sistem de ochire

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

cosminioans

sistem de ochire

Post by cosminioans »

se gaseste acest produs in magazinele din Romania ??

http://www.gamo.com/?ID=53&ProductID=265

:?: :?: :?: :?:

desigur, impreuna cu catarea aferenta
Eugen

Post by Eugen »

Pe ce arma vrei sa-l motezi??
Dioptru inlocuieste inaltatorul iar ochiul cu care tintesti trebuie sa fie ff aproape de el pt a fi eficient! Gaura prin care priveshti prin dioptru are maxim 2 mm in diametru (cel putin asa este la armele de competitie). Ca sa nu-ti modifici pozitia capului pe pat trebuie sa montezi dioptru foarte aproape de spatele cilindrului. Ce arma ai? Vezi sa nu aiba un opritor metalic pt luneta chiar acolo unde ar trebui montat dioptrul!
cosminioans

Post by cosminioans »

Gamo CFX

am vazut pe site-ul gamo CF30 cu dioptru (nu stiam care este varianta romaneasca pentru diopter :D ) dar este disponibil doar pentru unele tari

si catarea frontala... nu am vazut la gamo una circulara (pentru dioptru)
Eugen

Post by Eugen »

Catarea circulara se foloseste doar la competitii unde tinta de 10m are cercurile colorate in negru incepand de la cercul 3 (parca) astfel incat prin dioptru si catarea circulara poti vedea tinta un pic mai mica decat ea. In felul asta, daca pozitionezi arma in asa fel incat punctul negru al tintei sa fie concentric cu cercul catarii vei trage musca.
Dar pt agrement sau vreo cioara, graur ceva cred ca merge mai bine o catare cu fibra optica.

Daca doresti sa participi la competitii cu pusca iti va trebui o catare circulara dar, tot nu vei putea participa din cauza puterii armei! CFX-ul dezvolta o energie in jur de 20j ori armele pt competitie nu dezvolta mai mult de 7,5j si nu vei fi primit la competitie. Chiar daca te "strecori" vei fi dat de gol de pocnitura care o va face arma fata de celelalte arme existente ... te vei trezi imediat centrul atentiei :D

Daca vrei sa vezi mai multe "scule" in actiune (CZ200S, FX2000, Crosman 1077, doua Crosman 2250B tunate in moduri diferite, o Cometa Fenix 400 recoiless) pe langa altele clasice te invitam la Bucov 24-25 Septembrie la intalnirea anuala a Club Airguns. Vei putea trage cu ele daca doresti. Pt mai multe informatii viziteaza forumul clubului http://forum.airguns.ro/
Eugen

Post by Eugen »

Am uitat:
Daca tot vrei dioptru asigurate ca sina pt luneta la arma ta se prelungeste pana la terminarea cilindrului! E bine sa nu te iei dupa CFX-Diopter fiindca acea arma ar putea avea special sina lunetei prelungita pana la terminarea cilindrului pt a favoriza atasarea dioptrului!
cosminioans

Post by cosminioans »

multzam de informatii

am facut cam un an de tir sportiv - pusca, stiu performantele dioptrului :D , de aceea ma intereseaza

asta cu ceva ani in urma, deci pot spune ca stiu sa trag dar nu prea stiu cu ce :oops: , nu am apucat sa intru in detalii tehnice la vremea aceea

de cand mi-am cumparat CFX-ul am mai inceput sa invat partea tehnica, am cautat sa-mi iau ceva care se apropie de o arma de competitie, ma rog, sa preia partile bune (ex teava fixa) si sa le compenseze pe cele slabe (puterea)

oricat, cu asa ceva montat pe un CFX... :twisted: ...chiar si fara luneta

mi se pare totusi ciudat ca GAMO ofera doar dioptrul, nu si catarea

pare ca dioptrul oferit de ei se poate prinde in marginea sinei si iese destul de mult spre ochi, nu cred ca ar fi o problema

CF DIOPTER -ul seamana destul de bine cu CF30 iar CFX -ul este un CF30 imbunatatit si mai nou
Eugen

Post by Eugen »

Ce bine ca am pe cine sa intreb in legatura cu CFX-ul! De mult circula zvonuri legate de sistemul de uncarcare care ar fi mult diferit la CFX decat la CF-30! Deci cu introduci alica in arma dupa ca ei armat-o?
Guest

Post by Guest »

Apropo ... si eu am facut tir de performanta doi ani jumate. Intradevar, dioptru e destul de robust si sigur nu se deregleaza de la recul in schimb trebuie strans tare ca sa nu o ia inapoi din cauza reculului. Sa fiu sincer eu unul as opta pt un red dot de genul asta:

http://www.gamo.com/?ID=53&ProductID=266
http://www.gamo.com/?ID=53&ProductID=260
http://www.gamo.com/?ID=53&ProductID=261

La inceput si eu mi-as fi dorit un dioptru mai mult ca orice pt orice tip de tir (agrement, field target, ciori sau alti daunatori, plinking, etc.) Cu timpul ajungi sa iti doresti luneta pt tinte mici la distanta iar daca stai bine cu privirea o sa doresti sa treci la un red-dot fiindca poti trage la fel de bine si la distanta si aproape. Mai mult putem pune la socoteala ca nu iti intuneca imaginea ca luneta, nu-ti obtureaza tinta ca inaltatorul, poti trage cu ambii ochi deschisi (pe cand cu o luneta nu poti face asa ceva) si pe timp intunecat (seara sau chiar noaptea), iar la pretul cu care il cumperi nu iei o luneta buna sa reziste pe CFX-ul tau.
Eugen

Post by Eugen »

Ahh ... am uitat sa ma logez la postul anterior ... nu e nici un guest sunt tot eu!
Atat dioptru cat si red-dot-urile cred ca pot fi aduse la comanda de catre Arrow. Trebuie sa stai de vorba cu domnul Marius Cocarla.
Guest

Post by Guest »

Eugen wrote:Atat dioptru cat si red-dot-urile cred ca pot fi aduse la comanda de catre Arrow. Trebuie sa stai de vorba cu domnul Marius Cocarla.
Pana dupa 1 sept. sunt in concediu. Dupa aceea stam de vorba. Acum scriu de la un internet cafe.

Marius Cocarla
cosminioans

Post by cosminioans »

pe cilindru, chiar dupa inaltator (spre pat) este chiulasa cromata care se poate roti chiar din momentul in care levierul de armare incepe sa preia din tensiunea arcului si da la iveala un jgheab pe care alica poate aluneca pana in teava (bine, o mai impingi tu ca sa intre bine si sa se poata inchide chiulasa)

iti trimit pe gmail o imagine destul de sugestiva
Eugen

Post by Eugen »

Mersi anticipat pt poza!

Pt dioptru si red-dot-uri eu zic sa postezi o intrebare aici pt domnul Marius Cocarla si dupa ce va veni din concediu sigur primesti un raspuns.
cosminioans

Post by cosminioans »

asteptam 1 sept :roll:
Eugen

Post by Eugen »

Abea acum am apucat sa-mi iau e-mail-ul. Da e mai interesant decat la CF-30. Dar mai vreau sa te intreb ceva! La CF-30 puteai sa tragi cu trapa pt alica deschisa. La CFX iti mai permite chestia asta? Sau imediat dupa ce aduci levierul de armare se inchide automat chiuloasa nichelata?
cosminioans

Post by cosminioans »

:D

din pacate, se poate, am facut-o si pe asta, crede-ma, no fun :x

armarea si chiulasa functioneaza cam asa:
chiulasa are un mic joc in lungul cilindrului si in momentul cand nu este armata, arcul apasa pe ea, o lipeste pe gura tevii si nu se poate deschide decat cu mare efort (sau daca n-ai altceva mai bun de facut), nu are nimic ''automat''; cand incepi armarea, presiunea scade si se poate deschide; nu poti apasa pe tragaci cand levierul de armare este in alta pozitie decat ''sub teava'' adica ''inchis''; daca ai armat, ai dus levierul la loc, poti declansa indiferent de pozitia chiulasei
Post Reply