fratilor ajutati-ma ca nu mai inteleg

Intrebari cu caracter general despre armele cu aer comprimat.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
JhonnKamisei

fratilor ajutati-ma ca nu mai inteleg

Post by JhonnKamisei »

nu am permis de port arma :cry: dar vreau sa mi iau o arma cu aer comprimat ce tre sa fac......de la primul pina la ultimul pas...... :roll:
:roll: cine ma ajuta...va rog.......scuzati un neajutorat........si nu mai rideti de mine ca nu stiu prea multe decit>
Procurarea, detinerea, portul, folosirea si munitia armelor neletale
• Cetatenii romani si straini cu sedere legala in Romania, care au implinit varsta de 18 ani, pot sa procure arme neletale (arme cu aer comprimat, arbalete si pistoale cu gaz sau bila de cauciuc) in conditiile notificarii prealabile a organelor de politie competent teritorial. Notificarea se depune in scris si trebuie sa fie insotita de actul de identitate. In baza notificarii depuse, organul de politie elibereaza in termen de 3 zile lucratoare dovada notificarii.
• Persoanele care au procurat arme neletale au obligatia ca, in termen de 5 zile de la data procurarii, sa se prezinte cu aceasta la organele de politie competente, in vederea eliberarii certificatului de detinator. Acest certificat confera titularului dreptul de detinere, port si folosire a armelor inscrise in acest document.
• Persoanele autorizate au dreptul sa poarte asupra lor doar o singura arma neletala destinata pentru autoaparare. Este interzis portul acestor arme in locuri aglomerate, stadioane, sali de spectacol si adunari publice, dar si daca detinatorul se afla sub influenta bauturilor alcoolice, a substantelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare, ori in stare avansata de oboseala.
• Folosirea armei neletale este permisa numai in poligoanele autorizate sau in caz de legitima aparare ori in stare de necesitate.
• Munitia aferenta armelor neletale de autoaparare poate fi procurata numai in baza certificatului de detinator al armei, de la armurierii autorizati sa o comercializeze.
danezu

Post by danezu »

Intai te documentezi si apoi treci la fapte,daca crezi ca mai vrei pusca cu AC :lol:

http://www.politiaromana.ro/acte_necesa ... s_arma.htm
aici ai tot ce-ti trebuie pentru permis....

Bafta!
Walter PP 10x22T - BLACK
dingo20

Post by dingo20 »

Legislatia s-a modificat si nu mai e valabil ce ai scris tu.
Legea 295/2004 a fost modificata prin OUG 26/2008.
Aici poti gasi mai multe informatii despre actele de care ai nevoie:
http://www.politiaromana.ro/compartimentul_arme.htm
Vad ca am raspuns in acelasi timp cu danezu, oricum daca te intereseaza textul integral al Ordonantei il gasesti aici:
http://www.avocatnet.ro/content/article ... iilor.html
JhonnKamisei

va multumesc

Post by JhonnKamisei »

:roll: va multumesc la amindoi
cred ca in concediu o sa ma zbat sa obtin si eu BLESTEMATUL DE PERMIS :twisted: :twisted:
CRED CA O SA MERITE.....
dingo20

Post by dingo20 »

Nu e chiar asa mare filosofie, cu putin noroc intr-o zi poti sa-ti faci toate actele.
danezu

Post by danezu »

Daca esti din Bucuresti slabe sperante sa rezolvi intr-o zi cu toate!
Oricum merita,cu permis poti cumpara si pusca si pistol,mai putin cu glont adevarat :cry:

Bafta!
Walter PP 10x22T - BLACK
JhonnKamisei

SINT DIN TARGU NEAMT

Post by JhonnKamisei »

NU STIU LA NOI CUM E......
DIN CITE AM CITIT IN LEGE ...NAM INTELES CARE SINT ARMELE DIN CATEGORIA "E" SI CELE DIN "F"?????
dingo20

Post by dingo20 »

. Armele de autoapărare şi de tir, cu proiectil au fost supuse autorizării.
În această categorie intră pistoalele cu bilă de cauciuc şi armele scurte şi lungi cu aer comprimat.
Persoanele fizice pot procura arme din aceste categorii numai cu îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiţii:

a) au împlinit vârsta de 18 ani;
b) nu au fost condamnate, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru infracţiuni comise cu intenţie, prevăzute de lege cu pedeapsa închisorii mai mare de 2 ani;
d) nu sunt învinuite sau inculpate în cauze penale pentru fapte penale prevăzute cu pedeapsă mai mare de 2 ani;
e) sunt apte din punct de vedere psihologic şi medical.
JhonnKamisei

PT PERMIS

Post by JhonnKamisei »

POT SA FAC PERMISUL MAI INTII SI PE URMA SA CUMPAR ARMA???? :roll:
dingo20

Post by dingo20 »

Nu poti.
Cel mai bine ar fi sa mergi la AEST si te lamuresti.
JhonnKamisei

Post by JhonnKamisei »

CE E AEST
dingo20

Post by dingo20 »

Direcţia/Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice
JhonnKamisei

Post by JhonnKamisei »

AAAAA.....MERSI MULT
VA CAM PLICTISESC CU INTREBARILE.........DAR TRE SA INVAT SI EU :wink:
ASA CA MAI SUPORTATIMA PUTIN :oops:
radu.b

Post by radu.b »

Buna ziua.
De plictisit nu ne plictisiti dar modificarile la lege lasa loc de interpretari, ca si pana acum si de aceea am preferat sa va indrept catre serviciul AEST de care apartineti pentru informare. Normele de aplicare lasa in continuare loc de interpretari si dau posibilitatea ca pe plan local, ca si pana acum, seviciul AEST local sa se organizeze cum considera ei mai bine.
Cu respect.
Post Reply