Ajutor pls

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

nedumeritu

Re: Ajutor pls

Post by nedumeritu »

sepuku wrote:heheh :) spasiba moy drug..budtedabri :) touche mr pussycat :) mai bine decripteaza'si tradu-ne acronimul "mafia"-ceva gen-muerte ala francheze italia army?! Dumireste-ne !...
Si revenind la intrebare:
maffia=mafia derivat al termenului arab mahya [agresiv, exploziv] din Magreb agregat cumva cu marfud [proscris] si preluat in Sicilia sub
forma de mafiusu , dar chestia asta are niste reguli la baza pe care putine legislatii le prevad...
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
emy

Post by emy »

radu.b wrote: Buna ziua.
Cred ca nu ati citit atent postarea mea precedenta. Raspunsul este simplu. Pentru ca un vanator gaseste mai repede utilitatea unei arme scumpe decat un potential detinator de arma neletala. daca nu ma credeti pe cuvant intrebatil pe @violiv si fiti convins ca o sa-mi dea 100% dreptate. Acelasi raspuns il veti gasi la munitia de vanatoare. Multa vreme si foarte multi vanatori vechi(am spus multi nu toti) faceau economie si cumparau munitie de mai slaba calitate " ca aia nu se vede" tot zgomot face. In ultimii 3-4 ani au inceput sa inteleaga utilitatea unui cartus de calitate superioara. Acelasi raspuns si la pescuit ( de aceea Daiwa patrunde pe piata cat se poate de tare) pentru ca oamenii incep sa gaseasca utilitatea produsului. Momentan, cum am spus si in cealalta postare, piata nu este pregatita sa accepte produsul "arma neletala derivata din pistoalele cu glont" sau cele din otel cum vrea domnul @nedumeritu sa fie catalogate. Probabil ca mai dureaza un an doi pana se v-a intampla si la noi lucrul acesta. In ceea ce priveste numarul de arme Baikal vandute aveti dreptate procentul este net favorabil pentru aceasta marca in ceea ce priveste vanzarile. Dar acest lucru nu inseamna ca nu vand Benelli. Dar vand si cu o arma Benelli vanduta acopar cifra de afaceri a 4 arme Baikal. Dar inca odata, o vand pentru ca stiu sigur ca exista cumparator. Credeti-ma pe cuvant ca la pistoale de otel momentan nu se gaseste numarul de cumparatori care ar face ca acest produs sa reziste. Fiti convins ca la momentul oportun vom avea aceste arme.
Cu respect.
echivalentul benelli - referitor la arme de autoaparere nu exista = asta voiam si eu sa spun.
daca se vand inca rg88 ... va dau dreptate - de ce sa aduceti ceva mai bun.
din ce scrieti , se pare ca noi cei ce stam pe forum nu suntem piata dvs. de desfacere / sau probabil nu suntem copti la minte sa acceptam arme mai bune.
mai era o vorba - "sunt prea sarac sa-mi permit un lucru de proasta calitate" poate asta va da de gandit.
probabil ca cei care sunt "piata" isi permit sa sparga 3 pistoale minim pe an. - au mai fost cazuri aici pe forum cu pistoale sparte.
la politia din iasi - vine un tip cu un mauser facut bucati. partea din spate a culatei a fost gasita la 30m in spate dupa ce a zburat pe langa urechea proprietarului.
dar va dau dreptate - de ce sa aducem ceva sigur..... INCA NU A MURIT NIMENI!
"Cu respect" - asta e formula de politete dara daca ar reflecta realitatea nu ne lasati atata timp sa cersim calitate superioara.
o zi buna!
sepuku

Post by sepuku »

..uite si acronimul corect folosit in sicilia pe 3o martie 1282 !!! "Morte alla Francia,Italia anela" -sursa wikipedia unde e kam toata istoria inclusiv versiunile ulteriore :wink: zi buna tuturor !!! / mizu no kokoro ! :)
- Priveste in ochii celui ce te ataca,si-o sa vezi- MOARTEA !!! ...rece,reala,imediata... -Ti se-ntampla chiar TIE !!!...acum,stiind asta te intreb : - CE FACI ???
nedumeritu

Post by nedumeritu »

sepuku wrote:..uite si acronimul corect folosit in sicilia pe 3o martie 1282 !!! "Morte alla Francia,Italia anela" -sursa wikipedia unde e kam toata istoria inclusiv versiunile ulteriore :wink: zi buna tuturor !!! / mizu no kokoro ! :)
Aici vorbim despte o problema etnica-terirtoriala in disputa cam pe vremea cand Carol Robert de Anjou o fura cu gratie pe la Posada. Asa, Fara de Wiki... :wink:
Cand am spus si sustin ca "Mafia" in nici un caz nu poate fi luata drept acronim pentru ca nu se regaseste ca mediu conjunctural nici
in Bronx nici in Qeens.
Modelul de actiune poate sa fie unul similar si chiar este, peste timp, dar, scopurile, structura si modul de implementare in
societatea ce contine insertul "mafiusu", toate difera in mod net sau nu au legatura cu ce se intampla pe la 1280.
Poate daca ma muta actiunea in Canada, si in locul Marilor Lacuri am pune Commo si Maggiore dar cu populatia din Calabria, Abruzzo, Napoli, samd...
Ca sa aiba si ei niste francezi la dispozitie, nu? La 1280?! Inca nu se nascuse nici macar tatal razboiului de independenta, ala de la ei, se peste balta.
Fa un efort please si tradu cat de cat textul primei melodii puse de mine la
http://www.doripesco.ro/01/html/ctr/4
si vei intelege cam despre ce se vorbeste in propozitie.
Este vorba despre modul de organizare a unei comunitati inchise, astfel structurata ca sa nu poata fi
agresata de "factorii de stress" ai mediului ce o contine.
Ori, despre Mafia, la vremea Cavalerilor teutoni, pe vremea cand acestia faceau primele reparatii la Biserica Neagra din Kronstadt, aka Brasov,
chiar ca nu poate fi vremea. Va trebui sa asteptam pana dupa revolta tesatorilor din Londra ca reper istoric pt ca sa putem vorbi despre
societatea industrializata si abia mai apoi sa putem vorbi despre "activitatea de tip mafiot" implementata in diversele comunitati ce fusesera centrifugate
geografic spre Noile Pamnaturi si proveneau din Sudul Italiei.
Cum se explica de altfel faptul ca in Marsilia, un fel de teritoriu francez, parca, inca,
mafia este fix la ea acasa si traieste deosebit de bine si prospera in... limba franceza?
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
sepuku

Post by sepuku »

:) saru mo ki kara ochiru :wink: -eu zik-lukrul ala e alb..tu zici: ba nuu,nu vezi ka e alb?!heheh :)
- Priveste in ochii celui ce te ataca,si-o sa vezi- MOARTEA !!! ...rece,reala,imediata... -Ti se-ntampla chiar TIE !!!...acum,stiind asta te intreb : - CE FACI ???
nedumeritu

Post by nedumeritu »

sepuku wrote::) saru mo ki kara ochiru :wink: -eu zik-lukrul ala e alb..tu zici: ba nuu,nu vezi ka e alb?!heheh :)
si iata cea mai scurta si mai idioata postare a mea:
iegzakt!
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
radu.b

Post by radu.b »

emy wrote:
radu.b wrote: Buna ziua.
Cred ca nu ati citit atent postarea mea precedenta. Raspunsul este simplu. Pentru ca un vanator gaseste mai repede utilitatea unei arme scumpe decat un potential detinator de arma neletala. daca nu ma credeti pe cuvant intrebatil pe @violiv si fiti convins ca o sa-mi dea 100% dreptate. Acelasi raspuns il veti gasi la munitia de vanatoare. Multa vreme si foarte multi vanatori vechi(am spus multi nu toti) faceau economie si cumparau munitie de mai slaba calitate " ca aia nu se vede" tot zgomot face. In ultimii 3-4 ani au inceput sa inteleaga utilitatea unui cartus de calitate superioara. Acelasi raspuns si la pescuit ( de aceea Daiwa patrunde pe piata cat se poate de tare) pentru ca oamenii incep sa gaseasca utilitatea produsului. Momentan, cum am spus si in cealalta postare, piata nu este pregatita sa accepte produsul "arma neletala derivata din pistoalele cu glont" sau cele din otel cum vrea domnul @nedumeritu sa fie catalogate. Probabil ca mai dureaza un an doi pana se v-a intampla si la noi lucrul acesta. In ceea ce priveste numarul de arme Baikal vandute aveti dreptate procentul este net favorabil pentru aceasta marca in ceea ce priveste vanzarile. Dar acest lucru nu inseamna ca nu vand Benelli. Dar vand si cu o arma Benelli vanduta acopar cifra de afaceri a 4 arme Baikal. Dar inca odata, o vand pentru ca stiu sigur ca exista cumparator. Credeti-ma pe cuvant ca la pistoale de otel momentan nu se gaseste numarul de cumparatori care ar face ca acest produs sa reziste. Fiti convins ca la momentul oportun vom avea aceste arme.
Cu respect.
echivalentul benelli - referitor la arme de autoaparere nu exista = asta voiam si eu sa spun.
daca se vand inca rg88 ... va dau dreptate - de ce sa aduceti ceva mai bun.
din ce scrieti , se pare ca noi cei ce stam pe forum nu suntem piata dvs. de desfacere / sau probabil nu suntem copti la minte sa acceptam arme mai bune.
mai era o vorba - "sunt prea sarac sa-mi permit un lucru de proasta calitate" poate asta va da de gandit.
probabil ca cei care sunt "piata" isi permit sa sparga 3 pistoale minim pe an. - au mai fost cazuri aici pe forum cu pistoale sparte.
la politia din iasi - vine un tip cu un mauser facut bucati. partea din spate a culatei a fost gasita la 30m in spate dupa ce a zburat pe langa urechea proprietarului.
dar va dau dreptate - de ce sa aducem ceva sigur..... INCA NU A MURIT NIMENI!
"Cu respect" - asta e formula de politete dara daca ar reflecta realitatea nu ne lasati atata timp sa cersim calitate superioara.
o zi buna!
Buna ziua
Imi pare rau ca trageti concluzia postata de dumneavoastra. Nu ne-am permis niciodata sa catalogam pe nimeni asa cum ati spus. Toate postarile mele au spus doar un singur lucru, daca le recititi, nu putem momentan aduce pistoalele cu bila din otel. Si atat. Poate era mai bine daca raspunsurile mele erau mai scurte ca sa nu las loc la interpretari.
Cu respect.(si este formula care reflecta cu adevarat realitatea)
geony

Post by geony »

Cu tot respectul pentru dumneavoastra si firma Arrow consider raspunsul :

" Credeti-ma pe cuvant ca la pistoale de otel momentan nu se gaseste numarul de cumparatori care ar face ca acest produs sa reziste"

-pentru noi in calitate de clientii nu inseamna foarte mult.

Toti pasionatii pistoalelor neletale cu care am vorbit declara ca prefera pistolul din otel in detrimentul celui din zamak
cu toata diferenta de pret care exista intre ele.
Chiar putem lansa daca doriti un topic in care sa se voteze: ZAMAK sau OTEL ?

Normal si corect ar fi fost sa avem pe piata pistoale din otel la anumite preturi si pistoale de zamak la alte preturi.
Apoi raportul cerere -oferta ar fi raspuns transparent la aceasta controversata problema(otel vs zamak)
Probabil ca piata ar fi disponibila pentru ambele tipuri de pistoale in proportiile stabilite de dinamica vinzarilor.
Este insa posibil ca zamakul sa dispara pe pe piata in proportia in care au disparut masinile non-euro.
Este adevarat si faptul ca pentru neletale este o investitie cam mare un pistol din otel care practic
face acelasi lucru ca si cel din zamac si 95 % din zamacuri rezista fara probleme - datorita faptului ca munitia pentru neletale
nu creaza forte si presiuni superioare insa sa lasam dreptul cumparatorilor sa-si aleaga.
Tot ce ne dorim noi pasionatii armelor de autoaparare este O PIATA LIBERA unde sa putem gasii mai multe tipuri de arme si munitii
pentru ca fiecare dupa buget, preferinta, utilitate, bun gust etc, sa-si poata alege ce considera el mai potrivit.
Realizam ca pentru aceasta atat pentru dumneavoastra cat si pentru celelalte firme de profil este un efort financiar, insa consider
ca cine va face primul pasul spre comercializarea pistoalelor neletale din otel va atrage cea mai mare parte din actuala clienteala a neletalelor.
Cu stima !
nedumeritu

Post by nedumeritu »

@ geony
Firma Arrow la fel ca si orice alta firma, probabil, isi va stratifica publicul tinta dupa criterii pragmatice si nu sentimental-neporfesioniste.
O socoteala simpla spune ca din cei peste 70.000 de detinatori legali de zamak-uri numai o foarte foarte mica parte sunt posesori avizati si
membri activi pe acest forum sau altul asemanator care sa ii poata lamuri.
Asta inseamna ca noi vorbim de cele, sa zicem cateva sute de oameni ce fac diferenta intre zamak si otel la armele de autoaparare.
Mai apare o divizare. Doar un procent din cei avizati si-ar permite costurile unei arme de otel.
Si iata cum firma in cauza, Arrow sau oricare alta, ar avea la un moment dat stocuri greu vandabile.
Notiunea de piata libere nu include in niciun caz si obligatia firmelor importatoare de a asigura pe bani proprii experimente
de genul acesta.
Iar, daca ar face vreuna din firmele mari acest pas pentru a-si asigura loculo 1 pe piata ulterior, iar este o utopie.
Locul 1 pe piata este garantat in urma unor jocuri mult mai complicate si cu factori care nu tin in nici un caz de "prezenta pe piata",
sau alte chestiuni de gen sntimental... :) , factori ce nu pot fi numiti aici spre a nu isca alte discutii care nici macar nu isi au locul
si rostul intr-o societate ca cea oplosita peste Romania de vreo 70 de ani.

Cele scrise de tine sunt randurile unuia cu foarte multa pertinenta si cu impresia ca toata lumea este la fel de onesta pecum este si el.
Si oarecum idilic. Aici este vorba de miscari de piata pragmatice, se urmareste ultima cifra , chiar si a treia de dupa virgula.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
haiosu

Post by haiosu »

da, da... otel in loc de zamac
si multi din cei avizati ori si-au luat direct otelul, ori au facut ca mine ... au vandut zamacul si au luat otel...marea majoritate am luat 9X19, desi cativa s-au indreptat si spre "frati" mai mari... :twisted:
ca sa fim sinceri...asteptam ca arw sa inceapa sa vanda cate 1.000 buc pe zi de asemenea "oteluri"...aia afacere si pt dansii si pt noi. un singur impediment... trebuie ca arw sa se mute in USA si apoi sa ceara "reintregirea familiei" si noi sa aterizam cu urmatorul avion. altfel nu vad -deocamdata- rezolvarea situatiei.
gerula

Post by gerula »

Este posibil, ca decizia de a nu aduce si pistoale cu bila, fabricate din otel,
sa fie influentata, daca nu chiar decisa, de modificarile si completarile Legii 295/2004,
prin care legiuitorii tot restrictioneaza drepturile cetatenilor, precum si
numarul de arme din categoria E ce pot fi detinute in permisul port-arma la doua.
In aceasta situatie, prefer sa raman la PP-ul meu fara sa ma mai complic cu
radiere, vanzare mult sub valoare sau chiar distrugere, reinscriere in permis, etc.
Cei care au pistol cu bila strict pentru autoaparare pot folosi foarte bine RG-ul sau PP-ul.
Problema apare la cei care sunt pasionati de tir si vor sa foloseasca pistol si pusca cu aer
comprimat pentru tir datorita costului redus al peletelor si pistol cu bila pentru autoaparare,
deoarece zamacurile nu sunt concepute pentru tir intens.
BSA HORNET RIFLE .22 ,BSA DeerHunter 3-9x32
NORICA MARVIC GOLD .25 ,Norconia 3-9x40
WALTHER CP88 .177
WALTHER PP 10x22T
Nikki

Post by Nikki »

Si se pare ca in urma revizuirii/noii legi, care am inteles ca apare undeva spre sfarsitul toamnei, armele cu gaz vor fi puse pe acelasi nivel cu AC si bila de cauciuc. O sa vedem atunci distractie...cate arme casate sau care inunda consignatiile or sa fie. Pentru ca, din moment ce ajung in permis, mai mult ca sigur ca vor fi incluse si in limitarea de doua. :evil:
gerula

Post by gerula »

Este ciudat ca la pliciurile cu aer comprimat, si asa limitate dpdv al vitezei, deci a puterii,
legiuitorii, la sugestiile militienilor, tot impun restrictii si la numar, iar arme tip sniper
adica arme de ucis la distanta mare poti detine in numar nelimitat, singura restrictie fiind
aceea de a nu avea mai mult de doua din acelasi calibru.
Si calibre sunt destule: 7,62x54R; 270WSM; 300WSM etc.
Deci poti avea LEGAL cate doua Dragunov SVD, doua Winchester SRX, doua Remington 700 VTR, etc,
dar NU poti avea legal decat maxim doua pliciuri AC sau un plici AC si un zamac cu bila.
Aceasta este marea utopie a legilor noastre, adica arme letale pot fi detinute legal in numar nelimitat,
dar cele neletale sunt limitate si ca numar si ca putere(viteza), la doua bucati si, respectiv 220m/s.
Deci: TRAIM IN ROMANIA SI ASTA INJURAM TOT TIMPUL!
WALTHER CP88 .177
WALTHER PP 10x22T
tevez

Post by tevez »

Corectă observaţie. Acum să nu înţeleagă vânătorii că ai ceva cu ei. O explicaţie ar fi faptul că oameni importanţi
ca Năstase, Ţiriac, micuţul premier Boc(k) şi mulţi alţii sunt vînători şi ar sări ca arşi dacă li ar trebui, de exemplu,
să-şi vîndă armele sau să le facă de panoplie, Doamne fereşte. Posesor de a.c., în afară de Alecu Racoviceanu eu
n-am mai auzit să fie, dintre oamenii "cu greutate" care ar putea atrage atenţia asupra aberaţiei legisltive.
Nu pot să uit cum îl privea un fost ministru de interne pe Haiosu când a adus în discuţie problema asta, deşi Vlad
nu aduce deloc cu o poartă nouă.
gerula

Post by gerula »

Doamne fereste sa am ceva cu vanatorii mai ales ca urmeaza sa ma inregimentez
si eu in randul dumnealor.
Aberatiile legislatiei si impartirea pe categorii ciudate a armelor au fost propuse de catre
serviciile AEST. Probabil ca prin adoptarea legislatiei europene, mult mai permisiva si
in acord cu drepturile omului, s-ar mari volumul de munca al militienilor din SAEST,
lucru de neacceptat pentru orice functionar.
Ca de, de ce sa lucram mai mult pe aceiasi bani?
In concluzie, vor propune in continuare ingradirea si restrictionarea accesului la arme
neletale cu nesimtire.
In toata Europa, armele cu AC cu putere de pina in 16 jouli (12ft.lbs) se pot lua pe baza de buletin
la liber, dar la noi sunt considerate arme de nimicire in masa.
Deh, legi gandite cu cicumvolutiunea lasata de cozorocul caschetei.
WALTHER CP88 .177
WALTHER PP 10x22T
Post Reply