Discutii diverse

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

ulise

Re: Discutii diverse

Post by ulise »

catalin_suzeanu wrote:
Am comentat la vremea cu pricina prestatia excretabila a lui Bica, mare comisar la Craiova, care sustinea sus si tare ca un rahat de zamac poate deveni o arma demna de un Rambo. Reactiile "pe-aici" au fost la fel de virulente insa, constat ca, pusi fata-n fata cu seful acelui destept de comisar, respectiv adjunctul mai marelui din IGPR, care a sustinut fix aceeasi MAREEEE prostie, reprezentantii nostri au tacut chitic de parca nu vazusera in viata loc un zamac, fiind ferm convinsi ca cele prezentate sunt ABSOLUT reale, singura grija fiind sa aminteasca continuu (a se revedea inregistrarea, ca nu exagerez cu ABSOLUT nimic) ca daca ai doua arme cu bilute de pescar nu mai poti avea si arma cu biluta de cauciuc...
Sunt dezamagit pentru ca acolo s-a voit a fi o emisiune "pe picior de egalitate" : doi la doi...Nu uitati nici moderatorul care chiar a luat apararea atat posesorilor legali ai armelor de toate tipurile cat si a populatiei ce ar trebui sa se simta mai in siguranta, tinand cont ca suntem ultima tara din UE dpv al procentului de posesori legali de arme la suta de locuitori (recomand din nou sa revedeti cu mai mare atentie si o sa-mi dati dreptate in ambele cazuri).
Nu accept sub nici o forma motivari de genul:
-prima "iesire pe sticla";
-aveam in fata somitati si-mi era dificil sa ma contrazic
-nu mi-a dat moderatorul cuvantul si am stat linistit asteptand invitatia
-m-am simtit inhibat de prezenta camerelor de platou
-m-am simtit stanjenit in fata frumusetii exorbitante a moderatoarei....
Pana la urma au fost acolo REPREZENTANTII segmentului inarmat al populatiei Romaniei, nu un simplu posesor legal de arma de autoaparare. Oameni care chiar stiu cu ce se "mananca" aceasta poveste si pe care-i vad destul de virulenti pe forum...
Sunt dezamagit, sincer, chiar daca unii dintre domniile voastre incercati sa gasiti circumstante atenuante reprezentantilor nostri prezenti in emisiune.

Cu deosebit respect,

Cata
In primul rand singurii care au dreptul moral sa ii traga de urechi pe cei doi reprezentanti ROMSDC sunt doar colegii lor de club. Ceilalti "participanti la trafic" ar trebui sa se abtina din bun simt de la a face reprosuri. Cei care nu sunt "inregimentati" in nici o asociatie de profil dar care profita sau vor profita de munca(care nu este deloc putina sau usoara) acestor oameni ar trebui sa nu arunce cu noroi.
Ce inseamna "nu accept sub nici o forma motivari de genul:" ??? Ce motiv ar avea cineva din ROMSDC sa iti dea explicatii? Doar pentru ca esti posesor de neletala?
Cu atat mai gratuita imi pare interventia dumitale vazand ca esti unul dintre "semizei"(deci ai toate mofturile satisfacute)

Propun o noua regula de bun simt si anume atunci cand critici sa dai si o solutie alternativa. Chiar sunt curios cum ai fi reationat dumneata in locul lor.
Faptul ca nu s-au atins tocmai problemele pe care le doreai dumneata nu inseamna ca au gresit. Pentru o mare parte dintre pasionatii de arme, limitarea aceea de doua arme cu bilute de pescar(daca imi dai voie sa te citez) este o problema. Si dezinformarea aia care te roade atat de mult cu zamacurile, s-a mai discutat despre ea, a fost si un articol in presa scrisa. Chiar era nevoie sa sa invarta iar in jurul cozii daca David spune doar ce stie?
Cat despre virulenta de pe forum o observ si la dumneata dar....atat. Nici un sfat util, nimic ...poate ceva morala si citate din lege. Asta te indreptateste sa ceri socoteala?
Nu uita sa combati ideea si nu persoana.

Cine a spus "orice calatorie incepe cu un pas" ?

Discutia se poate intinde la nesfarsit(pana adoarme toata lumea) si tot degeaba...
Daca n-ai nimic de spus mai bine taci!
dcrist

Post by dcrist »

Pentru inceput si cu timpul f limitat care a fost eu consider ca a fost f bine, era mai naspa sa fim perceputi ca ,,porcusorul isteric" din banc si cine crede ca poate face mai mult si mai bine il invitam alaturi de noi sa o dovedeasca. :wink:
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
catalin_suzeanu

Post by catalin_suzeanu »

Imi cer scuze tuturor celor care s-au simtit lezati de randurile mele. Asta-i soarta pe care o meritam. Au trecut 20 de ani si abia daca poti sa realizezi un mic progres...
Pacat ca toti cei care au sarit la gatul meu (precum in serialele Discovery) au citit doar superficial posturile mele. Pacat ca interpretarea randurilor scrise de mine mai sus a fost motivata de "a fi sau a nu fi semizeu"...Pacat ca cei care au un cuvant de spus tac si se razuma doar in a citi cele de mai sus.
Inca o data imi cer scuze pentru cele scrise si in speranta ca, intr-o buna zi, cineva mai....indulgent...o sa gaseasca si ceva bun in randurile scrise de mine, va doresc sa va indepliniti visul (voi stiti care e acela, motiv pentru care nu vreau sa ma hazardez)...

Cu stima si...numai bine,

Catalin
Pistol "BUL M-5 Ultra-X" cal.9mm (cartus cu glont)-2009
Pistol "Glock G26" cal.9mm (cartus CQT-teflon)-2007
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
haiosu

Post by haiosu »

ce sa zic... viata e grea si noi o facem si mai grea! cum putem sa o facem mai usoara?!?
4152414_large.jpg
4152414_large.jpg (32.51 KiB) Viewed 4578 times
nedumeritu

Post by nedumeritu »

catalin_suzeanu wrote:Imi cer scuze tuturor celor care s-au simtit lezati de randurile mele. Asta-i soarta pe care o meritam. Au trecut 20 de ani si abia daca poti sa realizezi un mic progres...
Pacat ca toti cei care au sarit la gatul meu (precum in serialele Discovery) au citit doar superficial posturile mele. Pacat ca interpretarea randurilor scrise de mine mai sus a fost motivata de "a fi sau a nu fi semizeu"...Pacat ca cei care au un cuvant de spus tac si se razuma doar in a citi cele de mai sus.
Inca o data imi cer scuze pentru cele scrise si in speranta ca, intr-o buna zi, cineva mai....indulgent...o sa gaseasca si ceva bun in randurile scrise de mine, va doresc sa va indepliniti visul (voi stiti care e acela, motiv pentru care nu vreau sa ma hazardez)...

Cu stima si...numai bine,

Catalin
In mod cert, nu pot sa iti dau dreptate, indiferent cum ai vrea tu sa iti rastalmacesti postarile, acum, post factum.
Alta chestie ar fi de luat in discutie aici.
Nu stiu de ce trebuie sa sarim in haita la gatul unui om care nu face altceva decat sa isi expuna o opinie.
Nu toti percepem la fel.
Poate tu nu ai puterea de empatie de a "suferi" alaturi de ci ce nu au dreptul la autoaparare cu glont.
Nu este o vina capitala.
Uite, eu am acelasi drept cu tine, dar inca inainte de a intra pa acest forum, acum un an, am vandut arma pe glont, un Glock 17 Standard.
Oricum era destul de proasta, dupa parerea mea dar fusese tot ce gaseam mai bun pe vremea cand am luat-o.
Am trecut cu arme si bagaje la neletale si ma simt bine si asa.
Desigur, imi voi lua si un Cobra Cherokee de la UTI, chestie temporara de fonduri, deh, criza, nu?
Dar la neletale se respira parca alt aer.
Referitor la emisiune, sa stii ca in ziua de azi, daca nu lucrezi la o televiziune mare si serioasa, gen OTV sau Taraf sau
mai stiu eu ce altceva, este destul de greu sa gestionezi o emisiune cum este cea in care au fost prezenti in emisiune membrii ROMSDC.
Si iti vorbesc in cunostinta de cauza. Fiind ruda.... oarecum... :wink: cu moderatoarea.
Personal nu am contribuit decat cu ceva explicatii suplimentare la categorisirea aiurea si stufoasa a armelor [A,B,C,D,E,F,20,21,22,24,25 si alte
codari tampite si fara sens]. Probabil din aceasta clasificare pleaca si trecerea plumbilor de greutate la undita la munitie. Mai ramane sa le stabileasca
si calibrul si tipul de undita, lisa sau ghintuita. Eu mi-as lua una paradox.
A nous mouton.
Opinia este libera si nu ar trebui sa fii tratat ca in jungla pentru exprimarea ei.
Punctul tau de vedere este hat departe fata de al meu, cu toate ca avem aceleasi "drepturi cetatenesti largite".
Pareri asupra formatului si calitatea unei emisiuni ar trebui sa iti dai cand mai studiezi un pic peisajul media, si ajungi sa traiesti din asta.
Pareri asupra evolutiei protagonistgilor ROMSDC in emisiune poti sa iti exprimi dar nu poti sa ii blamezi pentru ca
nu au facut ceea ce ai fi vrut tu sa faca.
Propunerea mea este sa inversam puntin rolurile si sa fim noi chibiti la urmatoarea emisiune in care evoluezi tu singur,
emisiune pe care ti-o regizezi singur. Si atunci sa vedem cum iese.
Chestia aia, la fotbal si la politica se pricep toti.
Cand stai in tribune stii tot, vezi tot, totul este clar si limpede si aia de actioneaza undeva, pe gazon, sunt doar niste imbecili ce
nu se pricep de loc la ce fac. Nu-i asa?
Ca era loc de mai bine in abordarea problemelor si in ceea ce priveste incisivitatea si fermitatea cu care au fost abordate problemele
de membrii ROMSDC, da, sunt de acord.
Dar circumstante atenuante exista chiar si la serial killers, nu? Si acolo se pot gasi.
Si atunci, tu, ca unul care ar trebui sa te faci ca suferi alaturi de noi, de ce nu ii intelegi pe Vlad si pe Emanuel ca la acel moment
si in conditiile date nu se putea face mai mult?
Astia suntem noi.
Am facut un upgrade la zicala, acum ii zice:
sa moara vecinul sa ii iau capra.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
catalin_suzeanu

Nu am incercat deloc sa "rastalmacesc" cele scrise undeva, hat, mai sus...insa "bag sama" ca am picat ca musca-n lapte...(media e a doua profesie "pe bune" a mea, asa ca dle nedumeritu, foarte bine pot sa raspund la cele "cinci intrebari" cunoscute doar unui..."media", ceea ce inseamna ca stiu "cu ce se manaca aceasta profesie, fara a fi rubedenie cu vreun moderator) :( Oricum, incerc sa ma "lepad" de senzatia de "victima", capatata azi, 29.03.2009, adica de fraier care a incercat sa-si exprime o parere si brusc a devenit "paria" pentru cei din jur...
Imi cer scuze inca o data si va recomand sa fiti mai sinceri cu voi pentru ca, in acest mod, mare parte o sa ajungeti la "gandurile mele"...
Inca o data va doresc numai bine...

Cu deosebit respect,

Catalin
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Cu permisiunea dvs.
spui ca stii o meserie dupa ce traiesti si propasesti din ea.
Si cand spui asta, abia atunci iti atingi limitele necunoasterii.
Daca nu traiesti dintr-o meseri si nu-ti intretii familia macar cat sa mananci un sac de sare din
banii castigati acolo, restul este lauda de sine.
Eu recunosc ca exista domenii in care sunt expert.
Si sunt expert in acele domenii pentru simplul motiv ca am ajuns sa
IMI STIU APROAPE EXACT CARE IMI SUNT LIMITELE IN DOMENIUL RESPECTIV!

Cat despre rubedeniile matale, numai bine si sanatate,
in aceeasi masura in care le doresti si celorlalti.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
tevez

Post by tevez »

Prea multa dezbinare in cadrul "minoritatii" detinatorilor de arme de autoaparare din Romania.
Deoarece
catalin_suzeanu wrote:media e a doua profesie "pe bune" a mea
consider ca mai buna era o colaborare decat o disputa care nu ajuta pe nimeni.
Criticile si sfaturile venite de la profesionisti sunt bine-venite, in orice domeniu, inclusiv media.
haiosu

Post by haiosu »

nu numai criticile si sfaturile sunt bune, ci si ajutorul material (de ex cei 2% din impozit- si aflati de pe site ce si cum: www.romsdc.ro ) sau ceva ajutor cu tiparirea unor fluturasi, a unor materiale promo, a unor afise, mape... si posibilitatile de ajutor sunt multe. ajutor pe componenta educationala a asociatiei... sa dovedim ca o arma neletala, nu poate fi modificata sa fie letala, decat pt cel care trage cu ea, pt ca ii explodeaza in fata... si asa mai departe!
avem nevoie de orice fel de ajutor caci de piedici sunt convins ca nu vom duce lipsa!
geony

Post by geony »

Eu sunt cel care a sugerat printre primii(dupa ce se intocmisera liste cu semnaturi, petitii etc) ca o aparitie
pe sticla ar avea un impact mai bun si ii sugeram lui nedumeritu sa se implice stiind ca are anumite RELATII...in televiziune.

Părerea mea este ca trebuie sa-i dam Cezarului ce-i al lui ! Sincer.
Meritul pentru aceasta aparitie televizata este al lui nedumeritul si al moderatoarei.
Pe aceasta cale atit membrii ROMSDC cit si noi simplii posesori de neletale multumim acestora pentru
efortul depus si deasemeni ii felicitam pe haiosu si Emanuel pt. curajul de a participa la aceasta emisiune.
Regizarea a fost de nota 20, cele doua intervenii telefonice au fost de partea noastra, moderatoarea a pus
umarul LA GREU pentru ROMSDC.
Ce nu a mers s-a datorat pozitiei reprezentantilor autoritatilor care la cea mai importanta intrebare lavsata de moderatoare
si anume: -Cite infractiuni au fost savirsite de detinatorii legali de ame si cite de cealalta categorie .....
cel de la Politie a spus ca nu stie(cu toate ca sigur stia, stiind la ce emisiune vine, sigur se documentase)
Din partea autoritatilor am observat ca nu se dorea un schimb de idei ci ei tineau un monolog, neraspunzind decit la unele
intrebari, si schimbind subiectul.
Propusesem atunci ca nedu si haiosul sa fie reprezentantii nostrii in lupta de idei cu autoritatile.
Vazind cine e moderator am realizat ca nedu n-a putut sa ne reprezinte(cred ca el ar fi putut tine piept mai bine celor doi oficiali)
Pentru un astfel de dialog opinez ca ne trebuie un avocat sau cel putin un jurist-care sa aiba abilitatea de a se strecura in discutie
fara sa deranjeze sau sa jigneasca si totodata sa viseze legile din domeniu.
Persoana potrivita in opinia mea este dl. Didi.
dingo20

Post by dingo20 »

Toata echipa de conducere a ROMSDC cunoaste legislatia in vigoare cel putin la fel de bine ca si mine, asa ca, eu cred ca nu e nevoie sa schimbam echipa care a aparut pe sticla. Si-au facut treaba foarte bine, au depasit tracul initial si nu vorbesc prostii. Cand caruta merge bine nu e nevoie sa mai punem inca un cal. :mrgreen:
catalin_suzeanu

nedumeritu wrote:Cu permisiunea dvs.
spui ca stii o meserie dupa ce traiesti si propasesti din ea.
Si cand spui asta, abia atunci iti atingi limitele necunoasterii.
Daca nu traiesti dintr-o meseri si nu-ti intretii familia macar cat sa mananci un sac de sare din
banii castigati acolo, restul este lauda de sine.
Eu recunosc ca exista domenii in care sunt expert.
Si sunt expert in acele domenii pentru simplul motiv ca am ajuns sa
IMI STIU APROAPE EXACT CARE IMI SUNT LIMITELE IN DOMENIUL RESPECTIV!

Cat despre rubedeniile matale, numai bine si sanatate,
in aceeasi masura in care le doresti si celorlalti.
Imi pare rau ca tocmai noi, oameni cu epoleti (fosti si actuali), ajungem sa ne spalam rufele in public fara nici un rezultat favorabil comunitatii noastre. "Rubedeniile" la care am facut referire erau ale matale (ca sa va parafrazez):
nedumeritu wrote:Si iti vorbesc in cunostinta de cauza. Fiind ruda.... oarecum... :wink: cu moderatoarea"
Poate ca reactia mea a fost nejustificat de dura. Poate ca ar fi trebuit sa raman in carapace uitandu-ma la razboiul cu autoritatile precum la "un meci de fotbal" (ca la asta ne pricepem toti). Nu am considerat ca ar fo oportun sa vin in fata si sa spun ca am vorbit cu x si y pentru cutare problema. Dar acum pot marturisi ca nu am prididit nici un moment pentru a lupta in favoarea posesorilor de arme pentru imbunatatirea intr-un fel sau altul a diverselor articole din lege sau chiar a legii in sine, unul din cei pe langa care am militat fiind insusi Grumezescu (care poate confirma acest fapt).
Nu cred ca am afisat vreodata pozitia unui om favorizat (chiar daca nu o data am fost supranumit semizeu), unicul merit fiind, poate, acela ca in urma cu 23 de ani am optat spre o cariera militara, deloc usoara, cel putin pentru acele vremuri.
Ca ulterior am trecut in tabara media ca director de imagine, dupa absolvirea facultatii de profil, asta-i cu totul alta mancare de peste (din acest motiv am facut afirmatia pe care am facut-o) si, la fel ca dumneavostra, spun:
nedumeritu wrote:........
sunt expert in acele domenii pentru simplul motiv ca am ajuns sa
IMI STIU APROAPE EXACT CARE IMI SUNT LIMITELE IN DOMENIUL RESPECTIV!..........
Cu deosebit respect
macarici

Post by macarici »

Imi permit sa spun ceea ce cred eu.
Faptul ca s-a reusit sa ajungem la o emisiune televizata,e un mare castig.
Pacat ca nu s-a reusit sa obtinem mai mult de aici!
Reprezentantii autoritatii au fost pe picior gresit.A fost evident ca o balmajeau,
ca erau deranjati de intrebarile moderatoarei si ca daca nu ar fi fost pe post,ar
fi taiat-o din prima.
Impresia mea(si se pare ca nu numai),a fost ca eram lejer favorizati.Sentimentul
asta l-am mai incercat atunci cand se intampla sa beneficiem de un arbitraj corect.
N-i s-au ridicat la plasa o gramada!Puteam sa inscriem lejer!KO puteam sa-i facem!
La argumente,bineinteles!
Dar nu s-a profitat.Sa vin eu sa zic acum ca trebuia asta sau aia sa se zica,ar fi o
mare magarie!Poate ca nici nu deschideam gura!Deh!Chestie de trac.Sfios si sensibil
cum sunt...!
Zic eu ca trebuie sa pregatim mai bine urmatoarea intalnire si daca e posibil nu la televizor.
Daca e sa fie tot la televizor,cu atat mai bine,desi nu cred ca-i mai prinzi!
Ce am eu sa le reprosez celor doi reprezentanti romsdc,am sa o fac prin viu grai,sa le
dau ocazia sa muste.Oricum,au toate circumstantele din partea mea.

Propun ca pe viitor sa combatem cu argumente,ideile care nu ne sunt pe plac,lasand
persoana care le-a emis.
Si daca ai acces la zona "media",domnule Suzeanu,si ne impartasesti pasiunea,de ce
nu incerci un contact si o colaborare?Daca e asa,ai putea sa ajuti!M-am uitat si am
intrebat in poligon la Joita,dar nu ai fost.Poate ne vedem si vorbim.
Acestea au fost umorile mele!
Image
Bill

Post by Bill »

Am anticipat ca in urma emisiunii va iesi circ pe forum, de aceea nu m-am bagat in discutie.
Ruda sau nu, moderatoarea a fost de nota 10 si a profitat din plin de pozitia care ii permitea sa intervina cu diplomatie in discutie. Nota 10 ca a intervenit in favoarea noastra si a pus problema mai bine decat probabil ca am fi putut noi. Spun a noastra chiar daca nu sunt membru a clubului, dar consider ca si eu beneficiez de aceasta actiune. Jos cu palaria. Baietii care au participat au circumstante atenuante. In primul rand au dovedit prea mult bun simt in discutia cu cei doi reprezentanti ai autoritatilor. S-a vazut ca nu au avut contacte directe cu recinii si au procedat asa cum ar fi normal. Adica sa discute politicos. Oricum problemele fundamentale le-a ridicat doamna. In ce priveste pe interlocutori, intr-un fel am admirat atitudinea d-lui Isac, care a fost destul de rezervata si oarecum echilibrata, cu atat mai mult cu cat era in prezenta unui fost ministru si nu se facea sa-l contreze (Si din cate il stiu ar fi avut niste motive). Asa ca a preferat sa-l lase pe David sa se agite si sa-si dea singur cu stangul in dreptul. Dl ministru a fost de-a dreptul penibil. S-a vazut clar ca nu avea habar despre ce discuta. Asta precis nu a avut rabdare sa citeasca legea de la cap la cap si a vorbit din auzite. Am recunoscut stilul domnului Marinescu. Probabil ca au avut o discutie prealabila.
Am totusi un repros si pentru baieti. Au incercat cu buna credinta, dorind sa abordeze problemele cu pasi mici, sa duca discutia punctual catre latura tehnica. Intr-o emisiune de genul acesta, de durata acesteia, nu exista timpul necesar. Parerea mea ca trebuia pedalat pe chestiuni de fond, (la un moment dat chiar au incercat dar dl. David era prea ambalat si a facut un slalom) adica limitarea drepturilor la toate categoriile de arme, chestia cu faptul ca romanii sunt prea tampiti sa detina arme (nepregatiti), activitatile sportive, faptul ca in RO aproape toata activitatea sectiilor de tir cu juniori este ilegala, accesul in poligoane.(apropoz de concursul de la Joita).
Si pana una alta, nu e asa de simplu sa tii piept unora obisnuiti sa apara pe TV si sa vorbeasca dupa niste sabloane exersate indelung. Nu e usor sa discuti intr-un context in care sa nu poti spune interlocutorului ce gandesti despre el.
Asa ca bravo baieti. S-a mai facut un pas. Nu conteaza cum a fost, conteaza ca a fost si ca cei ce au urmarit emisiunea au aflat ca arme nu poarta numai interlopii si banditii, ca armele se poarta si legal nu numai cum au auzit ei in stirile de la ora 5, ba mai mult unii probabil ca abia acum au aflat ca ar putea si ei sa detina asa ceva.
De fapt lucrul pe care va trebui sa marsam toti, fie membrii sau nemembrii in asociatii, este sa insistam ca sa fim invitati la o discutie punctuala cu autoritatile pe marginea proiectului de lege care se pritoceste. Ideal ar fi sa purtam o discutie cu cei ce fabrica proiectul, discutie la care sa participam reprezentanti de la toate asociatiile odata, pentru o viziune unitara.
Ganditi-va cum facem asta, mai ales cei din Bucuresti care sunt mai aproape de unde se da ora exacta. Aranjati-ne o intalnire ca cu vorbele venim noi.
Parerile personale au marea calitate ca nimeni nu este obligat sa tina cont de ele.
radu.b

Post by radu.b »

Buna ziua.
Cred ca emisiunea a fost un succes si acest lucru pentru ca si-a atins scopul, adica problema armelor de autoaparare privita din punctul de vedere al detinatorilor (legal) ai acestor arme.
Ii felicit pe cei de la ROMSDC pentru curaj. Este un prim pas foarte important in schimbarea curentului de opinie. De aici pana la modificari legislative nu ar mai fi foarte mult.
Cu respect.
Post Reply