fibra optica....

Intrebari cu caracter general despre armele cu aer comprimat.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
Mad Max

fibra optica....

Post by Mad Max »

sal'tare prieteni!
mi-a venit o idee!
ar avea vreo influenta atasarea unui dispozitiv cu fibra optica in locul catarii?
ce parere aveti de asta?
Eugen

Post by Eugen »

E o idee ff buna dar depinde cum este facuta! daca lumina din spatele fibrei este puternica la fel va fi punctul luminos! Problema e ca tragatorul nu priveste punctul luminos ci tinta care este la departare astfel ca punctul luminos va deveni mai mare iar lumina lui difuza. Ar trebui alimentat de la un led! Am facut eu teste cu lumina puternica si nu e bine! In seara asta am programat testul cu ledul rosu alimentat de la o baterie de 3 V gen pastila!
Mad Max

Post by Mad Max »

:)
banuiesc ca stii despre ce zic...
la arrow pe site la accesorii aer comprimat este produsul cu codul G.27392...
ma gindeam sa-mi pun la PT-80-ul meu... :lol:
Eugen

Post by Eugen »

Teoretic se poate dar practic ... :shock: + ca trebuie sa inalti si inaltatorul si asta ... e cam complicat. Fibra optica nu stiu de unde sa iei asa groasa. Eu vorbeam de fibra optica care o poti lua de la asa zisele veioze cu multe fibre optice ... de la care te face-ai ca te uiti la ea si iti ramanea o bucatica lipita de mana ... din intamplare :) Dar acestea de care vorbesc eu sunt prea mici in diametru. Sa fiu sincer nici nu stiu daca cele din imagine sunt fibre optice! Mai degraba sunt un material fluorescent!
Mad Max

Post by Mad Max »

de gasit am gasit, am vazut la Arrow linga Obor....
dar acum ma gindesc la ce ai zs si tu...chiar o fi fibra?.... :shock:
Dabija

Post by Dabija »

Nu e fibra optica ... e un material fluorescent ... e o mica diferenta de interpretare a termenilor ... ca marketing suna mai bine, mai impozant catare din fibra optica ... dar ... cred ca la Maxima e asa ceva ... se vede bine dar nu e fibra optica.
CZ 200S 5,5 mm + bushnell 6-24X50
revolver Gamo R77 combat
www.d-petre.ro
arrow
Site Admin

Post by arrow »

Dabija wrote:Nu e fibra optica ... e un material fluorescent ...
Eu tocmai m-am uitat la ea, si cred ca e fibra optica.
Marius
Mihai

Post by Mihai »

N-as crede sa fie fibra optica. :? Eu am primit vreo 10m de... tub cu fibra optica adevarata de la un tip de la o firma care monteaza linii de fibra optica pentru comunicatii. Da e asa de subtire fibra optica. :( mai subtire ca un fir de par.... iar in tubul acela de 1 cm grosime (pe langa vreo 10 straturi de izolatii) erau vreo 40-50 fire optice. Daca vreti va trimit prin posta o bucata ... e chiar interesanta chestia.... :roll:

MIHAI
Guest

Post by Guest »

Fibra optica din telecomunicatii are un alt "fi" si alt scop.Nu e necesar sa aiba diametrul mare.Cea folosita la catare are un diametru care o face vizibila pentru ochi, in locul unei catari mecanice(si ea e tot o catare mecanica , dar luminoasa). Nu confundati cu o catare cu punct fosforescent.
Post Reply