N-am avut placerea sa studiez in cartus de 9mm cu bila,dar presupun ca trebuie sa aiba aceleasi cote exterioare cu cel pe gaz sau blank.Adica ~9,49 mm la baza cartusului si~9,43mm la "varf".
PG-ul are ~9,63mm pe toata lungimea cartusului si intra cam in toate camerele pe gaz.
Cu UAG e un pic diferita problema.Are ~9,71mm la baza cartusului si se mareste pana la 9,74 la varf,probabil din cauza bilei care are un cauciuc mai dens.Asta nu vrea sa intre in pistoalele cu gaz.
Un fort de 9mm ar trebui sa traga fara probleme cu pg 10x22.Problema legalitatii este discutabila.Numai un exces de zel sau prostie (nu spun din partea cui!

),ar invoca folosirea altui calibru decat cel trecut in permis.Cartusele pe gaz sau blank-uri de 9mm sunt sensibil egale cu cele 10x22t. 10 se refera la bila de cauciuc,care oricum,in stare libera are 10,5 sau chiar 11mm.
La pustile de vanatoare este permis sa traga cu alica de 3-4-4,5 sau mai stiu eu cate dimensiuni,proiectil unic sau bile de cauciuc.Conteaza cartusul care intra in camera.Nu la fel ar trebui sa se puna problema si la pistoalele cu bila?Sau e ilegal sa tragi blank-uri de 9mm cu un rg88 10x22?
@andueu Ai incercat cu pg sau cu uag?Cat de grea e bila de 9mm?Gaura de care vorbesti,cat de adanca este?
@gabrielobabacu Nu vad de ce nu!