Record Mod COP 10x22t

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

nedumeritu

Post by nedumeritu »

sassu wrote:Cand vorbeam de teava lisa ma refeream la Record Cop nu la Mauser de aici si plusul de precizie al Recordului.
Cu siguranta ca un Record Cop este mai precis. Si el si Ekol Viper au
cu adevarat teava lisa. Si vreau sa va spun ca un Ekol Viper cu munitie
de 9mm R Rubber de la rusi face minuni. Si din masuratorile celor de la
Dinamo, stim noi unde, trece lejer de 97 Jouli...
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
misubagsisu

Post by misubagsisu »

nedumeritu wrote:Si vreau sa va spun ca un Ekol Viper cu munitie
de 9mm R Rubber de la rusi face minuni. Si din masuratorile celor de la
Dinamo, stim noi unde, trece lejer de 97 Jouli...
interesant :shock: trebuie neaparat sa vad cu ochii mei la cronograf, daca nu e asa, prinde macarici o bila cu dintii
sassu

Re: Record Mod COP 10x22t

Post by sassu »

Am accesat pagina producatorului pt. Record Cop si surpriza acesta mentioneaza ca pistolul ar fi fabricat din otel .
Atasez link http://www.record-firearms.de/en/produk ... n/cop.html acolo e modelul gaz 9mm ,10x22t e identic.
Mentionez ca in brosura cu care vine arma se precizeaza ca a fost testata cu munitie PG si ca atare se recomanda folosirea acesteia pt functionare corecta.
Din motive financiare nu am reusit sa trag decat aprox 150 cartuse sper pana la sf anului sa mai trag 100.
Pare ca cu cat e mai utilizat functioneaza mai bine.
Diferente majore sesizate fata de RG pe care l-am butonat in weekend : recordul este mai urat in schimb este mai inchegat , pare mai solid , arcul recuperator al culatei este mult mai tare .
Mentionez ca nu sunt fan record , am dreptul legal sa achizitonez pistol cu glont am amanat deoarece am copil si ma feresc de accidente, cand mai creste schimb optica.
tevez

Post by tevez »

La ce te referi când zici că este mai urât Record, la finisaj? L-am butonat la Ploieşti tot pe cel în varianta pe gaz şi mi s-a părut
ok, chiar dacă e mai "din topor" faţă de Mauser sau PP. Pentru cine vrea să-şi ia armă de autoapărare cu bile de cauciuc ar putea
fi o variantă de luat în seamă, mai ales dacă ne uităm la preţ. Mai e şi asemănător cu Jericho.
Nu ştiu cum se traduce "breechface", dar aia e din oţel, nu zice despre alte părţi, magnetul poate elucida cât de cât cum stă
treaba.
Eu unul n-aş mai sta pe gânduri în privinţa armei cu glonţ, există seifuri care feresc de orice accident..
sassu

Post by sassu »

Nici eu nu reusesc sa traduc "breechface" poate ne lamureste cineva .
Cand am mentionat ca ca este urat m-am referit la finisaje, din topor e mai corect , pe mine m-a atras . Acum eu am curatat vopseaua de pe capatul tevii , camera cartus , garda tragaci , pe langa prasele s-a luat de la mana si arata chiar bine.
Clar e o alternativa , eu nu as ezita sa cumpar aceeasi arma daca ar trebui sa aleg din nou .Sotia a reusit sa nimereasca un cd de la 5 m, teava lisa face toti banii.
Acum cu pistolul cu glont trebuie luate in calcul mai multe aspecte. Eu am profesat 4 ani ca avocat in baroul Constanta acum am chimbat putin macazul . Pot sa afirm ca la folosirea unei arme de foc cu glont trebuie sa te gandesti de 10 ori inainte, intr-un fel poti proba legitima aparare cand discuti de o arma cu cauciuc care a produs doar vatamari corporale chiar grave si este total altceva cand discuti de glont cand finalitatea cu siguranta va fi alta pentru victima.
Exclud aici folosirea armei pe proprietate privata ( vezi caz Iovan ) unde din punctul meu de vedere judecatorul nu putea pronunta decat in favoarea lui Iovan altfel ar fi creat un precedent cu urmari grave pentru siguranta orcui.
Acum revenind la Record eu unul il recomand pacat ca nu putem intra in posesia unor munitii 10 x 22 serioase , sunt sigur ca arma rezista ansamblul teava camera sunt din otel sigur , culata pare mult mai robusta decat la Rg , P99 ,p22 pistoale cu care l-am comparat pe viu( lucru demostrat si de greutate , este mai greu ca p99 care este mult mai mare ) .

L.E. elemente din otel identificate de mine: teava lisa, camera cartus , cui percutor + partea care inchide cartusul in camera , gheara extractoare , elemente mecanice in interior.Cam ce e supus stresului la detonare .
tevez

Post by tevez »

Corect raţionamentul legat de folosirea armei letale, mai ales la noi, unde se ştie cum sunt privite armele, din cauza trecutului
totalitar şi a reminiscenţelor sale. Dar e loc şi pentru arma letala şi cea neletală şi muniţia cu glonţ este mult mai ieftină, atunci
când se găseşte, evident.
Record Cop este şi cel mai ieftin de pe piaţa, încă un avantaj.
Guest

Post by Guest »

sassu wrote:Nici eu nu reusesc sa traduc "breechface" poate ne lamureste cineva .
.
Capul inchizatorului
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
geony

Post by geony »

Record COP este mai greu decât Walther P99 pentru ca P99 este confectionat din propilen(plastic special la fel ca la Fort 12))
care-i foarte usor fiind folosit si la majiritatea armelor pe glont.
P99 are culata si partea exterioara a tevii din zamac-atât.
Recordul la fel ca si RG 88, Mauser, Walther PP este din zamac exceptând interiorul tevii, camera cartusului, cuiul percutor
si alte citeva pirghii.
Teava lisa e buna insa trebuie comparata puterea loviturii bilei cu un Walther pp. Rg 88 si apoi vazut.
S-ar putea ca cu toate ca-i teava lisa sa fie mai mica in diametru ca la Walther si RG(care au opritoare)
pentru a crea contrapresiunea necesara rearmarii.
geony

Post by geony »

Am vorbit cu mai multi armuri care mi-au zis ca majoritatea l-au retras de la vinzare
considerându-l un pistol cu o fiabilitate foarte slaba=se defecteaza usor.
Sistemul de percutie e prost gindit si cade repede.
tevez

Post by tevez »

Se poate să fie aşa, dar review-urile de pe acest forum sunt majoritar pozitive. Sunt armurieri care spun că P50 e cel mai bun,
sau că P22 e foarte bun, dar experienţele neplăcute ale unora dintre forumişti au arătat contrariul.
Cum niciun "zamak" nu rupe gura târgului eu spun că e o opţiune şi Record-ul. Chiar dacă pică acciza şi ajunge Fortul 30 de mil.
sau CZ Rami 25, va scădea şi preţul celorlalte.
sassu

Post by sassu »

Al meu functioneaza perfect . Acum apropo de armurieri , initial am cuparat un p99 gaz ,in urma cu aprox 4 ani , pistolul functioneaza perfect si acum desi de cand l-am luat era second , fusese al unei firme de paza si era abuzat la maxim.
Este versiunea cu slide argintiu ( probabil cele pe gaz sunt asa ) .
Cand l-am luat am avut initial certificat de detinator in care era mentionat gaz/cauciuc , un armurier "destept" mi-a spus ca pot sa il transform in arma cu cauciuc prin simpla desurubare a difuzorului din interiorul tevii , cred ca am avut noroc ca i s-a rupt scula cand incerca sa extraga de pe teava acel difuzor sau cu s-o numi .
Pe de alta parte am vazut si p22 rubber cu teava inlocuita de armurier si montata una lisa cu care detinatorul nu are probleme .
Cu privire la Record cred ca armurierii sunt subiectivi unii il lauda altii nu , parearea mea este ca e posibil sa existe printre exemplarele vandute si lamai care plesnesc mai repede si aici nu ma refer doar la Record.
cllaudio

Post by cllaudio »

salutare

uita care-i treaba cu pistolu asta ,( o sa scriu aici ca sa nu mai fie si altii care se fenteaza ca si mine dupa ce am citit toate discutiile voastre in care il laudati majoritatea) : Deci mi-am luat pistolul asta de vreo saptamina. Am tras aproape 50 de cartuse pg ( cica cele recomandate de producator, o alta mare minciuna)
Nu am reusit sa trag nici un incarcator pina la capat fara sa se blocheze cartusul in el. Uneori se bloca la primul foc alteori tot la al 2lea sau al treilea. Cind ma-am dus cu el inapoi la magazin mi sa spus ca e din cauza munitiei si mi sa recomandat ceva munitie nemteasca.Intradevar se umfla cartusul in camera lui dupa ce e tras si nu mai iese afara.Inca nu am incercat cu alta munitie ca sa stiu daca asta face diferenta. Oricum am pe cineva in germania si la-m pus sa intrebe la un magazin de acolo daca aia vind munitia asta bosniaca ( pg) si daca e recomandata pt record. Au ris aia cu curu de el si au zis ca numa cind sa face mercedes in bosnia sa vinde un pistol nemtesc cu munitie bosniaca.Oricum si la ei e cotat foarte slab pistolu asta, faptul ca are teava lisa necostituind nici un avantaj pt ca teava e oricum in diametru mai mica ca bila si o frineaza destul de mult. Ca si precizie de exemplu este f slab, de la 8 metri are o abatere de aproape un metru de nu ies grupajele nici cum ( eu scot grupaje cu carabina de 5,5 glont in raza de 5 cm fara luneta de la 50 m). Pe de alta parte nici puterea nu ma dat pe spate, bine e primul meu pistol cu cauciuc asa ca nu stiu cam ce ar trebui sa gaureasca, oricum acuma daca ar scoate vreunu un pistol de asta la mine as ride de el, pistoalele astea is o gluma , poate daca ma nimereste direct in ochi ceea ce nu cred la cit de precise is. Eu cu o prastie am facut mai multe gauri decit cu asta.Lucrurile bune despre el ar fi ca face zgomot mult, e destul de bine echilibrat, nu e foarte mare si nici foarte greu si poti sa-l ascunzi relativ usor sub un pulover sau geaca. Cam asta ar fi , pacat ca pe topicu asta sau vorbit de toate si mai putin de record cop.
sassu

Post by sassu »

1.Impinge bila la maxim in cartusele PG , ar trebui sa intre pana la aproape de jumatatea cartusului si dupa aceea mai discutam daca se mai blocheza .
Cel putin al meu nu.
2.La aproximativ 100 Jouli (testat cronograf) cat are un pg cu bila impinsa nu - i prea comod sa razi de daca esti in fata unuia.Testeaza pe un porc proaspat taiat de la 2-3 m si mai gandeste-te.
3.Ca si precizie al meu bate la 10 m cam o palma sus in stanga.
4. Faza cu intrebatu' in Germania e tare pentru ca acolo nu se vinde decat varianta in 9mm gaz ( cauciucul e interzis prin lege ) deci munitie pg nu au vazut niciodata , iar cu privire la fiabilitate citeste review-urile de pe forumurile nemtilor si dupa aia mai vorbim.
5. Teava lisa e un avantaj pentru ca in nici un caz nu are diametrul mai mic ca celelalte 10x 22 din comert si e fara opritori.

O seara buna.
cllaudio

Post by cllaudio »

ok

mersi de pontu cu impinsu bilei, o sa incerc. Al tau se bloca inainte sa faci chestia asta?
Cit despre trasu in porc , o sa incerc si eu pe ceva slanina ca porc n-am :?
Cit despre munitia pg, sigur nu asta-i munitia cu care a fost testat pistolu asta in germania asa cum scrie in fituica aia ce era in cutie, se vede si dupa calitatea hirtiei pe care-i scris ca n-are nici o legatura cu fabricantu. Eu cred ca asta-i vre-o smecherie de-a alora ce vind pistolu si au munitie de asta pe stoc. Oricum nu-i normal ca sa trebuiasaca sa impingi bila in cartus ca sa nu se mai blocheze pistolu. As fi curios daca se intimpla si altora faza asta si daca si cu alte pistoale se intimpla chestia asta cu munitie pg? Pe de alta parte nu stiu cum ii interzis in germania pistolu cu bila ca eu am vb sa-mi iau munitie de acolo si mi sa spus ca nu e nici un fel de problema doar sa vin cu permisu de arma, si din cite am mai vazut pe forumurile astea au mai fost si altii care si-au cumparat direct de acolo chiar si pistoale cu bila de cauciuc.Apropo cum se comporta munitia uag de care am tot citit pe aici,( bine la mine in oras nu se gaseste nici de asta oricum )?
Babanu

Post by Babanu »

chiar ca m-ai facut curios, unde in Germania sunt permise armele cu glont de cauciuc? :shock: (ma refer in randul civililor) Si cine a reusit sa-si cumpere pistol cu bila de cauciuc din Germania? Ca eu din ce am discutat la cateva magazine de arme nemtesti mi-au spus clar Nein, verboten!

http://en.wikipedia.org/wiki/Gun_politics_in_Germany
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
Post Reply