unde scrie in legile astea ca trebuie cutie metalica??
ei de zis zic multe...si sf viseaza toti. sa fie pastrata in siguranta.munitia separata.etc
walther pp nichelat
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: walther pp nichelat
Nu trebuie nici o cutie metalica la neletale....este recomandat sa ai,dar nu obligatoriu.
Bafta!
Bafta!
Walter PP 10x22T - BLACK
la mine pt a doua arma,a fost necesara o taxa la trezorarie kare este de doua feluri,normala sau urgenta,o noua notificare,si kam atat..la voi a fost mai komplikat?!
- Priveste in ochii celui ce te ataca,si-o sa vezi- MOARTEA !!! ...rece,reala,imediata... -Ti se-ntampla chiar TIE !!!...acum,stiind asta te intreb : - CE FACI ???
nu zice in 295 dar a aparut o modificare (parca tot in aia in care zice si ca nu mai esti limitat la ac la 100 buc la munitie) prin care se spune ca esti obligat la aceleasi conditii de pastrare ca la cele letale. deci recomandat este sa ai asa ceva. cu obligarea...e de discutatemy wrote:unde scrie in legile astea ca trebuie cutie metalica??
ei de zis zic multe...si sf viseaza toti. sa fie pastrata in siguranta.munitia separata.etc
Din ce am citit pe aici nu am reusit sa inteleg mare lucru,asa ca rog pe cei mai documentati sa faca lumina...
...
1-la o carabina cu AC trebuie fiset metalic???....
2-legea spune ca pentru armele aduse din UE nu se platesc accize fiind considerate arme pentru tir sportiv,care este adevarul???...
3-tot legea zice ca este interzis comercializarea AC ce depasesc viteza de 220m/s, dar nu specifica daca ai voie sa procuri o arma cu viteza mai mare,intrebarea este daca pot face comanda pe internet inafara tarii si daca o pot inregistra fara sa am probleme...ce taxe se platesc si care sunt pasi??? ....

cred ca cel mai simplu e sa faci copy-paste la articolele din lege la care te referi si apoi sa fie dezbatute. ce zici?aly84ion wrote:Din ce am citit pe aici nu am reusit sa inteleg mare lucru,asa ca rog pe cei mai documentati sa faca lumina......
1-la o carabina cu AC trebuie fiset metalic???....
2-legea spune ca pentru armele aduse din UE nu se platesc accize fiind considerate arme pentru tir sportiv,care este adevarul???...
3-tot legea zice ca este interzis comercializarea AC ce depasesc viteza de 220m/s, dar nu specifica daca ai voie sa procuri o arma cu viteza mai mare,intrebarea este daca pot face comanda pe internet inafara tarii si daca o pot inregistra fara sa am probleme...ce taxe se platesc si care sunt pasi??? ....
![]()
![]()
Salut.......nu stiu sa sa postez ce imi ceri tu,dar cred ca sunt multi dintre voi care cunosc faimoasa lege 295
,mai bine ca pe "Tatal Nostru "si ma pot ajuta.Astept raspuns si multumesc anticipat celor care o fac. 
Am uitat sa va spun ca din cite am citit la colegii nostri ac-istii , cred ca am sa iau o carabina HUNTER 440 cu calibru de 5,5.....mi sa parut o alegere buna calitate pret....dar poate gresesc
. Pe cei care au vreo impresie ori sugestie pro sau contra ii rog sa mi le impartaseas. 
aly84ion wrote:Am uitat sa va spun ca din cite am citit la colegii nostri ac-istii , cred ca am sa iau o carabina HUNTER 440 cu calibru de 5,5.....mi sa parut o alegere buna calitate pret....dar poate gresesc. Pe cei care au vreo impresie ori sugestie pro sau contra ii rog sa mi le impartaseas.
In legatura cu dorinta ta de a avea o arma cu a.c. :poti sa cumperi de la Balgarsky (de la Ruse) o arma Baikal MP-513M de 5,5 mm(pe arc-spring). Avantaje: e arma ruseasca foarte rezistenta, design foarte placut (pentru mine), precisa, calibrul de 5,5 mm e cea mai buna alegere in ce priveste compromisul dintre precizie si puterea de lovire, adica pe 4,5 mm e precisa dar daca bate vintul ti-o deviaza iar pe 6,5 mm e puternica lovitura dar nu bate asa departe ca cea de 5,5mm, asa ca 5,5 mm la o arma spring ar fi cea mai de ales: precisa si puternica lovitura. Alt avantaj: nu costa 12-15-17-21 milioane cat costa armele de la magazinele de la noi si Baikal e un nume in lumea armelor care bate la poponet Gamo si alte nume . Ar mai fi si Hatsan- arma turceasa tot de la bulgari , buna si mai ieftina decat ce vezi aici pe piata. Eu am un Baikal si un Hatsan si sunt nemaipomenite pentru mine.Asta in ce priveste armele cu arc, adica spring, iar in ce priveste armele PCP acestea (cele bune) incep sa coste de la 1000-2000 euro in sus, le gasesti tot la bulgari, sunt foarte precise, puternice, functioneaza cu un rezervor de aer care se umple cu pompa la mana sau cu o butelie de aer comprimat, sunt la moda, cautate dar tu daca esti la inceput ia-ti o arma cu arc pe care o vei incarca singur dupa fiecare lovitura apoi daca te-au imbolnavit pustile cu a.c. poti bagi bani grei si in diferite pcp-uri.(la care ai avantajul ca nu le mai incarci ci le umpli cu pompa, adica n-ai nici un avantaj ca tot dai din maini sau le umpli cu butelia de a.c. si atunci ai un mare avantaj, ca poti sa nu mai depui efort si poti trage mai multe focuri ptr. ca au unele din ele un mecanism de incarcare ca un butoias cu 8-10 focuri. Date mai multe despre pcp-uri iti poate furniza Haiosu, dar si pretinul lui de la Giurgiu(Cristi V.) care e un mare meserias in pusti si pistoale si datorita caruia am luat 2 arme cu a.c. de mare calitate, el stie mult mai mult decat mine despre ele.
Buna ziua.Dr.G wrote:aly84ion wrote:Am uitat sa va spun ca din cite am citit la colegii nostri ac-istii , cred ca am sa iau o carabina HUNTER 440 cu calibru de 5,5.....mi sa parut o alegere buna calitate pret....dar poate gresesc. Pe cei care au vreo impresie ori sugestie pro sau contra ii rog sa mi le impartaseas.
In legatura cu dorinta ta de a avea o arma cu a.c. :poti sa cumperi de la Balgarsky (de la Ruse) o arma Baikal MP-513M de 5,5 mm(pe arc-spring). Avantaje: e arma ruseasca foarte rezistenta, design foarte placut (pentru mine), precisa, calibrul de 5,5 mm e cea mai buna alegere in ce priveste compromisul dintre precizie si puterea de lovire, adica pe 4,5 mm e precisa dar daca bate vintul ti-o deviaza iar pe 6,5 mm e puternica lovitura dar nu bate asa departe ca cea de 5,5mm, asa ca 5,5 mm la o arma spring ar fi cea mai de ales: precisa si puternica lovitura. Alt avantaj: nu costa 12-15-17-21 milioane cat costa armele de la magazinele de la noi si Baikal e un nume in lumea armelor care bate la poponet Gamo si alte nume . Ar mai fi si Hatsan- arma turceasa tot de la bulgari , buna si mai ieftina decat ce vezi aici pe piata. Eu am un Baikal si un Hatsan si sunt nemaipomenite pentru mine.Asta in ce priveste armele cu arc, adica spring, iar in ce priveste armele PCP acestea (cele bune) incep sa coste de la 1000-2000 euro in sus, le gasesti tot la bulgari, sunt foarte precise, puternice, functioneaza cu un rezervor de aer care se umple cu pompa la mana sau cu o butelie de aer comprimat, sunt la moda, cautate dar tu daca esti la inceput ia-ti o arma cu arc pe care o vei incarca singur dupa fiecare lovitura apoi daca te-au imbolnavit pustile cu a.c. poti bagi bani grei si in diferite pcp-uri.(la care ai avantajul ca nu le mai incarci ci le umpli cu pompa, adica n-ai nici un avantaj ca tot dai din maini sau le umpli cu butelia de a.c. si atunci ai un mare avantaj, ca poti sa nu mai depui efort si poti trage mai multe focuri ptr. ca au unele din ele un mecanism de incarcare ca un butoias cu 8-10 focuri. Date mai multe despre pcp-uri iti poate furniza Haiosu, dar si pretinul lui de la Giurgiu(Cristi V.) care e un mare meserias in pusti si pistoale si datorita caruia am luat 2 arme cu a.c. de mare calitate, el stie mult mai mult decat mine despre ele.
Este ok ce spuneti .Probabil este o scapare la vama si momentan ii intereseaza doar partea accizelor, dar arma care o importati trebuie sa indeplineasca anumite conditii conform legii, una dintre ele ar fi viteza proiectilului la gura tevii de 220m/s. Daca s-ar aplica aceasta prevedere in mod normal, atunci si interesul pentru arme "de afara" ar scade.
Cu respect.