Am cumparat de la magazinul Arrow de langa gara de nord un spray cu piper. Cum d-na vanzatoare nu stia sigur sa ma lamureasca in legatura cu legalitatea acestuia, va intreb pe dv. Trebuie inregistrat la politie? E legal portul lui? Din cate am reusit sa gasesc pe internet, s-ar putea incadra la urmatoarele:
Legea privind regimul armelor si al munitiilor, legea nr. 295/2004
I. Definitii generale
1. arma - orice dispozitiv a carui functionare determina aruncarea unuia sau mai multor proiectile, substante explozive, aprinse sau luminoase, amestecuri incendiare ori imprastierea de gaze nocive, iritante sau de neutralizare, in masura in care se regaseste in una dintre categoriile prevazute in anexa;
Categoria F - arme supuse notificarii
arme scurte (pistol sau revolver) - confectionate special pentru a imprastia gaze nocive, iritante sau de neutralizare, precum si munitia corespunzatoare
Va multumesc anticipat!
Spray cu piper
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
in legea 61/1991 modificata si republicata ai sa gasesti mentionate locurile unde portul si folosirea acestui spray sunt interzise.JAsp wrote:Multumesc pentru raspuns. Am mai gasit cateva forumuri unde se discuta asta si unii ziceau ca poti primi amenda pentru portul lui.
Cat despre caini, intr-adevar merge, si eu tot pentru asta l-am luat. Pe oameni din fericire nu am avut ocazia sa-l testez.