armelor. Si asta in urma discutiilor avute pe toate canalele. Pe surse pot comenta ca si discutia cu dl. David, dl. Isac
unde Haiosu si Emanuel au combatut, a fost luata in calcul in mod serios de actualul sef de la DAEST.
Cum de stiu asta, din doua surse inca, asta numai prietenii stiu de ce... :wink:
EU as astepta sa se faca Ianuarie-Februarie 2010.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
geony

Post by geony »

Nu sunt „zvăpăiat” sunt VIRUSAT.
De virusul=hoby=pasiunea armelor neletale.
Și cred că nu sunt singurul în această situație de pe acest forum.
Cel puțin eu recunosc și certufic că în cazul meu m-am„ inarmat” mai mult
din pasiune decât din necesitate.
geony

Post by geony »

Acum una peste alta am primit pareri pro și contra achiziționarii Waltherului PP
în acest moment, vă mulțumesc tuturor pt. sfaturi și vă anunț ca „am comis-o”=am cumpărat PP-ul
miercuri 14.10.2009 și a doua zi l-am inscris în permis.
Vin cu alta chestiune acum :
Am două Walthere pe permis(W P 99 și W PP), pot cumpăra si detine 200 cartuse 10/22
câte 100 pt. fiecare armă ?
Având în vedere că ambele funcționează cu același tip de muniție ?
GUN MAN

Post by GUN MAN »

geony wrote:Acum una peste alta am primit pareri pro și contra achiziționarii Waltherului PP
în acest moment, vă mulțumesc tuturor pt. sfaturi și vă anunț ca „am comis-o”=am cumpărat PP-ul
Am două Walthere pe permis(W P 99 și W PP), pot cumpăra si detine 200 cartuse 10/22
Poti cumpara max. 50+50 cartuse la o singura infatisare iar cu detinerea nu am vazut specificat undeva nr. de cartuse pe care ai dreptul sa le detii la domiciliu.
WALTHER PP 10X22T
nedumeritu

Post by nedumeritu »

geony wrote:Acum una peste alta am primit pareri pro și contra achiziționarii Waltherului PP
Cum necum, noi doi ne stim, nu conteaza auspiciile si conjunctura in cazul de fata...
Ideea este urmatoarea:
- citesti in permisul de tip B pe pagina unde este trecuta cantitatea de munitie pentru primul pistol
- citesti in permisul de tip B pe pagina unde este trecuta cantitatea de munitie pentru al doilea pistol
- le aduni si obtii cantitatea maxima legal admisa la detinere/depozitare...etc. :!:
Un exemplu,
- eu cand aveam munitie in vama, un hectar sa zicem, fara numar..., am mers sa o ridic, cate 100 pe zi.
Cum aveam in permis trei arme pe calibrul respectiv am luat 300. Sper ca exemplul este graitor.
In mod cert astia cand au introdus in lege limitarea aia la doua arme de acelasi tip s-au gandit la
faptul ca tu de altfel nu vrei sa ai 15 arme de acelasi tip / calibru ci vrei nici mai mult nici mai putin
dreptul de a detine 15 x 100 cartuse in casa... Image. Banuiesc eu...
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
tevez

Post by tevez »

Să-l stăpâneşti sănătos şi să nu ai nevoie să tragi cu el în legitimă apărare.
Din moment ce e acelaşi calibru poţi cumpăra maxim 100 de cartuşe odată, nu contează câte arme ai, cel puţin aşa
interpretez eu legea. Poţi să mergi din magazin în magazin şi să tot cumperi câte 100 dar nu prea văd rostul dat
fiind faptul că nici PP-ul nu se pretează tragerilor intensive.
Despre deţinere nu ştiu exact cum e treaba, cert e că se poate întâmpla ceva ca-n linkul de mai jos, pentru prevenire
cred că o legitimaţie la un poligon e foarte bună: http://www.vinatoare.ro/index.php/topic ... 03486.html
Ştiu că linkul s-a mai dat, ştiu că este un abuz, fiind vorba de a.c. cu care se poate trage şi pe proprietăţi private
dacă se iau măsurile necesare, dar poliţia ar putea face astfel de controale şi în cazul pistoalelor cu bilă de cauciuc.
geony

Post by geony »

Cum necum, noi doi ne stim, nu conteaza auspiciile si conjunctura in cazul de fata...
Da ne cunoaștem, și eu consider după modul de comunicare că această cunoaștere seamănă
cu un fel de prietenie-amiciție.
Interesant este faptul ca noi VIRUSATII de pe acest forum unii dintre noi
„ne cunoaștem din vedere” altii din „citite” însă comunicam deschis ca adevărați amicii sau vechi prieteni.
Este adevărat că și pe forumuri cu alt specific se petrece același fenomen.
Post Reply