Poc-poc vs animale

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
pupuscalus

Poc-poc vs animale

Post by pupuscalus »

Salut din nou,

Tematica topicului nu este asa salbatica precum s-a crede din subiect. Ceea ce ar fi interesant de stiut este cat de folositoare ar fi asa numitele arme neletale cu gaz sau fara, adica blank, la pus pe fuga anumite animale de talie mare. Nu ma refer la caini maidanezi, unde folosirea lor oricum garanteaza succesul, dar si un car de probleme cu politia. Ma refer la cele de padure, gen urs sau caini ciobanesti (unii in creierul muntilor sunt foarte rai). Probabil ca vanatorii de pe forum ar avea un raspuns.
Petrec o groaza de timp pe munte si am avut de-a face cu creaturile astea. Mai utilizez petarde (cand am). Numai ca nu sunt de gasit tot timpul anului, iar daca faci provizii oricum nu tin un an de zile. Si oricum, pana le scoti, pana le aprinzi, una da alta ba nu faci nici o treaba. Si sa tot bubui doar preventiv tot traseul nu e nici o placere, mai sperii si alte animale inofensive.

C.
danezu

Post by danezu »

Un prieten de al meu a tras in urs cu bile de cauciuc si nu s-a intamplat nimic :lol: Adica pe urs nu l-a durut nici macar in dos....asa ca nu ramane decat sa verifici daca ai ocazia! Oricum cred ca orice animal de padure o sa fuga la bubuitura,mai putin ursii gunoieri,ei sunt obisnuiti :twisted:
Walter PP 10x22T - BLACK
Babanu

Post by Babanu »

de curiozitate, petarda la urs chiar functioneaza? :lol:
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
pupuscalus

Post by pupuscalus »

Babanu wrote:de curiozitate, petarda la urs chiar functioneaza? :lol:
Vorba colegului, daca nu e vorba de gunoieri (a se citi ursii de Bucegi), in genere da, ceea ce ma face sa cred ca ar functiona si fierul. Cel putin la mine a mers. Langa Lepsa, in m-tii Vrancei este o zona foarte populata. Am intalnit de doua ori. Prima data a plecat cu vorba buna si batut din palme. A doua oara n-a facut-o (cred ca era altul) pana nu a pleznit o petarda de talie mare, care l-a facut sa fuga ca un catelus. In Bucegi aceeasi chestie nu cred ca ar avea acelasi efect. Vanatorii de munte de la Diham povestesc ca si ei mai arunca din cele militare si nici nu se sinchisesc la bubuitura. Sau pleaca ca sa aibe de unde se intoarce.
Oricum, as dori sa mai aud pareri.
Ceea ce ma intereseaza in fapt este efectul in cazul unui atac pe bune, daca esti luat prin surprindere. Bila iese din discutie. Mai bine tragi cu prastia. Gazul, hmmmm, poate daca ai avantajul vantului sa pulverizezi o perdea intre tine si el, la distanta cat mai mare. Ma gandesc ca in padure fiind n-ai treaba cu politia si mai exista si avantajul bubuiturii, care sperie. Cu spreiul, nu stiu daca e ok, ar trebui sa se apropie prea mult.
Apoi mai sunt si cainii de stana. Unii sunt asa de rai, ca nu-i chip sa scapi pana nu vine ciobanul (daca se sinchiseste).

C.
yanq

Post by yanq »

....a fost un episod pe Discovery...unul a tras cu revolverul teava lunga ( Magnum ?) cu glont in urs polar...si niciun cartus n-a trecut de stratul de grasime...respectivul sfarsind papat...in concluzie ..doar zgomotul sa aiba vreun efect ...
Last edited by yanq on Wed Oct 01, 2008 4:12 pm, edited 1 time in total.
Walther PP Nickel
Image
danezu

Post by danezu »

Nu cred sa ai sorti de izbanda nici cu gaz,erau niste filmulete cu un rus sau ce natie o fi care ia in freza cateva sarje de gaz :lol: La urs nu are efect! La caini s-ar putea dar nu bag mana in foc!

PT Babanu: nu cred ca petarda are efect daca ursul este flamand,s-ar putea sa-l oftice si mai tare :twisted:
Walter PP 10x22T - BLACK
Babanu

Post by Babanu »

tind sa cred ca la cainii de stana ar fi eficient un cartus de 9mm cu piper tras la sub 2 metrii.
Pentru urs ma gandesc la asa ceva http://www.wholesalegoods.net/Merchant2 ... Code=tranq
danezu

Post by danezu »

Sa-l adormi macar :lol:
Walter PP 10x22T - BLACK
pupuscalus

Post by pupuscalus »

[quote="danezu"]Nu cred sa ai sorti de izbanda nici cu gaz,erau niste filmulete cu un rus sau ce natie o fi care ia in freza cateva sarje de gaz :lol: La urs nu are efect! La caini s-ar putea dar nu bag mana in foc!

Stiu filmuletul. La sfarsit parca zice: "kurva" sau ceva de genul. Ar fi tare sa zica si ursu' la fel. :lol:

C.

P.S Totusi s-ar putea sa aibe. Ma gandesc ca au nasul mai sensibil ca noi. (ma incurajez si io singur. :lol: )
Babanu

Post by Babanu »

yanq wrote:....a fost un episod pe Discovery...unul a tras cu revolverul teava lunga ( Magnum ?) cu glont in urs polar...si niciun cartus n-a trecut de stratul de grasime...respectivul sfarsind papat...in concluzie ..doar zgomotul sa aiba vreun efect ...
Ciudat, nu stiu cum este cu ursul polar dar am inteles ca mai nou la americani este o moda sa vanezi grizzly cu calibru .50 AE (Desert Eagle) sau cu revolver S&W 500 (am impresia ca e si la Arw de vanzare :P )
danezu

Post by danezu »

Da, dar alea au calibru nu gluma si mai trag si 12 boabe minim :lol:
Pe cand pliciurile noastre.....il mangaie!
Walter PP 10x22T - BLACK
catalin_suzeanu

Post by catalin_suzeanu »

Scuze ca ma bag si eu in vorba, insa, nu cred sa ramana chiar atat de indiferent Mos Martin la o serie de gloante cu calibrul de 9mm ce-i produc "aerisire" in superba blana, indiferent de culoarea acesteia...Eu am 17 in incarcator....+ inca 17...sper sa am nevoie de acestea cum am avut pana acum... 8) (saracu' S&W, pana acum "a vazut" doar poligon)...

Cu stima,

Cata
Pistol "BUL M-5 Ultra-X" cal.9mm (cartus cu glont)-2009
Pistol "Glock G26" cal.9mm (cartus CQT-teflon)-2007
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
danezu

Post by danezu »

Pai cu 17 boabe cred ca te faci cu un trofeu :lol:
Walter PP 10x22T - BLACK
Post Reply