Uzul armei in situatii de autoaparare

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

nedumeritu

Re: Uzul armei in situatii de autoaparare

Post by nedumeritu »

dcrist wrote:Nu e mai indicat ca ,,partea vatamata" in speta agresorul sa nu mai poata depune plingere decit in fata Judecatorului Suprem la ziua de apoi? :twisted: si eventualii aparatori ai lui sa-l urmeze cu piosenie. :wink:
Nici nu stii cata dreptate ai punand astfel de intrebare!
Si culmea este ca am auzit astfel de opinii chiar de la oamenii din sistem.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
JAsp

Post by JAsp »

nedumeritu wrote: Am sa iti raspund cu o serie de intrebari in gluma:
- ce consideri tu ca este normal si pe ce criterii? oare criteriile tale sunt unele de om normal? dar ale mele?
cine poate da definitia normalitatii?
Si eu glumisem cu normalitatea. Ma refeream la intrebarea ta daca un roman normal iti da cu sapa in cap cand te vede cu pistolul.
nedumeritu wrote:Cat despre amprentele de pe pistol, e mai dificil sa gasesti pe un pistol amprente care sa indice folosirea lui
pentru a trage apa la WC. Asta pentru ca de obicei se face cu totul altceva.
Pe coada sapei, da, pot fi relevante pentru ca aia nu se foloseste pentru a pune zahar in ceaiul de la ora 5. :lol:
Chiar daca se gasesc amprente pe coada sapei care arata ca ea a fost folosita ca arma, ele nu pot sa arate ca individul cu sapa a lovit primul si nu din contra, a lovit cu sapa ca sa se apere de atacul tau cu pistolul. La asta ma refeream eu. Iar amprentele de pe pistol nu pot sa arate ca tu l-ai folosit pentru aparare si nu pentru atac.
nedumeritu wrote:Vorbesc oarecum iritat deoarece eu tocmai am trecut printr-o experienta de gen si stiu cum s-a procedat si cum
se pun problemele.
Desigur, eu am avut noroc, ca sa zic asa, era aproape noapte, eram pe proprietate privata, fara martori - e drept.
Obiectele invadatoare (3 la numar) au ajuns fix la chirurg pe masa.
Acum totul este in ordine si cu siguranta in curtea cu pricina nu mai intra fraudulos cineva o vreme suficienta.
Ca vestea se duce: acolo e un nebun, are arme, si trage, si cu asta basta, hai in alta parte.
De foarte mare importanta este cum se intocmeste dosarul in faza de cercetare si, desigur, sa fi folosit
armele exact in limitele legii si armele tale sa fie in parametrii fabricantului, sa folosesti calibrul adecvat, samd.
Oricum, am un NUP de toate frumusetea.
Ma bucur ca ati scapat usor. Dupa ce ati trecut prin experienta asta neplacuta, puteti sa dati detalii despre cum se instrumenteaza aceste cazuri de legitima aparare, sau eventuale sfaturi pe care le-ati primit de la avocat sau pe care le-ati desprins din ce vi s-a intamplat?
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Pai la mine a fost simplu.
Sau relativ simplu.
Cainii erau liberi dar in alta curte, si erau deosebit de iritati, ca niciodata.
Perioada era aceea in care luminile stradale nu erau aprinse inca dar se intunecase binisor.
Am iesit din casa pregatit, asta ca sa ne intelegem de la inceput.
Am intrebat sanatate pe respectivii ce se tineau in zona intunecata dintre un gard si poarta peste care sarisera.
Nu am avertizat, nu am cautat planuri verticale sau alte prostii.
Primul dintr ei a primit doua medalii de toata frumusetea in pectoralul drept.
Ceilalti au scapat, unul cu umarul stang cu "bila subcutanata", al doilea cu doua bile in fesa dreapta din spatele c...rului
sanatos infipte.
Oricum, incapacitati nu au fost, pentru ca au sarit gardul inapoi ca la olimpiada.
Aveau intr-o parcare apropiata un atelaj hipo, sa nu-i zic caruta.
Politia alertata de mine i-a gasit in scurt timp.
In caruta aveau doua drujbe, un set de unelte de mana electrice si un cazan de cupru,
cativa saci saci cu cartofi si cam asa ceva.
Toate erau colectia din seara aceea a respectivilor.
Nu dau relatii despre culoarea sau etnia respectivilor pentru a nu inflama spiritele inutil.

Avocatul mi-a spus ca nu este nimic de facut in mod deosebit. Sa lasam lucrurile sa curga.
Am dat o singura declaratie in acea seara si una procurorului ce a instrumentat cazul.
Arma a stat la politie cu proces verbal vreme de 24 de ore.
##############################################################################################################
NOTA
Am folosit un Ekol Viper 2.5" detinunt in mod legal in categoria E24 si munitie ME .380 cumparata de ARROW in Brasov.
##############################################################################################################
Permisul nu mi-a fost suspendat temporar si mi s-a indicat clar ca pot folosi la nevoie
oricare din celelalte arme de autoaparare pe care le am.
Se asteptau la masuri de retorsiune pentru ca respectivii erau cunoscuti cu antecedente de gen.
Nu a fost cazul.
Au facut reclamatie de vatamare corporala dar a fost respinsa/clasata din cauza circumstantelor
de la fata locului. Au lasat acolo in curte doua rangi si o gura de lup sau cum se cheama dracia aia.
Asa ca nu a vrut nimeni sa ii mai tina de vorba.
Indivizii au ramas in arestul politiei numai 4 zile dupa care au fost transferati la Codlea, la penitenciar
in asteptarea procesului.
Interesant de remarcat este faptul ca doi dintre ei fusesera eliberati recent pentru buna purtare iar
al treilea era in curs de cercetare pentru violenta si complicitate la furt de cai dar,
considerat a nu fi un pericol public, a fost lasat in libertate.
Sper sa nu fie si acum la fel.

Concluziile le poate trage oricine singur.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
nedumeritu

Post by nedumeritu »

De remarcat faptul ca in fapt, Codul Penal dupa ultimile modificari are o prevedere
destul de clara ce ne ajuta sa ne protejam proprietatile:

"se prezuma a fi in legitima aparare, in conditiile alin. (2), acela care comite fapta pentru a respinge patrunderea unei persoane intr-o locuinta,
incapere, dependinta sau loc imprejmuit tinand de acesta, fara drept, prin violenta, viclenie, efractie sau alte asemenea modalitati ori in timpul noptii".

Ramanem in continuare la bunul plac al boacterului de noapte in cazul in care acesta renunta la sticlutza lui cu tarie si vine sa "instrumenteze"
la fata locului cum ne-am autoaparat noi de o ceata de betzivi pusi pe "rupt capete".

Desigur, situatie care nu poate sa existe, dupa mintea demnitarilor nostri, care
nu circula singuri, pe jos
nu circula fara garzi de corp
si
nu circula din principiu pentru ca spagile vin singure.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
tevez

Post by tevez »

În sfârşit, o poveste cu final fericit, ca să mă exprim aşa. De ce n-o fi mediatizând presa şi astfel de cazuri?
Poate fiindcă celor care folosesc armele legal dobândite în mod corespunzător le place discreţia iar cei care
trag "la semafor" au o slăbiciune pentru poale ridicate şi prezenţe multe la ştiri.
Când s-a întâmplat...întâmplarea?
nedumeritu

Post by nedumeritu »

In presa a aparut o tanara dintr-un mare oras al tarii care, patroana fiind,
a reactionat scurt si a impuscat cu 3 bile de cauciuc pe un individ turmentat
care intrase in magazinul ei injurand si amenintand cu bataia si moartea.
Respectivul isi cauta sotia ascunsa printre rafturi pentru a-i mai aplica
o corectie de badaran...
Si s-a ales respectivul cu o bila in zona temporala, una in pectoralul stang
si alta sub axila stanga. Chestiile astea trei l-au determinat sa se aseze jos si sa
astepte un moment mai bun ca sa traga aer.
Intre timp a venit politia si ia- luat pe toti. Pe respectivul sa il carpeasca la chirurgie,
pe patroana ca sa ii retina arma pentru verificarile de rutina si declaratii. La fel si
pe sotia respectivului.
Observatorul de 19 o prezenta pe patroana ca pe eroina zilei. O tanara patroana
de mic butic, o fata in varsta de 24 de ani care marturisea cu nonsalanta ca
tocmai atunci folosise arma pentru prima data si ca asteapta sa o primeasca inapoi
pentru ca nu se simte in siguranta pe strazile noastre sau in propriul magazin si ca
in orice caz, si pe viitor va actiona la fel, fara ezitare.
Mandruta a invitat-o chiar in direct in Observator.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Post Reply