Achizitie arma

Intrebari cu caracter general despre vanatoare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

sorcer

Achizitie arma

Post by sorcer »

Am dat peste acest site : http://www.snipercentral.com/rifles.htm

Exista posibilitatea achizitionarii in romania a vre-unei arme listate pe acel site ?
Permite legea romana achizitionarea genului acela de arme??
violiv

Post by violiv »

Singurele restrictii impuse de lege sunt pentru armele ce trag si in regim automat sau care sunt dotate cu pat rabatabil. Printr-o "extensie" aplicata ad-hoc de politistii nostri se poate sa-ti interzica si vreo arma pe motiv ca are un "aspect prea militaros" si, vezi Doamne, n-ai voie sa detii arme militare.
ANCEX limiteaza la calibrul .50 (12,7 mm) maximul ce-l poti cumpara pentru o arma cu glont.
In rest, nicio restrictie. Poti cumpara orice arma doresti, indiferent cat de precisa sau ce nebunie de luneta are pe ea. Conditia esentiala este sa gasesti pe cineva dispus sa ti-o trimita. Extrem de putine firme vand arme prin corespondenta spre Romania. Iar acciza de 100% la pretul de factura le face sa le salte costurile de achizitie si-asa mari, pana-n stratosfera.

Totusi, nu e chiar atat de negru :evil:
Arrows comercializeaza produsele firmei CZ. De ceva vreme fac si ei o serie de arme dedicate tirului de precizie, foarte bine realizate si cu aspect foarte martial. Daca-i rogi frumos pe cei de la arw poate-ti aduc una. :wink:
sorcer

Post by sorcer »

Si la ce catogorie de arme s-ar incadra? (ca la vanatoare nu cred)

Referitor la cz intr-adevar am vazut 2 arme destul de tari de la ei !
CZ 700 M1 cal 7.62
CZ 527 cal .223 (pt tir sportiv)
Cea din urma am inteles ca s-ar vinde in cehia noua la un pret aproximativ de 500 dolari , ceea a ce ar fi ok fiind arma noua !
violiv

Post by violiv »

O sa ramai cu gura cascata sa vezi cate arme "de vanatoare" ce au comun cu vanatoarea clasica doar faptul ca fac "bum" exista inmatriculate pe la noi. Ce vrei mai militaros si mai agresiv in aspect si mai cu reminiscente pe la noi decat un TIGRU rusesc, ce arata in ochii oricui l-ar privi ca un AK mai mare? Si exista inmatriculate ca arme de vanatoare fara nicio problema.
In fond, marile diferente de desen sunt mai mult la pat si de astea poti sa cumperi cate vrei fara nicio autorizatie si permisiune.
Exista 2 considerente diferite aici: vrei o arma de precizie pentru cum trage sau pentru cum arata?
Daca vrei una sa traga bine nu trebe neaparat sa arate ca un OZN ca sa le sara ochii din cap stim noi cui.

Uite una din armele mele inmatriculata fara probleme ca arma de vanatoare:

Image

si sa vezi cum arata si cu magazia de cartuse montata :roll:
sorcer

Post by sorcer »

Nu pentru aspect as vrea o arma de genu ala , ci pentru precizie !
sorcer

Post by sorcer »

Ceea ce ai tu acolo este un shotgun :) , arata bine ,dar precizia sigur e mult mai slaba fatza de aspect (asta dupa ce am gasit pe net despre arma respectiva)
violiv

Post by violiv »

Nici n-am spus ca e o arma de sniper. Exemplul era pentru forma foarte militaroasa. Ca precizie, nu compari o arma cu teava lisa cu una cu teava ghintuita dar asta se incadreaza la categoria "precise" intre armele de vanatoare.
Nu stiu cat stii tu despre arme, in special despre cele de precizie, ca sa putem discuta mai pe larg.
Daca vrei o arma de precizie, care-si face cu brio datoria cu munitie comerciala (reincarcatul domestic al cartuselor e interzis la noi asa ca "pa-pa" incarcaturi dedicate) se gasesc deja in tara suficiente. Si noi, in magazine si s-h-uri. Si chiar la preturi acceptabile.
O sa spui ca rad de tine dar daca vrei o arma care sa traga mai precis decat poate un tragator ocazional fara sute de focuri trase lunar, e deajuns sa treci pragul magazinului Arrows cel mai apropiat avand la tine autorizatia si banii de tigari si bere pe o luna si sa cumperi una ca asta (adica IJ 18):

http://www.vinatoare.ro/index.php?topic=571.0
Si in calibrul 223 si in 308 W trage la fel de bine, munitie se gaseste cata vrei, mai ales in 308, nici nu-i scumpa si te distrezi cu ele cat vrei.

Daca ajungi sa tragi mai bine decat poate arma atunci se merita trecut si la altceva. Daca ti se pare nearatoasa atunci poti alege din aceeasi vitrina o carabina de la CZ. Eu mananc o astfel de arma daca vine cineva si-mi spune ca nu poate nimeri nici usa unui hambar de la 10 m cu ea!
sorcer

Post by sorcer »

de departe nu sunt expert in arme:) Destul de interesanta chestia cu IJ-u nu ma asteptam sa aiba o precizie atat de buna !
sorcer

Post by sorcer »

eu acum m-am orientat sa iau o arma de cugir in cal .22lr nu e arma de vantoare e de tir , vreau sa trag cateva sute de gloante sa apoi sa vad cum sta treaba !
deocamdata ma chinui cu actele ca e destul de complicat !
violiv

Post by violiv »

E mai complicat sa iei un 22 lr, calibru permis doar in poligon decat un calibru de vanatoare cu care ai voie sa iesi in mai multe locuri. Eu am si arme in 22 lr si sunt cele care vad cel mai putin lumina zilei.
O varianta mai accesibila ar fi sa te inscrii la un club de tir. Fara sa dai bani pe arma si alergatura pe acte poti sa vezi daca iti place sau nu si sa te orientezi spre ce vrei.
Sincer, intre vanatoare si tras cu arma o prefer pe cea din urma. Trag mai mult in poligon decat la vanatoare, cel putin la glont raportul e de 50/1 cartuse trase in poligon.
Exista si filiale de vanatoare cu taxe mici, unde poti fi membru fara sa participi la nicio vanatoare, doar sa ai cel mai bun motiv pentru a detine cate arme vrei si pentru a putea trage linistit fara sa-ti numere nimeni cartusele cumparate si ce-ai facut cu ele.
sorcer

Post by sorcer »

pai daca stii vre-o filiala de genu ala as fi recunoscator ! Ca nu pot face nimic pana nu fac parte dintr-o asociatie de vanatori sau club de tir .
violiv

Post by violiv »

intra si aici:

www.vinatorul.ro/forum

www.vinatoare.ro

Cu putina rabdare vei gasi mai toate informatiile de care ai nevoie.
sorcer

Post by sorcer »

vad ca diferera cotizatia destul de mult de la o filiala la alta de la 450 ron pana la 1300 ron in unele locuri !!
nedumeritu

Post by nedumeritu »

sorcer wrote:vad ca diferera cotizatia destul de mult de la o filiala la alta de la 450 ron pana la 1300 ron in unele locuri !!
Chiar nu stiu unde ai putut tu sa gasesti tu in verzele alea de site-uri
informatii despre asociatii.
Cautam si eu asa ceva, dar se pare ca trebuie sa intreb la AEST pentru ca
nici macar GOOGLE nu face fata la o asa cautare, este stuffed de
raspunsuri care mai de care aiurea.
Daca ai ceva clar, trimite-mi si mie un link ceva sa studiez problema,
te rog.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
sorcer