pisoeas wrote:am fost la trezorerie sa o achit dar nu au stiut despre ce e vorba...m-am blocat la analize medicale ( aveti si voi o recomandare ceva va rog?
In ce sector stai? Sigur se gaseste cineva de pe forum care sa-ti detalieze unde si cum se plateste.
Va trebui sa ai rabdare, ca-n orice chestiune in care e implicat Statul Roman te duci de 2-3 ori pentru
aceeasi problema, te mai intoarce pentru o copie xerox, etc.
in sectorul 2, am fost la trezoreria sectorului 2 (langa Iulia Hasdeu) sa achit taxa, mi-a spus donsoara de acolo ca ea nu are de unde sa stie care e taxa si sa depun eu cat vreau, dar nu am intrebat-o de curiozitate daca stie cumva unde sa ii "trimita". Deci 120 de lei spun pentru permis port arma da? Nu-s impartiti sau divizati pentru ceva...ca tanti` alea chiar sunt neintelegatoare...
A si inca ceva. Unde depun dosarul? Apartin de sectorul 2 (daca are importanta).
nu sunt divizati, sa ai la tine copii xerox la C.I. si de la factura cutiei metalice, dosarul se depune la capitala la et 6 serv arme si munitii(sper sa nu se fi mutat)
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
pai nu am inca pistolul, vreau permisul port arma momentan si dupa sa imi cumpar arma, dupa ce cumpar arma o s-o inregistrez cu notificarea aia. Eu am inteles ca asta-i formula.
1 Obtinerea permisului port arma - neletale
2. Notificare pentru cumparare arma
3. Cumparare arma
4. Inscriere arma in permis, corect?
Cineva mi-a spus ca s-a mutat pe Mosilor...
pisoeas wrote:
Exista pe Mosilor un sediu al celor de la Fisc, am scos de acolo un cazier fiscal pentru infiintarea
unei firme, probabil incaseaza si aceasta taxa.
Legat de etapele de parcurs in vederea cumpararii de arma cu bile de cauciuc ii las pe cei care
detin sa povesteasca, eu nu m-am invrednicit deocamdata...
Din cate stiu factura cutiei metalice despre care vorbea Dcrist mai sus este, mai nou, parte a
dosarului.
pisoeas wrote:pai nu am inca pistolul, vreau permisul port arma momentan si dupa sa imi cumpar arma, dupa ce cumpar arma o s-o inregistrez cu notificarea aia. Eu am inteles ca asta-i formula.
1 Obtinerea permisului port arma - neletale
2. Notificare pentru cumparare arma
3. Cumparare arma
4. Inscriere arma in permis, corect?
Nu iti da permisul pina nu ai arma cumparata, iti elibereaza o adeverinta cu care te duci la magazin si o cumperi, iti trece pe adev datele armei si stampila magazinului faci o copie dupa factura cu care cumperi arma sa o lasi la politie si cu arma si adev te prezinti in 5 zile la politie si iti elibereaza permisul.
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
am inteles. Deci iau o autorizatie pentru cumparare arma si dupa ma intorc la politie, pentru permis. I see.
Dar pe actele mele (cazier si aviz psihologic) scrie pentru "permis port arma" nu pt adeverinta. Are ceva?
NU are nimic, asta este procedura, in momentul cind se elibereaza permisul se trece in el seria si tipul armei + cantitatea de munitie la care ai dreptul, la neletale 100 buc.
si notificarea aia....?
Am inteles ca imi da autorizatie, in termen de 30 zile (parca), urgenta cum se plateste si unde? Chiar la ei cand depun dosarul?
Iar notificarea se face ca sa ii anunti ca iti cumperi arma nu? Adica nu ma duc de nebuna dupa ce am autorizatia in mana sa iau arma fara notificare?
Urgenta se plateste la trezorerie si este parca inca o data taxa ~240 ron nu stiu sigur.La ei te duci depui toate actele si in 30 zile in reg normal iti da o adeverinta cu care te duci la magazin si-ti iei arma, cu ea si adev respectiva te duci la politie si-ti elibereaza permisul atit.
dosarul se depune pe calea Victoriei nr. 19, sector 3, Martea si Joia de la 8-16.00, iar taxa pe normal este de 1.133 lei (vechi). In caz ca mai intreaba cineva, sau este curios.... Maine dimineata sper sa-l depun
pisoeas wrote:am inteles. Adeverinta este valabila 30 de zile si se poate prelungi o singura data. Multumesc, saptamana asta depun dosarul si ramane de asteptat
90 de zile si se poate prelungi o singura data in cazul armelor cu bila de cauciuc.
30 de zile este termenul pt. arme cu gaze.
ok, sper maine sa scap de formalitati si sa depun dosarul complet fara sa ma intoarca nimeni.
INSA ! Am o intrebare: ce imi recomandati mai mult RG 88 sau Walther PPK ?
Ai 30 de zile pana te vezi cu autorizatia de cumparare in mana si apoi alte 90X2 sa te hotarasti ce arma vrei.
Parerile posesorilor sunt subiective si pana la urma conteaza mult sa le vezi/auzi/simti live, sa le tii in mana....bla-bla.
Inainte de a merge la SAEST da un telefon sau cauta pe net sa vezi care este programul de lucru cu publicul
ca sa nu bati drumul de pomana. Din experienta stiu ca au un program destul de restrans. De exemplu la Ilfov
doar marti intre 09 si 14 si joi intre 09 si 12(parca).