Cum se vinde o arma cu AC de la persoana la persoana
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Cum se vinde o arma cu AC de la persoana la persoana
Cine m-ar putea ajuta cum s-ar putea face tranzactia unei arme cu AC de pe o persoana pe alta, ambele persoane cu acte la politie pentru arma?
Cel mai complicat este prin donatie
Trebe sa gasesti un notar dispus sa faca actul apoi tot ajungi la un magazin pentru ca notarul n-are voie sa scrie pe autorizatia de cumparare, acesta fiind rezervata numai "armurierilor autorizati".
Cumparatorul parcurge toti pasii necesari obtinerii unei autorizatii de cumparare. Impreuna cu vanzatorul se prezinta la un magazin ce le va intocmi actele, contra unui comision (variabil). Cu arma si actu' completat se prezinta la politie pentru eliberarea permisului de arma sau trecerea armei in permis (daca deja are).
Trebe sa gasesti un notar dispus sa faca actul apoi tot ajungi la un magazin pentru ca notarul n-are voie sa scrie pe autorizatia de cumparare, acesta fiind rezervata numai "armurierilor autorizati".
Cumparatorul parcurge toti pasii necesari obtinerii unei autorizatii de cumparare. Impreuna cu vanzatorul se prezinta la un magazin ce le va intocmi actele, contra unui comision (variabil). Cu arma si actu' completat se prezinta la politie pentru eliberarea permisului de arma sau trecerea armei in permis (daca deja are).
-
nedumeritu
Iata cum se poate naste in mintea omului o... trilema (dilema + 1violiv wrote:Cel mai complicat este prin donatie![]()
Punand la armurier o astfel de intrebare, aici in Brasov, mi s-a spus ca
apeland direct la armurier, adica la persoana intrebata, calea este relativ
simpla dar costisitoare.
Intreband la AEST mi s-au prezentat ambele cai, armurier autorizat si notar
dar mi s-a specificat faptul ca prin notar este muult mai ieftin.
Acum aflu ca acea cale de la notar trece pe la armurier.
Tot pe la armurier.
Adica, logic, conform legii.
Shit! La naiba!
Trebuia sa ne fi gandit si singuri la asta.
Concluzia la aceasta di-lema/tri-lema ar fi urmatoarea:
de fapt notarul in toata chstia asta tine locul sursei de provenienta a
armei, el certifica intr-un fel ca ai dobandit arma pe cale legala, dintr-o
sursa legala.
Si atunci, oare comisionul armurierului este unul singur si constant?
Indiferent pe ce cale ajungi la el? Fie ca mergi direct la el fie ca treci
pe la notar?
Aceasta era intrebarea suplimentara ce transforma dilema in... trilema
Daca este putina rabdare, am sa incerc sa va dau eu raspunsul pentru ca voi
face aceasta operatiune cu unul din Fort 17P ce le detin.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
Un armurier rezonabil iti ia 60-70 lei pentru a tranzactiona un "pistolas" (cel putin atat am platit eu pentru Carpati-ul pe gaz) iar un notar poate sari bine de aceasta suma pentru un act de donatie - de obicei iau procent din valoarea estimata a obiectului donat dar nu mai putin de xx lei pentru intocmirea actului. Pentru o amarata de procura am platit 66 lei in urma cu o saptamana.
S-ar putea sa gasesti un politist "intelegator" si "bine dispus" si sa accepte numai actul de donatie, completand el autorizatia de cumparare dar nu e chiar "oficial" si nici sigur ca nu te va trimite la un armurier. Fac asta pentru arme importate din UE unde vamesii imputerniciti la operatiuni cu arme si-au declinat orice raspundere, obiectele din UE nemaifiind vamuite. In aceste conditii, legea a ramas in urma si autorizatia de cumparare nu ti-o mai completeaza nimeni, cei de la Posta neavand competenta necesara.
Incalcite rau caile "legale" la noi

S-ar putea sa gasesti un politist "intelegator" si "bine dispus" si sa accepte numai actul de donatie, completand el autorizatia de cumparare dar nu e chiar "oficial" si nici sigur ca nu te va trimite la un armurier. Fac asta pentru arme importate din UE unde vamesii imputerniciti la operatiuni cu arme si-au declinat orice raspundere, obiectele din UE nemaifiind vamuite. In aceste conditii, legea a ramas in urma si autorizatia de cumparare nu ti-o mai completeaza nimeni, cei de la Posta neavand competenta necesara.
Incalcite rau caile "legale" la noi
-
nedumeritu
E limpede deci ca vom trebui sa urmam cu totii calea pe la armurier.
Simpla si efectiv-eminamente-legala.
Chestia cu vama am intampinat-o si eu.
A trebuit sa ma rog de vamesi sa scrie ceva, orice pe verso la
autorizatie.
Odata ajuns acasa, ce scrisese vamesul, era litera de lege.
Practic, lacunele din lege sau din normativele de aplicare ale ei
transforma tot lantul asta intr-un lant de fuga de asumare de raspundere.
A scris altul inaintea mea ceva? A semnat? A stampilat?
Deci ele raspunde si si-a luat rasunderea.
De ce sa imi bat eu cuie in talpa si sa spun ca ar fi altfel decat certifica
"maria sa ACTUL".
Ne inchinam la STAMPILE, nu la logica unei legi clare.
O mai ducem o vreme tot asa. Asta este.
Simpla si efectiv-eminamente-legala.
Chestia cu vama am intampinat-o si eu.
A trebuit sa ma rog de vamesi sa scrie ceva, orice pe verso la
autorizatie.
Odata ajuns acasa, ce scrisese vamesul, era litera de lege.
Practic, lacunele din lege sau din normativele de aplicare ale ei
transforma tot lantul asta intr-un lant de fuga de asumare de raspundere.
A scris altul inaintea mea ceva? A semnat? A stampilat?
Deci ele raspunde si si-a luat rasunderea.
De ce sa imi bat eu cuie in talpa si sa spun ca ar fi altfel decat certifica
"maria sa ACTUL".
Ne inchinam la STAMPILE, nu la logica unei legi clare.
O mai ducem o vreme tot asa. Asta este.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
avantajul, daca poate fi numit asa, este ca prin donatie, nu mai ai venituri ce se impoziteaza
vanzarea directa prin armurier te "face" sa completezi mai mult in declaratia de venit... din cate stiu impozitul se opreste de la sursa, adica o face armurierul. eu am platit 100 roni la un armurier autorizat pt o asemenea vanzare (ma rog eu 50 si pretenul meu 50-asta pt ca suntem preteni si isi dorea neaparat arma aia)
banuiesc ca daca aveam actul de donatie, armurierul respectiv imi lua mai putin.
domnule radu, care sunt banii ce trebuiesc dati in asemenea cazuri? exista vre-o diferenta intre cazuri sau firma arrow ia acelasi comision? eventual daca ne puteti spune ceva sume. dupa cum se vede eu am pus deja 4 arme in vanzare si probabil ca nu ar strica sa stiu. multumesc anticipat
vanzarea directa prin armurier te "face" sa completezi mai mult in declaratia de venit... din cate stiu impozitul se opreste de la sursa, adica o face armurierul. eu am platit 100 roni la un armurier autorizat pt o asemenea vanzare (ma rog eu 50 si pretenul meu 50-asta pt ca suntem preteni si isi dorea neaparat arma aia)
banuiesc ca daca aveam actul de donatie, armurierul respectiv imi lua mai putin.
domnule radu, care sunt banii ce trebuiesc dati in asemenea cazuri? exista vre-o diferenta intre cazuri sau firma arrow ia acelasi comision? eventual daca ne puteti spune ceva sume. dupa cum se vede eu am pus deja 4 arme in vanzare si probabil ca nu ar strica sa stiu. multumesc anticipat
-
nedumeritu
haiosu wrote:......................
Intrebarea pica la fix!
Zilele trecute am trecut pe magazinul ARROW din Braov si intreband cum
ar fi mai bine sa procedez in cazul in care vreau sa vand unul din pistoale
am primit un raspuns oarecum evaziv,
"pai si cu notra ar fi mai bine ca armurierul ia cam 300 Lei si ..."
Pai, acum, ce sa cred, ca daca vand un pistol cu 800 Lei mai trebuie sa
dau la ARROW inca 300 Lei?
Suna ca draqu'.
Exact aici este locul in care iese la iveala ata alba cu care este cusuta
"problema".
Mai bine zis, aici este "firul roshu calauzitor" care leaga ombilical cei
doi poli, de o parte legislativul/politia care prin legifereaza trecere
obligatorie cu cotizatie cu tot pe la magazinul din care ieri ai cumparat
arma.
Sa o luam pe rand si vom vedea cum suntem jupuiti ca niste fraieri
de o lege aiurea.
Azi merg si cumpar un pistol de la firma X. Dau pe el 500 Lei pentru ca e
tare, din otel si singurul cu teava lisa din Galaxie.
Maine, sotia ma trimite sa "arunc" fierul din casa ca ea nu-l suporta.
Gicu, vecinu' meu cu care joc table in parc, zice ca il ia el ca nu-si mai
face cavou ca si asa or sa-l manance de viu grijile de toata ziua.
Merg cu Gicu, isi face actili la politie su tot dichisul si ma duc la
armurierul de unde luasem ieri arma, cu 500 Lei.
Imi zice ala sa ii platim 300 Lei ca altfel nu se poate.
Deci brusc arma face 800 Lei.
Suntem cumva siliti sa murim cu "fierul" de gat. Sa il arunc nu pot ca ma
ascund astia.
Nu am de unde investi inca 300 Lei pentru a scapa de el.
Pe de alta parte Gicu si cu fratii lui generici din toata Romania sunt impinsi
de lege si de conditiile create de ea sa isi ia numai de la "prietenii"
importatori, ca la ei este mai ieftin.
Concluzie, legislativul prin bratul lui coercitiv, politia, nu face altceva decat
serviciul de agent de vanzari, si asta sub masca "mentinerii unei ordini"
in domeniul armelor. Asta in vreme ce aia la Craiova se impusca in strada
si prin spitale cu toata gingasia.
Ei, se vede cam pe unde trece firul rosu calauzitor?
Daca indraznim sa ne inaltam pe varfuri, vedem peste ulucile gardului
si mai departe, cum si de ce nu se aduc armele traumatice adevarate.
Cam asta a fost pe tema data.
Sustin si eu propunerea/rugamintea de a nis se clarifica o chestie, cat
percepe un armurier de la ARROW ca taxa pentru vanzare/consignatie.
[cazul meu, FORT 17 trebuie sa il dau, cam unul in plus, nu?].
Asa ca nu intreb doar ca sa ma aflu in treaba.
Cineva asteapta si suspina dupa pistolul din pestera mea
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
Partea frumoasa e urmatoarea (haiosu deja a subliniat-o):nedumeritu wrote:................................................................
Gicu, vecinu' meu cu care joc table in parc, zice ca il ia el ca nu-si mai
face cavou ca si asa or sa-l manance de viu grijile de toata ziua.
Merg cu Gicu, isi face actili la politie su tot dichisul si ma duc la
armurierul de unde luasem ieri arma, cu 500 Lei.
Imi zice ala sa ii platim 300 Lei ca altfel nu se poate.
Deci brusc arma face 800 Lei.
...............................................
In momentul in care vinzi o arma printr-un armurier autorizat (misto sintagma, probabil or fi existand si cativa neautorizati), venitul obtinut din vanzarea armei este impozitat vanzatorului pe loc (prin stopaj la sursa) cu 10% urmand ca diferenta pana la 16% (adica 6%) sa fie platita tot de acesta in anul urmator.
Practic venitul din vanzarea unei arme este impozitat de catre stat cu 16% de parca ai fi castigat-o la cazino. Mi s-ar parea de bun simt ca in cazul asta si cumpararea unei arme sa fie cheltuiala deductibila din pct. de vedere fiscal.
Deci: acciza 100%+comison armurier (contine si tva)+taxa inscriere in permis+pagube colaterale obtinerii permisului (taxa vizita medicala+taxa cazier+taxa aviz psihologic) . In momentul in care o vinzi statul considera ca te-ai umplut de bani si ca sa mai reduca un pic inflatia te mai taxeaza cu un 16%.
GAMO CF-X cal. 5.5 + NORCONIA 3x9-32
BAM XS-B50 cal. 5.5 + BUSHNELL 3-12X40
BAM XS-B50 cal. 5.5 + BUSHNELL 3-12X40
Buna ziua.
Pentru domnii haiosu si nedumeritu.
In magazinele Arrow la tranzactiile cu armament in regim de consignatie se completeaza un contract cadru in care se stipuleaza termenii si comisioanele si anume se percepe 10% din valoarea declarata a depunatorului dar nu mai putin de 100 lei (sau ceva de genul asta-este scris in contract). Adevarat ca este o masura mai "nepopulara" si acest lucru dintr-un singur motiv pe care l-am mai spus si in alta postare. Am ajuns sa avem si 100 arme in consignatie depuse(fiind obligati de lege). Acum va intrebati cum ramane cu legea 295 si cele maxim 15 arme pe care poti sa le ai in magazin . Aceeasi intrebare ne-o puneam si noi cand se depuneau arme confiscate de catre politie s.a..
Si mai este un aspect. Preferam sa vindem armele noastre decat armele second. In primul rand exista aspectul comercial. Si al doilea este faptul ca nu mai sunt batai de cap cu arme abandonate dar care trebuie sa ai grija lor sa le cureti sa nu le zgarii s.a.. Am avut probleme mari cu depunatori carcotasi.
O zi buna.
In magazinele Arrow la tranzactiile cu armament in regim de consignatie se completeaza un contract cadru in care se stipuleaza termenii si comisioanele si anume se percepe 10% din valoarea declarata a depunatorului dar nu mai putin de 100 lei (sau ceva de genul asta-este scris in contract). Adevarat ca este o masura mai "nepopulara" si acest lucru dintr-un singur motiv pe care l-am mai spus si in alta postare. Am ajuns sa avem si 100 arme in consignatie depuse(fiind obligati de lege). Acum va intrebati cum ramane cu legea 295 si cele maxim 15 arme pe care poti sa le ai in magazin . Aceeasi intrebare ne-o puneam si noi cand se depuneau arme confiscate de catre politie s.a..
Si mai este un aspect. Preferam sa vindem armele noastre decat armele second. In primul rand exista aspectul comercial. Si al doilea este faptul ca nu mai sunt batai de cap cu arme abandonate dar care trebuie sa ai grija lor sa le cureti sa nu le zgarii s.a.. Am avut probleme mari cu depunatori carcotasi.
O zi buna.
-
nedumeritu
Absolut aveti dreptate in toate punctle sustinute.radu.b wrote:Buna ziua.
O zi buna.
Numai ca eu, nedumeritu. caz practic, vreau sa vand un FORT 17P spre alt
membru al acestui forum.
Dintr-o data dispare si notiunea de "tinut in consignatie", si chestia cu
zgarieturile. NU il zgarie nimeni pentru ca armurierul nu are ce sa puna
mana pe arma.
O pun pe tejghea, ii ia seria, o trece in acte, ii dau banii pentru "operatiunea
de consignatie", amicul meu ii da banii pentru arma, eu imi iau banii
si ies pe usa cu ei iar amicul iese cu arma.
Ambii plecam si cu actele de la armurier, unul sa isi radieze arma din
permis, altul sa si-o inscrie in permis.
Pe toata filiera asta asa de lunga nu are ce obstacol sa apara.
Platim frumos ce e de platit, magazinul detine cu o arma in plus peste ce
avea la venirea noastra vreme de vreo 5 minute.
Desigur, vom trece un pret modic acolo dar nu derizoriu, onoarea noastra
si respectul pentru magazin, nu?
Repet, chiar nu vad unde ar fi problema dar nici de unde ar aparea
sume de 300 lei si alte basme din acestea.
Cred ca am sa merg la AEST sa ma indrume ei ce si cum, ca doar ei
sunt cei ce controleaza direct magazinul. Corect?
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else